Oppositie boycot voorbereiding waarheidscommissie

39

PARAMARIBO, 20 apr – Het Nieuw Front, NF, neemt niet deel aan de voorbereiding van een waarheidscommissie. Dit meldt de politieke combinatie in een verklaring. De NF-fractie zal dan ook geen zitting nemen in de parlementaire voorbereidingscommissie. Meedoen zou minstens betekenen dat de nieuwe amnestiewet wordt geaccepteerd.

En dat is uitgesloten. “De beoogde waarheidscommissie vloeit voort uit een amnestiewet, die in strijd is met de grondwet van de Republiek Suriname en geldende internationale verdragen”, stelt het NF. Bovendien worden de amnestiewet en diens gevolgen in het geval van de decembermoorden getoetst door de rechterlijke macht. Ook moeten de gevoelens worden mee gewogen van de nabestaanden en de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede.

Bovendien zijn er ook de internationaal afkeurende reacties en de brede maatschappelijke protesten tegen de amnestiewet. “Het Nieuw Front heeft besloten om niet mee te gaan met de coalitie op dit heilloze pad en derhalve niet te participeren in de commissie en haar werkzaamheden. Het Nieuw Front zal alle haar ter dienste staande democratische middelen aanwenden om de rechtsstaat te behouden en te garanderen voor een leefbaar Suriname.”

39 REACTIES

 1. Het staat vrijwel als een paal boven water dat exponenten uit de oppositie zullen prijken aan de zijde van de handlangers, die rond de 80’er jaren samenspanden.


  Maak melding

 2. Oppositie praat over buitenland over Suriname (toekomst van Su) hebben zij geen tijd.
  En zullen ook nooit iets voor Su. willen betekenen als zij het land en volk kunnen verkopen en anderen met wortel en tak vernietigen.


  Maak melding

 3. Ja volhouden Front.Ook geen vergaderingen meer bijwonen.Is toch een kakkerlaktoneel.Gehoord van Does cabnaret?Dat Front niet mee wil werken had ik al zien aankomen.Houden jullie je tien vingers schoon, anders worden jullie ook gevonnist door het Internationale gerechtshof.Prima , mi lob so.Moro e doro,deng paramang tong – tong boro.

  Danitia


  Maak melding

 4. Nou,……dan niet.
  Regering ga door. Laat je niet van jou pad afhalen door deze gasten.
  Bij hun gaat het niet om algemeen(lands) belang, maar om de macht die zij niet meer hebben en het feit dat ze niet meer kunnen graaien. Dan misbruiken ze de amnestewet en 8december om al het positieve van deze regering te boycotten.
  Verder misbruiken juist zij(NF) het leed van de nabestaanden die zich ook alleen blind staren op Bouterse, amnestie en 8 dec.
  Denken jullie maar ook aan de rest van het volk. Denk aan het land Suriname en ga voor een goede en juiste oplossing. Houd op met dat slap gedoe om de regering steeds tegen te werken,want dan denken jullie alleen aan je zelf. We kunnen niet steeds aan 8dec. blijven denken en als wapen gebruiken tegen het hele volk.


  Maak melding

 5. NF jullie doen je bsst maar om eea te boycotten, deze torie gaat lang duren, maar dat weten we al,11 mei is alleen maar een formaliteit, ik denk zelf aan een mededeling die dag van mensen eea verschoven naar weet ik veel, en dan rijdt die trein van 8 december vrolijk verder.


  Maak melding

 6. Goed besluit van het Front!

  Laat die Panka’s en die Bouva’s zelf hun comissie zooitje invullen. Die sluwe Somohardjo en die Brunswijk met z’n krokodillen-tranen willen vast ook wel in die commissie plaatsnemen. Genoeg animo dus.

  En Lackin? Dat nak’ wan gêne na OAS. Hij zou hulp van de OAS inroepen om een waarheidcommissie in te stellen. De OAS heeft hem inmiddels in niet mis te verstane woorden duidelijk gemaakt, dat die amnestiewet gewoon weg bagger is.

  Suriname heeft behoefte aan integere politici. Diegenen die er nu zitten zijn dat grotendeels niet.


  Maak melding

 7. Boycott!

  Dit heet boycotten van een standpunt. Blijf dit volhouden tot 2015 dan zullen de NDPers hun stemgedrag aanpassen. Niet dat FRONT weer moet gaan regeren, maar de politiek in Suriname moet veranderen of dood gaan.
  Een zaken kabinet van 2015 tot 2045 zal er voor zorgen dat alle huidige politici in hun graf liggen. Good or Bad, we hebben een nieuw soort politiek nodig.
  Thans heerst gekonkel, corruptie, overspel, wandaad, polarisatie, misbruik, onkunde en grootheidswaanzin.


