Bouterse: “Nederland, de tijden zijn veranderd”

74

PARAMARIBO, 21 apr – President Desiré Bouterse ligt niet wakker van de Nederlandse reacties op amnestie voor de Decembermoorden. “Zoveel zorgen maak ik me daar niet om in die zin dat de tijden zijn veranderd. Mensen konden vroeger in paniek raken bij het horen dat Nederland zijn ambassadeur zijn ambassadeur terugroept. Het zij dan zo”, zei Bouterse tijdens een persconferentie.

Dat gaat ook op voor het opschorten van de resterende ontwikkelingshulp. “Twintig miljoen euro, ik heb je geen twintig miljoen euro gevraagd. We hebben een economische reserve van bijna achthonderd miljoen dollar. Twintig miljoen euro is nauwelijks genoeg voor de brug die we gaan bouwen”, zei Bouterse. Overigens verwacht hij nog een formele reactie van Den Haag.

De ‘zware lobby vanuit de Noordzee en degenen die hier de zelfde vlag zwaaien’ is dat kennelijk niet. “We hebben er geen boodschap aan. Ik communiceer niet via de krant. Zet het maar in een nota, anders is het geschreeuw.” De focus is zogezegd op de uitdagingen waar Suriname voor staat. “We hebben een andere regering, we zijn niet in oorlog met Nederland, we zijn bezig met dit land.”

74 REACTIES

 1. ”Ik communiceer niet via de krant. Zet het maar in een nota, anders is het geschreeuw.” De focus is zogezegd op de uitdagingen waar Suriname voor staat. “We hebben een andere regering, we zijn niet in oorlog met Nederland, we zijn bezig met dit land.”

  Dat is de FERME MANNELIJKE TAAL waar nederland gek van wordt en geen vat op heeft op de situatie. kalma /tranquillo. w’e drai den tapu.
  Laten we wel wezen. De tijd dat Suriname naar de pijpen van nederland danste ligt na mei 2010 definitief achter ons; men benne bedankt.
  Daardoor zie je het verschil in houding veel beter .
  Wij moeten verder om Suriname SAMEN op te bouwen.

  SURINAME nederland
  ZELFVERZEKERDHEID tegenover arrogantie
  ZELFBEWUSTZAAMHEID tegenover superioteitsgevoel
  PATRIOTISME tegenover machtswellust
  NATIONALISME tegenover kolonialisme
  Dat zijn de verschillen in gedrag en houding

  IF YU LOB’ SRANAN NAKI A GRUN DOI

  De azijnpissers de RODE duim aub!!!!!!!


  Maak melding

 2. Jaha Bouta, je bent bezig met dit land, en hoe………doe maar stoer, al is de leugen nog zo snel, de waarheid acherhaald haar wel……
  Je bent bezig met jezelf!


  Maak melding

 3. Gewetenloze moordenaars liggen nooit wakker van hun misdaden.
  Anders Behring Breivik slaapt ook uitstekend.
  Uit de reactie, die op tv wel iets anders was dan in dit artikel , kon je horen en aan zijn nonverbale gedrag zien dat het schot voor de boeg wel degenlijk goed begrepen is.
  Bouterse roept maar wat en zijn domme aanhang juigt.
  De verkrachting van de rechtstaat is een eerste aanzet tot rechteloosheid.
  Nu nog de verkizing tot president voor het leven.
  Waar blijft de zeehaven? De nieuwe luchthaven? De dienstplicht? De nieuwe huizen? De treinen. De nieuwe snelwegen? Ik zie in Suriname alleen maar een sterke toename van het aantal Chinezen en Brazilianen.


  Maak melding

 4. Je hebt een reserve van bijna 800 miljoen dollar terwijl jou bevolking in bittere armoede moet leven de prijzen stijgen de pan uit.Ik kan mij die publieke praatjes van Bouterse nog herinneren tijdens front regering, front regering had 600 miljoenen kas reserve, weten jullie nog wat deze demagoog toen zei?? hij zei de kas zit vol maar de bevolking merkt daar niets van en nu heeft zogenaamd 800 miljoen economische reserve terwijl die domme massa het nu economische slechter hebben dan 2 jaren geleden. Wij die verstand hebben kennen deze retoriek van Bouterse. Het gekke van deze hele verhaal is dat de media in Suriname geen enkele kritische vragen mag stellen zo mogen luister en voor de rest opschrijven wat die massamoordenaar hun verteld, zo kan ik het ook.


  Maak melding

 5. Bouterse ligt nergens wakker van. Hij heeft maar één belang te verdedigen en dat is zijn eigen hachje. Het welzijn van het Surinaamse volk en dat van de 400.000 Surinamers in Nederland interesseert hem geen ene fluit. Hij is alleen maar president geworden om zijn eigen amnestie te regelen en dat is het voorlopig gelukt.

  Dat hij nu alle kritiek van internationale mensenrechtenorganisaties wegwuift is kenmerkend voor deze crimineel.


  Maak melding

 6. En daar gaan Somohordjo weer lekker op reis op kosten van de Surinaamse belastingbetaler voor één of andere schimmige bijeenkomt. Somohardjo reist de hele wereld rond maar boekt nooit enig resultaat. Zie onder.

  “Er zal gesproken worden over verschillende actuele vraagstukken”, zegt Somohardjo aan de redactie.

  Kan het nog vager???? Laat deze beroeps leugenaar nu eens concreet worden. Wat leveren zijn reizen op voor Suriname of is hij alleen maar bezig voor zichzelf.

  Waar blijft de eerste investeerde die je 2 jaar geleden beloofde binnen te halen. Volgens je baas Bouta stonden die in rijen dik voor zijn kantoor Voorlopig is elke investeerder tot nu toe boos weggelopen en.

  PARAMARIBO- Partijleider Salam Paul Somohardjo vertrekt komende dinsdag naar de Chileense hoofdstad Santiago voor het bijwonen van de Parletino vergadering, een platform voor Latijns- Amerikaanse parlementen. De coalitiepoliticus staat aan het hoofd van een Surinaamse delegatie waar onder meer ook Nieuw Front (NF) topper Guno Castelen deel van uitmaakt.
  Somohardjo zal bovendien in de hoedanigheid van ondervoorzitter van het Amazoneparlement, deelnemen aan de tweedaagse politieke meeting op 25 en 26 april.
  Aan GFC Nieuws zegt de politicus vanmiddag, dat er belangrijke beraadslagingen zullen worden gevoerd die ook betrekking hebben op Suriname. .


  Maak melding

 7. Daarom heeft deze meneer en zijn maten 3x amnestie nodig om buiten de gevangenis te blijven.
  Bij het aanvaardden van de daderswet zijn de leugens een waarheid geworden.


  Maak melding

 8. Aldus de Surinaamse president met Surinaams bloed aan zijn handen. Het is een schande dat er Surinamers zijn die een afkodrei voor deze foute president dansen.

  Dan gaat de man van 18.000 woningen ook nog lopen djaffen dat hij een economische reserve van 800 miljoen dollar heeft? Er is kennelijk geen grens aan domheid.


  Maak melding

 9. Ja klopt jullie zijn bezig dit mooie land een slechte naam te geven in de wereld RoyC. we zijn bijna drie jaren verder en ik zie geen enkele ontwikkeling in Suriname, enige wat je ziet is dat de armen steeds armer worden en de rijken rijker. Misschien kan jij in gewone makkelijke Nederlandse taal vertellen wat al die buitenlandse reizen toe nu hebben opgeleverd???? kom met voorbeelden en feiten . ik wacht af RoyC.


  Maak melding

 10. maar meneer Bouterse, Amnesty International ligt niet aan de Noordzee, VN ligt niet aan de Noordzee, Human Rights Watch ligt niet aan de Noordzee, Reporters Without Borders ligt niet aan de Noordzee, Allied Collective ligt niet aan de Noordzee, VS ligt niet aan de Noord Zee, Canada ligt niet aan de Noordzee, Brazilie ligt niet aan de Noordzee


  Maak melding

 11. Ik weet niet of de surinaamse reserve (van de centrale bank) daadwerkelijk 800 miljoen bedraagt, maar wat jullie hier niet snappen dat de reserves van een land, van de centrale bank, nooit door een overheid aangeraakt mogen worden, het dient puur voor monetair politiek. En aangezien suriname een behoorlijke positieve handelsbalans heeft is het logisch dat de reserves alleen maar toenemen.

  En de reserves dienen alleen om de SRD koers stabiel te houden wanneer het om een dag instort. Niet om uit te geven door de overheid. Als bouta surinames reserves zou aanraken geloof mij dat 1999 zich zou herhalen. CRISIS TOTAAL.


  Maak melding

 12. En trouwens 800 miljoen $ is niet veel als je denkt dat de surinaamse economie in zijn totaal ongeveer 5 miljard $ is. En kleine run op de SRD en reserve weg.


  Maak melding

 13. Het hang niet af van bouterse ,hoe het land groeit.
  Als hij bv. een beroerte zou krijgen dan gaat het leven gewoon door .
  Maar dat wat de surinamer nu beslist gaat nog generaties door.
  En dan heeft het niets met de economische toestand te maken van het land,maar met de leefbaarheid van het land.
  En dat hij zegt van dat hij goed samen werk met de mexicaanse president,nou ze zijn een pot nat.
  Daar worden masaal mensen vermoord door DRUGS oorlogen,waar ook mensen zoals een gelijke situatie zich voordoet in sur. in de regering zitten.
  Logisch dat je dan een makelijke samenwerking hebt met de staten in zuidamerika waar de drugshandel een belangrijke rol speelt,en het geweten niets voorsteld .
  Het is nog niet zo ver met sur. maar als je dit soort mensen de vrije hand geeft dan kun je er op wachten dat het in de toekomst flink uit de hand kan lopen.
  Denk aan de gevaren die op de loer liggen voor het sur. volk en denk niet dat het niet in sur. kan gebeuren.
  En daar kan geen enkele bemoeinissen van ned. of welk ander land daar iets tegen doen.
  Staar niet blind naar personen want niemand heeft het eeuwig leven ,maar naar toekomst van de volgende generaties dat zij niet in een groot ellende komen te zitten.
  En als er mensen berecht worden of niet het kan niet dat er op deze manier recht wordt gesproken.


  Maak melding

 14. Die reserve is in anderhalf jaar bouterse weinig gegroeid,want venetiaan beweerde dat hij 700 miljoen in kas had gelaten.
  Dus zit boutje weer te pronken met andermans veren.


  Maak melding

 15. Voor hen die het nog steeds niet snappen, een economische reserve c.q. buffer is niet om aan jou bevolking uit te delen maar is nodig om jou land verder te ontwikkelen!

  Dit geld ga je ook niet zomaar en ala dol uitgeven maar dient als back up voor het geval er bv geld van het buitenland is geleend.

  Nog nooit in de geschiedenis van Suriname heeft zij zo´n grote buffer aan eigen middelen gehad, en reken maar dat het omstreeks einde jaar meer dan 1 miljard dollar zal zijn !

  Bouterse heeft geleerd van de foute figuren om zich heen in de jaren ´80 en later ook eind jaren ´90.
  Het is c.q. was een hele wijze beslissing om nu het heft zelf in eigen handen te nemen en te doen wat hij sinds 25 Februari 1980 voor ogen had !!!

