zondag, februari 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameBouterse over Caricom Enterprises op Wereld Economisch Forum

Bouterse over Caricom Enterprises op Wereld Economisch Forum

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 20 apr – President Desiré Bouterse heeft zijn Caricom Enterprises plan gepresenteerd op het Wereld Economisch Forum in Mexico. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is het forum van politieke leiders en zakenlui een mooie gelegenheid. “Men wilde weten van de Caricom op welke wijze zij een bijdrage zou kunnen leveren aan de economische veranderingen.”

Het plan zou goed ontvangen zijn in Mexico. De Surinaamse delegatie is tevreden over het effect en de deelname aan het forum. “Voor Suriname en de andere landen van Zuid-Amerika en het Caribisch gebied is dit een bijzonder moment, omdat Mexico lid is van de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caribische staten”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. Met zijn presentatie heeft Bouterse dus meteen aangegeven hoe Caricom over regionale integratie denkt.

CaCaricom Enterprises is gericht op onderling investeren. De lidlanden van de Caribische Gemeenschap zouden zich open moeten stellen voor investeringen vanuit de regio zelf. Op die manier wordt dan de eigen ontwikkeling gemanaged en kan de opbrengst ook binnen gehouden worden. De delegatie heeft ook gesprekken gevoerd met leiders van andere landen. “Het is goed gegaan”, aldus Lackin.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. Soms krijg ik het idee dat Lackin een soort van veredeld reisbureau is.

  Volgens mij googled die man er dagelijks op los om zodoende weer met een seminartje of een forumpje voor de grote lijder op de proppen te komen.

  Dit gegoogle van Lackin, kost Suriname klauwen vol geld en het levert uiteindelijk geen zak op. Al die reizen, zijn gewoon vulling voor bout zijn vakantie-album. Meer niet.
  Kan hij weer gaan djaffen daar op de berm.


  Maak melding
 2. Caricom is voor Suri een geldverslindende bezigheid.
  Bij de laatst gehouden conferentie in suri waren er maar 3 landen aanwezig, schandalig voor suri en goed verborgen gehouden.
  Weggegooid geld.

  Al zijn “plannen” worden in juni 2012 in de prullenbak gesmeten door de nieuwe voorzitter.

  Suriname staat stil…….
  Go home, enough is enough!


  Maak melding
 3. Hhahahaahaa daar heb je onze lacking weer, zou het niet beter en verstandig zijn dat je een voorbeeld geeft hoe jullie plan werkt.
  Als wij kijken naar de de manier hoe Bouterse onze economie in de jaren 80 heeft vernietigd dan denk ik dat Caricom hun wenkbrauwen fronsen.


  Maak melding
 4. Het idee opzicht is “goed”, maar men moet wel rekening houden met het feit dat de Zuid-Amerikaanse landen NIET alle producten hebben dus zal men toch moeten samen werken met andere landen buiten Zuid-Amerika.

  =De vraag is dan ook: wie gaat dat geld beheren en controleren?. Komt het ook ten goede van de bewoners in landen zelfs?? Ben benieuwd.


  Maak melding
 5. Economische zaken moeten de de mensen met de coconoten eerder gaan begeleiden dan straffen.Hun de weg wijzen naar het geld voor het opzetten van een fabriekje en de poductie proces.Van zulke mensen moet Sur. het hebben.Het zijn echte ondernemers.
  Er was eens een schoenen fabriek aan de Kwatta weg.Ze maakten goede,stevige schoenen.Verschaften werk aan de makers en verkopers in de winkel.Maar de regering heeft hun niet beschermd.Erger.Ze lieten ongebreidelde schoenen import toe en nu staat een kerk waar een fabriek hoorde te zijn.En bout maar leuren en zeuren over dingen die nooit gaan komen.

  Cobie.


  Maak melding
 6. Zeg maar een vrije handelszone voor doorvoer van narco. Niet meer niet minder ! Immers de geldkraan is door nederland dicht gedraaid. Over 5 jaren realiseren de surinamers dat kolonialisme 2.0 niet eens zo slecht is.
  Suriname had onder bewind van nederland een welvarende staat kunnen zijn. Onder Desi worden oude beroepen als de kolenboer, olieman en de Petroleumboer weer in ere hersteld. Na 8 uur ligt iedereen op bed want de avondklok is van kracht. Gezellig hoor !!


  Maak melding
 7. Lackin hou je zelf voor de gek maar niet het volk van Suriname, je weet heel goed dat al die zogenaamde plannen van je baas luchtkastelen zijn, kijk maar naar die 18000 woningen die er zouden komen, al die bruggen en snelwegen naar Zanderij en Brazilie, hoe geloofwaardig zijn jullie paarse bende nog.


  Maak melding
 8. Over enkele jaren zal het straatbeeld van Paramaribo zijn als in vele Afrikaanse landen, waar dictators de totale macht naar zich hebben toegetrokken middels misleiding en leugens aan de oliedomme aanhangers. Veel kinderen in hun nakie, zoals te Abrabroki en Wi kontreng. Vele jonge verslaafden. Gammelende staatsbussen. Ndpezelskarretjes en wagentjes met de logo, de paarse karavaan trekt gestadig verder, a fout a no neks. Op half verrotte spandoeken, de leus,’op de Suribabwaanse wijze’lossen we onze probemen op. Gammelend krakende auto’s.Her en der honderden meters lange rijen voor wat ooit was een supermarket, vervuilde trensen en bermen, vuilnishopen en grote stank her en der. Vele zakkenrollers, rovers en ander gespuis die 1×24 uur de gehele binnenstad en omgeving terroriseren. Vuil water uit vele kranen, Vele dagelijkse uitval van stroom, internet blokkade, perscensuur. Wegbarricades, her en der militie,politie en militairen, waarvan het gros niet onderdoen voor misdadigers, soms zelfs ergere misdaden. Valuta vlucht, immense armoede en grote schaarste aan van alles en nog wat, zelfs een speld wordt ooit luxe. Het verwordt weer als in tachtig maar zevenmalen erger, tek joe ai lokoe. Alle lege plastieke borden,cupsen,lepeltjes,vorkjes en messen, naast glazen flessen stijgen in waarde. Ook krantenpapier krijgt waarde. Ook in de vele hotels zal men geen wcpapier meer zetten, omdat het net als in jaren tachtig wordt meegenomen. Dang wat dang, krijsen enkele oliedomme ndpers, na wang fout noh, a fout a no neks. Hahahahahahaahahahahahahahahahahahahaha


  Maak melding
 9. En dat is nou het grote plan !

  Op eigen kracht verder en de fouten uit het verleden corrigeren.

  In de America’s waait een nieuwe wind van decoloniseren, dus meer kijken wat de eigen regio te bieden heeft en het daar mee te doen.

  In NL wordt het alleen maar duidelijker en ook hun zullen dit moeten accepteren.

  Een bittere pil kan ook lekker smaken.


  Maak melding
 10. Afrikaanse Kakkerlak: Ben jij nu echt zo dom om alle holle propaganda voor zoete bojo te slikken….Het is werkelijk niet te geloven dat jij nog in sprookjes geloofd


  Maak melding
 11. Vrijdag 20 april 2012 om 13:54 uur, door Larry
  Vrijdag 20 april 2012 om 14:45 uur, door Esmerald
  Vrijdag 20 april 2012 om 14:56 uur, door wikkileaks
  Vrijdag 20 april 2012 om 18:59 uur, door Jacobus
  Vrijdag 20 april 2012 om 20:01 uur, door Koos de Jong
  Vrijdag 20 april 2012 om 20:27 uur, door Jack Russel
  Vrijdag 20 april 2012 om 21:02 uur, door Jona

  DE DRUIVEN ZIJN WEL HEEEEEEEEEL ERG ZUUR ZO TE LEZEN!!
  Zorg wel dat jullie geen verzwikte vingers krijgen van het drukken op die RODE DUIM.

  Ik ben wel blij dat in elk geval het volk de informatie krijgt over de ontwikkelingen.
  In 2015 rekenen wij definitief af met die NEGATIEVELINGEN. Een hele boel zullen dan ook zogenaamd geweten hebben dat het zou lukken OP EIGEN KRACHT.
  Vergeet niet he; DIE RODE DUIM GEBRUIKEN. HAHAHAHA


  Maak melding
 12. RoyC
  Wat zijn de voordelen van al deze buitenlandse reizen??
  Ik zelf denk dat ze meer kosten dat ze opbrengen, en verder zijn deze reizen bedoeld om die ezels als jou zand in de ogen te strooien gebakken lucht.
  Vertel mij welke contracten zijn afgesloten?
  RoyC wij hier in Nederland worden dagelijks op de hoogte gehouden van alles wat in de wereld gebeurd dus je gaat ons geen knollen voor citroenen kunnen verkopen,Doe dat maar in Ocer en bij die ezels van de NDP.


  Maak melding
 13. PARAMARIBO- President Desi Bouterse zal de volgende maand een werkbezoek brengen aan Equatoriaal Guinea.

  Bouterse bespreekt zijn vluchtroute en de export van water naar dit Afrikaanse land…. De SLM is haar vliegtuig weer paar weken kwijt. Ik zou maar 100 procent controle uitvoeren op Zanderij want dat vliegtuig zit boordevol coke.

