Bouterse: ambassadeur kent maar ‘deel verhaal’

53

PARAMARIBO, 4 mei – “Ik denk dat zij die kritiek hebben, slechts een deel van het verhaal gehoord hebben.” Dit zegt president Desiré Bouterse in reactie op kritiek van de Amerikaanse ambassadeur, John Nay. Die vindt de verbale ‘aanvallen’ van presidentieel woordvoerder Cliff Limburg op journalist Gail Eyk, een ‘wake up call.’ Bouterse ziet het anders.

Er is eerder sprake van misinformatie. “Ik zou er niet op in willen gaan, omdat wanneer wij de ware toedracht horen, het een polemiek wordt. Het gevaarlijke is, dat als je maar een deel van het verhaal te horen krijgt, het moeilijk is een objectief oordeel te vellen”, zei Bouterse tijdens een persconferentie. Nay vindt dat Suriname het risico loopt internationaal aan de schandpaal te worden genageld. Limburg spreekt immers niet namens zichzelf.

Volgens Nay gaat niets boven persvrijheid. Persvrijheid is volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken een gevoelig vraagstuk: “Wat is persvrijheid in het Midden-Oosten en in Azië?” Hij haalt het voorbeeld aan van de verslaggeving tijdens Operation Desert Storm begin jaren negentig. Toen kreeg CNN het monopolie in Irak. “Die beslissing is genomen door de regering van de VS, waar de ambassadeur de vertegenwoordiger van is”, aldus Lackin.

Bekijk ook:


53 REACTIES

 1. Bouterse heeft het in het verleden ook anders gezien, en daarom gaat dit land nog steeds gebukt onder die , periode, en maakt nu weer een denkfout door te denken dat hij de Amerikaanse ambassadeur kan corrigeren, maar die Amerikanen slapen niet.


  Maak melding

 2. Limburg spreekt niet namens zichzelf wil, zeggen dat de president die opruiende en bedreigende taal van zijn perschef onderschrijft?

  Zo kennen we bout de schandvlek van Suriname weer. Typische jaren 80 methodiek.

  En reisburo Lackin, ga CNN en operatie Dessert storm niet vergelijken met de bedreiging welke pangie-Limbo aan Gail Eyk en cameraman heeft gedaan. De apintie journalisten zijn bedreigd door de perschef, Ja.


  Maak melding

 3. Over een week wanneer er uitspraak gedaan gaat worden bij de krijgsraad, mag Boutersese ook proberen de krijgsraad te corrigeren, hopelijk is dan het tijdperk Bouterse dan eindelijk voorbij.


  Maak melding

 4. Wat een vergelijking!Limbo met CNN!En dan nog toen de VS in oorlog was.Lackin moet begrijpen dat wij niet in één of andere Aziatische land als China wonen.Die vergelijking gaat ook niet op.Limbo heeft wel degelijk de bewuste dame bedreigd in naam van de president.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Hé DDB (veroordeelde drugsbaron, folteraar en moordenaar)moeten we jouw verhaaltjes geloven dan? Hoe was het ook al weer:..op de vlucht neergeschoten!


  Maak melding

 6. Surinaamse regering kijk en denk vooruit jullie gaan alleen in het verleden vergelijken dat is heel dom als regering van Suriname ,jullie gedrag is alleen hoogmoedig zijn en antwoorden geven zonder iets te denken,jullie denken alleen aan jullie macht maar niet aan het land Suriname en de bevolking want dan zou Suriname in die 2 jaar heel anders uitzien .


  Maak melding

 7. Minister Lackin is goed geinformeerd . President Bouterse is nuchter en intelligent . Deze twee hoge Surinaamse politici zijn verre-weg veel meer kapabel dan menig buitenlandse functionarissen , inclusief nederlanse en amerikaanse diplomaten . Wij Surinamers kunnen de westerse landen , altijd wezen op hun hypocrisie . Voorbeelden te over .


  Maak melding

 8. De reactie van Lackin (pop), is er weer een van een klein kind. Hij zegt eigenlijk ‘ja maar anderen doen het ook dus mogen wij het ook!’ Dat is geen politiek bedrijven of standpunten verdedigen, dit is onmacht en Su onwaardig. Had het niet handig geweest met de shuffle van Bouterse deze ontzettend domme man te vervangen!


  Maak melding

 9. Dada Desi,

  Ik Pasew zeg; als U (hihi) zo verder gaat met analiseren van zaken die en SURINAME en de Wereld reeds heeft veroordeeeld,dat weet ik bijvoorbaat dat de NOBELPRIJS gaat naar….Baby Dino 🙂 🙂 🙂

  !!! En Dit Is Geen BakanaBokitoTori !!!


  Maak melding

 10. Maakt niet uit welk deel van het verhaal gehoort is.
  Feit is dat in de beschaafde wereld dit soort rotzooi van de riool rat limburg niet getoloreert kan en mag worden. En ja, hij handelt in opdracht van jouw dus ga je proberen het goed te praten.
  Intussen heeft de wereld jouw staat van verdienste gezien en weten wij allen waar je toe in staat bent.
  Dit zijn de tekenen die zich weer herhalen en het vereist zeer strenge afkeuring (Een vos verliest zijn haren maar zijn streken niet). Vandaar dat de US ambassadeur er geen doekjes om wikkelt.
  Dus ga nu geen mooi weer spelen met dit tragisch voorval. We weten intussen dat dit niet alleen bij apintie speelt maar in feite bij alle waarechte journalisten die in Suriname werkzaam zijn.


  Maak melding

 11. Sommigen mogen naar believen over die bekende schutting springen en weer anderen is het ten strengste verboden om zelfs naar diezelfde schutting te kijken. Er gaan nog elke dag mensen dood in Irak, wijl er geen spoor is gevonden van chemische oorlogsmiddelen. Quovadis.


  Maak melding

 12. Dan vertelt Bouterse hem toch de waarheid, hij wil dat toch constant doen? Heeft hij ook in dit geval de hulp van de OAS nodig?

  Beste Lackin, hebben we nu, net als tijdens ‘Operation Desert Storm’ een oorlogstoestand in Suriname? Denk je dat de witte jurk van Gail een ‘weapon of mass destruction’ is?


  Maak melding

 13. Ik vind dat als Bouterse de hele waarheid weet, moet hij dat ook kunnen vertellen aan het volk. Nu vind hij zelfs dat men maar een deel ervan weet.
  President dit klopt gewoon NIET wat je doet.

  Vreemd genoeg reageert Bouterse op het kritiek van de Amerikaanse ambassadeur. Waarom gaat hij ook niet naar de rechtbank te Boxel om daar de waarheid te vertellen zodat er rust in het land komt?


  Maak melding

 14. het wordt tijd,dat ddb zelf door de amerikanen gehoort wordt,dan pas kun je het ware verhaal horen volgens bbd..

  hij moet flink aan de tand gevoeld worden ook over de december moorden,dan weten we precies hoe de vork in de steel zit,zolang dat niet gebeurt zal sme niet veranderen de komende jeugd zal ook niks weten..

  immers de geschiedenis moet herschreven worden met de december moorden gepleegt door hoofdverdachte ddb..


  Maak melding

 15. De dader geeft hier zelf toe!! Volgens de MOORDENAAR hebben zij kritiek omdat zij slechts een deel van het hele slachtpartij weten. Hij wilt er niet op in willen gaan voor de waarheid!

  Deze VUILE V…… weet dat hij HANGT in de hoogste Mahonyboom wanneer de waarheid boven tafel komt! en gaat door de vuurzee heen naar de hel!!


  Maak melding

 16. Lackin, wij surinamers hebben in feite geen boodschap aan wat jij vertelt over persvrijheid in Azie of Midden-Oosten.

