Bouterse niet onder de indruk van Nederlandse ‘boycot’

42

De Surinaamse president Desi Bouterse is niet onder de indruk van de Nederlandse kritiek op het aannemen van de amnestiewet begin deze maand en de lobby om Suriname te boycotten. Dat zei hij gisteren tijdens een persconferentie.

Bouterse zei dat hij op een top met Zuid-Amerikaanse leiders niets hiervan heeft gemerkt. Hij zei verder dat hij niet in oorlog is met Nederland, maar dat hij geen boodschap heeft aan de ‘schijnbewegingen’ uit Den Haag.

Bouterse merkte verder nog op dat de berichten over de amnestiewet worden omgeven met ‘Leugens en halve waarheden’.

Bekijk ook:


42 REACTIES

 1. Dit was voorspelbaar en verwachtbaar. Nederland neemt het voortpuw zoals altijd als het gaat om democratische beginselen. Ook de amnestiewet kon je 2 jaar geleden reeeds aanvoelen komen. Dit is door diverse personen aangegeven en VOILA zie het vervolg.


  Maak melding

 2. Goed zo ´Ome D´, tell them ! Zeg ze maar dat ze die 20 miljoen ergens in een donker holletje kunnen stoppen, want we kunnen zelf vele duizenden hiervan genereren.
  Die sukkels aan de Noordzee en hun volgelingen kunnen het niet hebben dat Suriname tot the next level is getreden, met vele contacten en exposure vnl in de Amerika’s.

  Voorts is het op dit moment opvallend stil in Den Haag mbt Suriname, muv een idiote pvv’er die niet eens weet waar Suriname ligt maar wel bijdehand probeert te doen !

  Macro economisch is het never nooit zo goed geweest als nu in Suriname, en dat kan c.q. wil men dat in de lage landen niet accepteren.

  Ik denk dat binnen enkele jaren Suriname de voedselbanken in Nedederland kan voorzien van gratis groenten, fruit en rijst want dat zullen deze sukkels met hun grote mond zeker wel nodig hebben.


  Maak melding

 3. De enige die al jaren loopt te liegen in meneer Bouterse zelf.
  Hij zal zijn uitspraken nog wel een keer overdenken zodra hij uiteindelijk toch nog achter de tralies zal verdwijnen.
  Lekker blijven heulen met de andere drugsbaronnen, maar jou tijd zal komen Bouterse, en dat is het enige wat zeker is!


  Maak melding

 4. Natuurlijk kan ned. niets doen want sur is onafhankelijk.
  Maar de sur wel die niet in sur woont door massaal sur. de rug toe te keren en niet elk jaar masaal met vakantie te gaan (toerist in eigenland) en niet meer te steunen.
  Jullie worden toch door je eigen mensen gediscrimineerd.
  Maar ook zij lopen met oog kleppen rond het is waarschijnlijk aangeboren.


  Maak melding

 5. Hij is duidelijk moet ie in een hoekie gaan zitten janken of zo, no time, er zijn belangrijkere zaken, kijk naar morgen en daarna, je kijkt terug so what, we bereiken er geen moer mee, een mening, schelden, en nog meer, hij zit daarop niet te wachten, hij denkt oeng dape, mi dja.Ik geef mijn mening ik woon hier, zal hier blijven en ben dus altijd vrij om te reageren.


  Maak melding

 6. Hee mijn tekst werd niet geplaatst, nog een keer:

  Meneer Freddie slaaplekker denk je heus dat Suri’s hun rug gaan keren naar Su…. nee jij bent in hart en nieren een Surinamer zeker ? Not !!!! Anders zou je niet met zo’n onnadenkende oplossing komen WAKY WAKY de te dure tickets heeft de Suri ook tientallen jaren niet weerhouden om TOCH te komen….misschien moet je zelf ff je OOGKLEPPEN af doen….


  Maak melding

 7. Bouterse zei dat hij op de top met Zuid-Amerikaanse leiders niets heeft gemerkt van een boycot. Alleen maar het feit dat hij het nodig vond zo’n opmerking te moeten maken is al een grote schande. Het moest toch de normaalste zaak van de wereld zijn dat de PRESIDENT van SURINAME (al zijn we een klein land), overal waar hij komt met respect, behandeld wordt, het moet niet steeds weer een verassing voor ons zijn of hij wel of niet met respect behandeld is. Hopelijk kiezen we de volgende keer voor een president die van Suriname houdt en niet vooral van zichzelf, iemand waar we met z’n allen trots op kunnen zijn dat hij ons vertegenwoordigd in het buitenland.


  Maak melding

 8. Freddie,
  je zit er naast, er gaan zat Surineds en Nederlanders naar julie landje, je moet niet zomaar wat roeptoeteren!
  Zelfs wij, bakra’s komen jaarlijks bij jullie en reken maar dat we de economie steunen op onze manier, dusss…………..


  Maak melding

 9. Beste Milton Fleur: “Macro economisch is het never nooit zo goed geweest als nu in Suriname, en dat kan c.q. wil men dat in de lage landen niet accepteren”

  Hoe zit het met onze weddenschap?

  Als het economisch zo goed gaat waar kan geen Surinamer dan een lening krijgen om één van de 18.000 door Bouterse beloofde te bouwen volkswoningen kopen?

  Stand van de bouw na 2 jaar: 45 woningen: Nog 17.955 te gaan. Luhctballon nummer 567

  Leg mij dat nu eens uit…….

  Een klein deel van de NDP groupies heeft het prima, de rest leeft in armoede.


  Maak melding

 10. En wat zei Bouterse paar jaar geleden voor de Nederlandse tv: “Al brandt heel Paramaribo, ik slaap prima”….

  Typische NDP mentaliteit “I love SU” but i love myself more…..


  Maak melding

 11. Aanpak!

  Bouterse kan gelijk hebben door te zeggen dat hij geen aandacht hecht aan de aanpak van Nederland.
  Wel, als den Haag besluit om het Consulaat en de Ambassade in Suriname te sluiten en geen Visa meer in Su te verstrekken, dan wil ik weten wat zijn antwoord daarop zal zijn.
  Het gevolg zal zijn dat reizen over en weer niet meer kan, de SLM dood bloedt, het volk in opstand komt in Suriname, waardoor ook in Nederland akties komen.
  Zo verdrijf je een dictator en niet met halfzachte maatregelen.


  Maak melding

 12. Hoezo hebben jullie dan de surned dan nodig om jullie zakken te komen spekken.
  SLM is er groot meegeworden en nog steeds.
  Het toeristen branche is er groot meegeworden.
  Het surinamse volk is er beter van geworden.
  Er gaan vele sur. studenten naar ned. om studeren waarvan het grote deel niet meer terug willen naar sur.als ze die oogkleppen kwijtraken.
  Stel nou als dat wegvalt wat denk je dan dat er gebeurt.
  En dat je vele contacten met het buitenland hebt wil nog niet zeggen dat je welvarend bent.
  Want er gaat meer uit dan er binnen komt,door de zogenaamde contacten .
  En ik heb niet zo een kritiek op bouterse maar de mensen om hem heen die zijn veel erger.
  Bouterse heeft al die naam door zijn verleden,daar kan niets aan verandert worden.


  Maak melding

 13. Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd.
  Maar zeg het ze niet, die domme aanhangers lachen om de spot van hun baas. Ieja dang sang dang. A no neks a fout noh? Domkoppen zong een groen vogeltje, jullie hebben na twee jaren endeepee nog steed honger noh? Waar zijn de vele beloften gebleven. Is neks is fout, is in baas en marionetten hun klauwen.


  Maak melding

 14. Ik vind het best dat Nederland anti bouterse is maar de ontwikkelingshulp stop zetten, consulaat en ambassade sluiten vind ik een beetje te ver gaan.

  Waarom moet het surinaamse volk de dupe worden???? Onschuldige burgers worden slachtoffers van een beslissing waar ze niks mee te maken hebben.
  Zijn we besodemieterd?!!!
  Het zou wat zijn; de hond van de buurman poept in mijn tuin en vervolgens ga ik de hele buurt op
  aanspreken of sancties nemen die gevolgen hebben voor de hele buurt.
  Of nuon sluit de hele wijk af omdat mijn buurman illegaal stroom heeft getapt.


  Maak melding

 15. Het is prima dat er allerlei sancties komen maar dit betekent ook dat de mensen die niks mee te maken hebben of tegen bouterse(tegen amnestiewet) zijn, ook slachtoffer worden. Heeft iemand naar hen geluisterd.
  Wat voor maatregelen komen voor die mensen?? Wie wil Nederland hiermee straffen?????.


  Maak melding

 16. Bouterse heeft gelijk. Wie is er nu nog onder de indruk van een stinkend poldertje aan de Noordzee. Het enige positieve is dat het diareebruine kabinet is ontploft. In Suriname echter zit de trein nog steeds op de rails.


  Maak melding

 17. Arme nederland. De zoveelste verkiezing binnen de kortste tijd. Regeren weten jullie zelf niet eens meer. En durven jullie nog Suriname de les voor te lezen


  Maak melding

 18. ddb heeft gelijk om niet onder de indruk te zijn. hij wast zn geld wit, geeft zn stiefzoon gratie, krijgt zelf amnestie voor moorden, zn zwager wordt ambassadeur, zn zoon krijgt een top functie, topman in de goudsector. natuurlijk heeft hij nederland niet nodig, hij mag er niet eens komen. ik respecteer al die aahangers die achter hem aanlopen als achter een loopse hond. voorals nog hou ik vast aan de norm dat in een rechtstaat criminelen gestraft worden, dat zegt iets over mij. ddb aanbidders sta stil bij war het zegt over jou.


  Maak melding

 19. boycot met die ka 20 miljoen ? begin die 2.5 miljard af te lossen ned.en boycot wat boycot su boycot de import van ned goederen die su p jaar meer dan 100 miljoen kost.import alleen van andere landen en stop im port vanuit ned.ai dat na boycot ! ned e go kaka nanga a bigie langa tongo


  Maak melding

 20. @ENIGU: Bedoel je het groen van Brownsberg soms????
  En in Sur. zit de trein inderdaad nog op de rails, in sneltreinvaart richting afgrond………………


  Maak melding

 21. En Anne je bent wel onder deindruk van rutte en zijn puber handeling sinds twee jaar terug naar de democratie toe …kijkwat er van gemaakt is !MOOI HE..


  Maak melding

 22. Koos,
  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Denk je dat de bevolking nu niet lijdt onder regering Desi?
  Laat je hond maar poepen in de tuin van Desie dan vindt je hem de volgende dag met een kogel in zijn buik. Heb je enig idee waar Suriname nu naar toe gaat met deze regering van moordenaars en corruptelingen? Waar is je fatsoen gebleven? Door consulaat en ambassade tijdelijk te sluiten tref je de bevolking maar even maar verdrijf je wel de Tiran. Een altijd beschaafde bevolking wordt geterrosiseerd door een stel wapenlovers.


  Maak melding

 23. Dat stukje stinkende polder aan de Noordzee heeft wel een economie die bij de rijkste ter wereld behoort en weinig onder doet voor de economieën van Turkije, Brazilië en China terwijl die landen veel en veel groter zijn en aanzienlijk meer arbeid kunnen verrichten.

  Qua productie/inkomen per inwoner etc. zijn ze vergelijkbaar met de VS etc.

  Het is daarom onverstandig de neus op te halen voor het land dat via allerlei giften (Surneds) jaarlijks minimaal $ 180.000.000 naar Suriname laat vloeien.

  Hoe zit het met de fysieke verbindingen van Suriname met de rest van de Wereld als die stinkende polder onder water zou staan. Die is dan voor 80% verdwenen.

  Gezien de verwevenheid van beide landen is het schelden op Nederland het zelfde als vervuiling van het eigen nest. Of wel diarree op de rand van het bord van DDB.

  De grootheid die nu uit gestraald wordt naar die stinkende polder komt vanzelf ten val. Bij het aantreden van deze regering waren er potjes voor investeringen. Nu zijn ze bijna leeg.
  Ondertussen worden veel beloften zoals; 18.000 woningen, bruggen verbindingen met de rest van Zuid Amerika, wegen, diepzeehaven, rail verbinding met Brazilië verzwegen. Ook de zo bejubelde gigantische inkomsten uit het ontwikkelen van nieuwe en oude mijnconcessies raakt al aardig uitbeeld.
  Mijnbouwers zitten niet te springen om een overeenkomst met deze regering. Dat is niet omdat deze regering zo goed onderhandeld maar omdat ze qua betrouwbaarheid niet echt hoog scoren.
  De vorige regering stond echt wel wat beter aangeschreven in de rest van de Wereld en had krediet. Deze regering heeft haar krediet verspeeld.

  Aan tafel zitten betekend niet dat men mee doet. Rutte kan daar over mee spreken (ook hij wordt niet echt serieus genomen door zijn collega’s na zijn Europese reken blunders).

  De stelling dat voor Calderon etc. de amnestie wet van geen enkelbelang is, kan simple verklaard worden. Het staat immers nog lang niet op hun agenda. Vanwege diplomatieke beleefdheden komt het pas op de agenda als iedereen er zijn plasje over gedaan heeft en er een internationaal gedragen besluit ligt. Helaas is het dan te laat voor Suriname en mag een nieuw regering !!!!!!!


  Maak melding

 24. Nederlandse ‘boycot’??? De enige effectieve en indrukwekkende boycot die ik heb waargenomen is die van Wilders jegens Regering-Rutte.


  Maak melding

 25. Natuurlijk heeft die massamoordenaar gelijk in jou paarse dogmatische ogen.
  Jullie staan wel te springen om die EU missie, Waarom geen Afrikaanse of Zuidamerikaanse missie ???
  Hypocriete ding dat je bent.


  Maak melding

 26. Het laatste nieuws is dat hol land bot heeft gevangen bij de EU. Ik zei het al eerder: het natte poldertje heeft nauwelijks invloed meer in Europa. Nu ook het bruine kabinet is ontploft wordt het houtje bijten voor de voormalige kolonisator. Bouterse heeft dus meer dan gelijk, en het verbaast me dat de Surinaamse president de plof van het bruine kabinet eigenlijk aan heeft zien komen. Suriname kan het poldertje nu dus beter compleet negeren. Dat zullen ze zeker niet leuk vinden. Voor malle Henk Molenaar, dorpsgek Wikileaks, het knulletje Zucht, zwarte piet Whome, bounty Esmeraldombo en andere anti-Surinamers is het dus extreem huilie huilie geblazen. De EU heeft de huilie huilie van hun heilstaat in ieder geval al afgewezen.


  Maak melding

 27. Henk Molenaar, onze deal staat nog steed fier overend nl, 18,000 woningen in deze regeerperiode ! Mark these words.

  Intussen gaat het niet zo goed met jullie heilige Nederland waar de politici zo overmoedig en arrogant zijn dat ze zelf niet snappen dat het land down the drain gaat.
  Op dit moment is Nederland de gekke Henkie van Europa en worden ze zelf door Griekenland uitgelachen !?!
  Enkele weken terug nog zo’n grote bek over een strak regiem mbt het begrotingstekort in de Zuid Europeselanden, en nu lachen deze landen hen uit in Brussel.

  Let wel, het IMF vraagt aan Brazilie om hen geld te lenen, Suriname zegt aan Ned van houd je 20 miljoen maar zelf want wij hebben dat niet nodig ??? Mensen watskebeurd in deze wereld ?!?!
  Leven wij nu echt in een omgekeerde wereld ? Heeft de oude wereld met hun grote bek de strijd verloren en de nieuwe generatie de leiding overgenomen ? We shall see.


  Maak melding

 28. @Milton Fleur

  Het is inderdaad over en uit met Europa. Vroeger het centrum van de macht, nu gedegradeerd tot bedelaar. Dat geldt overigens ook voor de VS. Mark my words, het zal nog veel erg worden. Landen als China, India, Brasil, Afrika en vooral en Zuid-Afrika en Nigeria zijn booming. Het Caraibisch gebied en Zuid-Amerika bewegen heel stilletjes als een komeet. Je kunt gerust stellen dat eerlijkheid uiteindelijk het langst duurt.


  Maak melding

 29. Over maximaal drie jaar is Ned. en Europa nog steeds het centrum van de wereld.vijf jaaar na de laatste oorlog 40-45 was ons landje met de Hollandse ijver en handelsgeest weer boven jan, ondanks het zuur en vreugdeloze kritiek van onze toverposter, die gebukt gaat onder gebrek aan enthousiasme.Even de broekriem aantrekken, export van uitkeringen stopzetten, ontwikkelingshulp aan massamoordenaars en totalitaire regimes blokkeren en overgaan tot de orde van de dag om medio sept. onze Mark weer in het zadel te helpen.tegen die tijd zitten de natte kliek van sur. colorcrimis en poliotieke delinquenten al minimaal 2 jr. in respectievelijk Santo Boma en de scheveningse gevangenis.


  Maak melding

 30. anna en Milton.
  Vergeet niet erbij te vertellen dat het westen en Amerika een export economie hebben en de rest van al die landen die jij opnoemt importeren meer dan dat exporteren.
  Dus die demagogische leugens die jij hier verteld is voor ocer.


  Maak melding

 31. over “schijnbeweging” gesproken.Schijnbeweging kan in alle kanten op.Hij moet dus uitkijken!Charles Taylor was “machtig” in eigen land’maar zit nu achter de dennie in Den Haag 80 lange jaren achter de roestvrijestaal tralies.Wie had dit verwacht>????Een goede schijnbeweging kan rampzalige gevolgen hebben.Dus onderschat ze niet.


  Maak melding

 32. sentot542,je wil zeker een opstand kweken in suriname maar de surinamers in suriname zijn niet dom,want de mensen die op straat zouden gaan zijn alleen mensen die nhopen dat het zover komt om dan proberen hunslag te slaan,maar surinamers in suriname wezen jullie niet zo dom anders gaan jullie nog meer pinaren daar en laat de mensen hier in nederland jullie niet opsteken,want ik weet dat het slechter gaat worden dan in de jaren tachtig,dus probeer te vergeven en iedereen die slecht heeft geleefd krijg zijn straf hier op aarde al heb je zoveel bezittingen,dat heb ik van me moeder gehad,hier op aarde is de hel,neetjeman


  Maak melding

 33. De Nederlandse Surinamers die tegen de regering van Suriname zijn moeten geweigerd worden om Suriname binnen te treden, Dus geen visa. Want dit soort tuig komt hier in Suriname de mensen opstoken tegen de huidige regering.De veiligheids dienst van Suriname moet nu informatie gaan inwinnen in Nederland wie de opstokers zijn.En zij die in Suriname bezig zijn meteen eruit gooien om weer als allochtoon in Nederland verder te leven.Leve de Surinaamse President


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.