  Bouta, we love you want jij bent de enige echte zoon en leider van Suriname. De rest zijn c.q. waren allemaal poor lai !


  Maak melding

 16. Baas geeft zijn mening en dat geldt voor een ieder, laat dat duidelijk zijn. Want oe kang go spang dape ini Sranang, ik richt me nu tot baas, da wo law, wakti tapoe deng wit mang, heeft geen zin, ze zitten maar achter jou aan, wanneer houdt dat op, hier in Den Haag is het een klere zooi. Oeng loekoe oeng srefi dape, daar moeten jullie het doen!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 17. Bouta heeft gelijk. Nederland blijft maar hameren op, en Su zwart maken. Maar de tijd zal ze leren. Bouta is niet zomaar daar geplaatst. Laten ze Suriname met rust laten. En al praat Bouta stoer duhhhhhhh Bouta is stoer en a san dat e hat Ptatta. K vind dat Bouta ht goed gezegd heeft. Nederland wil volgens mij alleen oorlog. We’ll Suriname is een mooi land ,laat ht ook zo blijven. Laat Nederland zich richten op die bezuinigingen. Heel veel kennisen van me zijn hun baan kwijt. Laten ze zich daarmee bezig houden. Maar bemoei e kir ding.


  Maak melding

 18. Vene heeft geen ene moer gedaan hoor,700 miljoen??????? 10jaren heeft vene zitten puffen op z’n stoel zonder te stoppen. @Vene je hebt lef om dat te zeggen. Vene heeft 10 jaren lang gehad,geen ene moer gedaan voor Suriname. Geven jullie me grote brik.


  Maak melding

 19. hahahahahaaaaa…eeeh boooi..mi lob a president disie
  Eindelijk,ik was echt moe geworden van Surinamers die zich maar lieten chanteren door deze bowzo’s.
  Wij Surinamers weten diep in onze harten dat Nederland niet het beste voor ons over heeft.


  Maak melding

 20. “President Desiré Bouterse ligt niet wakker van de Nederlandse reacties op amnestie voor de Decembermoorden”.

  Allemaal STOERE TAAL!!!! Hij moet keer op keer iets verzinnen, om zich zelf moed in te praten. En zijn volgelingen ( makke lammetjes !) iets voor spiegelen,dat hij één SUPER MENS is en dat hij slimmer is dan dé rest. Wat hij steeds vergeet (wil vergeten); Vroeg of laat komt hij toch in de gevangenis techt !

  Hij moet BROMMEN vóór zijn daden !!! Kan hij in de gevangenis, gaan “genieten” van zijn ouwe dagen…..ha ha ha…!!! Wie als laatst lacht,lacht het……..Moro é Doro…Nawnag Hiep Hiep Hoereee…..!!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 21. Eey Dada Desi,…gefeliciteerd Mang…700 met zoveel nullen!!!

  Pasew mi boi…wij zijn de 17e!

  Ja No Pres,…maar na 3 maanden uitbetaling aan overheid,semi-overheid,Slm vogelvluchten en CTU dang ie skeer!!!

  Ai boi Pasew…die Dino weegt zwaar op de begroting,maar dat heb je bij elke familie bedrijf!!

  Hoezo Familie-bedrijf Pres????

  Wel mi Boi,…Deze Suriname Gaat Over Van Vader Op Zoon!!!

  😥 😥


  Maak melding

 22. Mijn reactie:

  De regering van Suriname als mede het land heel hard aanpakken!!

  1- Stop direkt alle landingrechten van de SLM in Nederland en E.U. Tevens mag KLM/AirFrance geen onderhoudt meer plegen aan de A340.

  2- Verbod op transport van levensmiddelen en goederen naar Suriname ( Jos Steenman)

  3- Surinamers in SU die Bouterse ook zat zijn direkt naar nederland laten komen met verblijfsvergunning

  4- Millitaire druk opvoeren met desnoods een inval vanuit Gyuana.Bezetting nodig tot het land weer een normale president heeft die er eindelijk eens een mooi, prachtig en oncorrupt vakantie paradise van maakt waarbij de eigen bevolking ook eens kan meegenieten van de welvaart.

  5- Er alles aan doen om Bouterse op te pakken en te berechten via het internationale srafhof in Den Haag. Niks geen onschendbaarheid.

  6- Ambassade’s en consulaat opheffen.

  Als het zo door gaat wordt swietie Sranan net als Congo of Somalie. Het mooiste land van Zuid-Amerika is heeel hard aan het afglijden. Heel, heel , heel jammer.


  Maak melding

 23. Suriname heeft een reserve van 800 miljoen.Afgezien van het feit dat de reserve dient om de koers van de Srd stabiel te houden, en niemand aan die reserve mag komen, maar in Sur. met Bouta en zijn struikrovers weet je het maar nooit, vraag ik mij af waarom de oudjes in Huize Ashiana afhankelijk zijn van giften uit binnen en buitenland om een bord eten op tafel te krijgen.


  Maak melding

 24. Ferdie,
  Volgens mijn ben jij niet echt goed op de hoogte van wat er in Suriname gaande is, als jij daarvan op de hoogte bent dan zou ook moeten weten dat alleen DDB zijn mening telt. Op 8 dec 1982 hebben wij kunnen zien wat er gebeurd met andersdenkenden. Nu lees ik dat ook degene die niet voor zijn massamoordenaar amnestie hebben gestemd in problemen zullen komen met Bokassa. Ik hoop dat jullie mee hebben gekregen hoe de jongeren denken over deze criminele bende die de jongeren Heeeeel veeeel hebben geloofd en helemaal niets hebben waargemaakt Bouva En Misiekaba zijn stil terwijl in een echte democratie je de regering ter verantwoording moet roepen als volksvertegenwoordiger. @ Milton Fleur degene die het niet weten zijn ezels zoals jou en de rest van die paarse varken die twee jaar geleden een heel andere verhaal plakte aan economische reserve.
  Ik zal jou helpen herinneren,sparen terwijl de bevolking honger lijd en nu geven jullie een andere draai die precies pas in jullie dogmatische straatje.


  Maak melding

 25. ROYC is dat niet de mislukte soulzanger uit de zestiger jaren die zong :Open letter to the president, en Im falling in lover again……..De huidige Royc is in love with bouta, en post namens de pres open letters op dit forum.Net als de originele Royc maakt hij alleen indruk op loosers.


  Maak melding

 26. “Zaterdag 21 april 2012 om 11:52 uur, door Milton Fleur”

  Moet ik dit als een compliment richting de vorige
  regering beschouwen?! Wie heeft er voor een reserve gezorgd?! Wijlenbosch? Of! De dictatuur van de jaren
  tachtig?


  Maak melding

 27. @Euro-Surinamer,
  als Nederland de poorten open gooit voor de Suri,is dit land[Sur] in de kortste keren 85%van haar bevolking kwijt.Al moeten ze de oceaan over zwemmen.Verzuipen gaat nog altijd beter zijn dan onder dit regime te leven.Behalve het economische malaise verpulverd ook de morele verval de Suri’s.Overal roof en doodslag.Als je een keertje niet thuis bent ‘savonds,maak je je zorgen of je huis er nog gaat zijn bij terug komst.Daarom dat mensen gelijk na het werk naar huis rennen en zich opsluiten.Want in de nacht in Sur.loopt de kunu en fio-fio rond.

  Cobie.


  Maak melding

 28. Bouterse:de tijden zijn veranderd. Terecht, zie hieronder het resultaat van zijn marionettenregering en de komende gevolgen die alle oliedomme aanhangers verdienen.

  Regering stelt comissie Nationale Kustwacht in, dan volgen nationale dit en dat, alsook zware decreten, owee degenen die dan a- nationaal denken. Hahahaha , we’re back in the eigthies. Devil’s is waiting for you.

  Reshuffeling geen MOP. Het verwordt de Equatoriaal Guinia methode. Hahahhaahahha dictatorstyle, Suribabwe in zicht. Hahahahahahhaha. Vele domme aanhangers zullen klagen, Niemand zal helpen.

  Bouterse volgende maand naar Equatoriaal Guinea. Oliedomme aanhangers zie de toekomst van Suriname verworden in Suribabwe, Hahahahahahahahahahahahahahahhaahahahhaahahahhahaahaha

  President: ‘Mofinawans’ moeten goederen kunnen betalen. Tijdens Front konden deze mensen meer kopen en zelfs sparen om een auto kopen op afbetaling.Hoor ze hu krijsen, we hebbe honger, baas. Ze krijgen gewoon paarse kruimels die van de tafels vallen van duister rijk geworden ndp en co parasieten. Hahahahhahahahahahahaahhahaha. Wacht maar af wanneer de grote schaarste zich zal voordoen. En zoals deze leugenaars zichzelfs rijkelijk met het kruis hebben gezegend, zo zullen alle oliedomme aanhangers steeds blijven klagen, help, we hebbe honger baas. Is goed, hoor mijn lieve domme kindertjes, hier een paarse ndp koekje en lollipop. Hahahahahha. Een kinderhand is gauw gevuld, zo dom is de ndpknudde.Hahahaaha


  Maak melding

 29. Sedert Bouterse president is heeft de Berm zich verplaatst naar het presidentieel Paleis en zelfs naar het parlement.
  Geleerd van zijn fouten heeft deze verdachte van moordpartijen en veroordeelde drugscrimineel niet, kijk maar naar welke mensen hij in zijn kabinet en op hoge posten heeft gezet. Dezelfde vertrouwelingen cq criminelenuit de jaren 80.
  Alleen dwazen geloven in bermretoriek. Bouterse was en blijft een paria internationaal en ook in hoge mate nationaal.


  Maak melding

 30. Meneer Euro Surinamer wat bent u eingenlijk een euro of een surinamer want euro surinamer bestaat niet.
  Weet je dat je in frankenstein niet zomaar mag binnen komen.
  In frankenstein wil men je liever kwijt daarom ben je in frankenstein tweedehands burger.
  Waarom is dat land niet opgebouwd door frankenstein neen
  het ging om de grondstoffen,mensen en dieren daar waren ze niet geintereceerd in.
  Dus denk goed na voor dat jij iets schrijft.


  Maak melding

 31. Bouterse ik zou mij maar rustig houden en niet zo hard gillen.

  Ik heb geen politieke kleur, maar kan wel aan degene zeggen die denken dat Venetiaan niets had gedaan zich goed vergissen. Venetiaan had stabiliteit en rust in het land gebracht. Volgens mij heeft hij toen ook alle leen-schulden van de vorige regering afgelost en Suriname had toen ook geen achterstand.

  Voor Venetiaan had Wijdenbosch precies hetzelfde gedaan wat Bouterse nu doet. TEVEEL GELD LENEN.
  De vraag is hoe het straks terug betaald gaat worden. Hopende dat Surinaamse staatsbedrijven niet eronder gaan lijden voor de verkoop. jammer voor de belastingbetaler.
  +Ben benieuwd.


  Maak melding

 32. ik kan mij ook herinneren dat in de jaren 80, toen het geld kraan was dichtgedraaid door ned. wat er toen volgde was armoede en bedacht hij de slogan, “mek deng kon we waktie deng’. Wat zal het nu worden “taping me tjar a lai kon”. en die 800 miljoen kunnen ook zelf gedrukte srd’s zijn. je weet wel een 1 met 10 nullen etc.


  Maak melding

 33. Hoe durf je hier te beweren dat front regering niets heeft gedaan terwijl front regering failliete boedel heeft overgenomen van Bouterse En Bosje.
  De economische schade die Bouterse en zijn bende hebben aangericht in de jaren 80, 90 zijn immens.
  Een lege staatskas,goudreserve die voor een appel en een ei is weggegeven en de velen schulden en devalueren van onze munt. @ Debra maak eerst jou huiswerk goed voor je onzin uitkraait. dankzij vene en de rest van de ontwikkelingshulp is Suriname niet op het niveau Haiti terecht gekomen, wat niet is kan nog komen.


  Maak melding

 34. Zaterdag 21 april 2012 om 10:24 uur, door wikkileaks
  Dat je meteen al die aangegeven ontwikkelingen wilt zien is natuurlijk geen wonder. Dat wil ik natuurlijk ook. maar ook de gelovigen in God moesten erkennen dat hij 6 dagen nodig had en zelfs hij had een dag rust nodig. Het raamwerk daar wordt nu aan gewerkt. Je moet is de structuren opzetten van iets wat er nog niet was. dat neemt zeker nog enige jaren in beslag en zal na de volgende verkiezingen zijn beslag volledig krijgen. Voor de volgende verkiezingen zal er zeker verschil gezien worden, want ook Bouterse beseft dat hij anders daarop afgerekend zal worden. Het is in Suriname iets van alle jaren dat de rijken rijker werden en de armen armer. Daar gaat deze hele change over, maar je hebt ook tijd nodig om die omslag te maken. En natuurlijk moet het paard niet sterven terwijl het gras groei. Daarom de versterkende maatregelen voor de mofinawans. Ook ik ben absoluut benieuwd of de regering het red wat ze beloofd heeft. Ik ben wel een idealist, maar absoluut een realist. Het is altijd moeilijk laveren je eigen ideeen te verwezenklijken als je in een coalitie zit. Maar daar weet jij natuurlijk alles van neem ik aan in kowru ptata waar Wilders nu de bom heeft zalten barsten. Ook daar komt niet altijd uit wat beloofd is. Ik neem voor Suriname genoegen met 40% voor de eerste regeringsperiode. En weest gerust; ze blijven in het machtscentrum. Met of zonder Bouterse. om maar met mijn oom te eindigen. WEEST GERUST, ALLES KOMT TERECHT.


  Maak melding

 35. Beste mensen,en redactie, ik kom er even tussendoor,
  if a bo panja a panja now, Catshuis beraad ontploft.
  A kaba, ik zat erop te wachten, en nu, ja ja vul hem maar in, wo go floggo baka, en zo snel mogelijk.
  Ik ben benieuwd hoe ze overzee gaan reageren, hot news
  Heerlijk, mi dei boeng helemaal.
  Mark mijn jongen, sorry, next time better ie sabie….


  Maak melding

 36. amnestie krijg je alleen als je schuldig bent bevonden door de rechtbank..

  deze meneer heeft amnestie gekregen zonder door de recher be-oordeeld ver-oordeeld te worden.

  verder hoor je niks anders dan haat en nijdt door deze meneer aan het Nededrelands adres.

  toen in de jaren tachtig had hij meer dan vijfhonderd milioen van Nederland gekregen van die drie en half miljaard NF gulden,wat heeft hij ermee gedaan..

  als je zo getraumatiseert bant van holland,verbreek dan alle verbindingen met dat land..


  Maak melding

 37. Amazoneparlement?

  Kan het nog mooier; Moordparlement, Jeugdparlement, Amazoneparlement, Caricomparlement, OAS parlement.
  Baantjesparlement is een betere naam voor deze verzameling van positionering van partijgenoten.
  Dat t.a.v. de funktie van Somohardje als ondervoori van het Amazoneparlement. Wat een giller!

  T.a.v de uitspraken van Bouterse weten we wel genoeg. Hij heeft genoeg dingen gezegd met zijn mond en ook nog beloofd met zijn mond, maar alleen de slechte dingen (zoals Cyril Daal) komt hij na.

  Suriname moet wel op zichzelf staan maar dan wel als souverein en democratisch land, geleid door mensen zonder belastende bagage.


  Maak melding

 38. Bouterse jouw tijd veranderd binnenkort ook, want er word achter de schermen al druk gewerkt jou op te halen, dus geniet nog maar even van je vrijheid.


  Maak melding

 39. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, zo ook de heer Bouterse. Uiteindelijk onhoudbaar en zal dus gewoon aan de (afreken)kassa moeten verschijnen!

  Volgende (langzaam) ingemasseerde gevaar komt er aan, zijn ‘zoon’ Dino die zijn carriere (in tegenstelling tot zijn vader niet is gestart als instructeur en distrubiteur van pornoblaadjes) de 1e vormen heeft gegeven met dood en verderf. Dat is de beoogde opvolger in Suriname!

  Geluk er mee.


  Maak melding

 40. Euro Surinamer: ik neem aan dat je in Holland zit dus makkelijk praten. Wat jij voorstelt dat is pas Suriname gelijk maken aan Somalie, voedselboicot? Geen internationale vluchten? Is Suriname Noord Korea of Iran? Want tenzij Suriname, en ik zeg Suriname, niet bouterse, de wereldvrede bedreigt lijken me jouw ideeën behoorlijk extremistisch, en jij bent dan zogenaamd een Surinamer, drop die Suriname in je naam en ga verder als Euro. Want blijkbaar wil je alle Surinamers bestraffen dat de president Bouterse is terwijl 60% niet op zijn coalitie gestemd heeft! En niemand op hem, aangezien men niet de president kiest in Su.

  Bouterse is een schande voor Su, maar jij meer als dat, je bent een schande voor alle Surinamers en je familie.


  Maak melding

 41. Wanneer de vlieglijn tussen Afrika en Suriname gereed komt moet het niemand verbazen als dieharde afrikaanse criminelen een bezoek brengen aan (het nieuwe paradijs voor onberechte mensenrechten schenders, moordenaars en drugsbonzen )dit land. Het Suribabwaans paradijs voor vele warlords. De oliedomme aanhangers krijgen het nog zwaar te verduren in de toekomst met deze afrikaanse misdadigers. Het land verwordt ooit als vele afrikaanse landen waar dictators hun aanhangers laten geloven hoe geweldig en onmisbaar ze zijn, dat het een eer is om je vaderland=dictator te dienen. De geringste afkeuring of kritiek tegen deze dictators wordt flink afgestraft. Geen wonder dat er brandhaarden her en der zich voordoen. Ook hier zullen er brandhaarden komen en het zal beginnen in het binnenland. Oorlog om het goud. tek joe al lokoe. A fout noh????? vragen vele domme aanhangers zich of a fout a no neks, hahahahaha die ndpezels weten het ook niet meer.


  Maak melding

 42. voor een ieder die het niet begrijpt een reserve van 800 miljoen dollar is er maar je mag er niet aan komen. elk land heeft een reserve is een soort spaar geld. en aan spaar geld kom je niet duuuuuhhhh begrepen.


  Maak melding

 43. Aan de Surinamers met hun anti Bouterse reacties; jullie zijn duidelijk de knecht van de witte man. En zo zal het ook blijven.

  Aan de hollanders met hun anti Bouterse reactie; ik geef jullie over aan de Marokkanen en Turken. Die zullen over jullie heersen. Nog even en Islam is in nederland de grootste religie.


  Maak melding

 44. @henk molenaar. Luister noob, waarom zou bouterse zichzelf bemoeien met NEDERLANDSE surinamers? Hij is tog geen pres van nl of wel. Ik heb je alweer geowned. Owja je weet helemaal niks over somohardjo dus praat ook niet over hem


  Maak melding

 45. ik lees dat Srananmans oproepen tot het boycotten van Suriname/Surinamers zijn jullie vergeten hoe goed Suriname/Surinamers voor jullie zijn.alleen omdat een groot deel heeft besloten om een andere koers te varen worden zij uitgemaakt voor dom,idioten enz enz wij zijn een trots volk maar laten wij een keer de waarheid vertellen over hoe moeilijk wij het hebben in Nederland dat er soms dgn zijn dat er geen eten is maar we lopen te juichen van hup holland en dat wij hier te maken hebben met grotere problemen dan Su.het ziet er naar uit dat die idioot van een Geert die ook door heel veel Srananmans wordt verafgood een bom onder Mark en co hun kont heeft geplaats,anders gezegt terwijl het kabinet Rutte in het kabinet van Bouterse zijn kont keek vergaten zij dat hun kont zelf open stond.nogmaals er lopen nog steeds Sranamans rond dat het westen als zij bezig zijn dat het alleen maar gaat om hun eigen belang en niet het belang van de landen die zij boycotten of binnenvallen en dan een boledbad aanrichtten en dan denken dat zij de slachtoffers/nabestaanden kunnen afkopen.
  ik heb geleerd dat wij allemaal fouten maken maar de kunst is om te vergeven,laten wij dat proberen te doen.
  grt,Nelo


  Maak melding

 46. Beste kondremangs,
  Ik moet toegeven: DiDiBrie heeft voor 1 keer gelijk…..
  de tijden zijn veranderd;
  MAAR JIJ ZAL NOOIT VERANDEREN, JO JUDAS JO!!!

  TIME WILL TELL, Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 47. Royc,
  Ik wil jou een paar dingen duidelijk maken.
  1)In de jaren 80,90 had Bouterse alle macht in handen en ook toen is het niet gelukt.
  2)Wanneer gaan jullie inzien dat de Fout bij Bouterse licht, hij is te dom en lijd aan grootheidswaanzin, kijk hoeveel regeringen en politici hij tot nu toe al heeft versleten.Het is wel zeer opvallen dat jij eeuwen terug moet gaan om Bouterse zijn wanbeleid te verdedigen. de jaren 80 90 zijn nog vers in mijn geheugen RoyTJE
  3)Nederland laat zien hoe de democratie werkt als ze niet uit kunnen komen dan wordt er nieuwe verkiezing uitgeschreven.
  4)In Suriname gaat alles via dictaat, je moet anders wordt er gedreigd met reshuffelen. De baas is nooit Fout.


  Maak melding

 48. De geschiedenis heeft geleerd dat alle dictators een zelf gecreëerde en/of externe vijand nodig hebben om zich op af te geven en haar achterban van de harde realiteit af en onwetend te houden. Hitler had de Joden nodig, Mugabe heeft de Engelsen nodig, Wilders heeft de Islam nodig, Noord Korea heeft Zuid Korea nodig en ga zo maar door.

  Laat de heer DDB zich vooral bezig houden en met zijn vele beloftes en zich niet opwinden over zijn gecreëerde spoken en vijanden. Waarschijnlijk ontvangt hij nog steeds een Nederlandse toelage als voormalige Nederlandse beroepsmilitair.


