Leningengrens vorige regering Suriname effectief

26

PARAMARIBO, 27 apr – De leningengrens (officieel: leningenplafond) van de regering Venetiaan werpt vruchten af. Volgens minister Ramon Abrahams van Openbare Werken heeft de grens invloed op de sociale woningbouw. Het aanvankelijk groter ingeschaald woningbouwproject is gesnoeid. In plaats van direct vijfduizend woningen, komen er duizend.

De vijfduizend zouden dal bij aanvang worden gebouwd. Met het Chinese Dalian is daar een overeenkomst voor getekend. “Maar vanwege het bedrag en het leningenplafond, hebben we gekozen voor een gefaseerde bouw, waarbij duizend woningen per jaar gebouwd zullen worden”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. Het is precies het effect dat de vorige regering voor ogen had. Populisme mocht nooit meer de overhand krijgen op economische realiteit.

Geen herhaling dus van de ravage die de regering van Jules Wijdenbosch naliet in de jaren negentig. De regering Venetiaan voerde de wet op het Leningenplafond om geen andere reden in. Volgens Abrahams is in fases werken de enige mogelijkheid. “Als we het op deze manier doen, zitten we binnen de perken van de wet, die zeker niet overschreden mag worden. We hebben in samenwerking met het ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname gekozen voor dit model.”

26 REACTIES

 1. Hhahahhaahahahaaah ai me boi TTheo yu abi drei ai.
  Sargi me granmmama zou zeggen yu kan kisi tigri nanga anu. als ik dit bericht lees moet aan een uitspraak van Lacking denken, hij zei in het parlement dat leden van het parlement eerst moeten nadenken voor ze wat zeggen. Nou dit bericht geeft aan dat er niet is nagedacht toen ze bezig waren met hun leugens de bedrog die op de politieke podium, en dat men doelbewust de bevolking heeft bedrogen met allerhande grote prestige plannen. TTheo jij bent door mand gevallen net als Wilders, populistische gelul werkt niet meer, het gaat om de feiten Die luchtballonnen worden leeg geprikt.


  Maak melding

 2. De leningengrens (officieel: leningenplafond) van de regering Venetiaan werpt vruchten af. Volgens minister Ramon Abrahams. Zie hier de vruchten van het front.

  Geen herhaling dus van de ravage die de regering van Jules Wijdenbosch naliet in de jaren negentig. De regering Venetiaan voerde de wet op het Leningenplafond om geen andere reden in. (Hij geeft dus zelfs aan de ravage olv Jules) Hahaha

  duizend woningen per jaar gebouwd zullen worden”, zegt Abrahams ( vele oliedomme aanhangers kunnen hun kabouterhuisje vergeten)

  Samen op weg op de Suribabwaanse of ndpaarse wijze. A fout no? of a fout a noh neks. Vele moordenaaraanhangers zien paars van ergernis. Hhaahahha


  Maak melding

 3. Van de 18000 woningen zijn er in twee jaar tijd nog geen 50 gebouwd hoe willen deze criminelen de komende tijd 1000 woningen Bouwen TTheoTJE ???


  Maak melding

 4. dus de regering venetiaan was zo slecht nog niet..

  er gebeurde toch wat positiefs ondanks alle bla bla bla van de huidige regering met als opperhoofd …. je weet wel..

  respect moet je niet afdwingen,die krijg je van zelf opgelegd ook van je vijand..

  baad heeft duidelijk gezegd bij zijn aantreden,dat een coaltie heeft(vrienden) en zijn vijanden(opositie)..

  telkens als deze regering in su.de macht overneemt,heb je direct verwisselingen van de wacht met eigen mensen die toch al niet deugen en nu zie weer de reshuffineling,wat nergens op slaat.valse beloftes.

  baas zou letwel zou een pers conferentie houden,niet weten waarover en heeft dit uitgesteld tot nooit ..

  van 18000 duizend woningen binnen 5 jaar in deze regeer periode naar misschien 1000 per jaar niet vermeld welk jaar, maak je borst maar nat..

  volk kijk uit..

  laten we het beste van hopen,nu al wordt je bedreigt .

  vrije menings-uiting is uit den boze..


  Maak melding

 5. Wereldwijd is rekenen niet de best ontwikkelde zijde van politici. Die in Suriname maken er echter een hobby van om 2000% te overschatten en uit eindelijk maar 5% waar te maken.


  Maak melding

 6. “Als we het op deze manier doen, zitten we binnen de perken van de wet, die zeker niet overschreden mag worden.” Zegt de minister, maar de grondwet mocht wel geschonden worden om de amnestiewet door te voeren.Verder concludeer ik dat het beleid van El Vene goed was en dat de NDP drastisch terug komt op zijn belofte om heel wat huizen te bouwen.Nu word ik huiverig en denk dat alleen politieke loyalisten de huizen gaan krijgen en prijzen van percelen niet zullen zakken.


  Maak melding

 7. DWT en Abrahams reppen met geen woord over de vorige regering, maar WKN weet er -kennelijk om haar lezers pro-NF te beinvloeden- nogal erg suggestief het volgende verhaal om heen te breien:

  Leningengrens vorige regering Suriname effectief

  ‘Het is precies het effect dat de vorige regering voor ogen had. Populisme mocht nooit meer de overhand krijgen op economische realiteit.

  Geen herhaling dus van de ravage die de regering van Jules Wijdenbosch naliet in de jaren negentig. De regering Venetiaan voerde de wet op het Leningenplafond om geen andere reden in.’

  Wederom bedankt voor zoveel ‘objectiviteit’ WKN 😉


  Maak melding

 8. Is opvallend dat wanneer er iets goeds te melden is, het van de vorige regering is maar wanneer er iets negatiefs is, het op 25 mei 2010 is ontstaat.

  Opvallend.


  Maak melding

 9. Hahahahhaa ik moet wel ff laqchen met deze idioterige regering die we nu hebben.
  Is toch bekend dat alles waar ze nu mee pronken ,afkomstig is van regering venitiaan.Ik blijf zeggen deze regering heeft nog geen moer gedaan.


  Maak melding

 10. Wanneer het straks verwordt, megaleningen grens, moeten al die oliedomme ndpers niet gaan huilen en klagen waarom alles zo duur en onbetaalbaar is. Al die domme aanhangers worden tenslotte de dupe. Stree de stree o no sa frede, paarse karavaan trekt vol oud geworden ezeltemmers verder, naar Suribabwe, dwars door de wostijn van schaarste,onrust,onvrede, armoede, stijgende misdaad,mooreel en geestelijk verval dat het gros van al de ndpezels en ezelinnen paars zien,horen en redeneren, eeh a fout noh? Of a fout a no neks. Iaiaia. Jaaja.


  Maak melding

 11. Grappig en typisch zoals de mening van de auteur van dit bericht de boventoon voert. En dat heet hier dan onafhankelijke, neutrale journalistiek?….mijn schoen!! En dan natuurlijk geen verantwoordelijkheid voor nemen door bijvoorbeeld je naam eronder te plaatsen??


  Maak melding

 12. Ramon Abrahams zegt feitelijk: Landgenoten, jullie kunnen die 18.000 woningen in deze paarse regeerperiode rustig vergeten, omdat het Front het zo bepaald heeft.

  Ha ha…dit heet je eigen braaksel inslikken.Die bout heeft al die tijd dus gedjafd over die glorieuze volkswoningen in zijn “doe jaren”.

  Het worden er kennelijk 1000 per jaar. Wel Ramon, dan mag je opschieten want jullie moeten nog 990 woningen gaan bouwen in 2012.

  Paarse sekte vaart op Front kompas?


