Caricom wil ijzer heet smeden in Suriname

3

PARAMARIBO, 4 mei – Er moeten ‘harde’ resultaten rollen uit het vijftiende Cofcor-overleg in Paramaribo. Dit was de consensus bij de opening van deze tweedaagse conferentie van Caricom ministers van Buitenlandse Zaken. “We beseffen dat het belangrijk is met elkaar af te stemmen”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken.

Het gebrek aan een gemeenschappelijk buitenlands beleid mag geen belet zijn. “Wij moeten tot gemeenschappelijke standpunten komen over bepaalde internationale vraagstukken”, zegt Lackin. Ontwikkelingen buiten de regio laten geen andere keus. Ook de belangen van de Caricom-landen zelf wegen mee. Die worden onder andere meegenomen bij het overleg met andere landen. Die sturen vertegenwoordigers voor overleg in de marge van de conferentie.

Het betreft dan vooral lobbywerk voor hoge posten bij de Verenigde Naties. Steun van de Caricom betekent nog altijd vijftien stemmen extra. Daar mag uiteraard wat tegenover staan. Finland, Australië, Spanje en Luxemburg zijn dus vertegenwoordigd in Paramaribo. “Het is voor ons belangrijk, die aandacht van buiten. We moeten alert zijn om snel in te spelen op veranderende internationale economische en politieke vraagstukken. Zodat de regio niet achterblijft.”

3 REACTIES

  1. Vrijdag 4 mei 2012 om 15:59 uur, door Ray
    Suriname past perfect bij de Caricom aangezien de Caricom een verzameling corrupte bananenrepublieken is.

    ik heb een advies aan jou ray, ga terug naar india, bangladesh, java od papua nieuw guinea waar je voorouders van dan komen dan zul je zien hoe een bananenrepubliek er van binnen uit ziet. parasiet.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.