Surinaams onderwijsveld niet blij met nieuwe minister

11

PARAMARIBO, 2 mei – Het onderwijsveld is alles behalve content over de kandidaat voor het ministerschap op Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov. Onderwijzersvakbonden hebben al eerder kritiek geleverd. Nu spreekt ook onderwijskundige Henri Ori van een misslag. Hij bedankt als lid van de presidentiële werkgroep voor onderwijs. Voornaamste reden is dat er niet veel goeds valt te verwachten.

Onder de vertrekkende minister Raymond Sapoen was er enigszins een opleving te merken. “De kandidaat Shirley Sitaldin is een regelrechte ramp voor het onderwijs en het onderwijsveld. Sitaldin mist belangrijke kwaliteiten”, zegt Ori tegenover de Ware Tijd. Wat vooral steekt is het kennelijke gemanipuleer dat aan de kandidatuur vooraf ging. Eddy Jozefzoon, voorzitter van de werkgroep, zou gelobbyd hebben voor Sitaldin, die een onderwijsgraad heeft in de Nederlandse taal.

Van enige inbreng vanuit de sector zelf zou totaal geen sprake zijn. Toch zou volgens president Desiré Bouterse gezorgd worden voor inspraak. Net als bij Volksgezondheid, moet dat politieke beïnvloeding van beleid voorkomen. ‘Depolitisering’ noemde Bouterse dat. Ori noemt het boerenbedrog. “Het is treurig dat er wordt geschermd met het verhaal van een technocraat en depolitisering. Ook het verhaal dat het onderwijsveld de kandidaat heeft voorgedragen, is een pertinente leugen.”

11 REACTIES

 1. ..Eey Pawiro ga jij de kaarten sjoffelen want jij hebt deze troefcall-ronde verloren!!

  ..eey Carlo ga jij re-sjoffelen want jij speelt vals mi boi!!

  Mahinder,..yu #@%^&** wat ben je aan het doen???…ga dat dit ding RE-RE-Sjoffelen,..ben jij helemaaal van de pot….

  ………….EERWAARDE LANDGENOTEN………….

  Kom & speel troefcall,..voor U is er niks te verliezen,..U zijt gezegend met GEEN Ministeriële vergoedingen,..U bent geboren met Sardien Soft & Stemrecht


  Maak melding

 2. ‘De kandidaat Shirley Sitaldin is een regelrechte ramp voor het onderwijs en het onderwijsveld.’

  voorspelt niet veel goeds, Ori….


  Maak melding

 3. Dit hele beleid is een grote leugen, kijk maar wat er tot nu toe gerealiseerd is, alleen de drie criminelen Bouterse, Brunswijk en Somohardjo hebben zich tot nu toe flink kunnen verrijken samen met nog enkele NDPers, en al die flinke verhalen op de berm blijken luchtbellen, luchtkastelen en gebakken lucht te zijn, en nu word er gereshuffeld om het volk zand in de ogen te strooien onder zogenaamd het mom van de juiste man op de juiste plaats, maar degene die er daadwerkelijk moet zitten, komt daar niet te zitten, doordat deze regering geen visie hebben, laat staan verstand van zaken, daarvoor waren het ook ex militairen, en die snappen nou eenmaal niets van Staatsinrichting, en economie, en welke functie eisen ze aan een minister moeten stellen.


  Maak melding

 4. om rust te brengen in het land is het beter dat de president het nf vraagd de ministers te leveren want zij hebben zo als men denkt de wijsheid in pact dus stoppen met verkiezingen en laat het nf tot in eeuwigheid regeren.


  Maak melding

 5. Ach Ori, we weten het. Je bent weer overgeslagen en maar weer klagen. Eerst was Sapoen ook niet goed genoeg volgens jouw, nu is deze mevr niet goed, jij bent blijkbaar alleen goed. Typisch Surinaamse mentaliteit, brokobana.

  Niet vergeten jij bent niet de enige onderwijskundige in Suriname, de nieuwe minister is ook een onderwijskundige.


  Maak melding

 6. Als je het aan mij vraagt dan zeg ik toch dat de heer Orie de juiste man is voor het ministerie vanwege zijn kennis en niveau.Die paarse ezels zijn bang voor mensen als Orie en Valies.Deze zijn te populair en kan de macht van de ndp breken.Zulke mensen gaan ze nooit op die post laten zitten.Geloof me.

  Danitia


  Maak melding

 7. wat voor kennis dan?weet men wie de oorspronkelijke bewoners van su is?neen,,want dat zijn niet de suriners zoals geleerd door de onderdrukkers,of wat weet men van su 15000 jaren terug,wat weet jij(men)van tijden voordat de arabieren,en Europeanen in ons leefgebied kwamen plunderen,moorden,roven en ons tot slaven gemaakt hebben,niets.wie kan mij zeggen over die tijd voordat er in mensen gehandeld werd..oké,dus wat voor onzin word er gesproken.Er zijn mensen die praten alsof zij beter weten en de gang van zaken door hebben,is dat zo dan,als er iemand als Leeraar word geïnstalleerd is het zijn taak om de leerlingen hun originele oorsprong te leren en als hij/zij dat niet kan dan moet die plaats maken voor eentje die het wel kan.Jij weet toch dat geschiedenis les een van de belangrijkste onder deel van het onderwijs is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.