  Maak melding

 13. Wat een l.l verhaal om aan te geven dat de beloofde 18.000 woningen er NOOIT zullen komen. Het aantal is al maanden op 100 woningen blijven steken.

  Ook is het verhaal een erkenning dat al die grote verhalen dat iedereen aan deze regering geld wilde lenen bij deze naar het rijk der fabelen verwezen. DDB en daarmee SME is de paria van de wereld.


  Maak melding

 14. Ziedaar het bewijs! De nationale depressie partij zit
  dus toch vol met debielen!!! Met ingang van heden heet
  deze partij nationale DEBIELEN partij!!!

  Achttienduizend woningen noh?! In 5 jaren te
  realiseren, toen mijn kleinzoon (3 jaren oud) het
  hoorde zij hij, maar Opa, dit is toch niet haalbaar!

  Weg met het denkvermogen van sergeanten en
  korporaals!!! Nu na twee jaren durven jullie
  eindelijk de realiteit in te zien!!!
  Waar zijn jullie mee bezig?! Het runnen van een
  land of het runnen van een kleuterklas?!


  Maak melding

 15. hahahaha…..al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel of(didibrie verspreekt zich wel). Maar wacht, waar blijft dan de 800 miljoen aan reserve waar zijn baas didibrie Bouta laatst over sprak. Zijn die gelden bedoeld om hun eigen zak te spekken???????
  MOORDENAARS……………


  Maak melding

 16. Venetiaan kan goed rekenen.
  Venetiaan studeerde wiskunde en natuurkunde aan de Rijksuniversiteit Leiden, resideerde hier in het grachtenpand Steenschuur 8, waar hij in 1964 zijn doctoraalexamen behaalde. Vervolgens keerde hij terug naar Suriname, waar hij werkzaam was als leraar wis- en natuurkunde.

  Bouterse ? mulo


  Maak melding

 17. Wijdenbosch was van 1987 tot 1988 premier; een functie die met de grondswetherziening van 1987 werd vervangen door die van vicepresident. In 1991 was hij van januari tot september vicepresident, en van 1996 tot 2000 was hij president van Suriname. Tijdens die laatste periode gaf hij zeer veel geld uit, onder andere aan de brug over de rivier de Suriname bij Paramaribo, die zijn naam draagt. Een torenhoge staatsschuld was het gevolg. Het Internationaal Monetair Fonds uitte zijn bezorgdheid en tienduizenden demonstrerende Surinamers eisten zijn aftreden, waar hij niet op inging. Na de verkiezingen van mei 2000, waarbij hij vernietigend verslagen werd, trad hij inderdaad af; vervolgens werd bekend dat Wijdenbosch met creditcards een forse persoonlijke schuld had opgebouwd. Volgens de Centrale Bank van Suriname ging het om 300 duizend dollar; zelf hield Wijdenbosch het op 50 duizend dollar.

  Leuk hé


  Maak melding

 18. 1000?

  Weet Abrahams hoeveel 1000 is? Duizend is een 1 met drie nullen. Abrahams bedoelt dat er drie huizen (000) per jaar gebouwd zullen worden want de doelgroep heeft geen geld en kan ook niet lenen. Ook daar is het leningplafond te laag.


  Maak melding

 19. Luister dan saneng. Het,is een reserve! Wat betekent een reserve? Ik zeg t wel: het wordt pas gebruikt in SLECHTE TIJDEN. En niet om huizen te bouwen.

  En jullie denken dat ze in 1dag 18000 woningen neer kunnen zetten? Blijf dromen.

  En owja hij is aan zn belofte gebleven(tenminste hij probeert zo veel mogelijk aan zn belofte te blijven!)

  Bam!


  Maak melding

 20. @Tedje,

  Correct!

  Aan het onderwijs en intelligentie nivo van Vene, kan die bout niet tippen.
  Dat geeft op zichzelf niet, want wij zijn immers allemaal ongelijk aan elkaar.

  Maar,(dyeme)bout beseft dat niet en probeert uit alle macht Suriname te besturen.(En dat terwijl hij is opgeleid om militaire orders op te volgen en vervolgens te schieten)
  Wat hij uiteindelijk dan ook wel vaker heeft gedaan natuurlijk…


  Maak melding

 21. Het lukt deze regering ook niet,omdat ze hebben het leningen plafond aan het begin van hun regeerperiode al hebben verhoogd en geld kan je maar een keer uitgeven.Er moet beleid ontwikkelt worden, maar dat kunnen ze ook niet.Laten ze 1000 in hun resterende regeerperiode bouwen dan kunnen we zeggen dat het beleid geslaagd is.Misschien moeten Abrahams en Bout worden vervangen.


  Maak melding

 22. Alleen die oliedomme aanhangers geloven in na dedesma partij sprookjes. Bijkans twee jaren wachten ndpaarse ezels op gratis ete,drinke en huisje. Ondertussen is de koopkracht gedaald met 40%. Straks met al die megaschulden en devaluatie van de srd wordt een broodje ei als ten tijde van Julius Boevenbos. 10.000srd. leve ndp no, a fout no? Of a fout a no neks, wiens we Kaka.


  Maak melding

 23. Wat Abrahams zegt over de vorige regering is voor mij niet nieuws.
  Venetiaan is de vader van de Surinaamse democratie (nu nog een kamerplantje). De man en zijn regeerploeg hebben bergen werk verzet in ons land.Natuurlijk hebben zij ook fouten gemaakt maar zij hebben Suriname leefbaar gemaakt en voorkomen dat het land afzakte naar het niveau van Zimbabwe.
  De criminele bende die nu aan de macht is heeft er alles aan gedaan om Venetiaan in een slecht daglicht te plaatsen, men dreef de spot met hem en hem beledigen.
  Feit is dat men afgunstig is op Venetiaan, die heel principieel is in zijn afwijzing van Bouterse als president. Venetiaan heeft geweigerd Bouterse de ambtsketting te omhangen.
  Wat Venetiaan totstand heeft gebracht kan Bouterse niet aan tippen, dat Suriname nu zo goed voor staat komt door de regering Venetiaan en niet de regering Bouterse.
  Bij zijn aantreding heeft Bouterse bekent gemaakt dat Venetiaan een lege centrale bank had achtergelaten.
  We zien daarna de volgende verrassende uitspraken van deze criminele regering:
  – Bouterse verklaarde in 2011 dat Venetiaan 500 miljoen dollar achterliet
  – Bouterse zei ergens in 2011 dat de regering Venetiaan goed werk heeft gedaan waarop hij voor kan borduren
  – Bouterse zei laatst na terugkomst uit Mexico dat Suriname een schouderklop kreeg omdat het de andere landen niet is ontgaan hoe goed de vorige regering het gedaan heeft
  – Abrahams vindt het leningen plafond ingesteld door de vorige regering goed voor het land.

  Venetiaan is niet te corrumperen zie zijn weigering om het z.g. salaris van de first lady die Bouterse instelde te laten accepteren door zijn vrouw.Wij kennen in Suriname geen first lady, maar Bouterse stelde dat in om zijn vrouw maandelijks belastinggeld te geven. Hij kwam toen met de zet dat Lisbet Venetiaan een achterstallig salaris zou moeten ontvangen maar Venetiaan en zijn vrouw weigerden dat.

  Bouterse dacht dat iedere Surinamer net zo corrupt is als hem, hij wilde daarmee Venetiaan op die manier de mond snoeren maar Venetiaan denkt verder en is slimmer dan de crimineel.


  Maak melding

 24. @ Afro,
  Jij laat duidelijk zien wat voor criminele leugenaars nu aan de macht zijn in Suriname, degene die het verstand van een GARNAAL hebben zullen altijd achter de feiten hollen.
  NDP bestaat grotendeels uit analfabeten, KAKKERLAKKEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.