Suriname wil informatie over aanhouding drugscrimineel

52

PARAMARIBO, 20 apr – Het Korps Politie Suriname heeft formeel informatie aangevraagd over de aanhouding van de Surinaamse leider van een internationaal drugskartel. Dit zegt Agnes Daniëls, topfunctionaris bij het KPS. De aanhouding in Spanje heeft de interesse gewekt vanwege de afkomst van de kartelleider. Het korps wil nader zoek plegen. De informatiekanalen zijn intussen ingezet.

“Het is onze verantwoordelijkheid om de informatie op te vragen via de formele kanalen. De procedure is ingezet”, zegt Daniëls tegenover de Times of Suriname. Volgens de Nederlandse en Spaanse politie wordt de man gezien als het brein achter de smokkel van een onderschepte partij cocaïne. De partij werd ongeveer twee jaar geleden ontdekt in de haven van Rotterdam. Ook Hong Kong en de Kaapverdische eilanden zouden deel uitmaken van ’s mans smokkelroutes.

- Advertentie -

52 REACTIES

 1. Waarom?
  Is hij een neef van?

  Deze suri wordt getransporteerd naar Paramaribo en binnen 1 dag krijgt hij amnestie.

 2. Huh? Suriname wil informatie over aanhouding drugscrimineel?

  In Su. zit er eentje die tot 11 jaar veroordeeld is en van wie NL graag info. m.b.t. zijn aanhouding ontvangt.

  Een deal tussen justitie in Paramaribo en Den Haag is volgens mij zo gemaakt.

 3. Het KPS is duidelijk, maar feit is dat deze gast nu vastzit, en als ie nou hier in de lik verdwijnt of daar alhoewel, daar in Surinmae aw pina, dja is het anders redelijk eten ie sabie je sribie boeng, de accomodatie is een stukje beter, maar deze crimineel,
  moet gewoon voor een lange tijd die lik in.

 4. Oooohhwwww, zijn ze niet bekend bij jullie Agnes???
  Breek mij de bek niet open, ik kan ze met naam en toenaam noemen lony,Dino, desi ,parmessar,E.boereveen allemaal handelaren in TIDE.

 5. Srota mapiema 15 Jarie! Santoboma!! en vol proppen in zijn smoel met Johnson & johnson witte babytalkpoeder!!

 6. Niet doen Den Haag, de info word vast en zeker doorgespeelt naar de grote drugsbonzen in Surimaribo.

 7. piet wortel is echt een legende geworden.

  tekenfilm naam maar dealer number one van Suriname.

 8. Aah leuk bericht maar de KPS zal wel mogen fluiten naar de harde informatie.
  Internationaal staat Su inzake cocaine trafficking er slecht voor.
  Het intranationale vertrouwen in de overheidssinstanties voor wat betreft het niet lekken van informatie aan ‘belanghebbendenden ‘is zero nada.

  Maar de topfunctionaris mag blij zijn: even met naam en functie in Starnieuws.. goed hoor.

 9. Uhhhhhhhhhh!!!!!!!
  Sme wil zo snel mogelijk informatie over aanhouding
  van de drugs crimineel.
  Hup Holland direct info verschaffen of anders kunnen
  de jongens in SME hun verdedigings strategie niet kunnen opbouwen om de grote drugs Matador en alleen heerser vrij te pleiten.
  DDB je bent bij weer gezegend.

  Jagte Raho

 10. de kps kan het zich makkelijker maken ….vraag het gewoon aan baas DB, die zal het wel zeker weten.

 11. Surinamer hoofdverdachte drugsbende West-Europa
  Ruim 3.000 kilo cocaïne onderschept. Niemand hoeft zich af te vragen waar het inladen heeft plaatsgevonden. Waar dang? Suribabwe.

  Jongeren uit diverse districten hebben gisteren tijdens het Nationaal Jeugdcongres met vragen en opmerkingen onder andere het jeugd en ander beleid van de regering flink bekritiseerd. Te laat, ze waren gewaarschuwd niet te stemmen op moordenaars, maar ze kritiseerden brutaalweg de waarschuwers, a fout a no neks. Hahahaha met de leus tid tamara didibri na oeng fesimang ( zie de resultaten te Santo Boma). Alleen pleegzoon kreeg gratie.

  Amnestielobby Nederland vruchteloos
  Suriname ‘ver-van-mijn-bedshow’ voor EU. Daarom hoeven de oliedomme aanahngers van de onberechte moordenaars niet te rekenen op hulp, wanneer ze in nood zijn. Niemand zal helpen. Ook vele Surineds niet.Waarom dang? Omdat de oliedomme aanhangers willens en wetens stemden. Moordenaars wordt onze leiders. Hahahahaaha

  Ingezonden: Suriname is niet meer wat het was. De toekomst van deze jonge generatie ziet er alles behalve rooskleurig uit met onberechte mensendoders,moreel-en geestelijke afvallige wetverachters aan de macht. Is erg noh?,a fout na neks krijste enkele zwartpaarse jonge vogeltjes, We worde als onze leiders, misdadigers.

