dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname krijgt waterkrachtdam niet voortijdig

Suriname krijgt waterkrachtdam niet voortijdig

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 apr – Suriname kan niet rekenen op een voortijdige overdracht van de waterkrachtdam te Afobakka. Volgens Peter de Wit, directeur van bauxietbedrijf Suralco, wordt niet afgeweken van de Brokopondo overeenkomst. “De overname is al geregeld, in 2033 vervalt de overeenkomst en neemt de overheid de dam over”, aldus De Wit. Minister Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen ziet een voortijdige overdracht wel aankomen.

Ergens dit jaar moeten er onderhandelen beginnen. De andere partij weet daar nog niets van. “We zijn niet aan het onderhandelen over de dam”, zegt De Wit tegenover de Ware Tijd. Volgens Hok komt er een commissie van deskundigen. Die zal de onderhandelingen voeren met het bedrijf, dat nu eigenaar is van de dam. Hok gaat voor directe overname, omdat de dam niet meer aangewend voor zijn oorspronkelijke doel. De levering voor aluminiumverwerking is stopgezet.

In Suriname wordt alleen nog maar bauxiet gewonnen. Moederbedrijf Alcoa heeft de verwerking verplaatst naar Trinidad. Suralco is nu bijna alleen maar energieproducent die dik verdient aan de staat. Suriname geeft dus eerder uit, dan dat er verdient wordt aan de bauxietindustrie. Volgens De Wit wordt er wel gesproken, maar dan over andere zaken. “Er zijn altijd gesprekken gaande met de overheid als er extra energie beschikbaar is en of de regering die wil kopen en tegen welke prijs.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Direkte overname met als gevolg over enkele jaren, een grote puinhoop. Maar goed, zoals in vele Afrikaanse landen de mensen electra ontberen zal het hier verworden, een Suribwabwaanse duisternis. Hahhaaha..ndpkokolampoes te koop. 100.000srd per stuk op de berm Ocer. Hahahahhahaha, ndpleden krijgen de voorkeur. ( Die Buriki’s)


  Maak melding
 2. Wat een leven: zij zouden produceren hebben nu geen zin meer in…….dan wat denk jij dat zij nu doen…jaja(zoals zij denken)domme arme bevolking van Su. uitbuiten.
  Suralco heel eenvoudig als u niet meer wil produceren dan is het einde deal.
  Din man dizi ano libisuma… din abi dikati…dik ati behooorlijk tu…en din dinki sranaman don…na jaren uitbuiten …come up man !


  Maak melding
 3. baas ddb je had duidelijk gezegd,voor de verkiezingen dat jij ,zodra jij regeer macht zou krijgen direct deze misdadigers zou nationaliseren..

  waar bijven je woorden..


  Maak melding
 4. Schort de concessie van Suralco op voor bauxiet en ga het zelf winnen en verwerken tot aluminium. Desnoods in kleinere hoeveelheden dan Suralco deed.


  Maak melding
 5. Nationaliseren?? En de pensioenen dan van al die suralcomedewerkers? Onderdruk van de VS zal Nederland alle uitkeringen en pensioenen naar Suriname moeten stopzetten. Dat heet een economische boycot. Geen domme boutersekletspraat.


  Maak melding
 6. Wat een onzin. Elk bedrijf zal, heel begrijpelijk en terecht, de stuwdam en mijn als twee aparte investeringen beschouwen. Immers de bslissing de dam te bouwen is genomen puur op grond van de kosten van de investering voor zo’n stuwdam en de verwachte opbrengst voor electra over de jaren. Dat in de eerste tig jaren Suralco zelf de grootste afnemer was doet er daarbij weinig toe.
  Suralco zal dan ook de dam pas in 2033 overdragen. De tories van DDB zijn, zoals altijd, niet anders dan gebakkelucht, onzin en leugens.


  Maak melding
 7. Waterkracht!

  Een waterkrachtcentrale verdient onderhoud. Als wij voor 2033 deze over nemen hebben wij geen geschikte mensen die het onderhoud kunnen plegen. Begin nu met het opleiden van mensen om dit te kunnen doen.
  Als we het nu over nemen hebben we in 2020 geen electriciteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES