Suriname heeft eindelijk wet op belaging

11

PARAMARIBO, 25 apr – De wet op belaging (stalken) is aangenomen in het parlement. De steun was kamerbreed. Minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie prijst zich gelukkig met de maximale steun. De opdringerigheid van geweldplegers zal eindelijk kordaat en grondig aangepakt kunnen worden. Niet dat het niet al kon. De maximumstraf is twaalf jaar cel.

Boetes kunnen oplopen tot wel honderd en vijftig duizend Surinaamse dollar (ongeveer dertigduizend euro). De strafwetgeving geeft al ruimte voor het vervolgen van belagers. Vervolging blijft vaker uit, ook omdat belagen minder zwaar wordt aangerekend. Maar nu is zelfs hijgen door de telefoon strafbaar. Dit geldt ook het stalken, het stiekem achtervolgen. Vooral vrouwen zijn het slachtoffer van dit soort opdringerigheid van voormalige partners.

Het wetsvoorstel is een product van de vorige regering. De behandeling in het parlement liet enige tijd op zich wachten. De vaart kwam er goed in na de recente moord op twee vrouwen en een kind. Het drietal werd in hun woning neergestoken door de partner van één van de vrouwen. De vrouw had vaker een klacht ingediend bij de politie. Het bleef bij wat bemiddeling en van de zaak is nooit een dossier aangelegd.

11 REACTIES

 1. De dader, een PTSS’er is een van de verworvenheden van die mede vanuit Holland in gang gezette lafhartige oorlog. There is more to come! 08 december 1982 was mogelijk een incident. De reactie daarop is never ending.


  Maak melding

 2. Het bleef bij bemiddeling en er was geen dossier opgesteld ?????? Klinkt bij mij te bezopen voor woorden en daarbij staat er een zin die ik ook al vaag vind:”De opdringerigheid van geweldplegers zal eindelijk kordaat en grondig aangepakt kunnen worden. Niet dat het niet al kon.” Nee waar dient deze zin dan voor ? Nou sorry eerst ZIEN dan geloven in deze hoor.


  Maak melding

 3. Paramanpinto,
  Wat heb je aan wetten, rechtsregels, grondwet als ze door die criminele bende van jou worden vertrapt en geschonden?? Wat niet normaal is wordt door paarse schapen als paramanpinto normaal gevonden, heb je het nog niet door hoe achtergesteld jullie zijn? iedere normaal denkend mens met een kleine beetje verstand weet dat een president een voorbeeld functie moet hebben, hij moet van onbesproken gedrag zijn alleen paramanpinto en zijn vrienden denken daar anders over.Pinto iedere mens heeft recht op zijn eigen domheid, dus jij ook.


  Maak melding

 4. Hij de Dada is aan het “belagen” zijn ministers en dus strafbaar!!

  Misiedjan,…sla die “ingi-bakba” in de boeien,immers Al Capone is ook nooit berecht voor moord maar voor belasting fraude!!


  Maak melding

 5. Switie Anna,

  Zeer onbehagen ben ik met deze belagen-wet,want nu riskeer ik een Santo ipv een opdringerige hangmat HAPPY-HOUR .. snik snik 🙂 🙂 😉


  Maak melding

 6. In dit land is echt sprake van twee maten die toegepast worden, je neemt een wet aan om moordenaars en mensenrechtenschenders straffeloos te laten worden, en vlak daarna neem je een wet aan waarvan opdringerigheid met geweldpleging bestraft word, en dat soort mensen moeten wetten maken, maar gelukkig kan die amnestiewet weer teruggedraaid worden, het is een kwetstie van tijd.


  Maak melding

 7. aannemen van een wet is niet de belangrijkste prestatie..

  nu het toetsen en uitvoeren dat is belangrijk en wat dacht je van het aannemen van dé ,,

  corruptie wet,
  de investeringswet,
  de immigratiewet,
  de wet tegen misdadigers die de overheids-apparaat bemannen,
  wet tegen criminelen die in de overheids appaat zitting nemen
  wet tegen moordenaars/verkrachters/bankrovers/oplichters/ die de overheids appaat bemannen en het hoogste college bezetten schaamteloos prediken,dat zij het voor het zeggen hebben,
  wet tegwen eigen belang,die eigen families vrienden kennissen vrouw en kinderen opsleitel posities plaatsen, bevoordelen en in het overheidfs appaat zetten.
  v.b. genoeg te noemen..


  Maak melding

 8. “Het wetsvoorstel is een product van de vorige regering.”

  En wat doet front nu, ze stemmen massaal tegen deze wet, alleen omdat het nu echt door de huidige coalitie in ingediend in de DNA.

  Front heeft weer hun liefde voor het land getoond, front wil geen ontwikkeling in Suriname, front wil weer in het machtscentrum zitten want dat brengt geld in het laadje.

  Het is nu meer dan duidelijk dat front NOOIT MEER in het machtscentrum mag komen.


  Maak melding

 9. Sommige posters kunnen/willen niet lezen. In de tweede regel van het artikel staat toch echt heel duidelijk: “De steun was kamerbreed”.

  CITAAT:: Vrijdag 27 april 2012 om 07:56 uur, door Afu Sensi
  “Het wetsvoorstel is een product van de vorige regering.”

  En wat doet front nu, ze stemmen massaal tegen deze wet, alleen omdat het nu echt door de huidige coalitie in ingediend in de DNA.

  Front heeft weer hun liefde voor het land getoond, front wil geen ontwikkeling in Suriname, front wil weer in het machtscentrum zitten want dat brengt geld in het laadje.

  Het is nu meer dan duidelijk dat front NOOIT MEER in het machtscentrum mag komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.