 12. Korps politie van Suriname gaan jullie eerst jullie eigen rotzooi binnen het korps oplossen met al die rotte appels die binnen jullie korps vertoeven, neem nou die 80 kg coke die uit die kluis is verdwenen, daar hoor je niets meer van doofpot, pasgeleden nog een Haitiaan vermoord door twee agenten, en nu weer tijdens een roadblock Brazilianen beroven van hun goud, jullie stikken van de problemen binnen het corrupte korps, en dan vraag je naar informatie van een Surinaamse drugs crimineel in het buitenland, lekker logisch.

 13. waarom willen ze informatie???????er is niks op surinaams grongebied gebeurt?nee ze willen kijken wat ze in beslag kunnen nemen om te verkopen om geld in hun zak te proppen stelletje geld wolven

 14. Als jij namen noemt wil ik wel fluiten. Waarom krijgt de samenleving nooit naam, toenaam en filmbeelden doorgespeeld. Mogelijk houdt het dan een keer op.

 15. Ze zijn gewoon in paniek, ze willen weten of er belangrijke politieke figuren ook genoemd worden in deze zaak.
  Ze zijn bang dat Pietje namen gaat noemen…

 16. Esmerald
  Waarom?
  Is hij een neef van?

  Deze suri wordt getransporteerd naar Paramaribo en binnen 1 dag krijgt hij amnestie.

  Ik heb altijd ontzag voor je gehad echter is dit het gedrag ieglijk Watermolenstraat achtig.

 17. Als je na gaat,W.Ik kan me nog zo vaagjes herinneren vorig jaar.De landen Italie en Spanje.Suriname’s zaakgelastigde in Den Haag.Zet dit alles op een rijtje.Is er iemand die dit puzzeltje kan oplossen????

  Danitia

 18. deze “diaspora” heeft “zakelijke” inzichten en dus ligt in het verschiet een….

  ………KABINET-TOELAGE……..

 19. Soms lijkt het net alsof we 2 kampen in Su hebben die elkaar over en weer gráág op hun bek zien vallen… elkaar uitlachen, waar is de goede inborst gebleven en het streven naar LANDSBELANG…. met elkaar uitlachen komen we geen sikkepitje verder….de een zet nog een grotere hak dan de ander…… ik zie niet hoe het landsbelang gediend wordt…. iemand ????

 20. Het is simpel: de enige die gedijen bij wetteloosheid en dictatuur zijn criminelen en corrupte politici. En daarvan zijn er helaas iets veel van in Suriname en het vreemde is dat zijn zitten in de NDP en in de regering. Tel uit je winst Suriname…..

 21. Suriname wil informatie over aanhouding drugscrimineel

  Waarom niet eerst beginnen bij hun baas boven baas!!Bouta en zijnen?
  Het is altijd zo geweest van, naar buiten kijken naar een ander maar nooit naar zich zelve of in je eigen keuken.

  Na lagimang wroko!!!!

 22. De ned. nationale recherce gaat never nooit info verstrekken aan een land waar een veroordeelde drugsbarron het voor het zeggen heeft.

 23. wie weet wie de figuren zijn die onlangs aangehouden zijn in Europa.

  Toch zeker geen ndp-érs.afgevaardigden met een diplomatiek paspoort..

  die 20 miljoen euro ontwikkelings geld is werkelijk niks voor baas want elke geslaagde lading naar Europa levert veel meer op..slm is het bewijs..

 24. Geachte positieve colega”s.
  Vraag,of ga na waarom de BARON DDB naar COLUMBIA en daarna naar MEXICO moest riezen.

  Vraag aan die OERDOMME PARAMAN als hij daar weet van heeft. WAT EEN OEN………MIETJE.

  NA MIE TAKIE.

 25. Zoveel haat op bouta waarom? Tell me! He the best president that sranang tot nu toe heeft gehad. Denk aan alle dingen die hij voor su in minder dan een jaar,heeft gedaan.

 26. rohit,
  Noem mij drie belangrijke dingen op die Bouterse voor Suriname heeft gedaan waar de bevolking profijt van heeft.

 27. rohit….kijk even wat de door jou bejubelde beste president van Suriname, tevens drugsbaron, massamoordenaar en schender van mensenrechten, vooral voor zichzelf heeft gedaan. Voor het volk en Suriname niks, dat kan ik je wel vertellen. In Suriname is geen sprake van een regering maar van een regime. Dictatuur dus.

 28. Voor iedereen moet het duidelijk zijn waarom KPS informatie wil. Zoal je weet heeft drugsbaron, massamoordenaar DDB de politietop al vervangen en naar zijn hand gezet, dus gezorgd dat ze passen in zijn plan. Kijk en die moeten nu info hebben om hun bigi basi uit de wind te kunnen houden. Want we weten wel wie de grootste drugsbaron van Suriname is. En vermoedelijk zit hij daar nu ook achter. Want dat is zijn tactiek. De transporten regelen en financieren maar zelf buiten schot blijven. De instelling van DDB…wel de lusten maar niet de lasten.