  Wij willen dat er echte persvrijheid is in ons land en geen intimidatie meer van journalisten door Bouterse en zijn hillenlikkers.Ieder Surinamer wilt zich vrij voelen in zijn land.


  Maak melding

 17. Bouterse en zijn hele criminele kabinet laten zien hoe dom ze zijn,en ook zijn adviseurs, waarom reageert hij na de uitspraken Nay? en niet eerder toen er verscheidene brieven zijn gestuurd naar de vice president??
  Wie kan mij dit uitleggen,


  Maak melding

 18. Hopelijk kan jij (Bouterse)nu eindelijk wel het hele verhaal vertellen betreffende de 8 december moorden, want je hebt nog minder dan een deel van het verhaal aan de gemeenschap verteld, omdat je een grote lafaard bent.


  Maak melding

 19. Bouterse zegt dat Nay slechts een deel van het verhaal weet, en zegt ook dat hij zelf een deel weet.Het klopt dus niet. Als bouta slechts een deel weet, hoe kan hij dan de lezing van Amb.Nay afkeuren ?


  Maak melding

 20. Desinformatie is een instrument die gebruikt wordt om de huidige regering te ondermijnen.

  Het is best wel erg dat de ambasadeur zich niet goed genoeg heeft laten informeren.

  Misschien dat Nay zijn eigen Amerikaanse rapport nogmaals moet lezen, waarin de Surinaamse media als onkundig wordt beschreven, ze moeten het vaak van horen zeggen hebben, ze verslaan geen nieuws maar vaak eigen meningen, er heerst een groete belangenverstrengeling, ze zijn politiek gelieerd, ze quote niet of totaal verkeerd, ze onderzoeken niets enz. enz.

  MAW de media en journalistiek in Suriname is alleen op sensatiebelust.

  Limbo en zijn Bakana tori is de enige praat programma die hoor en wederhoor toepast, oppositie als coalitiie worden uitgenodigd, iedereen mag bellen om zijn zegje te doen.

  Bij Apintie is het alleen oppositie die zijn zegje mag doen en dat noemen ze nieuws.

  Maar goed, blijkbaar mag Limbo geen eigen mening hebben, maar de rest wel, Selectieve vrije meningsuiting.

  Trouwens waar was Nay toen Santokie de pers had beschuldigt dat ze geinfiltreerd zijn en elke keer afsnauwde als de journalisten vragen stelden;

  of toen Sardjoe een media had bedreigd met sluiting als ze een programma zouden uitzenden;

  Of toen een programma van ene nijbroek na 10 minuten abrupt was verbroken op TV zonder nadere uitleg of wat dan ook.


  Maak melding

 21. Weer de gebruikelijke walgelijke insinuaties van DDB.

  De ambassadeur heeft heel duidelijk kennis genomen van het niet te ontkennen opruiende karakter van de prestaties van Limbo en keurt dit terecht af. Ook DDB hoort wangedrag af te keuren en niet goed te praten met leugenachtige tories.

  Een opruier blijft een opruier oo al zijn er – heel misschien – ook anderen die zich slecht gedragen. Slecht gedrag moet bestraft en vooral gecorrigeert worden. Met deze uitspraken van DDB moedigd hij Limbo aan EN NEEMT HIJ DE VOLLEDIGE VERANTWOORDELIJKHEID VOOR HET WANGEDRAG.

  De ambasadeur boodt DDB nog een uitweg door te zeggen dat hij, de ambassadeur de mening was toegedaan dat DDB er niet achter stond. DDB smijt de deur met grfgeweld dicht EN PLAATST ZICH OP DEZELFDE WALGELIJKE ZEEPKIST ALS LIMBO.


  Maak melding

 22. Als DB vind dat zij die kritiek hebben,slechts een deel van het verhaal gehoord hebben.”
  Dan geef je tekst en uitleg.Maar dat kan meneer weer niet.


  Maak melding

 23. Heel toevallig las ik vandaag dit bericht.
  Paranoide Hitler had Messiascomplex ,
  Ik hoef u niet te zeggen aan wie dacht op dat moment.


  Maak melding

 24. Waarschijnlijk heeft ambassadeur Nay het verhaal van 8 december dan ook niet goed begrepen. Vreemd hoe iedereen altijd alles verkeerd begrijpt. Bouterse moet wel ontzettend intelligent zijn dat hij het wel altijd goed begrijpt. Wat moeten we toch blij zijn met deze president.


  Maak melding

 25. Boutje heeft altijd van zulke praatjes,ik vind vertel de ambassadeur precies hoe het verhaal is.Maar je weet zelf dat je liegt en gewoon mensen op een verkeerd been wil zetten met een zogenaamde ander verhaal.
  De ambassadeur weet precies wat er daar gebeurd mi boi boutje,je kan hem niet voor de gek houden.Hij weet precies wat hij zegt.


  Maak melding

 26. ja inderdaad, Bouta weet juist het hele verhaal omdat misschien hijzelf achter de geapende bedreigingen zit; en de bromfietsers ? betaalde huurlingen ?


  Maak melding

 27. aah….Mr. Bouta.
  I am absolutely convinced that the US ambassador has all, not half, of the intelligence
  concerning the matter of your press-chief whom is structurally molesting the free Surinamese press.


  Maak melding

 28. Bout,laat de buitenwereld weten wat het andere deel is.Feit is dat iedereen kon horen hoe jouw schoothondje Limbo via de staats zender Gail Eijck bedreigde.
  Lackin je leeft en je ziet alles zoals jullie in de jaren 80 hebben gedaan we leven anno 2012.Als jullie mans genoeg zijn vragen jullie de Amerikaanse regering zijn ambassadeur terug te trekken wegens inmenging van binnenlandse aangelegenheden.


  Maak melding

 29. Wie is die man …die man is ambassadeur niks meer en ook niks minder.
  Zijn Pres…(OBAMA) moet op de hoogte gebracht worden.
  Deze man komt bemoeien en brengt meer onrust in het land….kan toch niet !…. een ander land had hem weggestuurd….(dan kan hij fietsen)….maar ja hij zou dan meer en meer gaan liegen voor Su…om met F16 en bommen te komen.


  Maak melding

 30. Dan ben ik heel benieuwd naar het andere deel van het verhaal. Ik zou zeggen Bouterse: vertel jij dat deel dan maar…..

  Weet je wanneer Bouterse liegt?

  Als hij zijn mond opendoet…..


  Maak melding

 31. Die redenatie van deze minister is mank.
  Cliff Limburg is fout bezig. Hij beschadigd de president. De president moet een goed gesprek met hem hebben. Want er komt een dag dat hij de president in een lastig parket kan brengen. En dat moet je niet willen. Waarom is hij perschef. Hij moet de pers informeren maar hij slaat die over en gaat naar zijn andere ik programma maker. En hij zegt dat hijzelf de grenzen van het toelaatbare bepaald.
  Hij is geen president maar slecht de brenger van de boodschap van de president.
  Wanneer is het officieel en wanneer officieus.
  Dit kan de president zeker niet willen.
  Krom praten wat recht is minister is minachting van het denkvermogen van de kiezer en dat moet u niet doen. Het is fout.

  En president u zegt polemiek. Gaat de ambassadeur van zijn fiets vallen als hij het totale verhaal hoort. Nee ik denk het niet en de Samenleving is weerbaar genoeg. Vertel ons a.u.b. wat is nog erger dan wat wij nu al weten.
  Informeer ons wij willen het weten dat is transparantie.


  Maak melding

 32. Mister Bouta zal op zijn gezicht gaan, dat is allang duidelijk. Een kat in het nauw maakt rare sprongen!
  Wat alleen zo erg jammer is, is het feit dat meer dan de helft van Suriname zich nog steeds laat inpalmen door de mooie verhalen van deze zeer zelfingenomen klungel! Als je even iets tegengas geeft wordt je gewoon uit het kabinet gezet, om vervolgens door meer domme volgelingen te worden opgevolgt!
  Jammer en zeer spijtelijk dat jullie mooie land door deze man met zijn hielelikkende bende wordt verkloot.