  Wat een kulreis weer. Die president Teodore Obiang is net een maand terug uit Suriname. WTF heeft Suriname

  Hij zal te gast zijn bij president Teodore Obiang die eerder ook in Suriname was. Obiang heeft de komst van Bouterse reeds bekendgemaakt in eigen land.
  De reis is gepland voor 15 en 16 mei. Met het staatshoofd reist ook een handelsdelegatie mee. Verder heeft het staatshoofd India, Indonesië en China op de agenda. Het is overigens nog niet bekend wanneer de president die landen zal bezoeken.


  Maak melding
 14. RoyC,
  op welke kracht bedoel je nu?De prijzen in de winkels worden verlaagd op chantabele basis.Als je als winkel niet verlaagt,komt je naam in info-act.en lopen al je klanten weg.Vraag het aan Alleyne hoe het aan toegaat.Wat gaat nog op eigen kracht?De discussie’s over de amnestie wet hebben alleen blootgelegd dat Sur nauwelijks over intellect beschikt.Wel die domineren zijn 26 ezels, een muildier en een muilezel in de assemblee.Verder loopt een paard zonder gebit,wel met ringetje baard, overal in de wereld te hinniken.Als je dat bedoelt met eigen kracht…

  Cobie.


  Maak melding
 15. Kaar eng kong!

  De Caricom kas is leeg. De landen die de Caricom vormen zien er geen heil meer in en zullen gemaakte financiele afspraken niet nakomen. Geld stoppen in een put zonder bodem. Slechts 3 op de Top in Paramaribo.
  Misschien wel een goed plan van Desi op papier en hij heeft gesproken op deze bijeenkomst maar, wil men hem wel volgen? “Kaar eng kong” noemen we voortaan deze reizen want ze leveren geen cent op, alleen buitenlandse valuta-declaraties van de delegatieleden.
  Kaar a valuta kong!


  Maak melding
 16. Royc

  Dezelfde gedachtengang als een coke verslaafde. Hopen en geloven dat drugs je de hemel in zal brengen. Hahahahahahahahahahahaha of erger, parasiteren op kosten van land,volk en al die oliedomme aanhangers. Na twee jaren moordenaarsregering zijn vele beloften loos gebleken. Vele oliedomme aanhangers pinaren tot ze donkerpaars ogen. Maar goed. Ze verdienen jullie misleidende moordenaars. Hhaahahahaa


  Maak melding
 17. Royc.
  Tapu nanga na (witi) coke me boi, je hallucineert.
  Dus Royc is blij met de manier hoe de bevolking wordt misleid en voorgelogen.Niemand durft kritische vragen te stellen aan die moordenaars bende van DDB zo erg is het nu gesteld met ons land.Blijf lekker slapen, spel new york.


  Maak melding
 18. Het plan zou goed ontvangen zijn in Mexico.

  Vraag is :word nog wat mee gedaan of blijft het voor de zoveelste keer bij een ontvangst,want in zo’n situatie moet je aardig blijven tegen de indiener om er vervolgens niets mee te doen.
  Maar ja boutje een kinder hand is gauw gevuld he,time will tell


  Maak melding
 19. baas zegd zelf,kijk hoeveel respect wij ddb hebben in het buitenland..

  hoeveel succes wij ddb boeken in het buitenland..

  maar in sme hebben jullie totaal geen respect voor mij ddb.

  nederland houdt je rot geld bij jou..

  wat een arrogantie,tegelijker tijd reist baas de hele wereld rond om geld te bedelen..

  een eenvoudig brug over de saramacca kanaal die door aannemer nameco gebouwd wordt is stil gelegd omdat de regering de wekelijkse lonen niet kan betalen..

  ach wat moet je nog meer zeggen,hoe nu verder..


  Maak melding
 20. Grappig: Zaterdag 21 april 2012 om 00:33 uur, door Steve geeft een link, maar de onzinnige toespraak van DDB is er natuurlijk niet te vinden. Begrijpelijk want geen enkele zich zelf respecterende organisatie zal staan te trappelen om de onzin van een moordende drugscrimineel op haar site te publiceren.

  Misschien dat lick-in kan aangeven wat de inhoud van dat geweldig plan van DDB dan wel was.

  Alleen idioten hechten waarde aan superlatieven als die welke Lick-in steeds uit over zijn baas. De inhoud van de speech krijgen we vreemd genoeg nooit te horen. Uiterst merkwaardig want als het echt zulke geweldige dingen waren dan zou toch iedereen er over praten en het onderwerp bediscussieren. Maar nee. we krijgen allen te horen hoe geweldig DDB was, maar wat er dan zo geweldig was weet niemand.
  Begrijpelijk want nog DDB, nog Lick-In begrijpen er iets van. Ja handjes schudden dat kunnen ze.

  Waar blijft #^#$%#%$ het verslag van deze zoveelste reis, inclusief een opsomming van bereikte resultaten en kosten.

  Volgens mij dienen de reizen slechts als dekmanten voor internationale drugstransporten. Kijk maar naar de bezochte landen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES