Minister Abrahams: “Corruptie ga je altijd hebben”

36

PARAMARIBO, 2 mei – “Corruptie ga je altijd hebben.” Dit zegt minister Ramon Abrahams van Openbare Werken over de corruptiegevoeligheid op zijn ministerie. Die gevoeligheid is bijna net zo oud als het ministerie zelf. “Na anderhalf jaar heb ik het ministerie onder controle en het gaat de goede kant op.” Maar corruptie uitsluiten?

Dat is op geen enkele manier te garanderen. “Omdat Openbare Werken voor werkgelegenheid zorgt voor de gemeenschap en het is natuurlijk corruptiegevoelig. En ik probeer zo goed en zo kwaad als mogelijk leiding te geven aan het ministerie en dingen binnen de perken te houden. Maar je kan nooit alles honderd procent uitsluiten”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. Zelf is hij flink onder vuur genomen door de oppositie in het parlement.

Het betrof het “nadelige” contract met Ballast Nedam. Dat zou te duur zijn uitgevallen door toedoen van Abrahams. De oppositie eiste zijn aftreden. Nu het ministerie weer in rustiger vaarwater verkeert, is er alle aandacht voor de beloofde ‘grote’ projecten. “Wij gaan gestaag verder met het uitvoeren van projecten. Het probleem is dat we in Suriname weinig geloven in wat gaat gebeuren. Maar nu begint men in te zien dat we gaan doen wat we gezegd hebben.”

36 REACTIES

 1. Ik had nooit een hoge pet op voor deze crimineel, nu helemaal niet. Deze uitspraak is minister onwaardig.
  Abrahams spreek zich zelf tegen laatst nog had hij het over dat hun zogenaamde grote projecten naar beneden bijgesteld gaat worden, en nu zegt hij dat ze gaan doen wat ze gezegd hebben.
  Dames en heren wie houdt nou wie voor de gek??


  Maak melding

 2. Ramon mi boi, oud nieuws baja, corruptie, dit gaat ophouden wanneer deze wereld niet meer bestaat en we met z´n allen naar de sodemieter zijn gegaan. Alla see
  a de, In Suriname jongoe, het tierde welig al wat ik weet in de jaren zestig al, en nu oeng sabie foer oso
  dape, maar niet getreurd hier in Ned, is het schering en inslag, overal, maar aboeng dit wou even meegeven!!!!


  Maak melding

 3. En wat about het pimpen van je auto met belastinggeld? en die ‘renovatie’ van je kantoor waarbij je dochter en schoonzoon respectievelijk ontwerper en aannemer zijn geweest?


  Maak melding

 4. Minister Abrahams het is niet dat men niet gelooft, sommige gasten waaronder fronters en anti’s hebben graag dat er niets gebeurd, ze zien liever geen ontwikkeling in Suriname. Deze anti’s zijn mislukkelingen die niet eens in zichzelf geloven vandaar dat ze nooit iets klaar hebben gespeld, ze zijn behept met negativisme en zullen alles aan doen dat de huidige regering geen succes heeft.

  Vergist u dus niet, genoeg Surinamers hebben hun geloof in eigen kunnen herwonnen sinds deze regering is aangetreden dus laten we al was het alleen voor die groep het land tot ontwikkeling brengen.


  Maak melding

 5. Aldus de minister die kort na zijn aantreden:

  * Zijn werkkammer zonder openbare inschrijving aan
  het bedrijf van zijn schoonzoon en dochter gunde en
  voor SRD 800.000 liet oppimpen.

  en de minister die onlangs:

  * Het zogenaamde revo-plein (wederom zonder openbare
  inschrijving) voor 2.4 miljoen van nieuwe stenen en
  verf liet voorzien.

  Die minister zegt:

  * “Corruptie ga je altijd hebben.”

  Ai minister joe habi leti yereh.


  Maak melding

 6. Nog nooit zo een onzin gehoord. Maar ja hij is zelf corrupt.
  Abrahams, we geloven je pas als wij eht zien en wij zien nu niets dus is er niets. Praatjes vullen geen gaatjes brada


  Maak melding

 7. Abrahams gewoon je grote boevenbek houden.
  Abrahams je wist al heel lang dat je niet voor honderd procent corruptie zou kunnen bestrijden,maar toen je nog niet binnen was kwam er niets anders uit je boevenbek dan hoe corrupt men was op het ministerie.
  Het eerste wat je hebt gedaan toen je op het ministerie
  kwam was meteen corruptieve handelingen plegen en dat
  was door je dochter en schoonzoon de inrichting van je
  kamertje te gunnen voor zoveel geld.Je bent binnen de korste keren van de ene plek naar de andere verhuist op lanties kosten joe zaka zaka joe. Wat heb je onder controle op het ministerie?Heb je je zelf beter gedekt,zodat we nooit meer achter je boevenstreek kunnen komen,zoals Parmisar bij het academisch ziekenhuis gedaan heeft? Parmisar heeft alles waaruit zou blijken dat hij geboeft had en corrupt was laten(weg) wissen oen corrupte donder.Donder dus op met je LULVERHAAL van dingen onder controle hebben op het ministerie.
  Glenny.


