KTPI wel in coalitie maar buiten de boot

23

PARAMARIBO, 25 apr – De politieke partij KTPI blijkt de grote verliezer bij de reshuffling van president Desi Bouterse. De herschikking van het regeerteam laat geen ruimte meer voor de partij van Willy Soemita. De min of meer geforceerde afsplitsing van de twee KTPI-parlementariërs heeft uiteindelijk tot niets geleid. In elk geval is de partij de mogelijkheid kwijt zich op beleidsniveau waar te maken.

Hun enige ministerspost is weg. Simon Martosatiman moet vertrekken als minister van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer. De man om wie zoveel te doen geweest is in en buiten de KTPI, heeft meer verspeeld dan alleen zijn krediet. Ook de KTPI blijkt niet langer als voldoende invloedrijk erkend te worden in de Mega Combinatie van Bouterse. Want Martosatiman wordt vervangen door Ginmardo Kromosoeto van Bouterse eigen politieke partij NDP.

Kromosoeto is nu nog minister van Arbeid Technologische Ontwikkeling & Milieu. Hij wordt daar vervangen door Michael Miskin, de huidige minister van Handel & Industrie. Martosatiman heeft nog geen jaar aangezeten op een ministerie waar het lopen blijkt op eierdoppen. Ongetwijfeld zal er ergens een ‘compensatie’ zijn. Maar of die opweegt tegen het politieke gezichtsverlies? De afsplitsing was immers juist begonnen om vervanging van Martosatiman vanuit de eigen gelederen.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. ja tok 2 javanen worden teveel.Maar langzaam maar zeker worden alle ministers NDP ministers,dus het beloofd nog wat te worden.Over 3-6 maanden, komt er weer een reshuffling,dan gaat de rest weg zeker.


  Maak melding

 2. Hhahahahaahaaaa ik lig echt in een deuk hoe die moordenaar omgaat met die machtswellustelingen die hem aan de macht hebben geholpen.
  Te yu nyang didibri nyanyang yu musu pai didibri paiman.
  Wie verraad pleegt tegen een vredelievende en onschuldige volk van Suriname zal zijn straf niet ontlopen.


  Maak melding

 3. Politieke ontrouw en hebzucht leiden tot politieke zelfmoord. Voor Soemita word dit nu pijnlijk duidelijk.

  Maar, dit staat Brunswijk en javablok- Somomhardjo ook te wachten. Kwestie van tijd…


  Maak melding

 4. Willy, Willy: It’s payback time.

  SOMO heeft je nu “contact” betaald.

  Politiekverraad is nooit beloond, nu ook niet.

  Een groot Sur. politiek leider heeft eens gezegd: “Politieke hebzucht leidt tot de eigen ondergang”.


  Maak melding

 5. het ,,doe jaar,, is reshuffeling jaar geworden..

  voordat deze nieuwe lieden ingewerkt zijn,worden ze weer gereshuffeld door de nieuwe groep..

  dan is de regeer periode voorbij en dan nieuwe verkiezingen..

  wat een weelde en de belasting betaler die wordt de dupe..


  Maak melding

 6. ai, ai, ai, dit staat je te wachten als je door de politiek je stappen hebt kunnen zetten in de pyramide van belangrijke personen. Niet de eigen ervaring en kennis maar door politiek gespin heb je aan de top mogen ruiken.
  Kijk naar de mensen van Ronny Brunswijk.
  Gerechtigheid zzal er komen als de huidige regering niet mee aanwezig is.
  On herroepelijk zal de winnaar (bijvoorbeeld NF)hetzelfde gaan doen als de NDP.
  Het is en blijft een ramp want je wordt niet gekozen uit de beste man op de juiste plaats. Hierdoor zal je na de volgende verkiezing wellicht worden vervangen.


  Maak melding

 7. Soemita, je kondremang heeft je verraden.Mischien is het nog niet te laat.Staatsolie heeft altijd een JA-KNIKKER nodig.Didibrie eet zijn eigen mensen op.Zij worden nu al gestraft.Bouva , een van de amnestie-maker is beloond.Ik denk eerder gestraft.Na een paar maanden wordt hij ook de laan uitgestuurd.Straks blijft didibrie als alleenheerser dan is het tijd dat hij gestraft wordt door het Internationaal Gerechtshof.
  Wordt Panka dan geen Minister,Niet een ministerie erbij?Ministerie van Pakketten zaken?Die woont niet ver van de luchthaven.En Misiekaka minister van Gods Bazuin.
  Hahahaha.Sranang toneel switie.En het is ook nog gratis.Kosteloos mensen.

  Danitia


  Maak melding

 8. Ha ha De pré -sident heeft gesproken de poppen zijn nu aan het dansen hij heeft toch wel wat van de slavernij geleerd om mensen tegen mekaar te spelen alleen de domme mensen, als Somo en Brunsie wil hem niet begrijpen door machtlust en hebzucht.waarom is het bij de VHP niet gelukt, maar wel bij de KTPI en de AC Somo je bent over 6 maanden aan de beurt dan Brunsie.Brunsie was zijn lijfwacht, dus hij vertrouwt hem een beetje, maar Somo niet


  Maak melding

 9. 2015!

  2015 zal ons leren wat deze kabinetsperiode de Surinaamse belastingbetaler heeft gekost. Niet alleen in geld uitgedrukt, maar ook qua moraliteit en normen en waarden. Alles wat slecht is voor Suriname gebeurt in deze kabinetsperiode en er komt niets goeds uit.


  Maak melding

 10. Ik weet het niet van de rest van mijn landgenoten die de politiek door de jaren heen gevolgd hebben in ons land, die KTPI was toen ja toen in jaren zestig een klere zooi, met die vader van Willy S, weten jullie het nog, die meneer Iding S. Pa was een meeloper, zoonlief in latere jaren en nu nog, ook eentje.
  Ze dachten beide dat ze de grote leider van de Javanen
  waren dus mooi niet, eigen belang stond voorop, wel jammer, en dit wat nu gebeurd met die partij klinkt of komt normaal bij mij over, ik had niet anders verwacht, en ik kom weer op mijn eerdere conclusie de politiek daar, boi, echt bullshit, en niets minder.


  Maak melding

 11. Voor al die jonge surinaamse stemmers een tip: sla de geschiedenis er op na. Deze ministers wisselingen zin het merk van de Militaire dictatuur geweest. Een blik vol ministers wordt opengegooid en iedereen is na een jaar weg. Alle ministers doen het op dn duur slecht. Hij en de zijnen doen het alleen goed. En iedereen houdt bevreesd zijn mond dicht.
  Ja Wat hij met die andere gedaan heeft kan hij ook met jou doen.


  Maak melding

 12. Ai dit is een deje vue. Eerder gezien.
  Pot ministers wordt opengetrokken. Iedereen is na 1 jaar weg.
  Iedereen doet het slecht. Alleen hij doet het goed.
  check it jonge surinaamse stemmer. 30 jr geleden was het exact hetzelfde.


  Maak melding

 13. Als ze te lang op dezelfde stoel zitten is de kans groot dat ze er achterkomen wat DDB, z’n matie en z’n commissies werkelijk doen.
  Nu kunnen ze zeggen ik wist het niet, het was mijn voorganger, het was mijn opvolger, etc

  Een schandalig vertoon van wanbestuur.


  Maak melding

 14. Wat een afgang als men het letterlijk opvat. Een varende straks zinkende ndpboot die de democratie te niet doet, en een oude javaanse zieke geldzuchte man die blij is om buiten de boot te zwemmen met als enige houvast, een paarse touwtje. Hahahahaahahahahahahahhahaha. Wie houdt hij voor de gek, hij verzuipt toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.