Erkennen ‘parlement’ militaire periode vette kluif

5

PARAMARIBO, 2 mei – Het erkennen van Suriname’s eerste Nationale Assemblee is een vette kluif voor de politiek. Het in de jaren tachtig benoemde parlement is nooit voor vol aangezien. Toch vinden sommige politici dat het de hoogste tijd wordt. De toenmalige militaire machthebbers, vakbeweging en bedrijfsleven hebben zich niet voor niets ingezet.

Het waren immers deze groeperingen die zich toen met succes inzetten voor een soepele overgang naar democratisch bestuur. Dus zouden de leden, hoewel niet via verkiezingen aangesteld, toch erkend moeten worden. Met pensioen en al. Maar dit stuit al ruim twee decennnia op verzet. “De gekozen parlementariërs keren zich tegen dit tijdens de revolutionaire periode ingesteld orgaan”, zegt Gilly van Holt van de Commissie Desi Bouterse tegenover de Ware Tijd.

Het verzet is voornamelijk om de niet-democratische manier van benoeming toen. Erkennen zou ook aanvaarding betekenen van de dictatuur toen. “Ik ben geen voorstander van de erkenning van illegaliteit van de toenmalige daadwerkelijke macht”, zegt parlementariër Mahinder Rathipal van het oppositionele Nieuw Front. Nu pleiten voor voorzieningen zoals parlementariërs die nu krijgen, is helemaal uit den boze. “Ze hebben hun beloning al gehad.”


5 REACTIES

 1. Alle facetten, die betrekking hebben op Suriname’s wordingsgeschiedenis is een vette kluif. Wij hebben namelijk niet geleerd om te werken aan en of voor het eigene. Alles wat niet van bakrabassi is, is onmogelijk of tewel onkan!!!


  Maak melding

 2. Wegwezen met deze FASCISTEN!!! Zonder uitzondering!!!

  Parlement?! Dat heeft toch met DEMOCRATIE te maken?!
  Denken ze nu werkelijk dat wij met z’n allen niet meer
  kunnen denken?!


  Maak melding

 3. Er schijnt IETS aan de knikker te zitten, en volgens
  onderstaande organisaties riekt het nogal!!!

  Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname:
  Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede
  Stichting 8 december 1982
  Moiwana Mensenrechten Organisatie Suriname
  Inter Religieuze Raad van Suriname (IRIS)
  Comité Christelijke Kerken (CCK)

  Vakcentrale C-47
  Staatsolie Werknemers Organisatie
  RBC Werknemers Organisatie
  SDSM Werknemers Organisatie
  Bond Personeel RGD
  Bond Personeel BVGS
  Tjin A Kwie Werknemers Organisatie
  Bond van Leraren (BVL)
  Particulieren in Moengo
  ORWASS Werknemers Organisatie
  Varossieau Werknemers Organisatie
  Hakrinbank Arbeiders Bond
  Torarica Arbeiders Bond
  Federatie van Agrariërs en Landarbeiders (FAL)
  De West Werknemers Organisatie (DWWO)
  Progressieve Werknemers Organisatie (PWO)
  Algemeen Bureau voor de Statistiek Werknemers Organisatie (ABSWO)
  Jongeren tegen Amnestie
  RedSu studenten Nederland


  Maak melding

 4. Onfatsoenlijker gedrag tegen dit volk is haast ondenkbaar.Als de toenmalige bemanning van het parlement iets te verhalen hebben,moeten zij bij bout wezen.Hij was het die hun aangesteld had en verantwoordelijk is dat zulke nono’s die banken besmeurd hebben.Iemand zou zeggen “waka waka eh eh”!.Dat ze zich geleend hebben om daar plaats te nemen is al een ware minachting van dit volk.

  Cobie.


  Maak melding

 5. Baasje bouta en zijn handlangers willen erkenning voor hun crminele wangedrag? Waarom geven ze zichzelf dubbel amnestie. Baasje kan zijn erkenning op Schiphol ophalen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.