  Maak melding

 8. Maar straks krijgt aal Somo ook een dikke vinger in de OW&V pap.

  Want zijn PL intelectueel Abigail Lie A Kwie word onderminister op dit “corruptie-gevoelige” ministerie.

  Somo en corruptie? Ha..ha.. je blijft lachen in Su.


  Maak melding

 9. Absuluut niet nodig prof dr ir mr Drs ING Abrahams. In Suriname is corruptie een koloniale overblijfsel, maar als de beloning voor corruptie vele malen hoger is dan de potentiële straffen dan kan iedereen zijn eigen pakkans inschatten. En als al die grote honden dat doen waarom kunnen de kleintjes dat niet doen. Dus als de minister steelt zo kan de man die de straten veegt ook af en toe niet komen werken maar toch zijn salaris komen halen. En de mensen die corrupt zijn maken zich belachlijk hoe kan een douane ambtenaar een huis en een auto hebben die onmogelijk zijn te rijmen met zijn salaris? Kijk maar naar baasje zijn inkomen en vermogen, iedereen weet hoe hij rijk is geworden.


  Maak melding

 10. “Corruptie ga je altijd hebben”

  Klopt als een bus, wanneer je partijen zoals NPS en VHP die deze kunu in de Surinamer heeft ingebakken al 65 jaar lang, dan kunnen we niets anders dan bovenstaande constateren.

  Daarom mogen deze twee partijen NOOIT MEER in het machtscentrum komen, daarna zal de Surinamer heropgevoed moeten worden door vaderlandslievende NDP’ers, die hun hart voor het land op de juiste plek hebben.


  Maak melding

 11. Beste Kondremangs,

  Moet Abrahams dat nou zeggen!!!!!! Mister Pimp my car en het uitbesteden van renovatie van OW en V aan zijn dochter en schoonzoon……de geschiedenis HERHAALT zich……begin jaren 80 heeft hij,als MP commandant zijnde, zich grote stukken land in Saramacca toe geeigend…….dus wie is hier een grote corrupteling,Ramon???
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 12. Abrahams is zelf een groot voorbeeld van een corrupte ambtenaar tot op het hoogste niveau en zonder enige schaamte. Het gros van de regering zit voor eigen belang, oplichters en zakkenvullers zijn het.


  Maak melding

 13. Goed zo minister Abrahams, laat u niet van de wijs brengen door negatievelingen. Wanneer de mooie projecten zijn gerealiseerd zal men u pas geloven. Power to you!


  Maak melding

 14. Moet je horen wie dat zegt, Abrahams die corruptie uitgevonden heeft, en door zijn mallefide praktijken op OW de belastingbetaler laat opdraaien voor zijn onkunde en tevens zakken vullen bij OW, maar deze ondeskundige kan gewoon blijven zitten als minister, al is het dan op een ander ministerie, doordat hij twee handen op een buik is met Bouterse, ongelooflijk wat een land is dit twee ex militairen die ook nog, eens niets voorstelden, bekleden hoge posten zoals minister en president zonder opleiding, en met een criminele achtergrond, maar ja dit kan nou eenmaal in dit land, er worden nou eenmaal geen eisen aan een minister en president gesteld, en mensen met een universitaire opleiding komen hier niet aan de bak, vandaar de stilstand in dit land.


  Maak melding

 15. “Na anderhalf jaar heb ik het ministerie onder controle en het gaat de goede kant op.”

  Wie houdt wie voor de gek??? Iedereen met verstand weet dat het HELE systeem in Suriname door en door corrupt is. Als je geen connecties hebt en geen smeergeld wilt betalen krijg je in Suriname NIETS voor elkaar. Dat is helaas de keiharde Surinaamse werkelijkheid.


  Maak melding

 16. je heb corruptie en CORRUPTIE met hoofdletters ramon,
  en jij maakt het te bont.CORRUPTIE (met hoofdletters) was ook het geval tijdens de regering Wijdenbosch, Alibux met als baas Bouterse.Deze/Jouw regering maakt het duidelijk beestachtig.BAH !!!


  Maak melding

 17. Voer voor DEBIELEN!!! Mocht deze ULO mini-ster op zijn
  post blijven, dan is er binnen 9 maanden een probleem
  in de OPPORTUNISTEN samenwerking!


  Maak melding

 18. Als straks, na vijf jaar regering Bouterse, blijkt dat het ministerie van O.W. het corruptste ministerie ooit is geweest, is dit natuurlijk het schoolvoorbeeld van een ‘self-fulfilling prophecy’.
  Wanneer de meest corrupte minister van het land zegt dat er altijd corruptie zal zijn, is dat een vrijbrief voor zijn ambtenaren om corrupt te zijn en kan dit probleem natuurlijk niet opgelost worden. Als minister moet je zeggen dat we corruptie met wortel en tak zullen uitroeien (dat kan natuurlijk niet als je zelf corrupt bent) dan is er tenminste een begin gemaakt om dit grote probleem op te lossen .


  Maak melding

 19. Ben geen fan van corruptie. Het is een ziekte die overal ter wereld aanwzig is. In sommige landen is het een besmettelijke ziekte en in andere landen een ziekte van de upperclass.
  Het komt altijd bovendrijven, maar dan moet je er wel jacht op maken. Door bijvoorbeeld de “klokkenluiders” in bescherming te nemen als zij deze corruptelingen aanbrengen.
  Ik kan begrijpen wat abrahams bedoeld mede doordat ik in het buitenland personen heb ontmaskert (door mijn professie) die corruptie uitlokten en deel aan namen. In nederland is recentelijk de grote KPMG Accountants overstag gegaan door de eerdere goedkeuring van het jaarverslag 2010 in te trekken

  donderdag 26 april 2012 | 4 reacties
  KPMG heeft aan woningcorporatie Vestia laten weten de controleverklaring bij de jaarrekening 2010 niet te kunnen handhaven. Dit naar aanleiding van nader onderzoek van het kantoor. Ook heeft KPMG de opdrachten bij andere woningcorporaties waar het kantoor de accountantscontrole verzorgt aan een nader onderzoek onderworpen

  Zelfs gerenomeerde accountants kantoren hebben corruptie niet kunnen achterhalen, indien en zover deze aanwezig waren, laat staan een minister die geen controle ervaring heeft noch de signalen van corruptie kan aanvoelen.

  Het zou dus daarom beter zijn om de CLAD een speciale opdracht te geven om samen met professionals (interimmers) die eerder aan corruptie opsporing hebben meegedaan alle ministeries en afdelingen waar mogelijkerwijs corruptie aanwezig kan zijn. Dit begint zo wie zo bij de primaire processen waar nagenoeg geen controle noch scheiding der machte aanwezig is.

  abrahams, stel een werkgroep samen binnen OW om corruptie op te sporen en indien zover wel santionering van aanbrengen en rechtzaken aanspannen om terugvordering / onteigening van de door corruptie verkregen voordelen.


  Maak melding

 20. Hahahaha abrahams tja deng.
  Klopt ramon zo lang er een corrupte man de baas is daar zal corruptie blijven bestaan.
  En dat je het niet kan bestrijden geeft ook aan hoe onkundig je bent.
  Om je laatste zin moet ik echt lachen lees het zelf maar.
  “‘Maar nu begint men in te zien dat we gaan doen wat we gezegd hebben.”ghegheghegheghegheghe


  Maak melding

 21. Abrahams mie boi, welke projecten heb je al gerealiseerd en welke moet je nog realiseren????De projecten waarmee je nu pronk zijn ingang gezet door de vorige regering.Je had het veel te druk met luxe zaken zoals je auto pimpen en je bureau verbouwen onderhands met geld van de burgers.IK praat niet over je bezoek aan Cuba.Laten jou aanhangers met bewijzen komen van wat je al heb gerealiseerd.


  Maak melding

 22. in su moet drie C’s mee hebben om zaken gedaan te krijgen. het is niet goed want dat houdt de ontwikkeling van het land achter. een balnagrijke die bijdraagt aan de onthouding van de ontwikkeling is corrupties. en juist deze man had niet over corruptie moeten praten want op het departement waar hijd e scepter zwaait, daar viert het hoogtij. Ramon je zou het volk(lees de wereld) goed doen als je zelf naar desi stapt en zegt desi hier is je minister’sprost, want het volk lust me niet. maar nee, je komt in de media en legt een helehoop m#@* uit. een vb je neemt je eigen fam lid in dienst als voorlichter, wat is zijn inmkomen???? ik had respect voor ernesto hoor ma no a las en!!! ramon pak je boedeltje en rot op. de su’s lusten je niet( hit the road jack, the roads die je nieteens gooed kan onderhouden) ik vraag me af waarom hij niet gerushuffels is, waren er niet genoeg shoffels in su te krijgen om het land te bevrijden van dit soort onkruid?????


  Maak melding

 23. Wat een gerustellende gedachte. Wij hoeven dus nergens meer van op te kijken.Ik verwacht ook geen garantie maar wel een inspanningsverplichting. In ieder geval succes met de bestrijding.


  Maak melding

 24. Ja geweldig van de grote projecten maar de zin “Corruptie ga je altijd hebben.” valt bij mij niet goed…. vind ik nou niet handig uitgedrukt…. als je weet waar het gevoelig is moet je het daar aanpakken.. niet er bij voorbaat vanuit gaan ”ja maar op mijn ministerie was dat er al zolang het bestaat” nou ja… :rolleyes:


  Maak melding

 25. m.a.w. hij geeft toe dat hij ook corrupt is. Deze man is zo dom als het achterwerk van een varken. A man dies na wang kevaarlijk mang. Ergens in een zijstraat van de kwattaweg heeft hij mensen gestuurd om te kijken wat voor werkzaamheden er worden uitgevoerd. Al jaren werken deze mensen en ook anderen in de buurt, maar sinds het aantreden van deze mens wordt een familie onder druk gezet, terwijl anderen gewoon door mogen. A man dies moes wer wang rok! Hij zit op z’n droge g..t en gaat nooit het veld in. Hij doet wat zijn mattie’s hem vertellen/doorgeven. en onze grote baas doet alsof er niets aan de hand is!!! Time will tell.


  Maak melding

 26. Bravo Ramon! Wat een zelfkennis. Wat ben jij een geweldig maatschappelijk voorbeeld. Je laat zien hoe mooi corruptie kan zijn. Gelegitimeerde corruptie!
  Dat is ‘s-lands oplossing. Weg met die illegale corruptie. Ga zo door Ramon. Het volk is tevreden met je.


  Maak melding

 27. Corruptie kan de Minister niet onder controle krijgen, maar ik mis de woorden; ‘Maar we zullen er alles aan doen om deze uit te roeien’. De Minister wekt de indruk alsof het hem niet interesseert en dat is betreurenswaardig. Ik geloof niet alles wat ik lees, maar met zo’n statement mag je liever iets anders gaan doen.


  Maak melding

 28. Abraham wordt door de pers verkeerd geciteerd.Wat hij probeert te zeggen is,dat toen hij tijdens de zogenaamde vakbond actie’s,wat eigenlijk muiterij was,door de regering Arron in de gevangenis was gegooid.Daar heeft hij eerst heel flink om zijn moeder geschreeuwd en gehuild.Maar van de nood een deugd makend,leerde hij de fijne kneepjes van zijn medegevangenen.Toen hij na de coup vrij kwam heeft hij als eerst de brandkast van de M.P leeggehaald.Daarin zaten in ‘beslag’ genomen juwelen en geld van burgers.En van toen af kan hij niet afblijven van het gemeenschappelijk bezit.En nu met een ministerie onder zich heeft bout de kat op het spek gebonden.

  Cobie.


  Maak melding

 29. In plaats van die verdomde lelijke bloempotten zetten op de plein kunnen ze de maagdenstraat best voorzienen van een gangbare stoep hoor want na bijkans zoveel jaren is er nog steeds geen stoep alleen een zandbak!Ze kunnen die tegels best gebruiken voor de maagdenstraat want we geven geen reet voor die plein.


  Maak melding

 30. een man die zijn vrouw, kinderen, vrienden, kennissen, broers, zussen, zwager, beloond met allerlei lukratieve projecten met ruime beloning,beweert hoog en laag dat curroptie niet uit te roeien is..

  een beschaaft rormaal weldenkend mens zou direct het zinkend schip verlaten de eer aan zich zelf houden,maar já in sme hé wie doet dat..

  denk erom de amerikanen zijn op de loer..


  Maak melding

 31. deze boefmoet zich schamen om te zeggen dat corruptie
  altijd bestaat,maw ik mag het ook.schaamteloos is hij.hij zal straks ook zijn goudconsessie aanvragen als hijdie niet al heeft.door boeverij weer een rijke fam in sur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.