Smeercampagne in toprace Nationale Partij Suriname

10

PARAMARIBO, 23 apr – Wie het voorzitterschap van de Nationale Partij Suriname, NPS, wint, zal dat niet zonder slag of stoot kunnen. Incasseringsvermogen zal vanaf het prille begin tot de privé kwaliteiten moeten behoren. Ex-minister Gregory Rusland, kandidaat, ondervindt het al aan den lijve. Binnen de partij zelf wordt hij beschuldigd van corruptie. Het maakte bijna een vroegtijdig eind aan zijn kandidatuur.

De corruptie zou hij hebben gepleegd tijdens zijn ministerschap op Natuurlijke Hulpbronnen. “Het gaat om een smeercampagne. Iemand van de partij die mij niet lust, kwam met de beschuldigingen”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. De beschuldigingen kwamen tijdens een partijvergadering, waar Rusland niet bij aanzat. Dat anderen hem wel lusten blijkt uit de tip die hij kreeg. Rusland begaf zich terstond naar de vergadering en eiste wederhoor.

Dat kreeg hij ook. “Ik heb alle beschuldigingen gedocumenteerd en met succes kunnen pareren”, aldus Rusland. Het is extra uitdaging om als kandidaat aan te blijven. Dit gaat tegen de wil in van het hoofdbestuur onder leiding van ex-president en partijvoorzitter Ronald Venetiaan. Die wilde een ‘consensuslijst.’ Nu gaat dat niet door en is er een tegenkandidaat voor Venetiaans favoriet Ivan Fernald. Rusland verwacht de komende dagen meer ‘smeer.’

Bekijk ook:


10 REACTIES

 1. Meneer Venetiaan u weet drommels goed dat de leiders van de politieke partijen smeer gelden ontvangen.Heeft dhr. Rusland buiten het beleid om nog geld ontvangen zonder dit aan tegeven bij de bron die het coordineert.
  Waarom doe je niet iets goed door te vertrekken en en jonge dynamische HIJ/ZIJ de kans te geven het land te besturen.Vertel de kudde toch eens de waarheid.


  Maak melding

 2. Fernald is niet de aangewezxen man. Tijdens zijn periode is ie vaak door de mand gevallen. Zoek een goede jonge leider die charisma en zelfvertrouwen uitstraalt. Dit ontbreekt bij Fernald, tijdens discussies en pr campagnes verstart hij waardoor hij niet de juiste kwingslag slaat en daardoor de kiezers niet aanspreekt nochthans niet eens over de streep kan halen.


  Maak melding

 3. Allemaal gezeik daar bij die NPS, wat of hoe het toen was onder Jopie, die was een leider, zeker weten, die wist hoe het hoorde, en als Jopie in leven gebleven was zat ik niet hier onder die rok van die ptatta´s allemaal de schuld van die shit van de NPS en dat het nu niet goed gaat, hopen dat het altijd een tttt zooitje zal blijven!!!! Blijven jullie NPS ers in die shit tot in lengte van dagen!!!!!!


  Maak melding

 4. Vene, je hebt deze partij al kapot gemaakt en je wil ze de laatste 4 zetels nog ontnemen.1 advies laat de partij los het is niet van jou.De VHP heeft Sardjoe aan de kant gezet om dat hij ook over zijn graf wilde mee regeren en daar heb je niet van geleerd.Het zelfde lot zal je ondergaan. SME heeft een frisse wind met frisse ideeën nodig en je had 15jaar de tijd om dat te doen en dat heb je ook nagelaten. Ik vind dat je ook verantwoordelijk ben voor die bende die het land nu regeert.


  Maak melding

 5. Lijkt er veel op dat de spionnen van de NDP nu proberen om met allerlei torie de opvolgers in de NPS en VHP pootje te lichten. Mensen denk er om het gaat er om dat jullie iemand de leiding geven van de partij die de volgende kwalietieten heeft.

  -1- Charismatisch opdat hij kiezers aan zich kan binden.
  -2- Goede politieke voelhoorns en connecties heeft (De actie van Rusland op de beschuldigingen pleit voor hem. Hij werd tijdig gewaarschuwd en weerlegde de beschuldigingen)
  -3- Een goed spreker is (zie opmerking bij 2)
  -4- Visie heeft en daarbij realistisch blijft (en niet die onzin van DDB roeptoeterd)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.