Activiteiten 4 en 5 mei van het Comité Amsterdam Zuidoost

6

De stichting 4/5 mei comité Amsterdam Zuidoost nodigt u uit tot het bijwonen van de jaarlijkse herdenking in Amsterdam Zuidoost op 4 mei 2012 van de oorlogsgetroffenen van de Tweede Wereldoorlog. De herdenking vindt plaats bij het Verzets- en Bevrijdingsmonument Holendrecht aan het Abcouderpad bij het Holendrechtplein.

Ook wordt er op 5 mei, na 65 jaar, een de Bevrijdingsdag in Zuidoost gevierd Vanaf 10.00 wordt de Estafettevuurloop op het Anton de Komplein verwacht. Het bevrijdingsvuur wordt vanuit Wageningen naar Amsterdam gebracht voor het bevrijdingsfeest. Tijdens de bevrijdingsmaaltijd vind ook de presentatie plaats van 3 schilderijen van verzethelden uit de West: Boy Ecury, George Maduro en Anton de Kom.

Kijk voor het volledige programma van deze twee dagen op de site van De stichting 4/5 mei comité Amsterdam Zuidoost.

6 REACTIES

 1. De patriotten onder u is het hopelijk niet ontgaan dat ome Anton toentertijd verbannen werd uit zijn land van geboorte, Suriname. Uiteindelijk kwam hij in een concentratiekamp aan zijn einde. Hup H..


  Maak melding

 2. In deze wereld wordt vandaag de dag nog ergere dingens uit gehaald dan de tweede wereldoorlog. Zijn wij onze slaverij vergeten, de geestelijke mishandeling en lichamelijke. Hoeveel van onze voorouders zijn niet vermoord in deze wereld[Indianen in Zuid en Noord America en nu nog – Africa – Azie -Nieuw zeeland -Australie enz.Zijn wij bezig onze gods gekozen volk te eren. Zijn wij niet gekozen.Zwarten wordt wakker.


  Maak melding

 3. De kolonialen en ex slavenhouders hebben vergeving en amnestie ontvangen net als ddb en zijn colorcrimis, dus zand erover en over tot de orde van de hedendaagse dag.


  Maak melding

 4. ParamanPinto,
  je moet niet zoveel garnalen eten mi boi want jou verstand vermogen is gelijk aan dat van een garnaal.
  Sarasara


  Maak melding

 5. Er kan geen vergeving zijn en zand erover als je niet voor betaald hebt. Voor de onderdrukten is een les dat geleerd moet worden maar zoals ik het zie hebben wij niets geleerd.

  And my point,
  Ieder mens bepaald voor zich wat de point is omdat ieder mens zelfs weet wat goed en slecht is.
  v.b. Melk fabrikant van chinese afkomst in Suriname importeerd melkpoeder uit China en weigert om melk van de lokale mart te betrekken.Zijn wij Surinamers en houden wij van elkander?
  v.b. Nederlandse vrouw koopt een verjaardags kaartje en een journalist die daar was vroeg haar waarom ze aan het zoeken was. Ze zij ik zoek naar een kaartje die in Nederland is gemaakt dat is goed voor onze economie als ik die koop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.