EU-missie ziet parlementaire meeting in Suriname doorgaan

21

PARAMARIBO, 23 apr – De gezamenlijke bijeenkomst van parlementariërs van de EU en ACP in Suriname kan naar alle waarschijnlijk doorgaan. Dit zegt Bernard Hellot, leider van een inspectieteam dat namens de EU Suriname onder de loep nam. Het definitief besluit valt in mei. “We hebben een goede eerste indruk van Suriname”, aldus Hellot. Er zijn gesprekken gevoerd met verscheidene functionarissen. Ook zijn bezoeken gebracht aan mogelijke onderkomens.

De drieëntwintigste bijeenkomst van beide parlementaire groepen is al in november. “We hebben de indruk dat de Surinaamse autoriteiten serieus werken aan een goede voorbereiding”, zegt Hellot. Suriname is als gastheer voorgedragen door het Caribische deel binnen de ACP. Deze groep van voormalige kolonies in Afrika en het Caribisch gebied en rond de Stille Oceaan gaf groen licht. De EU gaf begin dit jaar toestemming.

Na de aanname van de amnestiewet in het parlement, is er vanuit Nederland nog getracht een boycot te forceren. Die poging mislukte. Nederlandse parlementariërs zeggen ook geen handjes te willen schudden met president Desiré Bouterse. Dit dan als ze in november Suriname bezoeken. Volgens parlementariër Rabinder Parmessar is uitstel haast niet mogelijk als er eenmaal is beslist. De meeting is gepland voor vierentwintig tot en met achtentwintig november.

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Surneds,jully zijn zeker teleurgesteld he maar dan moeten jully niet met zoveel vuil en rotzooi smijten naar de bananen(republiek) boom.Je weet toch dat een bananen(republiek)boom vuil en rotzooi nodig heeft om dik en sterk te worden.


  Maak melding

 2. Nou das heel positief :

  ..gezamenlijke bijeenkomst van parlementariërs van de EU en ACP in Suriname kan naar alle waarschijnlijk doorgaan.“We hebben een goede eerste indruk van Suriname”, aldus Hellot.


  Maak melding

 3. “Na de aanname van de amnestiewet in het parlement, is er vanuit Nederland nog getracht een boycot te forceren.”

  Meerdere landen hebben uitgesproken dat ze het niet met de wet eens zijn , maar kan iemand me aangeven waarom alleen Nederland iets probeert te forceren?
  Waarom hoor en lees in niks op CNN bv.?

  Mocht Pres gestraft moeten worden, dan zal dat door GOD gebeuren!


  Maak melding

 4. Nederland, Nederland! wat nou??? Kom zeg en doe even niet kinderachtig! je gaat wel naar toe, maar dan geen handje schudden! wat rest dan nog? wel gezamelijk eten?? of Bouta in elkaar en wakker schudden?
  Ach, ja! wie weet dat het helpt na alle pogingen!!!


  Maak melding

 5. Onderkomens!

  Deze snoepontmoetingen volgen na deze snoepreizen. Het gaat om niets! Meneer Helot heeft onderkomens bezocht en is in Royal Torarica gedropt.
  Laat me svp weten wat ze allemaal besproken hebben en wat er formeel voor de bevolking is bereikt. NIETS!
  Er worden funkties geschapen die het leven ingewikkelder maken dan het al is.

  De EU heeft EU funkties geschapen waar een salaris en declaraties aan verbonden zijn en zit nu in geldnood.
  De regering in den Haag is verdubbeld door een zwaar belastende regering in Brussel en ook de salarissen.
  Den Haag kan geen eigen beslissingen meer nemen over de Hedwigepolder bij voorbeeld. Er is met de hele Europa 1 en de Euro voor miljarden aan salarissen bij gekomen voor funkties die voorheen niet bestonden. En wie zal dat betalen? De gewone burger in al die landen die onder de Euro vallen.
  Wij betalen de salarissen van een overbodige regering in Brussel die als puntje bij paaltje komt, niets kan oplossen.

  Deze ontmoeting in november met door mij betaalde EU leden vindt ik dan volkomen overbodig. Het lost niets op. Geldverspilling!


  Maak melding

 6. Suriname je bent goed bezig maar het is niet genoeg.
  Gooi het slaven mentaliteit overboord en geloof in je eigen kunnen.Je hebt je voormalige meester niet nodig voor een schouder klopje.Zie dat jou meester altijd en nu nog alleen maar aan hun eigen denken zie Africa en Zuid America.Niemand geeft een cent gratis weg het moet in jou belang zijn alvorens je dat doet.Dat is deze wereld.De zogenaamde ontwikkelings hulp is een strop om je nek. Blijf ver van de EU zie hoe Belgie huis gehouden heeft in Africa en nog steeds.


  Maak melding

 7. Dat kabaal van Nederland over boycot was veel geblaat maar heeft weinig wol. Nederland is zich een beetje belachelijk aan het maken in de wereld.
  Als zelf Europa zich niet stoort aan de oproep van Nederland om Suriname te boycotten wat moeten andere landen dan zeggen.

  Een aantal jaren geleden had Nederland ook in Indonesië ontwikkelingshulp gestopt. De reactie van de
  president van Indonesië toen richting Nederland ; ‘steek dat ontwikkelingshulp maar in je reet’. Nederland moest zich daarna in allerlei bochten wringen om zelf niet de dupe te worden van die boycot
  omdat Indonesië zichzelf meer dan goed kon redden zonder die hulp vanuit Nederland.
  Nederland moest vervolgens op haar woorden terugkomen.
  Met Suriname lijkt het ook die richting te gaan.
  Nederland speelt de grote hoeder van de mensenrechten terwijl ze zelf in de jaren 40 honderden dorpelingen
  afgeslacht hadden. Nederland heeft nimmer een onderzoek hiernaar ingesteld laat staan dat er iemand
  ooit voor die moordpartijen is veroordeeld.
  Nu schreeuwt Nederland van de daken dat Suriname zich moet houden aan de internationale geldende regels.
  Dat Suriname zich moet houden aan de internationale regels is inderdaad zo klaar als een klontje maar
  geldt dat dan niet voor Nederland?
  Laat Nederland maar eens een onderzoek instellen naar de moordpartijen in Indonesië in de jaren veertig door
  het Nederlandse leger dan pas hebben ze het recht om
  met hun vinger naar andere landen (Suriname ) te wijzen. Nu zitten ze in in soort ivoren toren en vertonen alleen maar hypocriet gedrag.
  De reden dat Nederland opvoert, namelijk dat e.e.a al verjaart zou zijn is niet alleen laf maar is pertinent tegenstijdig. Immers de moorden die door de Nazi’s in de jaren veertig zijn gepleegd zijn ook niet verjaard.
  Ik roep daarom Nederland hierbij op om open kaart te spelen wat betreft de moordpartijen in Indonesië en
  deze wandaden niet in de doofpot te houden.


  Maak melding

 8. Bryan,
  Jij laat zien hoe inconsequent de paarse demonen clubje is, eerst moeten jullie niets van Europa en de blanken hebben en nu staan jullie te juichen rara hoe kan dat??
  Wanneer het jullie uitkomt zijn ze slavendrijvers, en nu willen jullie je blazoen schoonmaken met deze voorgenomen bijeenkomst. Wat een raar volk zijn die paarse kakkerlakken,gemeen volk.


  Maak melding

 9. Bryan, aub niet gaan veralgemenen ! Ik denk dat er in Nederland meer pro Bouterse Surinamers zijn dan hetgeen u denkt. In Ned hebben de meeste Surneds live ervaren hoe een doorsnee bakra en de politiek denkt over Suriname.

  Nederland wordt binnen Europa c.q. Brussel op dit moment gezien als de dorpsgek c.q. mafkees van Europa!
  Ze hadden binnen het EU parlment ook zo´n grote bek jegens het begrotingstekort van de zwakke Europese landen en dreigen ze zelf hun triple A status kwijt te raken !

  Het woord ´Bananen Monarchie´ is zelf door de witteman genoemd op de radio, dus denk ik dat ze zich ervan bewust zijn dat ze alleen maar een bigi mofo hebben.

  Anyway, vele Surneds hebben hun hart nog in Suriname, anders zouden ze bv nooit meer 1 pakket of 1 euro naar Suriname sturen !


  Maak melding

 10. Ja Brain je hebt gelijk. Ze zitten nu met een mond vol tanden.

  Holland heeft de zoveelste verkiezing in korte tijd. Als dat geen bananen republiek is; Onstabiel politiek klimaat


  Maak melding

 11. dit is zeker geen goed nieuws in de ogen en oren van henk molenaar, wikileaks en determinist. ma ja zo zie nederland is maar een klein landje. leef ermee dat su nu in de lift is niet dankzij jullie kritiek maar ONDANKS jullie kritiek. het gaat niet om bout of jeniffer of bouva, het gaat om SURINAME het land aan het noorden van zuidamerika dat meer dan 300 jaren werd gekoloniseerd en leeg geplunderd door de witte mannen aan de noordzee. een van hun koningingen (EMMA) zei dat er in su apen wonen dus ze komt niet naar het land en heeft6 ook nooit een bezoek aan gebracht.


  Maak melding

 12. Wel Wikileaks ,dat is echt niet waar hoor jongen.Denk even goed na wat de Surinamer echt wil.

  Milton Fleur,ik weet echt wel dat de meeste Surneds,Suriname een warm hart toedragen maar sommigen doen het zo verkeert.Het idee dat kritiek altijd goed is en mensen beter maakt is zo…is zo….prehistorisch.
  De moderne Surinamer(mens) kan je liever bij de hand nemen en hem leren hoe het beter moet.


  Maak melding

 13. @ Bryan, Milton Fleur en de rest van de volgelingen van sekte leider DDB.
  Ik hou van alle mensen,en ik vindt dat alle mensen het recht hebben op hun eigen domheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.