 29. Kaytje dus omdat een paar mensen van hem vreten en hebben gevreten mag hij dat ander deel dood vergiftigen? ai joe nanga a crimineel oeng geweldig jere.

  Rohit in jouw wereld is DiDiBrie geweldig goed en doet goed
  maar niet in Su en voor de Suries.
  Kom vervolgens ook niet in reactie op wikileaks met het achterhaald verhaal van kinderbijslag,verhoogde aov en de zg prijsverlaging,want geen van deze 3 dingen biedt enig soelaas voor de Su bevolking.Dink a torie. Odiiiii
  Glenny

 30. sme wil info over aangehouden drugscrimineel..

  wie kan deze vraag het best beantwoorden..

  juist ja,,, sme zelf,, denk aan onze lijders, de hele top die zijn gespecialiseerd wat betreft het in/ uitvoeren van dit lucratief product..

 31. Beste Vanity,

  Vroeger was Suriname anders. Ik at uit het bord van mijn Hindustaanse buurman en mijn Javaanse overbuur at uit mijn bord. En we leefden lang en gelukkig! Totdat!

  De verdeeldheid tussen alle groepen Surinamers is begonnen met misdaden en het belonen daarvan. Je hebt nu eenmaal mensen die beschaafd zijn en je hebt mensen die daar minder aandacht aan schenken. Je hebt mensen die oprecht en eerlijk zijn en mensen die dat nooit zullen worden. Je hebt mensen die corrupt zijn en die nooit zullen veranderen. De 2 kampen waar je over schrijft zijn voortgekomen uit Recht en Onrecht, Misdaad en Bedrog (ROMB).

  SLandsbelang zoals je het noemt komt in gedrang zolang je de Wet en de Rechtsstaat aan een kant zet. Het woord Democratie heeft te maken met oprechtheid en leiders die geen strafbare feiten hebben gepleegd. Maar in Suriname misbruiken we dat woord om onze misdadigers te beschermen. Er is een groep die dat niet toestaat. Dus krijg je 2 kampen, toch?
  Je hebt gelijk als je vooruitgang schrijft. Dat kan je alleen bereiken als het Recht zegeviert. Groet!

  Wat ik me wel afvraag is of iemand de naam van deze cartelleider kent. Laat het me weten svp. Waarom maakt men het niet bekend?

 32. Wikileaks,
  Wees erop bedacht dat ook jij genadeloos zal worden gedumpt door jou opdrachtgevers wanneer je niet meer nodig bent of niet meer kan fluiten zoals je wordt voorgedicteerd. Vraag het maar aan Brunsie. Hij mocht zonder visum en of paspoort Nederland in- en uitreizen toen hij nog nodig was als Robin-Hood. Hoe is het vandaag???

 33. Matie luister, hij is bezig onderwijssysteem te verbeteren, hij heeft bruggen laten bouwen, hij heeft basisgoederen in prijs verlaagt hij heeft faja blo opgericht. Hij heeft wegen laten asfalteren l. Hij is bezig met huizen te bouwen.,hij heeft nog meer goeie dingen gedaan.

  Owja je zei tog 3 ik heb er meer gezegd. Heb ik je nu teleurgesteld?

 34. Hij heeft de kinderbijslag verhoogd, hij heeft de toegankelijkheid voor.de studie geneeskunde verruimd.

 35. Was dat ff schrikken met zoeen kop van een artikel,dacht dat ze DDB opgepakt hadden!!!!!

 36. Vonden jullie vene beter dan?
  Hij heeft helemaal niks gdaan boor su bouta probeert het tenminste!

 37. Rohit.
  Slaap lekker mi boi.
  1) devalueren van onze Munt
  2) benzine prijs ophoog
  3)Government-take
  4)alcohol en tabak duurder
  5) prijzen in de winkels die alsmaar de lucht in gaan.
  Paramanpinto, jou reactie vindt ik kortzichtig en kinderachtig dom.

 38. Jullie kunnen er niet tegen hè dat hij best wel veel voor su heeft gedaan in een korte tijd of wel?

  Ekte Noobs gaan hierop disliken!

 39. @Rohit

  Welke drugsbaron heeft veel gedaan voor SME?? Het zijn allemaal asociale, egoistische moordenaars.

 40. En zo laag zijn jullie gevallen , eerst vreten jullie zijn eten en daarna halen jullie hem door het slijk .
  Lagie lagie dagoe .
  oeng bere sa drai kong na doro nanga oeng pikieng nanga grang pikieng toe .
  Te joe njang kroektoe njang jo pai kroektoe paimang .
  Oeng no abie Jeje oeng moes go soekoe ing

 41. @wikileaks je moet mij geen artikelen doorsturen ik.weet die shitwaarschijnlijk eerder dan jij.

  Matie leer vergeven anders kom je nooittttt vooruit in het leven.

  Dislike me maar, jullie weten dt ik gelijk heb.

  Bam!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.