Oppositieleden uit Surinaams parlement verwijderd

89

PARAMARIBO, 16 apr – Leden van de oppositie zijn uit het parlement gezet. Dit gebeurde tijdens het debat over de wet op belaging. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons gaf de politie opdracht enkele leden uit de vergadering te zetten. Chandrikapersad Santokhi (Nieuw Front/VHP) had kort daarvoor het straffeloos stellen van de decembermoorden aangekaart.

Dat komt neer op een schending van dezelfde internationale verdragen, die nu worden genoemd bij belagen. “Belagen is een ernstige inbreuk in de privé sfeer, het gaat in de belagingswet om de bescherming van mensenrechten en grondrechten”, zei Santokhi. Hij vond het moment van behandeling slecht gekozen. “Een moment waarop het parlement gekozen heeft mensenrechten straffeloos te stellen.” “U moet zich aan de agenda houden”, luidde steeds weer Simons’ afwijzing.

Dit werkte als een rode lap. Oppositieleden werden al maar bozer en sloegen op gegeven moment op hun tafels. Toen enkelen zich begaven naar de voorzittersstoel, zag Simons daar een bedreiging in. Ze schakelde de politie in. Volgens Randjitsingh is weer eens het ‘ondemocratisch’ handelen vanaf de stoel gebleken. De rest van de oppositie liep weg. Onder meer Radjkoemar Randjitsingh had voordien vaker geprotesteerd. Hij vond het niet kunnen dat internationale verdragen worden aangehaald.


89 REACTIES

 1. Toen enkelen zich begaven naar de voorzittersstoel, zag Simons daar een bedreiging in. Ze schakelde de politie in.

  Ja jenny, de 15 hadden geen politie meer om te helpen.


  Maak melding

 2. Ik kan me voorstellen dat Simons zich bedreigd voelde. Boze mannen die naar haar toestapten. Van de VHP is zulks gedrag bekend. Het hoort in hun cultuur. Vrouwen bedreigen.

  Amnestie wet is reeds afgehandeld. Hoe lang willen zij nog hierover praten. Simons heeft goed gedaan hen de mond te snoeren


  Maak melding

 3. Voor iedereen zichtbaar nu (hopelijk). De dictatuur is weer terug in Suriname. Moordenaars (DDB e.a.) en cokehandelaren(DDB e.a.) trekken aan de touwtjes.


  Maak melding

 4. Een DICTATUUR is niet meer ver weg in Suriname.
  ——————————————————

  Wanneer er wederom een Avondklok luidt door de straten van Paramaribo…..

  Wanneer er wederom kogels vliegen door de straten van Paramaribo…..

  Wanneer er wederom bloed stroomt door de straten van Paramaribo…..en kleine kinderen vragen aan hun ouders wat er allemaal gebeurt.

  Zal HET GEWETEN van Suriname antwoorden;

  ‘Niemand anders dan het HET VOLK van Suriname heeft de moordenaars gekozen en bewapend’.

  ‘Jullie ouders hebben dit op hun geweten ‘.
  ——————————————————-


  Maak melding

 5. Ik stond met mijn handen op mijn rug en zij voelde zich bedreigd en noodzakelijk ons van de discussie uit te sluiten. Deze wet praat over dezelfde verdragen waar de coalitie de vorige week een totaal andere mening over had ! Arthur Tjin A Tsoi. Dna lid


  Maak melding

 6. Als zij niet mogen zeggen dan gaan de stoelen en banken vragen stellen over de amnestie wet.Ook je geweten[als je er eentje hebt]gaan vragen stellen.Wanneer stap je naar de rechter om de goede naam van je echtgenoot,glenn geerlings, te zuiveren?Hij heeft flink gestoeid met gelden van Surpost en jij hebt er ook van gesnoept evenals wijnerman die nu minister is.Laat iemand mij zeggen dat het niet waar is.Dan gaat er weer een amnestie wet nodig zijn om vervolging te voorkomen.

  Cobie.


  Maak melding

 7. De aanzet om de protesten op straat door te zetten is reeds gegeven na de aanname van de amnestiewet. Democratie alla het model dat de NDP onder leiding van DDB heeft toegepast toen zij in de oppositie zaten. Toen mocht het wel om de straten op te zoeken om de government take te verlagen of weg te maken. Frappant, want wie verklaart de government take nu als heilig? Venetiaan?


  Maak melding

 8. de OAS ,de verenigde naties , heeft al ernstig geprotesteerd tegen de amnestie-wet de dreiging is groot en sme heeft zich verplicht te houden aan de regels die zij zelfs heeft ondertekend in de V.N.

  lackin waar ben je nu laat je stem horen en zeg aan dddb dat zijn rol ten einde loopt..

  hij kan zomaar opgepakt worden en meegenomen,denk aan de Panamese lijder ..


  Maak melding

 9. Aan Parbo
  Volkomen gelijk, we hebben dezelfde situatie in sommige staten in Amerika. Als leerkracht in Miami gaan wij gebukt onder de inpopulaire maatregelen van Govorner Rick Scott. Maar, wie heeft hem op die stoel geplaatst? Juist, het zijn de kiezers van Florida. In Suriname hebben de jongeren het overwicht gehad om de NDP c.s. in het zadel te krijgen. Hun ouders hebben een slechte job gedaan om hun de geschiedenis te vertellen. You know what, as we speak worden er nog steeds Duitse Nazi leden overal ter wereld opgepakt en berecht. Dominee Andre Misikaba verklaart doodleuk dat hij in 1982 slecht vier jaar oud was. What a shame!


  Maak melding

 10. @Soer nr.1, scherp opgemerkt. Jenny Simons voelde zich bedreigd en kon op afroep over politie-bescherming beschikken.

  Hoe moest Cyrill Daal of Bram Behr zich niet gevoeld hebben toen de baas van Jenny de trekker over haalde..
  Geen politie aanwezig, slechts een kille moordenaar.


  Maak melding

 11. hallo simons jenny,
  hoelang ga je je zelf nog vernederen door jou baas te verdedigen ,je weet als geen betere wat voor soort mens hij is,wordt een keer wakker laat je geweten spreken.

  je bent immers een kinder-arts je hebt geleert je verstand te gebruiken.

  sta op en verlaat het zinkende schip denk aan je toekomst,het volk zal met jou afrekenen.

  je zou het ook opnemen voor je man,wat is er terecht van gekomen van die boef..


  Maak melding

 12. De oppositie zoekt redenen om met straatacties te beginnen, de zogenaamde buiten parlementaire acties, ze willen een martelaarsrol om meer steun te krijgen van de bevolking enkel en alleen om weer regeermacht te krijgen, laten ze nu voelen wat parlementaire meerderheid is, dat had NF gedurende 15jaren ook misbruik van gemaakt, negeren van de toenmalige oppositie. Op maandag 25 mei 2015 zijn er weer verkiezingen dan gaat het volk weer een beslissing nemen of weer MC of weer “oude politiek” met nieuwe leiders, dus weest geduldig oppositie anders gaat het weer averechts werken net als in 2010, succes NF= 26zetels + ( PL+ AC ?????)

  Suriname voorwaarts


  Maak melding

 13. Ik geloof dat die Simons ook een onderbroek van Bouta aan heeft!!

  Volgens mij moet de waarheid wel gezegd worden of niet Jenny Simons?? of komt het hard aan welke je niet kunt verdragen??

  Shame, shame en nog eens shame!!!


  Maak melding

 14. Maandag 16 april 2012 om 23:07 uur, door Arthur
  Met alle respect maar ik vind dat u en uw collegae zich als een stelletje verwende kleuters hebben gedragen. Er is een huishoudelijk reglement en daarmee werkt mw Simons vanaf het begin. Wat heeftslaan op de tafels te maken met volwassen gedrag. U vertoont hetzelfde gedrag waar u de vorige oppositie van beschuldigde en waar ik OOK falikant op tegen was. Van ons met zweet en moeite bij elkaar geraapt belastinggeld maakt u van een spotpoptyi van de DNA. Tegen een ieder die zich zo gedraagt, coalitie zowel als oppositie zal ageren. AUB, leest u de column van Sandew Hira( Column: The days after / http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/10343 ) en ga bij u zelf te rade of er niet veel wijsheid is in wat hij stelt. Deze weg van polarisatie en tweespalt drijft ons alleen maar verder weg van. elkaar. We hoeven het niet met elkaar eens te zijn maar wilt u het op uw geweten hebben dat met kracht en geweld u degene bent die de lont in het kruitvat stopt terwijl u een fakkel in uw handen houdt. Er zijn genoeg idioten in het land die kicken op rotzooi, geweld en destabilisatie. Wilt u tegen elke prijs aantonen dat u in het gelijk staat en moet het Surinaamse volk WEDEROM het tol betalen. Ik, samen met mensen om mij heen hebben genoeg van deze situatie in het land. We willen dat de rust wederkeert. Wanneer het ontploft in Suriname zijn het de welgestelde mensen met hun familie die als eerste naar het buitenland vertrekken en ons in de str@##$nt achterlaten. We zijn MOE MOE MOE MOE MOE!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 15. O, wat dom he.Ene Sally beweerd dat de Amnestiewet is afgehandeld.Sang mek deng mang ede dies tranga so.Zijn ze nou te dom om dat niet te begrijpen.Boerikie’s voor de zoveelste keer.Die Panka en Bouva wet is ongeldig,Niemandal zoveel herrie en werk.Zie hier het slotstuk van de reaktie van Mr.Spong en sla het goed op in je roestige cabeza:De Inter-Amerikaanse Commissie van de Rechten van de mens is een belangrijk autoom lichaam van de Organisatie van de Amerikaanse Staten (OAS).De Commissie ontleent haar mandaat uit het OAS-handvest en het Inter-Amerikaans Verdrag voor de Rechten van de mens.De Commissie is samengesteld uit zeven onafhankelijk leden die gekozen worden op basis van hun persoonlijke kwaliteiten.Zij vertegenwoordigen niet een land, ook niet hun eigen land van herkomst.De leden worden gekozen door de algemene vergadering van de OAS.Is dat niet duidelijk genoeg.Staat als en paal boven water dat jullie president gratis mag logeren op Santo Boma.Succes.

  Dannitia


  Maak melding

 16. autoom moet zijn:autonoom.
  Er is een corrector die niets anders te doen heeft dan kleine type-foutjes hier op dit forum te corrigeren.Zelf is zij dom en heb vernomen dat zij typiste is van dat ndp- kliekje.

  Danitia


  Maak melding

 17. Maandag 16 april 2012 om 23:14 uur, door Jacobus,
  Wat heeft de echtgenoot van mw Simons met dit onderwerp te maken. Of het klopt is een ander hoofdstuk en is hier totaal niet aan de orde. Alles maar erbij halen om mensen te beledigen is heel makkelijk. Ik weet zeker dat als ik diep genoeg in uw direkte familie ga dieken ik ook ergens een zwart schaap zal vinden om het aan u te linken in een discussie die over totaal iets anders gaat. Niet fair. Ik denk dat uw niveau niet van dien aard is dat u in een normale discussie zo een uitglijder zal maken, maar neem aan dat dor emotie u deze uitglijder maakt. Mocht ik mij vergissen en uw niveau te hoog heb ingeschat bied ik mijn welgemeende excuses aan. In dat geval raad ik u aan uw geluk te proberen op een andere site die veel geschikter is voor dit soort smoezilige onderwerpen. Als ik het goed heb heet die site: Mamio.nl! Succes daar verzekerd.


  Maak melding

 18. Dit was een staaltje van datgene wat onze hindoestaanse vrouwen vrijwel dagelijks moeten doorstaan. Vooral wanneer ieglijk wat daroe in het spel is. Het moet vooral niet gekker worden. Aan Jenny Simons haar lijf en leden komen zal tot bere gezellige toestanden leiden in dit land. Bezint eer ge begint, want het gaat NIET mooi zijn!


  Maak melding

 19. Mi na wan blakaman maar sang mi e si sang wang blaka man e doe nanga wi sweet sranang e at mi .
  Het is schandalig voor worden onze groot ouders en ouders hebben ons geleerd als je goed doet krijg je goeds terug maar als je ook slechte dingen heb gedaan moet je ook voor de consequentie staan en ook de straf die je moet krijgen aannemen .
  Het maakt dan ook niet wie het dan ook mag zien .
  Make a clean sweep in suriname .
  Dat heeft het volk van suriname nodig.
  Er is genoeg potentie in alle partijen in suriname .
  Dus doe er wat aan en maak ook gebruik van de afgestudeerden in Nederland die wel wat willen betekenen voor sweet srannang.

  moge Allah Suriname beschermen


  Maak melding

 20. De oppositie heeft al haar kruit verschoten dus beginnen ze nu baldadig te worden of anders met geweld hun zin door te drukken.
  Ze zijn vooralsnog geparkeerd geworden door hun adviseurs aan de Noordzee, die zelf heel stil zijn geworden nadat Lackin hen meedeelde dat ze hun 20 miljoen verdrachtsmiddelen mochten houden.

  In Nederland heb ik geen enkel medium gehoord die iets hierover heeft gezegd, en blijven ze maar inbeuken op Bouterse.
  Resultaat; Bouterse wordt nog meer geliefd door de Surinamers. Kijk maar naar de recente verlaging van de 1e levensbehoeften.

  Hoewel ik het reeds wist, wil ik nogmaals bevestigen dat ‘Baas Bouta bigi moro deng’ !


  Maak melding

 21. Wat ik wil meegeven is het volgende, ik dacht zo als die regering etc die er nu zit stel er gebeurt wat en ze moeten nokken, de oppositie zit daarop te wachten
  dan wil ik het zien, sang deng o doe, 1 ding is zeker en dat weet ik, we, nee het land, ze gaan …..en jammer voor de mensen daar a klarie, want bijvoorbeeld die meneer Ronald V en zijn clan en die anderen, geef eerlijk toe kondremang do broko deng neki, echt wel
  maar goed, hopen baja dat dit niet gebeurt met ons land!!!!


  Maak melding

 22. De pot verwijt de ketel….

  Dagelijks worden wij op deze site geconfronteerd met de ordinaire bedreigingen en walgelijk gedrag van die ndpérs.
  De rol-models van de suri-jeugd.
  En dan wil ene sally en die ordinaire man uit para beweren dat het aan de VHP ligt.
  Walgelijk!

  Die Jenny heeft gewetenswroeging.
  Die Jenny is gedoemd om de rest van haar leven, schichtig om zich heen te kijken.
  Bij elke beweging ,van wie dan ook, breekt het angstzweet haar uit.
  Ja Jenny, God straft onmiddellijk……..


  Maak melding

 23. “Dit werkte als een rode lap. Oppositieleden werden al maar bozer en sloegen op gegeven moment op hun tafels. Toen enkelen zich begaven naar de voorzittersstoel, zag Simons daar een bedreiging in. ”

  Zoals weer blijkt zijn fronters gewoonweg varkens die niet weten hoe het hoort in een rechtstaat en democratie.

  Er is al gestemd en de wet is al aangenomen door een meerderheid in de DNA, hoezo dit nogsteeds aankaarten en op tafel slaan en naar de voorzitter lopen.

  Waarschijnlijk denken ze dat dit de varklenstallen zijn van de olifant en grun dyari.

  Een paar jaar geleden hebben deze lieden schoppen, slaan en zwaaien met odergoed al toegestaan zo gaat het in die kringen van front. En dit wil een goed voorbeeld zijn voor de jeugd.


  Maak melding

 24. Simons mi gudu zo werkt HET RECHT in jou beleving!!

  …mensen die achter de tralies horen pleit jij-amnestie- vrij,..

  …mensen die geboefte achter de tralies probeert te krijgen trakteer jij op een hermandad-escorte!!

  Wordt het niet tijd dat jij gaat verkopen knippa’s in de maagdenstraat???


  Maak melding

 25. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons; is Dé Super knecht van Desié Delano Bouterse in het Surinaams parlement !!!! Zij is óók een van de mensen zonder geweten in het(rijk van Bouta) Bananen Republiek ! Moro É Doroo !

  Ándha Hé Kanoen Style……!

  Groet, Ram Ram, Goeda hafies ( Veel Wijsheid !!! )


  Maak melding

 26. Beste Henk,
  Maar dat was toch al lang bekend datzij een slecht geweten heeft.
  Zij is ook maar een voetveeg van die duivelse DDB wat moet ze anders….


  Maak melding

 27. Wanneer gaan de suries van nu hun volkslied zingen???? Opo kondreman oen opo sranang gron e karie oen…….laat geen moordenaars jullie lijflied zingen


  Maak melding

 28. surinamers we moeten hier mee ophouden wat berijken we hier mee zeg me de nieuw front heeft zijn kansen gehad ze moet nu niet lullen en gewoon hun werk doen ze worden betaalt door de samen leving en het is geen gezicht waar ze mee bezig zijn dus


  Maak melding

 29. Dit is een wel doordachte actie van de oppositie. Kunnen ze weer roepen dat de democratie met voeten betreden wordt. Maar wij kennen onze papeheimers wel. Niets aan de hand, gewoon het afhandelen van hun draaiboek. Ze hebben weinig kruit mer over en gaan daarom over tot dit soort acties.


  Maak melding

 30. Paraman,

  Dreigen met lelijke gevolgen is een zwakte waar ieder levend wezen over beschikt. Vele dieren proberen hun belager angst in te boezemen door zich groter voor te doen dan ze eigenlijk zijn. Ze blazen of zwellen zich zodanig op dat de belager hun met rust laat.
  Ben jij ook een van de wezens?

  Politiek in Suriname is dood! Een dictatuur is niet ver meer en jij gaat dreigen met lelijke gevolgen? Ga je ook zelf mee schieten of ga je weer deserteren?


  Maak melding

 31. Aan
  Eduard Lupson.

  Ik begrijp wat je bedoelt. Deze jongeren zijn allergisch voor boeken en kennen daarom hun geschiedenis niet.

  Suriname heeft meer discotheken dan boekenwinkels.


  Maak melding

 32. Aan RoyC,
  als u niet aan de balie bent ingeschreven,is er een gehaaide advocaat aan u verloren gegaan.U kon dan makkelijk vergeleken worden met Kanhai en dergelijke.
  Maar voor u op mijn posting reageerde,had u zich moeten vergewissen dat juf jenny door voorzitter te zijn van de assemblee zich tot een publiek persoon heeft gemaakt en dus bespreekbaar.En zij heeft zelf in de media gebracht dat zij haar goede naam en die van haar echtgenoot zou zuiveren in verband met de Surpost affaire via een rechtszaak.
  Ook persisteer ik in mijn bewering dat wijnerman in dezelfde Surpost affaire ten onrechte i,5 mijoen SRD heeft overgemaakt aan Godfried.Ik hoop dat u in het vervolg het gehele plaatje bekijkt en niet alleen een item eruit neemt en dat bespreekt.Ook voel ik mij verplicht u op te attenderen dat uw voorzitter de vergaderingen heel provocatief leidt.
  Bedankt voor de verwezen site.Bij gelegenheid zal ik even kijken waarmede u zich bezig houdt.
  In de hoop dat niet bij het geringste gevaar onder bed kruipt,

  Cobie.


  Maak melding

 33. Dinsdag 17 april 2012 om 09:17 uur, door Esmerald
  Na uw comment gelezen te hebben kon ik mij niet inhouden te reagren. Dat u beweert dat ndpérs mensen bedreigen is uw mening en laat ik voor uw verantwoodelijkheid. Ik weet niet waar die mening op gestoeld is, aangezien ik niet bij elke comment een partijvlag of smbool zie. Dat zou het natuurlijk makkelijk maken. Wat mij wel stoort is dat u hetzelfde doet waar u anderen van beschuldigd.
  U schrijft namelijk: “Die Jenny is gedoemd om de rest van haar leven, schichtig om zich heen te kijken.
  Bij elke beweging ,van wie dan ook, breekt het angstzweet haar uit”. Einde quote.
  Ik weet niet of u dat bewust gedaan heeft of dat u in uw enthousiasme niet van bewust was wat die zinnen inhouden of kunnen impliceren. Voor de rest wens ik u alles wat goed is op deze mooie dag.


  Maak melding

 34. Dinsdag 17 april 2012 om 00:59 uur, door RoyC
  Voor de mensen die mijn bovenstaande geplaatste comment van een negatieve thump voorzien hebben het volgende:
  Duim naar beneden betekent mijn inziens dat u in uw negativisme deze situatie in Suriname u geen M@##$R interesseert en het u alleen gaat om de rotzooi die thans door beide kampen gecreerd hoogstwaarschijnlijk geen last van heeft. Derhalve moet ik dan de conclussie trekken dat u tot de groep welgestelden behoort en uw toekomst al veilig hebt gesteld mocht het uit de klauwen gieren of dat u lekker warm en veilig voor een pc in het buitenland zit en het u aan uw R@#%T zal roesten wat de mensen daar zullen moeten doorstaan als de situatie escaleert. Het is namelijk ALTIJD makkelijk praten en oordelen en veroordelen vanaf een veilige afstand. Wijlen mijn moeder zei altijd dat er meer moed voor nodig is weg te lopen van een escalatie en de daaropvolgende onnodige vechtpartij of je rug om te draaien en de situatie op een vreedzame manier pogen op te lossen dan steeds maar weer ALLE battles die op jouw pad komen de handschoen op te pakken en de strijd aangaan om maar te tonen hoe stoer of geweldig je bent.
  Mocht u de behoefte voelen te reageren doe het dan gefundeerde kritiek en met goed onderbouwde argumenten. Thumps doesn’t count.


  Maak melding

 35. Een Groep Lalla-Rookh gangers na afloop van het Koloniale-contract gaan retour India,..
  Doen Mauritius aan,..stichten daar samen met de Creoolse bevolking een HEMELSE EILAND waarbij scholing,gezondheidszorg en nog veel meer gratis is voor de bevolking!!!

  ……..EEN WARE PARADIJS…..

  90% van de Economie is in handen van deze Lalla-rookh gangers met de HINDOESTAANSE VROUW ALS AANJAGER!!!!!

  Overal waar zij zijn neergestreken is progressie een factor debet,..en dus PARAMAN…jou district is een kleine moeite naar grotere hoogten te tillen en dit…….

  …zonder te schuren/wulpsen tijdens een wandelsmars in de Twilight 🙂


  Maak melding

 36. panka heeft geen haast met een constitutioneel hof maar wel veel haast met het doordrukken van de amnestiewet

  en gisteren hebben we het dictatoriaal gedrag van J. simmons gezien


  Maak melding

 37. Mijn switi Sranan wat raak je in verval.
  Jullie lieve mensen raken geisoleerd in de wereld.
  En dat allemaal door een aantal mensen met bloed aan hun handen. Democratisch Suriname sta op en pik het niet meer. Er is een gezegde: ieder land krijgt de leider die ze verdienen. Sta op en ga voor democratie!


  Maak melding

 38. Was een leuke dramatische opvoering in DNA meneer Arthur, leuk dat u uw applaus en uiteraard vele thumbs up bent komen halen op de Surined site WKN voor zoveel getoonde ‘moraalridderarij’, hier in Suriname is het niet meer dan een hypocriete klucht die jullie politici van oppositie en coalitie steeds in DNA opvoeren!!


  Maak melding

 39. ik ben met AFU sensie eens de opposisie net kinderen de opposisie denk niet aan verbeteren van land volk maar allen macht macht en om tezien van waar het kom Vhp/Nps/Nf oooooo ga jullie maar zo een GOd slaap niet santokhi die rustmoet bringen stook juist op wel allen macht dan kan hij verder met zijn vul maar zelf in opp/vhp/nps/nfjullie zijn een stelte/ VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV


  Maak melding

 40. Wat een rotstreek van die sukkels van het NF. Het is gewoon uitlokking.
  Ze hadden gedacht dat RB misschien weer iemand in elkaar zou trappen. Zo willen deze stomme beesten scoren. Het NF is er alleen om het land te breken. Jullie hebben de afgelopen 10 jaar geen moer gedaan. Laat het land met rust. Ga maar rustig in de tuin werken. Ga bloemetjes kweken. Wat een stommerikken bij elkaar. Het land gaat nu vooruit en dat kunnen deze oude taarten niet zien. Stelletje sukkels. En die ganzen die steeds maar roepen dat Bouterse een moordenaar is. Gadverdamme . Wat een ezels.
  Stop met dat gedoe. Niemand weet wat er gebeurd is, maar steeds maar mensen negatief betitelen. Gaan jullie maar beter meedoen met een kriengkondre actie.


  Maak melding

 41. Alle mensen die met de Baas in zee gaan hoeven geen zegen meer te ontvangen van de Heer ….is dit echt allemaal waard voor deze materialistisc dingen…its a pity…


  Maak melding

 42. Hahaha, het blijft lachen met die fronters, niet eens oppositie kunnen ze voeren.

  Tijdens behandeling wet ‘Belaging’:
  Oppositieleden ‘belagen’ voorzitter (een vrouw)

  Paramaribo – “U bent bedreigend en belagend bezig. Uw show is geslaagd, dus u mag nu naar buiten gaan”, zei voorzitter Jennifer Geerlings-Simons gisteren aan protesterende oppositieleden, tijdens de behandeling van de wet ‘Belaging’. Zij droeg de politie vervolgens op de leden Arthur Tjin-A-Tsoi, Guno Castelen, Radjkoemar Randjitsingh, Winston Jesserun en Mahinder Jogi de zaal uit te zetten vanwege wangedrag.


  Maak melding

 43. ”aan de agenda houden”
  net alsof dat al werd gedaan zeg, ik denk dat het idd tijd wordt dat er één agenda wordt gehanteerd.
  Die ene waar met grote letters Democratie op staat.
  🙁


  Maak melding

 44. Gewaardeerde forum, juf Jenny zit in de overgang en heeft last van opvliegingen en abnormale zweet afscheiding en angst aanvallen. Dus wees genadig en vergeef haar zonden. Kijk die Irwin Kanhai (advocaatje van Presidentje) heeft een aframmeling gehad van zijn heilige stier (voorlopig alleen als waarschuwing). Kanhai’s God/Allah slaapt niet en straft gelijk. juf Jenny heeft ook last van haar moreel verval en kan niet eens en klas vol kleuters aan, laat staan De Nationale Assemplee. Om voorzittertje te spelen heb je namelijk moreel gezag nodig en dat is haar ontnomen. Wees genadig en verlos haar uit haar lijden. juf Jenny ga dingen doen waar je goed in bent. Allah zij met u.


  Maak melding

 45. Haast? Nu even niet!!!

  Wat een corrupte bananenzooi is toch de Mega Combinatie. Na de amnestiewet er in 2 dagen er door hen te hebben gejaagd om een uitspraak in decembermoord proces te voorkomen hebben de ‘heren’ nu geen enkele haast:
  Fractieleider Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP), vindt niet dat De Nationale Assemblee zich zou moeten haasten met het aannemen van een wet voor het instellen van het Constitutioneel Hof. “Het hof instellen speciaal om de amnestiewet te toetsten, hoeft niet.

  Wat zitten er toch kakkerlakken als ‘volksvertegenwoordigers’ in het Surinaamse parlement. Om te werkelijk dood te schamen.Corrupte boeven en ze komen er ( voorlopig) nog mee weg ook.


  Maak melding

 46. Een oppositie die om welke reden dan ook de mond wordt gesnoerd, is een dictatoriale en niet te verteren actie. Ik denk dat de zaken mevrouw Simons een beetje boven het hoofd groeien. Gewetenswroeging of niet, ze is in het grote interview op televisie deze week al op de stoel van de rechterlijke macht gaan zitten. Helemaal fout. Dat is niet de taak van een DNA-voorzitter. En als zij vervolgens elk punt van orde door de oppositie van tafel veegt, roept dat verzet op, dat is logisch toch? De manier waarop de oppositie heeft gereageerd is een punt van discussie, dat wel, maar het maakt ook schrijnend duidelijk hoe men in de DNA over democratie denkt.


  Maak melding

 47. Lees het artikel goed! “Dat komt neer op een schending van dezelfde internationale verdragen, die nu worden genoemd bij belagen.”
  Het gaat over het onderwerp wat de Frontleden boos maken.. Last van geheugenverlies van Jenny? Vorige week een andere mening toegedaan over de schending van dezelfde intrenationale verdragen?

  Dit is geen Front gedrag, zoals enkele slimmen hier verklaren. Want.. graaf eens diep in je geheugen.. Slaan en schoppen hoort meer thuis bij Dhoekie, Somohardjo en Brunswijk. Zitten die nu in de oppositie?


  Maak melding

 48. –VERWIJDERD: dat ‘Calimerostan’ gedoe begint nu een beetje eentonig te worden. Dus gaan we berichten die dit woord bevatten vanaf nu verwijderen. —


  Maak melding

 49. Ieder bevolking verdient de president die het verdient.
  Ze hebben gekozen voor een moordenaar en boef als president, dan moeten ze niet mopperen.

  Vene heeft 10 schone vingers…..


  Maak melding

 50. Ricardo Panka door de bocht: heb je ze echt nog dommer als deze NDP Tobber

  kan dit oerdomme Bouterse slaafje niet uit het parlement worden verwijderd vanwege incompetentie????

  Ricardo Panka, fractieleider van de Mega Combinatie, kwalificeert de zienswijze en de verklaring van de Inter-Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens, als “een inmenging in Surinaamse aangelegenheden”. Panka vindt dat het parlement de grondwettelijke taak heeft een amnestiewet aan te nemen. Hij is een van de indieners is geweest van de amnestiewet.


  Maak melding

 51. kijk dan toch naar die liegbeest die trut jenny simons zij was altijd al zo en wordt betaalt met drugs en bloedt geld zij hoort niet in suriname maar in de diepste rioolput die er is en dan bouta er in en die heele rotzooi van de ndp en dan alle stront er in weg met die vieze rotzooi


  Maak melding

 52. Glenny mie boy. Snap je niet dat de rechtstaat met de voeten getreden wordt. Die simons is een marjonet van die massa moordenaar bouterse. Ik snap niet dat ze rustig kan slapen. Zij is medeverantwoordelijk voor wat er nu in Su gebeurt. Maak je borst maar nat want dit is nog maar het begin. Deze gasten brengen het land naar de afgrond.Maar zoals elke dictator zal ook die rotzak zijn straf niet ontlopen.Soon or later.


