Minister Waterberg “niet geboren met stoel”

22

PARAMARIBO, 24 apr – “We zijn niet geboren met een bepaalde stoel.” Dit zegt minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid. De man van wie gezegd wordt dat hij op de schopstoel zit, wordt er koud noch warm van. Er mag komen wat wil, hij blijft zichzelf. Dat president Desiré Bouterse vindt dat het ministerie moet ‘depolitiseren’ kan niet serieus bedoeld zijn.

Want anders zou Bouterse zichzelf verloochenen als politicus. Het is namelijk zeer de vraag wie een ministerie kan draaien zonder politieke invloed. “De president moet verduidelijken wat hij bedoelt. Iemand zonder een politieke kleur heeft geen visie. Ik denk dat de president wel een duidelijke visie voorstaat”, zegt Waterberg tegenover de Ware Tijd. Zijn politieke partij BEP wacht de besprekingen met Bouterse af. Die moeten duidelijk maken of de partij nog in de coalitie blijft of niet.

Net zo lang moet het werk normaal worden gedaan. Bouterse zegt niet wat hem precies dwars zit wat betreft Volksgezondheid. Bekend is dat er een geschil is over de benoeming van directieleden voor het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De benoeming had al lang moeten plaatsvinden. “We kijken naar de analyses uit. Onze beurt om te praten is er nog niet”, aldus Waterberg. Hij was ook al minister van Volksgezond tijdens de regering Venetiaan.

22 REACTIES

 1. Als Waterberg niet op de schopstoel zat, dan is dat gezien het bovenstaande artikel wel gauw het geval.

  Bep, jullie wilden no matter what macht toch? Zelf met die criminele bout in zee gaan was voor jullie geen probleem.

  Ma a bout e go sori oenoe wan moi sani. Bika, te joe e njang nanga didibri, joe moe njang nanga langa forkoe.


  Maak melding

 2. Waterhoofd!

  “Iemand zonder politieke kleur heeft geen visie”. Dat zegt ene meneer Water(hoofd)berg. Hoe kan je dat nou zeggen en menen?
  Depolitisering, Deamnestiesering en Degradering van de Surinaamse mentaliteit en geloofwaardigheid komt in al de dee berichtgevingen voor. Het is zonde voor papier en inkt.

  En dan noemen we Bouterse ook nog heel leuk een politicus? Hoe halen we dat in onze kop om deze pure dictator een politicus te noemen? We zijn echt de weg kwijt!


  Maak melding

 3. Excuse me, het hele kabinet van de President en de Vice-President zijn volledig gepoliticeerd door de fylosofie van “Gewijzigde inzichten.” Wie houdt nu wie voor de gek?


  Maak melding

 4. als de suri ministers parlementariërs echte ballen hadden,dan hadden ze collectief bedankt en het veld geruimt.

  Je kunt je niet continue laten beledigen vernederen voor een loon of z.a. waterberg het zegd,niet geboren voor een stoel,maar zelf blijft zitten,
  en dat is het dilema in su.

  éénmaal een positie leven lang blijven zitten en alle pakslagen accepteren..

  wij suris zijn gewend ons te laten vernederen/beledigen voor een bordtje linzen-soep ookal neemt zijn vrouw, dochter, moeder, mee geeft niet,als hij maar een baan krijgt..

  letwel aano 2012 is er nog steeds niks door deze regering gerealiceert voor de ontwikkeling,nergens een bedrijf opgezet,waar en ministens 10 arbeiders werkzaan zijn behalve 1500 plaatsen bij de overheid..

  geen enkele investeerder heeft zich de afgelopen twee jaren nog aangemeld..


  Maak melding

 5. Mijnheer Waterberg, dat is jullie straf, in bouta simpele redenering als je niet voor hem ben dan ben je tegen hem. En nu betaalt hij kontant terug. Als bouta geen hindoestanen nodig heeft in zijn regering dan kan hij zeken zonder een paar boslandsbewoners.


  Maak melding

 6. Ik vraag mijn zelve af : fu san idi blakaman don so.
  Somo is geen wetenschapper maar die man heeft wetenschap, zijn karavaan blijft rollen en hij laat zich heel goed voorttrekken.

  Maar krijg jij die blakaman als Capriolen van Ellende met zijn zeer domme en achterlijke uit spraken….. steeds keer op keer fu tja blakaman achteruit…..boy’s come up wees een keer toch wijs.

  Het is politiek: ma yu e tja yu srefi go lazie….Hoe dom en achterlijk kan jij zijn…rest… straks maar een ding…… wraak nemen…dom dom dom…dan wilde deze man Vice Pres worden…..ik zeg te dom en achterlijk voor z’n ambt……unu kaba nanga don.

  Streef voortaan voor constante vooruitgang van eigen mensen plus land en volk no tan du don man.

  Denk niet bij mooi nederlands praten wijs en slim te zijn.

  Ik zou die C.A nooit als onderwijzer willen hebben ….hij is te dom en achterlijk.


  Maak melding

 7. jij bent……..Asociaal & Arrogant……

  Hoe betitelde jij Collega ASHA MUNGRA ook alweer…..een koorddanseres????

  jij bent…………Incompetent……….

  Terwijl er mensen sterven aan dengue,ziekenhuis bedden “uitverkocht” raken,kom jij doodleuk vertellen dat het gaat om de seizoengriep!!

  Jij bent geen stoel waard…ga maar zitten op een …tak!!


  Maak melding

 8. “We kijken naar de analyses uit. Onze beurt om te praten is er nog niet”, aldus Waterberg.
  Wel Waterberg, je wordt met dezelfde munt terug betaald door jouw baas alleen houdt hij nu het kleingeld zelf.
  Herinner je nog jouw analyse van gebroken medisch apparatuur en de grote dengue uitbraak?
  Oh, en hij weet niet als hij in de coalitie zit of niet? Doe je analyse en jouw kennende geef ik je 2 kansen met het goede antwoordt te komen.


  Maak melding

 9. De dagen van deze regering zijn geteld, zelfs in de ndp(njan driengi priesieri) is er een parlementarier die niet voor amnestie stemde.

  Wordt die persoon dan de wacht aangezegd, ik ben zeer benieuwd daarnaar. Ook de twee parlementariers van nieuw suriname, die ook niet voor amnestie stemden, zullen die nog deel blijven uitmaken van de coalitie.

  Het schip is zinkende lijkt het, wat mij betreft mag dat roemloos zinken.
  Waterberg geeft nu een voorschot wat gebeuren gaat, duidelijk vindt hij en zijn partij(coalitiepartner) dat de president incompetent is. Zie zijn woorden ‘ik ben niet geboren met een bepaalde stoel’.

  Met andere woorden de tijden zijn veranderd, dus bouterse kan niemand bevel geven.


  Maak melding

 10. Beste kondremangs,
  Waterberg heeft ook teruggekaatst naar DiDiBrie met de woorden:’
  FOS MARIPA BEN LEPI; KESKESIE BEN SORGU EN PIKIN !!!
  Dus binnenkort kunnen we ook weer naar de stembus ,wanneer de titanic van DiDiBrie naast Goslar ligt in de Surinamerivier…..want ook een van de (buiten)vrouwen van cowboy Ronnie staat op het punt eruit gebonjourd te worden…..en zal Ronnie dat pikken?????
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 11. Dit is een grote poppekast. Omdat de amnestie wet niet is gesteund, overigens terecht ook, wordt BEP er uit geflikkerd.
  Ja maar wees blij beste broeders dat er niet veel meer gebeurd dan dit.


  Maak melding

 12. tot nu toe hebben de mensen van het AZP spijt van dat zij achter van russel en blackson hebben aange;open om parmessar weg te krijgen als driko van het huis. dat staat vast.


  Maak melding

 13. Jammer dat creolen in dit land geen eenheid vormen, anders zouden ze Bouterse met zijn reshufling het bos in sturen, en dan was het einde tijdperk Bouterse geweest.


  Maak melding

 14. Pinto,
  Geld dat ook voor Keizer Jandel Bedél Bokassa alias Bouterse? Hoelang is hij bezig om Suriname naar de zogenaamde grote hoogte te brengen?? Hoeveel regeringen en politici heeft hij tot nu al versleten ?
  Als de één een fout maakt dan word hij of zij daarvoor verantwoordelijk gehouden normaal zou je dan denken, maar al maakt Bouterse de één na de andere fout is het nooit zijn schuld dan is het de schuld van een ander.
  Hoe dom kan een bevolking zijn vraag ik mij af??
  Wilders heeft zijn eigen graf gegraven met zijn populisme , Bouterse doet het zelfde in Suriname.


  Maak melding

 15. ddb heeft de kwaliteiten van een loverboy. de doelgroep van een loverboy zijn meestal wat labiele meisjes of meisjes die een drang naar aandacht hebben. de loverboy geeft veel aandacht en dingetjes (verkiezingsperiode) beloofd van alles (huizen, computers)en daarna moeten ze voor hem werken (aan henm geven, government take). van het surinaams volk kun je niet zeggen dat ze tot de doelgroep van een loverboy horen. als ze dat wel zouden zijn zouden ze toch inmiddels wel door hebben op welke wijze misbruik van ze gemaakt wordt.


  Maak melding

 16. Woensdag 25 april 2012 om 01:10 uur, door Jack Russel
  Jammer dat creolen in dit land geen eenheid vormen, anders zouden ze Bouterse met zijn reshufling het bos in sturen, en dan was het einde tijdperk Bouterse geweest.
  ========================DUS WAT JIJ WIL=======Blakaman muz fu du a don wroko baka…yu law yu du…fu vernietig eigen mensen……..blakaman no don….. lik in het verleden.=============== V’tje heeft de blakaman duidelijk laten begrijpen ……if yu e du don yu e lazie……..(zie Hoogie)……Du don …….dan trawan e tik voordeel………. jij laat mij lachen om je domheid…ezel gedrag man.


  Maak melding

 17. Kies deng mooi.Macht en hebzucht.Ze hadden dit vooraf kunnen weten.MORO E DORO FAMIRI.Baka sieksie moeng we go jere wang bigie barie.Dan is er ook geen geld meer.

  Danitia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.