  Maak melding

 33. Beste henk Molenaar .
  Tanks voor de link.
  Ik heb één verzoek aan allen die Suriname een warm hart toedragen, Blijft schrijven, blijf de zaken kritisch volgens want de leugen machine van DDB draait volle toeren, en ik weet uit betrouwbare bron dat waterkant goed bezocht wordt door Surinamers die wonen in Suriname.Wat ik ook weet is dat het regime in Suriname bepaalde site probeert kapot te maken net als wat ze met de west hebben gedaan.De sociale media laat zich niet stoppen of intimideren door een stelletje machtswellustelingen.Wij staan met zijn allen achter GYL en de persvrijheid in het algemeen.


  Maak melding

 34. Paramanpinto.
  Sommigen mogen naar believen over de bekende schutting en weer andere niet is het ten strengste verboden om zelfs naar die schutting te kijken Er gaan nog elke dag mensen dood in Irak, wijl geen spoor gevonden is van chemische oorlog middelen.
  quo vadis, waarheen gaat gij? Waar gaat gij heen ?
  Nou paramanpinto dat jij dom doof en blind ben weten wij allemaal, maar als jij over de bekende schutting wil hebben wil ik jou een aantal feiten onder jou paarse snotneus wrijven.
  Waarom mag Bouterse gebruik maken van het recht wat hij onze vrijheidsstrijders heeft ontnomen?
  Waarom mag Limbo alles en iedereen te kak zetten en het omgekeerde mag niet?
  Waarom moet iedereen zich aan de wet en regel houden en Bouterse niet?
  waarom Mag Bouterse alles en iedereen te grazen nemen in ocer en andere niet.
  Paramanpinto als wij het over gelijkheidsbeginsel hebben dan moeten paarse apen als jou zich ver weg verstoppen. We wachten al meer dan 30 jaren op waarheid van de 8 dec massaslachting, de slachting op onschuldige mensen, die jij verdedigd, goedpraat en bagatelliseert.


  Maak melding

 35. aahh.. een groep van mensen die onbelicht zijn gebleven zijn die volksmilitie aanhangers van Bouta.
  Dat was een groep die achter de schermen de intimidatie deed. Je ziet ze hier een daar op fora weer opduiken.
  Op zich zijn ze lid van een criminele organisatie geweest en vervolgbaar.
  Dit moeten we onthouden zodra dat proces bij het Internationale gerechtshof gaat starten.

  Remember Taylor… 80 years


  Maak melding

 36. @WIKKILEAKS: Messiascomplex!!!, die moet ik onthouden LOL LOL LOL…..
  @HENK MOLENAAR DDB liegt ook zonder zijn mond open te doen, want dan doet Limbo of de rest van zijn bende maatschappij ontwrichters het voor hem…


  Maak melding

 37. Het spijt mij maar die man zijn Pres. moet dit weten die man is te intern bezig geweest.
  Dus vraag die man zijn Pres heel netjes deze fietser terug te nemen(halen) Bika ano waard…Het is zijn plantage niet.(opzouten en snel)


  Maak melding

 38. Dat handje vol jongeren uitsluitend bestaande uit pierpieries wenden zich smekend tot de amerikaanse ambassadeur. Wat is dat nou voor comedie?


  Maak melding

 39. Bouta sab tak na Amerika e taki, dus hij moet nu reageren. Het is toch iemand die van de paarse partij die mevrouw van Eijck is gaan bedreigen….en na wan kroesi kroesi do a san dati…die kroesi kroesi’s zijn goed in dit soort dingen!!


  Maak melding

 40. Gewezen Surinamers hebben de grootste moeite met de positieve ontwikkelingen in het land en de Fronters kunnen het maar niet verkroppen dat zij geen toegang hebben tot de vleespotten van dit land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.