  Maak melding

 49. anna_Z
  Ik wil je als Patta jongeman van harte bedanken voor jou uitstekende nederlandse taalgebruik, ofschoon ik besef dat je een echte Sarnagsma bent. Ik oefen mijn takkie takkie steeds, het is niet altijd goed zegt mijn matie. Ik heb heel veel van jou schrijfwijze geleerd. Ik merk op dat onze boze (W)olf nu ook zijn best wil doen. Al heeft de buurvrouw hem geholpen het maakt niet uit anna_Z. Onze boze (W)olf heeft op z’n minst een goede docent gevonden die hem wel dan niet rechtstreeks op de vingers tikt. anna_Z over vier maanden ben ik weer in mijn swiettie Sarnag. Ik hoop niet dat ik die stoute Henkie en onze boze (W)olf tegen het lijf loopt. Ze verpesten het echt voor de andere Suri’s. Mijn matie zegt mij dat Sarnag mensen vriendelijk zijn in het algemeen. Maar sorry anna_Z deze twee mannetjes halen echt jou nivo niet. Om jou eerlijkheid en oprecht zijn anna_Z kom ik met alle plezier naar Suriname. Ik hoop je echt eens te ontmoeten. anna_Z blijf volhouden, jou voorbeeld volgen ze toch allemaal stiekempjes. Zie postings van onze boze (W)olf. anna_Z ik geloof hem nooit, hij is nooit correct, altijd boos en eg onbeleefd. Mijn matie zijn ouders kennen Suriname als geen ander en vinden dat die stoute Henkie en onze boze (W)olf bewust leugens schrijven en vinden het echt zielig van hun bestede tijd. anna_Z maar jij bent echt top. You’re simply the best. Ik verwacht trouwens dat Suriname het steeds beter doet. 800 miljoen dollar is niet niks. Ons klein landje doet het niet zo goed. Anna_Z ik weet haast zeker dat je voor ons landje duimt. Binnenkort verliest je goede matie Jantje misschien zijn baantje. Jij hebt alweer gelijk anna_Z dat ze in Suriname de vrede moeten tekenen, ik bedoel de amnestiewet. Ik vind je buitengewoon erg beschaafd trouwens. Dat vinden mijn matie en zijn ouders absoluut. Zij zijn erg trots op hun geboorteland en willen geen stampij aldaar. Zo spoedig mogelijk als het kan willen zij remigreren. Goed nieuws hé anna_Z. Groetjes aan mijn allas braddas en sissas in Suriname. anna_Z een speciale groet van jou vrind Jan the lover. Mijn ouders en ik leren veel van je. M’n pa vind je echt grandioos. Hij lacht zich nog altijd een deuk, hoe je ons klein landje betitelt, ofschoon hij normaliter geen lacher is. Dat vinden we echt geinig en worden integendeel totaal niet boos of zo. Ik vind je oprecht en geweldig. Sosso lobi van Jan the lover. Anna_Z je bent zeer humaan, houden zo. Jan loves u.


  Maak melding

 50. Edmundo,
  Jij maakt een kardinale fout om de kritiek op Bouterse uit te leggen als kritiek op Suriname als land.
  Wij die terecht kritisch zijn op die criminele bende die aan de macht is in Suriname houden meer van Suriname dan jullie die onze mooie land in handen van criminelen en moordenaars hebben gelegd.


  Maak melding

 51. Nederland laat zien hoe de democratie werkt als ze niet uit kunnen komen dan wordt er nieuwe verkiezing uitgeschreven.
  Omdat zij zo wijs zijn als WIKILEAKS zijn ze weet inelkaar gedonderstraald.


  Maak melding

 52. bouta “””mooier kan je het niet zeggen.
  de regering rutte heeft een groot probleem samen met de cda van die vrouw ferier.nederland zit in die chit wat voetsel banken betreft,catshuis ,financieel .suriname moet vooruit ,met of zonder bouterse maakt voor deze man niets uit .wat ik blij ben is dat bouterse zegt wij houden ons rug stijf als surinamers .nederland kan en zal niet de dienst meer uitmaken in suriname .zij gaan niet bepalen wie president wordt en wie niet .de oppositie pleegt verraad en dat neem ik ze kwalijk als niet aanhanger van bouterse.het was pijnlijk toen ik randjitsingh door de radio hoorde zeggen dat als het ware de nederlanders gelijk hebben om suriname economisch te boycotten en nog kunnen bepalen wat er in suriname gebeurt ,een echte landverrader ,of is deze man wel een surinamer en heel veel meer van die mensen .dit probleem moeten wij als surinamers oplossen en niet de kolonisator de dienst gaat uitmaken .wij moeten in dit geval achter een man gaan staan en dat is de president van de republiek suriname die door het volk gekozen is .het volk heeft recht om te weten wat er gebeurt is met de 8 december moorden maar nederland heeft ook een vies spelletje gespeelt .waarom vraagt de oppositie holland niet waarm de dossiers 60 jaar in de ijskast moet ,waarom heeft de oppositie brunswijk amnestie verleent terwijl brunswijk netzoveel bloedt aan zijn handen heeft .is het omdat vene brunswijk ook in de regering wilde hebben om de verkiezingen te winnen .foute boel .vene heeft ook voor deze ellende gezorgt vandaar dat de nps maar vier zetels kreeg .vene is haatdragent en dat is een slecht voorbeeld voor de natie .ik ergerde mij rot toen hij het vaandel niet persoonlijk had over gedragen aan bouterse ,hij deed het via iemand anders en dat is slecht voor de natie .je bent kwaad op bouterse ,maar hou de eer aan je eigen en draag het over zoals het hoort .goed dat het volk deze vene heeft afgestraft .


  Maak melding

 53. Bouterse zijn toon is aanzienlijk gematigd. Hij spreekt met de nodige reserves omdat de internationele invloed van NL nog steeds geldt. Bouterse speelt blufpoker en weet dat NL lobby hem nog steeds kan schaden.


  Maak melding

 54. Politieke onkunde!

  Het terugroepen van de Ambassadeur uit een land is voor elke politiek geschoolde en deskundige in de omgang met volkeren een bloody shame!
  Maar voor Desi is deze diplomatieke zet reden om om veranderde tijden te schreeuwen en zeggen dat het hem niets doet. Beleefdheidshalve zegt hij ook dat hij die 20 miljoen niet nodig heeft. Hij misschien niet, maar het volk van Suriname wel! Met zijn grote smoel ontneemt hij vele Surinamers die niet op hem gestemd hebben een bedrag van 20 miljoen. Ze verhongeren!
  En dat moet je als president van een land en heel haar bevolking aanvoelen.


  Maak melding

 55. De tijden zijn veranderd, maar de band tussen Suriname en Nederland zal, als moeder en kind, altijd blijven bestaan.Behandel de nederlanders in SU dan ook met restpect.Want zonder die mensen was er geen basis in de samenleving daar. Dan zouden we nog in Africa en Azië wonen, en zouden de indianen nog primitief zijn.


  Maak melding

 56. DDB is een domme persoon, dat kan je zien hoe hij reageert. Een slimme politicus zou zeggen jammer dat Nederland dit doet een domme politici reageert zoals Bouterse en Lacking en de rest van die criminele BENDE reageren kortzichtig dom en ondiplomatisch.


  Maak melding

 57. HA HA HA HA HA best surinamers lees ik dit goed, weten jullie dit…..

  bouta zegt… ik heb je geen twintig miljoen euro gevraagd. We hebben een economische reserve van bijna achthonderd miljoen dollar. Twintig miljoen euro is nauwelijks genoeg voor de brug die we gaan bouwen.

  ha ha ha ….als je dat 800000000. aan de bevolking uit deeld dan heb je een land vol met miljonairs.
  wat stopt jullie, maar bouta is slim hij heeft vroeger naar basie en adriaan gekeken, bouta wilde altijd basie spelen…..alles is voor basie, alles is voor basie.
  of alles is voor bouta alles is voor bouta ha ha ha ha

  pengel


  Maak melding

 58. Aan allen,

  Wees toch dankbaar voor de zichtbare veranderingen van uw land nu. Het voorgaande kabinet heeft de eigen zakken gespekt en niet voor volk en land gedaan. Ook al zijn jullie het niet eens met het feit dat uw zittende president aan de macht is, kijk dan naar de veranderingen. Hij heeft gelijk dat hij aan geeft dat het Nederlandse kabinet steeds dreigt om het geld dat in het verleden is toegezegd op te schorten.

  U moet leren vergeven en samen mee helpen bouwen. Wat ik natuurlijk begrijp is dat vergeten nooit zal zijn, dat is heel begrijpelijk, maar pak de kans om uw land mee te helpen opbouwen. Kom op voor de vernieuwing van uw land.


  Maak melding

 59. l hebben de rijkdom en we moeten zorgen dat het in de toekomst aan de surinamers toekomt..aat nederland varen je heb gelijk bouta laten we suriname met andere investeerders werken en niet focussen op nederland want ze hebben ons 300 jaren uitgebuit en wat hebben we van ze gehad alleen maar verdeeldheid onder onze suris en dat moet nu ophouden en nu aan ons land denken en proberen het met andere landen te werken war we onze belangen voorop stellen.we hebben genoeg land om nog wat van te maken en niet vergeten de rijkdom alleen goeie investeerders nog we hebben al de chinezen alleen moeten we met beleid gaan werken en goeie eisen stellen om de surinamers te gemoet te komen voor de niewe generatie want sranang swietie we moeten bundelen inplaats dat we elkaar proberen kapot te maken .laten de mensen die het land weer wil verzieken een keertje oph0uden en vooruit denken voor Suriname goedwil.tang boeng sranang


  Maak melding

 60. Laten zij het maar gebruiken voor het inrichten van de
  gloed-nieuwe vakantie-villa van Zijne Koninkelijke Hoogheid ,Kroon-Prins der Nederlanden , Willem Alexander .
  20 miljoen Euro moet toch genoeg zijn ???
  Tijden veranderen ; Wij nemen tegenwoordig onze visnetje/hengel en laat de ex-kolonisator zien hoe wij nu zelf vissen !!!
  IS BETER DAN EEN VIS CADEAU KRIJGEN !??

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , SURINAME DOSSIERS VRIJ ,
  NU !!!


  Maak melding

 61. Bouterse zegt: ‘we zijn niet in oorlog met Nederland, we zijn bezig met dit land’

  En daarmee is alles gezegd.

  Wie anti-Suriname is leef je uit op de thumbs down, daarvoor is dit forum immers bedoeld 😉


  Maak melding

 62. @konkonni,
  Sorry;ik lijk niet op je lijder DiDiBrie…….je kan je naam liever veranderen in DongDong……want koni ben je niet!!!
  Ik heb 1 advies voor:GA DE GESCHIEDENIS NA EN KOM DAN WEER REAGEREN………WANT DE GESCHIEDENIS KAN JE NIET UITWISSEN; WIE JE OOK BENT!!!
  @Paraman,
  ik word niet gesponsord…..in tegenstelling tot jou vanuit Ocer……..
  Ik lever op een POSITIEVE wijze mijn bijdrage aan de ontwikkeling van ons volk(al is het op kleine schaal; maar ZEER effectief voor de Toekomst van Switi Sranang en IN Suriname)………
  Het rijk van DiDiBrie begint te wankelen; straks gaan die pajongwaaier en die andere cowboy ook het zinkende schip verlaten…..dus
  TIME WILL TELL, KOndremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.