  Maak melding

 8. Timmert oh zo hard op elke parlementaire tafel en zie het proces bewustwording onder de jeugd,aanschouw op 21 april the Awakening…..

  “Jongeren tegen Amnestie”


  Maak melding

 9. Eindelijk gaar de oppositie naar mij luisteren.
  Johannes 8:44
  ‘Uw leider is de duivel, en u doet maar al te graag wat uw leider wil. Hij is vanaf het begin een moordenaar geweest. Hij hoort niet bij de waarheid, omdat er geen waarheid in hem is. Wanneer hij liegt, spreekt hij zoals hij is: een aartsleugenaar, de vader van de leugen’.

  vertellen jullie dit aan Milf Jenny, de arts

  2Korintiërs 13:8 ‘Wij kunnen ons niet tegen de waarheid verzetten, we kunnen ons er slechts voor inzetten’.

  hoe kan een arts moorden goedpraten?


  Maak melding

 10. Natuurlijk willen deze verraders de waarheid onder de pet houden. De boter op hun hoofd die ze in die periode hebben opgebouwd begint langzaamaan te smelten. Ik zou het ook niet prettig vinden om naar aanleiding van de waarheid als landverrader verder te moeten.


  Maak melding

 11. En terecht!

  Laat ze maar in hun eigen sop gaar koken.
  Waarom moet je aanwezig zijn bij de voorbereiding van een ongeloofwaardige waarheidscommissie, als deze sluiproute, je letterlijk en figuurlijk door de strot wordt geduwd.

  Deelname aan dit proces is tegen de principes van elk weldenkend mens, die in het bezit is van fundamentele waarden en normen.

  Zoooo, ik ben benieuwd wat DOE doet!
  Meneer DOE, U bent in beeld.


  Maak melding

 12. Ik vraag me af waarom ze bang zijn een ieder wel weten wat gebeurt is ik al staan wel ik heb zo voorgevoel dat die oppositie weet wat er gebeurt is in de jaren 80 de volk wel weten wat gebeurt is laat ned/ de geheime documenten open niet wachten tot na 60j ze gaan ons nakomeling heel wat leugens vertelen wat erwerkelijk gebeurt is ikwel nu weten en de voor reg/weet er als van nu zitten ze in oppositie en doen als aan om de waarheidcom/ teboycoten ze hadden altijd om in onder zoek te doen naar ze hebben al nabestaande ver de gek gehouden laat de waarhiedcomm/ maar komen eeen laat de gehei-docu wat in ned is open zo te zien hebben heelveel gasten van de opp/in zel geweten vhpnps nf hebben ballen of kutjes OKE open de geh/dos o nog wat krijgen wijdenbosch en santhoki ook 100%cont/op schiphol toen ze hier waar wel ik graag weten fijne dag


  Maak melding

 13. Wat denkt Front…denkt Front dat buitenland met Su. komt spelen.
  Deze mensen Front zijn zeer dom en wreed…..wat denken zij dat buitenland met Su. gaat doen…deze mensen roepen onheil over het land en volk..ipv verzoening als brada and sisa………maar nee zeer wrede buitenland erbij halen vernietig land en volk…….Dat willen deze mensen Front…een zeer achterlijke wrede domme bende bij elkaar.

  Front luister noh, ik pik geen enkel boycot van buiten anno 2012 die jullie willen veroorzaken….MI NO E TIK NO WAN PINA….de rekening is voor jullie.


  Maak melding

 14. volgens mijn informatie is deze amnestiewet een aanpassing van de wet van 1992 dat door het nieuwfront was aangenomen als dit anders is hoor ik het wel.


  Maak melding

 15. De oppositie is er tje poti nog niet echt van overtuigd dat dit land de Surinamers toebehoort en doet nog verwoede pogingen om het weer te doen koloniseren onder het mom van kinderlijke onwetendheid en verzet tegen die amnestywet.


  Maak melding

 16. NF, onder geen beding meewerken aan het helpen ontlopen van de misdaden gepleegd door de killers bende.
  Geen enkele vergadering bijwonen waar er over waarheidscommissie gesproken wordt.

  NF, laat vooral zien dat je de rechtstaat hoog in het vaandel hebt zitten. Ook alert zijn want de killers zullen proberen individuele leden om te kopen.

  Verder hoop ik van harte dat de 28 leden die voor amnestie stemden in Nederland(en de EU)de toegang wordt ontzegd.


  Maak melding

 17. De Oppositie/Nieuw Front Assembleeleden zijn allemaal krijgsgevangenen van Nederland.
  Ze zijn onder bedreiging/onder dwang van Nederland.
  Ze zijn omgekocht door NL.
  Wat NL aan hun zegt dat moeten ze strikt uitvoeren.
  Nederland gebruikt zijn demonische/zwarte krachten om hun te begeleiden.
  Ze willen ijzer met handen breken.
  De Amnestie wet kan nooit en te nimmer meer terug gedraaid worden al wat er ook gebeurd. Ze mogen allerlei maatregelen treffen, maar niets gaat meer helpen en het is tijd/moeite verspilling. De meerderheid van het volk staat achter de Amnestie wet. De meerderheid bepaald. De Coalitie bepaald. De Assemblee bepaald. De Regering bepaald. Dit is DEMOCRATIE. Dit is DEMOCRATIE DEMOCRATIE


  Maak melding

 18. Waarheidscommissie?! Welke waarheid?! Wij missen nog al
  wat landgenoten, waar zijn deze mensen?!
  Wie moet dan de waarheid gaan vertellen?! Het gros van de fossielen die te Boxel verschijnen weten niet eens dat
  ze die dag in een auto zijn gestapt richting boxel!!!


  Maak melding

 19. Om geloofwaardig over te komen is het inderdaad verstandig daaraan niet deel te nemen, omdat een waarheidscommissie geen waarheid naar boven gaat brengen, en voor al niet met zo,n grote lafaard als een Bouterse, die al jaren gewend is om de waarheid te verdraaien, en de dingen die gebeurd zijn op 8 december te blijven ontkennen, en die NDP bende weet maar al te goed, dat ze met een waarheidscommissie goed weg komen, omdat ze liegen en bedriegen hebben uitgevonden.
  Het word tijd dat het Internationaal strafhof in Den Haag in de lucht komt, of het Amerikaans strafhof, die weten wel raad met deze paarse bende.


  Maak melding

 20. Met honden die niet willen is het slecht hazen vangen.
  Toen het NF regeermacht had konden ze Suriname niet tot ontwikkeling brengen; nu ze door het volk aan de kant zijn gezet willen ze niet meewerken om het land vooruit te brengen en zullen zo te zien alles in het werk stellen op de vooruitgang te blokkeren, maar het volk slaapt niet meer en houdt ze goed in de gaten.


  Maak melding

 21. Vele ndpers hebben een andere interpretatie voor waarheden. Leugens zijn voor hun waarheden. Zie hun megalomanische misleiders. Hahahahahahaha. Dang wat dang? A fout noh of a fout na neks noh? Hhaahahaha ze weten het zelfs ook niet meer en zijn rijp voor de komende ndpindoctrinatie, samen op weg met onze nieuwe lijder, op de Suribabwaanse wijze. Back to the eigthies hahahahaa


  Maak melding

 22. Al is de leugen nog zo snel. De waarheid achterhaalt hem wel.
  Steve Meye denkt daar anders over. Volgens deze hemelpioloot heeft God Bouterse vergeven.
  Tja hoe gek kan je het maken.
  Waarschijnlijk is deze zelfde Steve de tien geboden vergeten.
  ===
  Toen sprak God deze woorden:
  ‘Ik ben de HEER, uw God, die u uit Egypte, uit de slavernij, heeft bevrijd.
  Vereer naast mij geen andere goden. Maak geen godenbeelden, geen enkele afbeelding van iets dat in de hemel hier boven is of van iets beneden op de aarde of in het water onder de aarde. Kniel voor zulke beelden niet neer, vereer ze niet, want Ik, de :HEER, uw God, duld geen andere goden naast Mij. Voor de schuld van de ouders laat Ik de kinderen boeten, en ook het derde geslacht en het vierde, wanneer ze Mij haten; maar als ze Mij liefhebben en doen wat Ik gebied, bewijs Ik hun Mijn liefde tot in het duizendste geslacht.
  Misbruik de naam van de HEER, uw God, niet, want wie Zijn naam misbruikt laat Hij niet vrijuit gaan.
  Houd de sabbat in ere, het is een heilige dag. Zes dagen lang kunt u werken en al uw arbeid verrichten, maar de zevende dag is een rustdag, die gewijd is aan de HEER, uw God; dan mag u niet werken. Dat geldt voor u, voor uw zonen en dochters, voor uw slaven en slavinnen, voor uw vee, en ook voor vreemdelingen die bij u in de stad wonen. Want in zes dagen heeft de HEER de hemel en de aarde gemaakt, en de zee met alles wat er in leeft, en op de zevende dag rustte Hij. Daarom heeft de HEER de sabbat gezegend en heilig verklaard.
  Toon eerbied voor uw vader en uw moeder. Dan wordt u gezegend met een lang leven in het land dat de HEER, uw God, u geven zal.
  Pleeg geen moord.
  Pleeg geen overspel.
  Steel niet.
  Leg over een ander geen valse getuigenis af.
  Zet uw zinnen niet op het huis van een ander, en evenmin op zijn vrouw, op zijn slaaf, zijn slavin, zijn rund of zijn ezel, of wat hem ook maar toebehoort.
  ==
  Even een opfrisser voor de dominee en zijn vrienden.

  Halleluja (Prijst God) Amen (Het zij zo)


  Maak melding

 23. Logische actie van NF, ze hebben hun standpunt en handelen er ook naar…. consequent…. ik dacht dat OAS zou helpen met de waarheidsbevindingen ?


  Maak melding

 24. Tedje

  Zeg het die oliedomme ndpaanhangers in zijn gemeente niet. Ze zien hem als verlosser. Wat te denken van deze drieeenheid. De antichrist is? Het beest is? De valse profeet is? Vul zelfs in. Baas? Mi si keba? Stef Anus? Hhahaahahhaa


  Maak melding

 25. Wikkileads, ik roep een ieder op om idd die link te volgen, dan zullen ze zien hoe bezijdens de werkelijkheid jij leeft, totaal geen relativerend vermogen meer door je ziekelijke haat jegens Bouterse. Zie je niet dat het je opvreet als een kankergezwel, let it go en geef je ziel wat rust! Houd je liever bezig met je vallende, struikelende verzuipende regering van Nederland. Dat bedoel ik nou met de werking van de cosmos.


  Maak melding

 26. NF is bang voor een WAARHEIDSCOMMISSIE !!!
  NF is bang voor de AMNESTIEWETSWIJZIGING !!!
  NF is bang om een CONSTITUTIONEELHOF te installeren !!!
  NF is bang om daadwerkelijke de BELANGEN van de Surinaamse volk te behartigen !!!
  NF is bang om het door NEDERLAND GEORKESTREERDE STAATS-GREEP van 1980 op het internationale agenda te plaatsen!!!
  NF is bang voor het opvragen van het SURINAME DOSSIERS!

  Conclusie ; Nieuw Front vertegenwoordigt en behartigt enkel de belangen van de ex-kolonisator en dat ligt in het feit dat zij alleen maar blijft focussen op de zgn. DECEMDERSTRAFPROCES !!!
  Nieuw Front heeft nooit gewerkt voor de opbouw en ontwikkeling van Republiek Suriname en benadeeld de individuele SURINAAMSE MENS !!!

  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , SURINAME DOSSIERS VRIJ ,
  NU !!!


  Maak melding

 27. OAS & Waarheidcomissie een doodgeboren kindje.

  Omdat Mega ( lee de NDP, lees DDB) de regeringsmacht heeft moet de OAS het verzoek officieel in overweging nemen. Daar valt niets aan te veranderen.

  Maar DDB weet net zo goed als iedereen dat de OAS beslist niet naar zijn pijpen gaat dansen. In SME kan hij mensen intimideren en omkopen, maar bij de OAS gaat dat niet lukken.

  Het gevolg zal zijn dat er een lange procedure gaat komen waarin de OAS haar eisen mbt deze commissie op tafel zal leggen en DDB met veel gedraai en gedraal zal trachten de zaken naar zijn hand te zetten.
  In dat opzicht is het enigsinds te betreuren dat NF zich heeft terug getrokken. Hiermee is een belangrijke bron van informatie over het gedraai, geleig en gemarchandeer dat DDB zal trachten door te drukken verloren gegaan. Hoe zeer ik een principeel standpunt onderschrijf is het zeer de vraag of deze actie nu wel zo verstandig was. Mogelijk had de NPS er beter aan gedaan om wel zitting te nemen om vanuit die positie verslag te doen over het gebeuren achter de schermen.


  Maak melding

 28. Ten eerste ; Hun recht werd geschonden in 1980 , middels een door Nederland georkestreerde staatsgreep !
  Ten tweede ; Het niet mee willen werken voor ” WAARHEIDSVINDING ” kan nooit zinnigs zijn en kan in principe maar enkel op een manier vertaald worden als ” geen verantwoording willen afleggen over het functioneren ” !!!
  SURINAMERS ONTWAAKT !!!
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ , SURINAME DOSSIERS VRIJ ,
  NU !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.