Bedrijfsleven Suriname: liever koopkrachtversterking

18

PARAMARIBO, 27 apr – Koopkrachtversterking voor consumenten is nog altijd beter dan het verlagen van prijzen. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. In elk geval kan meer worden bereikt door de koopkracht te verbeteren. Met de maatregelen die de regering nu treft, is de consument er niet per se beter af. Er kan best wat meer gedaan worden wat de belastingen betreft.

`Dat zal pas leiden tot verlichting zoals nu wordt beoogd. “Als de regering enkele belastingtarieven aanpast, gaat de kostprijs van producten automatisch omlaag”, zegt VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn tegenover de Times of Suriname. Vooral de lagere inkomens krijgen dan meer financiële ruimte. Belangrijk is ook dat ze dan zelf bepalen hoe daar mee om te gaan. Nu zijn de prijzen van slechts een beperkt aantal goederen omlaag gebracht.

Dat kon doordat de regering de importbelasting opschortte. Ook is een beroep gedaan op winkeliers om hun winstmarge te vernauwen. Dit kan al gauw op forceren lijken en is op den duur niet vol te houden. Welzijn ziet koopkrachtversterking ook invloed hebben op de prijzen zelf. “Als de vraag naar een bepaald importproduct groot is, kan de importeur de goederen in grotere volumes kopen, waardoor de prijs daalt. Je verkoopt je goederen sneller en de omzet is ook veel hoger.”


18 REACTIES

 1. Voor hoelang nog, wie de jaren tachtig hebben ervaren weten wat er komen gaat Wie geloven en hopen dat deze onberechte mensenrechten schenders,moordenaars,drugsbonzen en rovers die in de jaren tachtig en ook daarna het volk hebben uitgebuit, rust,vrede en voorspoed zullen brengen zullen lelijk op hun neus kijken. Na soso dongsma e bribi didibri en co.


  Maak melding

 2. Jona Jona,

  Steeds maar blijven zeuren over de jaren 80.
  Bij elk onderwerp proberen jou soortgenoten en jij zelf de jaren 80 in beeld te brengen.
  Wat is jullie niveau eigenlijk? Jullie lijken dik achterlijk te zijn. En jullie hebben steeds op -en aanmerkingen op de regering. Als jullie zo’ n hekel aan dhr.Bouterse hebben, vertel hem dat in zijn gezicht,maar als het land beter door hem wordt, houdt dan maar gewoon jou grote achterlijke waffel.
  Kijk maar naar Nederland. Allerlei bezuinigingen worden doorgedrongen. Men klaagt,maar wat gezegd is blijft gezegd. Men is bereid offers te brengen.
  Maar in Su. wil iedere idioot gewoon zitten en eten krijgen.Niemand wil werken om de centjes te verdienen. Jammer.


  Maak melding

 3. Beste Milton: Speciaal voor jou:

  “Beloftes

  President Desi Bouterse heeft de bouw van 18.000 woningen vanaf zijn aantreden aangekondigd als één van de pijlers van zijn beleidsdoelen. Anderhalf jaar verder zijn nog geen 100 huizen opgeleverd.
  Bouterse zei vorig jaar nog, tijdens een bijeenkomst in partijverband, dat alles in het werk zal worden gesteld om de huizen te bouwen.

  Dit is nodig om de nijpende woningnood in Suriname op te heffen. “Als het ons niet lukt, zullen wij naar het volk moeten stappen om ze uit te leggen waarom”, aldus de president.-.


  Maak melding

 4. Wedden dat alles strak in volgelvlucht zal geschieden.
  Deze ontwikkelingen zijn bijna identiek als april 1982. Toen was het de mislukte revo wijze. En nu de Suribabwaanse ndpaarse wijze, het lijkt hen te gelukken middels omkoping en verraad. Yep, de tijden zijn veranderd, 30% Surinamers zijn verworden ndp oliedomme paarselingen.


  Maak melding

 5. Geachte heer Welzijn (overigens een toepasselijke naam)
  dit is wel hogeschool voor de verstandelijk beperkte
  nationale depressie partij, bestaande uit sergeanten en
  korporaals. Die zijn gedrild en een ding kan hen niet
  verweten worden, namelijk creatief denkvermogen!!!


  Maak melding

 6. Koopkracht vergroting? Dat is zout in het eten van de VSB. Natuurlijk koopkracht vergroting betekend dat er geen aantasting plaats vindt op de winst van deze zogenaamde zakenlieden die geen concurrentie kennen want de markt is klein en prijsafspraken zijn zo gemaakt, geen instantie die dit controleert.
  Koopkrachtvergroting betekend aldus binnenlandse infaltie aanwakkering bovenop de geïmporteerde inflatie.
  Weet niet wat of wie de VSB adviseerd. Wat de overheid doet is juist om de winst af te romen van de zakenlieden en de binnenlandse inflatie te betomen (dus koopkracht behoud).
  De enige juiste oplossing zou m.i zijn dat de BTW flink wordt verhoogd en tegelijkertijd de belastingvrije voet verhogen en de belastingschijf percentages vanaf de 3e schijf te verhogen met 10%.
  Dat zou eerder zoden aan de dijk leggen.


  Maak melding

 7. Zelfzuchtig!

  Deze zelfzuchtige gedachte van de VSB heeft alleen te maken met zelfverrijking. Men wil de prijzen niet verlagen omdat men een bepaalde winstmarge in gedachten heeft. Koopkrachtverbetering past precies in hun straatje. En s’landskas dan?
  Verder heeft de overheid de importbelasting op bepaalde goederen opgeschort. Welke stomme Surinamer heeft die beslissing genomen? In plaats van importeren moeilijker te maken en exporteren verbeteren, gaat men de belasting opschorten?
  Draai of keer het om, het is allemaal stom!


  Maak melding

 8. @ frank molenaar .
  Ik ben van mening dat de mensen die nog steeds blijven geloven in die schijnwelvaart en leugens die Bouterse ze voorhoudt ongeschoolde domme en achterlijke Surinamers Zijn.Mijn mening.
  Jona heeft het naar mijn mening perfect verwoordt.


  Maak melding

 9. Ziet die redimussoes hopen en bidden dat het land weer in handen terechtkomt in handen van hun witte baas. En als het er niet van komt dan hebt u toch uw best gedaan. Niet waar Wikileaks, Molenaar u leze zelf maar.


  Maak melding

 10. @Frank Molenaar

  Ik ondersteun je reactie. Is Henk Molenaar soms familie van je? Ik hoop van niet en ik kan het me ook nauwelijks voorstellen. Malle Henkie is ook zo’n zeur en is een schande voor de naam Molenaar. Ik denk dat niemand een racistische koloniaal als malle Henkie in de familie wil hebben. Dat lijkt me echt vreselijk! 😉


  Maak melding

 11. …………De Winkelier………

  Eerst staat hij een uurtje in de keuken wat broodbeleg klaar te maken -ie sabi tog- dan gaat hij “open”,…mensen kopen,gaan naar het werk,komen weer thuis,eten/drinken,zitten te luieren voor te TV luisterend naar de gorilla Limbo gezeik,…en dan eindelijk,…eindelijk sluit hij de winkel,…maar hij gaat nog NIET SLAPEN want;

  Hij doet nog eerst zijn voorraad administratie/boekhouding…en dan na een lange werkdag gaat ook hij slapen in de hoop dat Gorilla-achtigen heb niet komen storen!!!

  …Deze mensen die bijna 16 uur p/dag werken, moeten hun winstmarge INLEVEREN!!!

  !!!Zie Hier De HandelsGEEST Van Deze Regering!!!


  Maak melding

 12. Beste Anna_Zoeloe: Leer eens wat andere woorden dan koloniaal, racist etc.

  Staat zo dom is zo afgezaagd, terwijl hij hier op dir forum de grootste racist en facist bent gezien je oliedomme uitspraken.

  En Paraman: de witte bazen hebben totaal geen belangstelling om weer de baas te spelen in jou land. Verspilling van tijd en moeite. Zoek het lekker zelf uit. 35 jaar na onafhankelijkheid hebben paarse idioten zoals jij van Suriname de ultieme bananenrepubliek gemaakt.


  Maak melding

 13. Beste Passew: je hebt volkomen gelijk. In plaats van harder te werken en Zo meer te verdienen worden de mensen die wel hard werken ( winkeliers) en een eerlijke boterham bij elkaar schrapen gestraft door deze boevenregering.

  Te gek voor woorden


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar

  Je klinkt weer als een echte azijnpisser. Heb je nog wel plezier in het leven malle Henkie? Voor mij schijnt elke dag de zon en ik geniet van elke dag van het leven. Gelukkig ben ik niet zo zuur als jij. Heb je wel vrienden malle Henkie. Ik kan het me bijna niet voorstellen. 😉


  Maak melding

 15. “Zaterdag 28 april 2012 om 14:50 uur, door Paraman”

  Toch niet die witte baas waar u uw suppletiecheck van
  ontvangen heeft?!

  Hou nu eens op met dat ZWART/WIT denken!
  In Suriname is er meer DISCRIMINATIE dan u lief is!

  Het gaat hier om mensen die denken dat ze alles mogen,
  bijvoorbeeld; in een democratisch bestel op de stoel
  van een rechter gaan zitten!!!
  SIMPLY NOT DONE!!!


  Maak melding

 16. @Henk Molenaar….at your service!!!!

  Switie Anna…I Love Your Hangmat Service 😉

  De wijsheid van de dag,….om armoe tegen te gaan,,,…

  …Gij zult niet zoveel Broeden als Gij niet kan Voeden….


  Maak melding

 17. De belastingvrije voet opschroeven , vervolgens de schijven vanaf de 2e schijf met 10 % verhogen (spaarzin bevorderen)
  men mag zelf bepalen als men dagelijks rijst met pom of bruine bonen eet ,wat zuiniger mag ook ! hoe denk je dat dat china haast de 1e economie ter wereld is geworden ??
  ma a negre lob ing bachauw, a hindoestaan lob ing doksa a janpanesi koni, dat mik ding ab 2 wagi nanga 2 vrouw
  ma bouta nap fraga , na dogla, dus ai njang verdwaal


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.