dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomiePrijzen in Suriname moeten duurzaam stabiel

Prijzen in Suriname moeten duurzaam stabiel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 16 apr – Het programma dat prijzen van levensmiddelen op een bepaald niveau houdt, moet voor de langere termijn gelden. Er komen meer condities om “consumentenprijzen op lange termijn stabiel en zo laag mogelijk te houden”, meldt de regering in een persbericht. De lijst van goederen die meteen goedkoper worden, is inmiddels bekend.

Het gaat om bakmeel, suiker, spijsolie, rijst en andere producten van bepaalde merken. Niet alle merken vallen dus onder het programma. “Het afgelopen weekend hebben importeurs, fabrikanten, distributeurs en winkeliers er alles aan gedaan om de prijscorrecties door te voeren. Ook int de overheid geen statistiek- en consentrecht meer op de aangegeven producten”, wordt gemeld. Het laatste moet zowel de groot- als kleinhandel tegemoet komen.

Uitgegaan wordt van gelijk oversteken. “Daarbij is vooropgesteld dat alle partijen er baat bij hebben dat eerste levensbehoeften bereikbaar zijn voor alle lagen van de bevolking. Nadat er voeling is gehouden met minder draagkrachtige huismoeders, is de lijst met basisgoederen aangepast aan hun behoeften.”
De brandstofheffing blijft onaangeroerd. Onder meer de transportsector en autobezitters zien de heffing als belangrijke contribuant aan het duurder wordende leven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

15 REACTIES
  1. Alla kondremang baja, even er tussendoor wat ik nu ga meegeven, vooral voor de ouderen onder ons, tide na 16 april, en wat zingen we vandaag, na 16 april die mi boto lai, na tapanahony na dape mi e go, ja toch
    beste redactie dit was mijn tussendoortje, ik moest het even kwijt, een gezelligheidje, ik hoop dat jullie dit waarderen.

    Oeng psa wan mooi dee, alla sma baja!!!


    Maak melding
  2. Omkoping van het volk om stemmetjes te winnen. Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral schreef Bertolt Brecht. Jammer maar helaas geldt dit dus voor die NDP kiezers. Ergens logisch maar toch uiterst verwerpelijk.


    Maak melding
  3. Jullie mogen zeggen wat jullie willen met je duits (op een surinaamse site/forum) en andere tories, maar bouta heeft zich aan zijn belofte gehouden!


    Maak melding
  4. Prijsverlaging , dus het wordt eten geblazen.De bermtantes zullen nog dikker worden.En dan nog hun kleding:paarse leggins met een zweefbloesje.Al op een kilometer afstand kun je hun volkswagen al zien.

    Danitia


    Maak melding
  5. @rohit. je bent heel oplettend en ddb heeft zich inderdaad aan de belofte gehouden. Hij had ook gezegd dat hij 18.000 huizen zou bouwen en dat na 6 mnd de criminaliteit zou verminderen (dievenijzer kon weg)en hij zou het december proces ook niet belemmeren.
    als dit een compensatie is voor de moordende brandstofprijzen zeg ik -liever iets dan niets-. hoop dat de spullen ook voorradig zijn en blijven. Gesubsidieerde babyvoeding was al niet meer verkrijgbaar. maar goed positief blijven


    Maak melding
  6. Dinsdag 17 april 2012 om 01:46 uur, door Danitia

    Prijsverlaging , dus het wordt eten geblazen.De bermtantes zullen nog dikker worden.En dan nog hun kleding:paarse leggins met een zweefbloesje.Al op een kilometer afstand kun je hun volkswagen al zien.

    Whahahahahaha, sommigen vinden dit “lekker”, zoals de koning uit para, hihihihi….


    Maak melding
  7. We zullen zien hoe lang dit duurt, immers
    business is business.

    Die afspraken die bout heeft gemaakt met zijn vriendjes zoals bv die van combe-markt, moet het “slimme” volk doen geloven dat bout zich inderdaad aan zijn woord houd.
    Alleen bepaalde merken zijn in prijs verlaagd, de merken van zijn vriendjes.
    Hoelang zal hij dit volhouden?
    Hoeveel mensen moet hij tjoekoe geven om aan de macht te blijven.


    Maak melding
  8. Beste rohit: Je bedoelt zijn belofte van 18.000 volkswoningen ( 60 gebouwd) de laptops voor alle schoolkinderen ( niks dus). Bestrijding criminaliteit en corruptie…….Nog nooit zo erg geweest……

    wees maar blij met een aalmoes en de kruimels NDP stumper


    Maak melding
  9. Ehhh!! wanneer is de verkiezing ook alweer???

    Truster ik weet niet of jou dat ook opvalt! in Coronie heb ik geen een dievenijzer gezien! wie wel???

    Laat Bouta de prijs van witte baby talkpoeder ook verlagen of verdwijnen uit Sme. Johnson & johnson kan beter draaien!! wat denk je over de auto van zijn zoon???


    Maak melding
  10. @truster luister. De criminaliteit is ook verminderd in su dus hij heeft zich daar ook aan zijn belofte gehouden. Maar jij zegt dat tralies verwijderd mogen worden, in geen enkel,land zou dit mogelijk zijn. Je zou dan eigenlijk met open deuren kunnen slapen als je het zo bekijkt of niet? En @ henk molenaar ik wil niet dat jij tot me praat (je hebt wel gelijk trouwens, alleen van die laptops), maar een pure nederlander moet zich het,liefst niet bemoeien met suriname. en,nog iets de huizen die gebouwd werden waren toch modelwoningen? Zelfs in ned zou het niet kunnen om in 1keer 18.000 woningen te bouwen(en dan heb ik het niet over flats maar,losstaande woningen). Zelfa de laptops voor alle kinderen komen eraan. Er was een pilot progamma in de hermi mall(die o.a minister van onderwijs had georga). En ze vonden het ook dat laptops ingevoerd moeten worden. Dusssssssssssssssss(dit gebeurt natuurlijk ook niet 1,2,3)

    Peace


    Maak melding
  11. Wat zeuren die suri ze zeiden dat bota hun heil heeft gebracht en nu een dikke portomonee hebben .
    Dus kunnen ze zonder moeite alles betalen,niks prijs verlaging.
    Dus suries niet zeuren maar beuren van jullie geliefde president,en minister van buitenlandse zaken lackin


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES