Verkiezingen Nationale Partij Suriname “ondemocratisch”

20

PARAMARIBO, 24 apr – Het verkiezingsproces binnen de Nationale Partij Suriname, NPS, verloopt “ondemocratisch, onethisch en centralistisch.” Dit stellen de voormalige kandidaten Armand Zunder en John van Coblijn. De ambitie van de twee om respectievelijk voorzitter en ondervoorzitter te worden, stuitte op intriges. Twee andere kandidaten voor het voorzitterschap werden naar voren geschoven.

De twee, oud-ministers Gregory Rusland en Ivan Fernald, zijn apart kandidaat gesteld. Dat is een bijzonderheid op zich. Fernald is duidelijk de favoriet van het huidige leiderschap. Ruslands kandidatuur is doorgedrukt door de invloedrijke districtsafdelingen. Volgens de twee afgewezen politici kan dit soort intriges door de atmosfeer in de partij. “Waar het om gaat is dat iedereen bang was om op te staan en aan te geven dat zij voor een bepaalde functie gaan”, zegt Van Coblijn tegenover de Ware Tijd.

Met deze atmosfeer van intimidatie moet eens een keer worden afgerekend. Zoals het er nu aan toe gaat hebben andere NPS’ers dan de bestuursleden, niets in de melk te brokkelen. “Wij gaan een proces beginnen om te promoten dat mensen opstaan en zeggen dat ze belangstelling hebben voor een bepaalde functie. Het democratisch proces moet van onderuit komen en moet vrij zijn van invloed van buitenaf”, aldus Van Coblijn.

20 REACTIES

 1. Wanneer je geen zelfkennis bezit m.b.t. je capaciteiten, dan gaan anderen je dat op de één of andere manier duidelijk maken, ja.

  En het kan dan zijn dat dit op een ondemocratische manier gebeurd.

  Noch mepper Hooghart, noch John van Coblijn hebben de capaciteiten om de NPS kar uit de bagger te trekken. Een te grote broek willen aantrekken leidt tot teleurstellingen. (en tot domme acties in het geval van Hooghart)

  Armand Zunder? Die man zie ik wel leiden.


  Maak melding

 2. Van buitenaf??? hij bedoelt van bovenaf en ja dit zijn precies de mensen die constant anderen niet democraat noemen.Die gasten zijn zo met elkaar bezig dat zij niet door hebben dat degene waar het hun zgn omgaat bij hun weg blijf puur om dit ondemocratische gedoe.
  Een vertrekkende voorzitter die zijn partij heeft gereduceerd tot 4 zetels ondanks zijn presidentschap die toch de hand wil hebben in wie hem op volgt dat zegt toch genoeg over de persoon.


  Maak melding

 3. blijven de kritische geluiden uit de samenleving over de wijze waarop de NPS een voorzitter wil kiezen ? De huidige wijze is des Venitiaans. Zo zit zijn imborst in elkaar. Zo heeft hij ook binnen de Frontcoalitie geregeerd. En Sardjoe en cornuiten zijn jarenlang geintimideerd door deze man. Hij heeft Suriname naar de hel gebracht. Een ieder die nu de leiding van het land heeft is beter dan hij. Een dictator in agamakleuren. Onvoorspelbaar, sluw en een machtwellustige, die jarenlang en tot het laatste moment alles naar zijn hand wil zetten.
  Er moet een eind komen hieraan. Waarom reageert de pers niet aangaande de ondemocratische wijze van de bestuursverkiezing/kandidaatstelling ?? Hebben ze misschien een deal met Vene ? Is de NPS geen racistische partij ??? Ik zie geen kandidaten van andere etnische groepen ?? Is de NPS erger dan PL ?
  BEP e.a. partijen.
  Hoop dat jullie ogen nu open gaan.
  Vergelijk de reacties met de VHP. Toen stonden alle ogen gericht op de wijze waarop het binnen de VHP ging. Daar is het wel enigszins redelijk gegaan ondanks het gegeven dat Sardjoe ook hetzelfde gedrag vertoonde als Vene. Zijn dochter moest naar voren geschoven worden en zijn cornuiten zoals Ajo e.a.
  Waarom wil SAaRDJOE NOG STEEDS DE TOUWTJES IN HANDEN HEBBEN BIJ DE sTICHTING dE oLIFANT ? jA, DAAR LIGT HET GELD HE. bOEVEN ZIJN ZE ALLEMAAL. sARDJOE EERDAAGS BEN JE DOOD . mACHTIG NU AL JE DOCHTER OM VOORZITTER TE WORDEN VAN DE sTICHTING oLIFANT, WAnt dan blijfyt alles ebinnen de familie.
  O.ja, tegenwoordig hoor ik niets meer over de geweldige zonen van Sardjoe, die met bodygards door de stad reden in de avonduren en overal de geweldige jongens speelden. Bouta e wagtie den.
  Sardjoe en Vene en Ajo dynastie dient opgerold en vernietigd te worden omwille van heil en zegen voor Suriname.


  Maak melding

 4. Ook daar!

  Ook daar bij de NPS verkiezingen zijn er intriges en verdachtmakingen. Het kan op deze wijze nooit goed gaan in de Surinaamse politiek. Hierbij verzoek ik de bevolking van Suriname om de politiek de rug toe te keren. Ze belazeren je. Maak ruimte voor een zaken kabinet.


  Maak melding

 5. Heel goed gedaan door de NPS>
  Want Laaghart wilde zo graag voorzitter worden om de partij te laten aansluiten bij de mega combinatie van zijn huidige baas.
  Proficiat NPS tai hori libie de.


  Maak melding

 6. Tja, de splinter in de ogen van de anderen zien, daar is men goed in, maar de immense balk in de eigen ogen, ja, andere politieke partijen en hun leiders uitmaken voor dictator, daar is men heeelllll goed in. Zie daar, het is niet eens de moeite waard om woorden aan vuil te maken. Het enige wat ik de NPSers wil meegeven, van de 2 kandidaten is de Rusland het geschikst, omdat die wordt voorgedragen door afdelingen van de partij, die is vrij van invloed van de dictators binnen de partij, ik zie hem de NPS maken tot de partij van weleer. Ik zie hem zich daadwerkelijk bezighouden met de ontwikkeling van Suriname, dat hij dat op de eerste plaats zal stellen. Ik ben geen NPSer, maar een Surinamer die ook met belangstelling kijkt naar de ontwikkelingen binnen de politieke partijen, want uiteindelijk krijgen die politieke partijen mandaat van het Surinaamse volk om het land te leiden naar ontwikkeling, naar vooruitgang.


  Maak melding

 7. Die paarse schoften zijn de laatste die het over democratie moeten praten.De NDP wordt geLIJD door een meedogenloze criminele dictator.


  Maak melding

 8. De NPS wordt de spiegel voorgehouden door zijn vertrekkende leider. Er is in de partij veel van buiten geinfiltreerd. Oom Ronald wil nu een cleane partij. En groot gelijk heeft hij. Hij wil geen leden die boter op hun hoofd hebben en die worden gechanteerd door een man die nu zijn eigen coalitie middels deze praktijken in de greep heeft.


  Maak melding

 9. Mensen, wat gebeurd er allemaal in betwetersland ???
  Europa heeft een probleem, Holland heeft een groot probleem, en de NPS zit met een bijzonder probleem.

  Al deze partijen wisten het altijd beter hoe eea moest lopen aan de andere kant, maar ‘in da own house’ is het een puinzooi !

  Let wel, Fernald is absoluut geen leider of partij voorzitters figuur en hoewel ik zekers te weten geen NPS’er ben zou ik deze man never nooit accepteren als mijn leider !
  Hooghart is een straatvechter dus is hij ook niet mijn favoriet.

  Goed, ze zoeken het maar uit daar op grun yari, en weet dat binnenkort mijn leider de juiste mensen wel op de juiste plekken zal positioneren !

  I love Su, and we love Bouta !!!


  Maak melding

 10. zodra er verkiezing komen is het proces tot democratisering ingezet. wat dat proces zal brengen is een andere zaak. en dan gregory beschuldigen van corruptie??? laat de achterban van de nps spreken en zien of vene en trawanten zich daarbij zullen neerleggen.


  Maak melding

 11. NPS willen jullie als de bliksem ervoor zorgen dat jullie terug keren naar Coblijn v.De NPS kan niet zoveel trekkers verliezen.Hooghart mag wegblijven,maar coblijn KAN en Mogen wij niet missen.Coblijn is de man die voor de 7% regeling heeft gezorgd.Men kon voor 7%
  lenen en bouwen.Als de ploeg van Somo niet dwars had gelegen dan hadden vele mensen bouwrijpe percelen
  kunnen krijgen en meteen konden bouwen.En ga zomaar door.NPS oen kaba jere.En de NPS moet gaan groeien,maar met deze komedie komen we niet verder dan waar we zijn.NPSers mine you


  Maak melding

 12. Oeng sie sa e psa nanga deng mang dape ini na politiek.
  En deze gasten denken dat wanneer ze eenmaal in een coalitie zitten ze het land goed kunnen sturen, allemaal gelul, laat ze mekaar maar lekker afzeiken, zij hebben het gelukkig nu niet voor het zeggen,ik moet wel zeggen hier in Ned is het een zooi met de politiek maar in Suriname is het gewoon een bende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.