  Maak melding

 53. Omdat velen de weg der Waarheid en Gerechtigheid hebben verlaten en de weg der leugen en ongerechtigheid willens en weten hebben toegelaten zal wat komen gaat worden als jaren tachtig, zevenmaal erger zal het ervaren worden, vooral onder degenen die dit gevolg verdienen. Geloven dat onberechte mensendoders rust,vrede en voorpsoed zullen brengen.
  Ook de valse ndp profeten zullen vreselijk kwalijk worden genoemen. Vele ndpaanhangers die leden zijn van de paarse zichzelfs noemende bevrijdingsgemeente zullen zich keren tegen hun voorspoedprekers. Duister donkere wolken hangen zeer laag boven dit land. Wee wee wee , alle domme aanhangers. Degenen die de Waarheid en Gerechtigheid naleven zal de rampspoed voorbijgaan, maar wee allen die de leugen en ongerechtigheid in woord en daad dienen, ze worden vernietigd door hun eigen keuze.


  Maak melding

 54. Mensen help me nadenken?
  Dictatuur is toch ook wanneer een minderheid met de vuist op tafel de meerderheid haar wil,wil opleggen?
  Wie wil hier met provocatie en geweld zijn wil doordrukken?
  Zijn dat niet de oppositie leden?
  De waarheid kan je verbloemen maar de realiteit niet


  Maak melding

 55. Wat mij bij dit forum opvalt dat alle anti Bouterse reacties blijven staan en alle pro regering reacties verborgen worden. Dit lijkt wel op de KGB. Is dit nou democratie?


  Maak melding

 56. Bij sommige deuren moet je fatsoenlijk aankloppen,er zijn ook deuren die je OPEN MOET TRAPPEN !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid!!!)


  Maak melding

 57. Ja “Sally” (Dinsdag 17 april 2012 om 21:14 uur)

  Dat is vrij logisch. Het grootste deel van de weldenkende mensen is anti-moorden, anti-geweld, anti-cocaine en dus anti-bouterse en zijn kliek. Die weldenkende mensen, de meerderheid dus die geeft een duimpje omlaag aan de domme nietszeggende reacties van het handjevol pro-bouterse NDP volk. Aldus werkt het mechanisme van de meerderheid en verschoning . En gelukkig is dat zo want zo laten we zien dat het grootste deel van de Surinamers niets moet hebben van het domme NDP geblaat. Net zo dom (EN achterlijk) als jouw opmerking over KGB. Je heb de klok horen luiden, maar je weet niet waar de klepel hangt.


  Maak melding

 58. Ai boi eindelijk iemand die heeft gedurft om die eentonige anna_z met haar eentonige C………woord te skutten.
  Het werd hoogtijd wat een irritant mens.


  Maak melding

 59. Inmiddels heeft het Front zich verontschuldigd voor hun wangedrag. Zo hoort het. De meesten hier op dit forum zullen teleurgesteld zijn, want zij vonden hun gedrag rechtvaardig.


  Maak melding

 60. Spannend he.De wereld kijkt toe.Mag de oppositie tegenwoordig niets meer zeggen?Moeten ze tegenwoordig ook met een plakband om hun mond het Parlement bezoeken als mevrouw Madelon Menke -Simons?Dat na wang ECHTE VROUW.Ik heb heel veel eerbied voor U.

  Danitia


  Maak melding

 61. Bryan,
  Je let weer niet op mi boi,In Suriname hebt je nu geen democratie, je hebt nu democratuur naar Bouterse model.
  wetten en regels worden vertrapt om massamoordenaars uit de gevangenis te houden, terwijl ze allemaal hebben gezworen dat zei de grondwet en de wetten van het land zullen respecteren.


  Maak melding

 62. Prima maatregel tegen Anna_Z. Maar ze zal ongetwijfeld met een nieuwe omschrijving komen van Nederland. De frustraties zitten namelijk heel diep bij deze vrouw.


  Maak melding

 63. Wordt tijd; dat wij met zijn allen figuren als Afu Sensie ,Paraman ect,ect,……(vul maar aan) geen aandacht meer geven. Zij proberen hier, keer op keer alleen dé sfeer te verpesten ! Een goeie discussie wordt door hún steeds’kapot’/’dood’ gemaakt ! Weg blijven graag !!!! Ga tomaten planten of iets anders……!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 64. >>>Aan ALLEN<<

  Er is geen ..Pro.. zonder ..Contra..of andersom!!

  Binnen de marge moet IEDEREEN worden gedoogd en dus is met name mijn …Switie Anna… een goeie Pro en ben ik Anti en tog niet in gevaar brengen onze hangmat hebberij!!

  SWITIE ANNA…blijf komen met je zwaar geschut,……ikzelf heb nog genoeg kruit om te verschieten 😉 🙂

  Laat het niet worden hier een eenzijdige tumbh-up festijn 🙂

  Carry on 🙂


  Maak melding

 65. Dinsdag 17 april 2012 om 12:50 uur, door RoyC

  Beste Royc,

  In jip en janneke taal, simons heeft gewetenswroeging op zijn suri’s heet dat consensfong fong of zoiets, vandaar haar gedrag en mijn Analyse.

  En……
  Ik ben niet de enige die daar zo over denkt, lees:
  “Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) typeert tegenover Starnieuws de manier waarop voorzitter Simons de vergadering leidde, als een vorm van gewetenswroeging over de aangenomen amnestiewet. De parlementariër meent dat de oppositie van Simons op geen enkele manier de ruimte heeft gekregen om haar werk te kunnen doen. Ook het uitzetten van fractieleden door de politie zou volgens hem niet volgens het ordereglement zijn gebeurd. Zij heeft niet kunnen aangeven op basis van welk artikel van het reglement dat gebaseerd is , zegt Gajadien.”
  Bron starniews.

  Ik hoop dat je nu beter geïnformeerd bent.


  Maak melding

 66. Woensdag 18 april 2012 om 08:56 uur, door R.Lalbhadoer

  Wordt tijd; dat wij met zijn allen figuren als Afu Sensie ,Paraman ect,ect,……(vul maar aan) geen aandacht meer geven.

  Beste Lalbhadoer,
  Het is wel belangrijk om te weten hoe bovenstaande reageerders denken.
  Ze vertegenwoordigen een grote groep.

  Afu is de laatste tijd rustig, gelukkig.
  Het klopt wel dat de rest af en toe reacties geeft, waarbij je haren recht overeind gaan staan.
  Omgekeerd zal dit ook het geval zijn.

  Das nou pure Democratie.
  Het is natuurlijk de bedoeling dat ze eens wakker worden.
  We blijven hopen………….


  Maak melding

 67. nog steeds kan ik de koers van de surinaamse gemeenschap meer volgen want toen venetiaan aan de macht was met santokhi hadden ze met deze kwestie niks bijzonders gedaan nu ze er niet meer boven zitten willen ze wel veranderingen. wat voor mensen hebben we in Su. die het land moeten regeren zijn allemaal zakkenvullers geweest en weet je wat je met zulke labarias moet doen gewoon wegjagen uit Su.en hun tegoeden blokeren dan ga je zien hoeveel geld ze hebben en nooit van hebben gewerkt maar de bevolking maar moeten zien hoe ze moeten overleven met een paar banen wat een schande dat is pas volkerenmoord en maar comentaar geven met de amnestiekwestie om het land weer te verzieken ik ken Su. goed en weet hoe het is toen ik jong was het is alsof men alleen in de regering wil zitten om zich te verrijken en verder niks laten we vergeven maar je hoeft niet te vergeten maar in landsbelang denken dazodat ze altijd hun mond moeten houden want ze zijn niet beter onze ouders moesten altijd hard werken en kregen niks van de regering en nog steeds is het zo terwijl wij zoveel rijkdom hebben om ons te focussen om wat ermee te doen dat het volk tengoede komt Su. blijft hetzelfde en misschien wordt het erger als ze zo doorgaan om de ontwikkeling te stagneren laat het op zijn beloop en zie wat de toekomst breng als het niet goed gaat dan zien we wel met de komende verkiezing als het nog niet te laat is


  Maak melding

 68. wat een schande met de zogenaamde geleerde Surinamers die onze suriname vooruit moet brengen waarom leven we zo met elkaar want toen de oorlog begon denk je dat nederland niks mee te maken had jullie bedriegers en ,nu zit brunsie ook daar vroeger was hij een robinhood nu een boef, begrijp onze suris een beetje we zijn niet haatdragend en goed ook maar tijden veranderen en alles wordt gevaarlijker dus denken mensen anders hebben wij weer bloed op onze handen mensen die maar comentaar geven wat nu in suri. gebuerd allemaal lafaards laat suriname rustig blijven anders kan het voor suriname slecht worden praat liever over wat we van nederland hebben gehad niks alleen uitgebuit geweest en het land willen verstoren met die domme surionamers hier die alleen op uit zijn om het land te vernietigen en veilig hier blijven in mijn jeugd zag ik veel ongelijkheid en nog hebben we niks van geleerd willen we weer oorlog hebben in ons land om onze fam. in de pinarie brengen en dan weer pakketten op0sturen om de honger te stillen hou op mensen we hebben geen proleem meer noduig in su. maar rust


  Maak melding

 69. Sally
  Niemand is teleurgesteld.we weten dat er bij NF goed geschoolde en heel beschaafde mensen zitten.Ze zullen als ze fout zijn altijd zich verontschuldigen,dat kan je niet zeggen van de domme groep die nu aan de macht is en moorden heeft gepleegd,die zullen nooit sjorry zeggen hahaha.


  Maak melding

 70. “Wet belaging”

  Na de beelden gezien te hebben, concludeer ik dat alleen Dhr kastelen naar de voorzittersstoel ging. Toen hij merkte dat hij alleen was en de klus niet zou aankunnen, riep hij de andere oppositieleden om ook te komen. Omdat deze toch niet zo snugger zijn, hebben ze Kastelen ondersteund, met alle gevolgen van dien. Het gedrag van de oppositieleden was simpel en een goed argument zou beter op zijn plaats geweest zijn. Ik kan het handelen van de DNA voorzitter na de beelden gezien te hebben alleen maar goedkeuren.


  Maak melding

 71. @Danitia

  Ik heb de video ook bekeken. De misdaden tegen de menselijkheid vanuit Europa worden door velen gebagateliseerd en dat is zeer triest. Ook India heeft geleden onder deze misdaden en jij als Hindustaanse doet mee aan het bagateliseren en om de hete brij heendraaien. Jammer! Ik vind alle uitbuiting mensonterend.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.