Mr. Spong: OM Suriname speelt bedenkelijke rol

53

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 16 apr – De rol van het Surinaamse Openbaar Ministerie in het proces rond de decembermoorden, is op zijn minst bedenkelijk. Dit stelde de Nederlandse advocaat Gerard Spong tijdens een bijeenkomst in Amsterdam, Nederland. Procureur-generaal Subhas Punwasi en auditeur-militair Roy Elgin zouden zich niet opstellen als vervolgingsambtenaren. Volgens een verslag van de Ware Tijd sprak Spong zelfs van “verraad aan de rechtsstaat.”

Beide functionarissen zouden zich tegen de krijgsraad keren. Volgens Spong hebben de twee tijdens een onderhoud een gerichte strategie uitgestippeld voor de laatste krijgsraadzitting. De krijgsraad mocht hoe dan ook niet tot een eindoordeel komen. Vandaar ook het voorstel van Elgin om het strafproces uit te stellen. Dat moet net zo lang er geen oordeel komt van het nog in te stellen Constitutioneel Hof. Het Hof moet de onlangs ingevoerde amnestiewet toetsen.

Spong ziet de strategie als een middel om de krijgsraad een hak te zetten. De twee zouden hebben voorzien dat de raad de wet zou negeren. De strafpleiter zegt nu een illusie armer te zijn. Ooit gaf hij de vervolging in Suriname nog het voordeel van de twijfel. Spong heeft als adviseur van de regering Venetiaan, ooit aanbevolen de verdachten van de moorden aan te houden. Het zou Punwasi zijn die zich daar met hand en tand tegen verzette.


53 REACTIES

 1. meneer spong luister goed laat de surinaamers hun zaken zelf regelen jij woont in nederland hou je bezig met wilders en niet met su als je bezig wil houden met su kom in su wonen en dan lever je een bijdrage ne was adviseur van veni maar wat is er geworden van het land niet nu gaat het wat beter laaaaat de mensen en hou je bek ja


  Maak melding

 2. Je kunt van Spong zeggen of denken wat je wil, hij slaat de spijker op zijn kop en maakt pijnlijk duidelijk wat er zich in Suriname afspeeld.


  Maak melding

 3. YEP, Run for your life.

  Elgin is een ndp’er
  Elgin is een militair.
  Die suri’s zijn allen omkoopbaar.
  Ze verkopen hun moeder nog, voor een bordje ka-de-kra.

  Die zogenaamde de patriotten, ze maken het land kapot.
  Het is een gore vieze vuile bende, yakkes!

  Het is nu inpakken en wegwijzen, voor hen die in de gelegenheid zijn, om dat te kunnen doen.
  Verkoop je huis nu het nog kan, en gaat weg…….

  Run for your life!


  Maak melding

 4. Het is geen verraad aan de rechts-staat , maar verraad aan de nederlandse staat , bedoelt spong . Spong ; laten wij het beesje maar bij de naam noemen . Bovendien bepalen wij Surinamers wat rechts-staat is .


  Maak melding

 5. Gerard ie sabie, en dat weten ook veel landgenoten
  wat gaan we horen of wat gaat er gebeuren op 11 mei, gaat alles weer op de schop naar een andere datum, ik denk dat het die kant opgaat, en ik vraag me af hoe lang nog Gerard, a weri dat troe, maar ja bij God en in Suriname is alles mogelijk!!!!!


  Maak melding

 6. Het is schaamteloos. Toeristen zullen vooraf gewaarschuwd moeten worden dat Suriname geen onafhankelijke Rechtspraak heeft. Dat kan zeer ernstige gevolgen voor buitenlanders hebben als ze met de Rechtspraak in aanraking komen. Een gewaarschuwde toerist telt voor twee.


  Maak melding

 7. Spong je lult want als het Constitioneel Hof er komt en die beoordeed dat die amnestiewet niet deugt dan is alles weer koek en ei.

  Ik had respect voor Spong als advocaat maar wat betreft Bouterse laat hij teveel zijn persoonlijke haat tegen bouterse in de weg staan.
  Hij heeft ook moordenaars en hoe maar op waarvan hij zelfs weet dat die schuldig waren verdedigd en zelf kunnen vrijspreken. Wat maakt hun nou anders dan Bouterse?


  Maak melding

 8. Al geruime doen deze wraakpsychopaat en andere gefrustreerde gewezen Surinamers verwoede pogingen om rotsooi te creëren in Suriname. Zij moeten er vooral mee doorgaan. Wij die ervoor gekozen hebben om at all cost hier te blijven zullen dat varkentje wel op de ons geëigende wijze wassen.


  Maak melding

 9. “Spong heeft als adviseur van de regering Venetiaan, ooit aanbevolen de verdachten van de moorden aan te houden.”

  Dit zijn niet mijn woorden, het zijn de woorden van de adviseur.

  Wie nog twijfelde dat dit een politiek proces, is gewoon rijp voor LPI.

  Iedereen die niet doet wat deze anti’s willen gaat hangen, nu is het de PG en het OM.


  Maak melding

 10. Al die rechters poepen/plassen in hun broek als het om de hoofd verdachte 8-12-1982 moorden gaat.

  iedereen is bang in surbo van ddb,bank ook dat zij hun baantje zullen verliezen bang ook, dat zij op de vlucht dood geschoten worden of aan een zonne steek zullen sterven..

  het volk is net zo laf als hun voorgangers..


  Maak melding

 11. Hey, een foutje in het bericht. Het is geen Subhas Mungra maar Soebhaas Poenwasi.corrigeren !

  Ik hoor trouwens dat Mr.Elgin heel erg hakkelend sprak en zenuwachtig leek.Zou inderdaad wat raars aan de hand kunnen zijn.Is hij misschien ernstig bedreigt ?


  Maak melding

 12. Het word tijd dat men in Suriname in opstand komt tegen die criminele misdadigers die bezig zijn van Suriname een normloze land te maken net als SOMALIE.


  Maak melding

 13. M.i. heeft Spong Bouterse voordat er een uitspraak ligt al veroordeeld. Dit verwacht je niet van een advocaat en in het bijzonder van zijn zo’n hoog aangeschreven advocaat. Zijn bites worden allang niet meer gehoord en serieus genomen.


  Maak melding

 14. Zo komt de bekende “aap” van Bouta uit de mouw ! Hoe zeggen zij daar ? Moro é Doroo…..! Na Wang Hiep Hiep Hoeree……!

  Groet,Ram Ram, Goeda Hafies ( Veel Wijsheid !!! )


  Maak melding

 15. de reden dat punwasi bepaalde wensen van spong niet uitvoerde is dat punwasi vreesde voor zijn leven. Uit wikileaks documenten blijkt dat die boys van roger khan niet alleen santokhi maar ook punwasi moesten liquideren


  Maak melding

 16. Spong heeft helemaal gelijk,alleen die dombo”s van de ndp vinden het erg wat spong zegt.
  Ze zijn zo makkelijk te hersenspoelen,dat als hun word geleerd over een politiek proces dan nemen ze het meteen aan.so so dong sma.
  Gewoon omdat ze zaken niet kunnen beredeneren EZELS


  Maak melding

 17. om verder geen tijd meer te verliezen, zou ik als nabestaande alvast mijn recht gaan zoeken bij het Internationaal strafhof in Den Haag of bij het Internationaal hooggerechtshof in Amerika, want deze moordenaars genieten veel te lang van hun vrijheden, omdat ze het geluk hebben in een bananenrepubliek te wonen, want in een beschaafd land zouden deze moordenaars allang opgepakt zijn, en in voorarrest hebben gezeten.


  Maak melding

 18. Spongbob ga maar aan de strand met je blootje samen met je vriendje mensen bang maken en afblijven van dat mooie land.
  Wat jij weet is alleen mensen verdedigen die hun vrouw omder de garages begraven.


  Maak melding

 19. Naar mijns inziens hebben wij 3 extra weken gekregen om als volk na te denken over onze rechtsstaat.
  Notabene die jonge juristen die die amnestiewet hebben gemaakt kunnen nog eens overpeinzen welke figuur zij internationaal hebben geslagen.


  Maak melding

 20. Spong is een integere Surinamer met moreel gezag, dat kun je niet zeggen van de aanhangers van de criminele moordenaar Bouterse.
  Spong bezorgt Suriname internationaal geen slechte naam maar Bouterse wel.
  De meeste vertegenwoordigers in de VN weten nu reeds dat Bouterse een criminele moordenaar is.

  Laat ik dit hier nog een keer zeggen, de waarheid achterhaalt de leugens wel en dat zal ook in Suriname plaats vinden.

  Deze week heeft ex-dictator killer Fidela vanuit de gevangenis waar hij levenslang uitzit, voor het eerst aangegeven dat er in Argentinie meer dan 8000 mensen toen werden vermoord.

  Aanhangers van de NDP(Njan Dringi Prieseri)en tuurlijk van massa killer Bouterse, knoop de ervaring van Fidela goed in je oor.Met Bouterse zal dat ook zo lopen het is maar een kwestie van tijd.

  Als je misdaad tegen de menselijkheid hebt begaan dan zal je worden gestraft dat geldt overal ter wereld dus vormt Suriname geen uitzondering.


  Maak melding

 21. Beste waterkanters lees wat Rudi schrijft:

  Rudi

  Ik had respect voor Spong als advocaat. Hij heeft ook moordenaars en hoe maar op waarvan hij zelfs weet dat die schuldig waren verdedigd en zelf kunnen vrijspreken. Wat maakt hun nou anders dan Bouterse?

  Rudi weet dat zijn baas daadwerkelijk een moordenaar is haha de lieverd.

  Je kunt van Spong zeggen wat je wilt maar betreft een surinaams hart heeft hij deze wel op een goeie plek zitten.

  grtn Piet


  Maak melding

 22. Bipsboy zit in Holland dan a tja wan lo uitleg…Laat hij vertellen hoeveel nabestaanden reeds amnestie (uit ’92 FRONT amnestie)genieten door in verzet te gaan (binnenlandse oorlog) kier wan lo sma geen 15 maar 400 plus verkrachtingen(+verkragt bul).
  Maar deze man wil terug naar jaren ’80 fu tja pina and pina a man & uma moro.

  Nog erbij geen enkele rechter heeft de bevoegdheid een wet te toetsen…..dus deze man zijn uitleg is langa beri…..en nog erbij hij is advo in Ned….dus zijn inbreng richting Su is las tin weer idi> Bippyboy


  Maak melding

 23. zijn de sme’se advocaten, juristen, staats geleerden,sabi-mangs/oema’s zo dom letterlijk dom bang,dat zij hun bek niet durfen open te makem,bang voor hun salaris..

  waar blijven de journalisten de kritiekasters z.a. limbo voor de verkiezingen zoveel lawaai maakte in sme.

  waar zijn de z.g.n.de nds’rs met hun geweten,je hoort niks meer van doekhie en de zijne b.v. misie-kaba..

  je kunt doen wat je wil,nu de zaak buiten sme bekendheid heeft gekregen,wordt het echt heet onder de voeten van baas bouta,je kunt rustig zeggen dat zijn dagen geteld zijn….

  ik hoop dat er gauw een grote opruiming komt in sme van buiten uit ,zodat hët land echt opgebouwd kan worden,want met deze moordenaars ,oplichters, boeven ,verkrachters zelf verrijkers kun je niks doen in surbo..


  Maak melding

 24. Alleen maar emotionele reacties, op 25 mei 2015 gaan de intelligente NF aanhangers het opnemen tegen de dombo’s van de NDP het wordt spannend,
  succes NF= 26zetels + (PL+AC)


  Maak melding

 25. Om de barakken van de arme met de grond gelijk worden gemaakt is PunTawasi met zijn klassenjustitie the right man on the right job,it seems to me that Tigri sabi na sortu bon a de krasi in bakasei


  Maak melding

 26. @Soer nr.1

  Wie zijn de jonge juristen die de wet hebben gemaakt.Zijn Pan-ka,misie-kaka en boel-fa juristen.Dat zijn leden van de steve meye-sekte.Een kand dat geen vader heeft zal altijd aandacht buiten zoeken.I sab sa me bedoel.

  Danitia


  Maak melding

 27. Spong heeft gelijk.In Suriname is alles mogelijk.Ook moordenaar wordt tot President gekozen.Jammer voor het land want zo gaat de mensheid naar de kloten.Bouterse zou zich moeten schamen en verantwoording afleggen.


  Maak melding

 28. Zeer Weledel Geboren Heer Spong,

  …………..hoe denkt U hierover………..

  Er komt een berechting,Dada Desi in het gevang,Bentley Dino pleegt een staatsgreep en Dada is weer vrij!!!

  Een beetje ver gezocht???…nee hoor,..CTU is immers beter bewapend dan bv het leger!!

  Derhalve,..eerst deze “op de vlucht” onschadelijk maken dan die ouwe gek met zijn gore bek!!!


  Maak melding

 29. Natuurlijk Mr. Spong absoluut!! helemaal mee eens!! Er moet doodgewoon werk van gemaakt worden! Laat de daders maar kolere krijgen! ik zoek de hoogste Mahonyboom uit!! vlak in de buurt van Moiwana!


  Maak melding

 30. Dinsdag 17 april 2012 om 11:41 uur, door Wiep-Ding,

  Schrijft:
  Ik zoek de hoogste Mahonyboom uit!! vlak in de buurt van Moiwana!

  Afrikaanse Leeuw schrijft:
  Ja doen en hang je zelf aan een dun koortje en herhaal het proces.


  Maak melding

 31. Ferdinand Hossenbux kijk je wel uit voor je eigen! straks zijn de boeven der boeven nl de moordenaars bij jou met een windBUX!! Denk eens even goed na mens als je een beetje hersenen hebt.

  Ja kan toch geen criminelen vrij laten lopen? of wel??
  Hopelijk ben jij geen crimineel!


  Maak melding

 32. ik wil niet teveel zeggen maar esmeralda je moet die surinamers die daar zijn niet gaan zeggen dat ze Su. moeten verlaten en weggaan van het land weet je waarom omdat een andere land geen optie is om je te ontwikkellen blijven jullie surinamers lekker in jullie lekkerland want nergens is het zo beter als je eigenland dat zijn ervaringen van mijzelf once you leave its difficult to go back jullie moeten niet te veel het commentaar van buitenaf volgen en meegaan in die shits want meestal zijn het de mensen die in het buitenland wonen die de zaak verder wil laten exploderen en hun zitten lekker aftewachten als jullie het straks slecht gaan hebben suriname moet vooruit komen en niet blijven hangen aan het verleden anders zullen we blijven sukkellen met ons land laat het volk spreken en niet de mensen van buiten laten jullie Suriname met rust want dat hebben we nodig en geen onrust wat men nu wil gaan zaaien.ik praat niks goed maar su. is in opbouw toen ik klein was had je zoveel zakkenvullers in Su. die zijn die mensen die nu het meest klagen en de zaak willen laten exploderen want ze kunnen niet meer leven als toendertijd in su.zijn gevlucht met het geld wat ze toen met hun familie hadden geroofd uit su. en leven in amerika of holland die hypocrieten


  Maak melding

 33. @ Piet Paniek

  Ik heb het verkeerd uitgelegd maar voor mij is Bouterse geen moordenaar en dat is ook niet bewezen tot nu toe. Ik vind het alleen zeer onproffesioneel van Spong om z’n beroep hier in te mengen. In zijn ogen is Bouterse een moordenaar ja. Bouterse is in zijn ogen net zoals zijn klanten vandaar dat ik de vraag heb gesteld wat Bouterse anders maakt. Ik bedoelde het puur vanuit Spong’s perspectief gezien.

  Spong komt hoog doen en barbari maken dat ie zich bedreigd voelt dit en dat niks is goed in SUriname zus en zo. De man is adviseur geweest van de Surinaamse regering. Vertel mij. Zo integer dat hij is zo juist dat hij is wat heeft hij als bijdrage geleverd aan Suriname?


  Maak melding

 34. @Esmerald
  Ja voor diegene die het niet meer zien zitten in Su.
  RUN 4 YA LIFE.
  het is zeker in pakken en wegwezen. we hebben alleen echte surinamers nodig die het met Su voor hebben.
  Calimerostan zal ze met open armen vernederen.


  Maak melding

 35. Maandag 16 april 2012 om 13:21 uur, door EsmeralDom schrijft,

  Die suri’s zijn allen omkoopbaar.

  Afrikaanse Leeuw schrijft,

  Dat jij het woord suri’s gebruikt geeft aan dat je net komt kijken en dat je niets weet over Suriname en Surinamers.

  Surinamers gebruiken dit woord niet en het verteld alleen maar meer dat je hoogswaarschijnlijk een “Ka Tata” bent.

  Meid, ga een banaan plukken en anders koop er een, want je zoekt teveel aandacht.


  Maak melding

 36. Zo voor spong zijn de rechters de ene dag goed, hij had al gehoord dat ze levenslang zouden eisen. De andere dag als de rechters hun rug recht houden en geen enkele opdracht meer van nederland en hun lakeien wil uitvoeren spelen ze een bedenkelijke rol.

  spong, de rechters, het OM en iedereen in Suriname is onafhankelijk en Suriname is nogsteeds een rechtstaat, denk je dat die Elgin van de pot gerukt is om de Surinaamse grondwet opzij te zetten.

  De aangepaste amnestiewet is legitiem en past precies binnen de Surinaamse grondwet, als deze wet de grondwet overtreed, dan is dat het geval al sinds 1992, dus is er niets aan de hand aangezien niemand daar commentaar op had.


  Maak melding

 37. Voordat u reageert,lees mijn reactie goed!!!

  Als ik dhr.mr. Spong, uit bovenstaand bericht, goed heb begrepen, had hij sinds zijn aanstelling als adviseur van ex.president Venetiaan al geen goede band met dhr. Procureur-generaal S.Punwasi,die gelieerd is aan de VHP.Hij vertrouwde het gedrag van Punwasi dus niet!

  Dat dhr.mr. Spong dit pas openbaar maakt,is juist voor mij het bedenkelijke.Waarom heeft hij toen niet aan Venetiaan geadviseerd om Procureur-generaal Punwasi te doen vervangen?

  Heeft mr.Spong in dit opzicht nog recht van praten? Of speelt hij hier nu de awarie-domrie?
  Srika


  Maak melding

 38. Bij een aantal ongeschoolde (Surinamers)Ratten maakt het niet uit hoe asociaal, crimineel of misdadig iemand ze kiezen hem toch als hun president.


  Maak melding

 39. nu is het O.M bedenkelijk wat is er eigenlijk aan de hand, door de uitlatingen van spong krijgt deze rechtzaak voor de zoveelste keer een kleur dus wie het nu niet weet mag het zeggen.


  Maak melding

 40. Mr. Spong: Doet waar voor hij op de ‘wereld’ is gezet ! Op een integere,daadkrachtige en waaarachtige wijze. Mr Spong ga zo door !!!
  Menigeen kan hier op site een voorbeeld aan u nemen ! En vóóral in Surimaribo met zijn normloze,intimiderende bevolking !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel wijsheid !!!)


  Maak melding

 41. @ Rudi,
  De vraag is die wij ons moeten stellen is waarom Bouterse hemel en aarde beweegt om deze terechte rechtszaak te ondermijnen. Als je onschuldig ben dan laat het recht zijn beloop hebben. Dus de vraag is niet of Bouterse schuldig is, maar of het bewezen mag worden dat de man die zich president van Suriname noemt een meedogenloze massamoordenaar is.


  Maak melding

 42. Maandag 16 april 2012 om 15:39 uur, door Rudi

  Rudi daar zit zeker wat in!

  Maandag 16 april 2012 om 18:04 uur, door Khadir

  Wist je niet dat spong tegenwoordig rechter is LOL.


  Maak melding

 43. Beste wongfat en kulliminati,

  Toevallig zijn er meerdere suri’s die dezelfde mening hebben.
  Run for your life.

  Lees wat deze knappe suri te zeggen heeft over de democrature Suriname:
  “Gevolgen voor de bevolking
  Zij die nu weg kunnen zouden er verstandig aan doen het land te verlaten. Zij die willen blijven en tegen dit regiem zijn zullen gedwongen worden voor dit regiem te werken. Wie niet paars denkt heeft geen boterham kun je stellen. Binnen afzienbare tijd staan vele voor deze keuze en is de vraag wat kunnen we doen.”

  De rest van het stuk, is ontzettend interessant:
  http://www.nospang.com/index.php?option=com_content&view=article&id=21314:suriname-stevent-af-op-een-democrature-staat&catid=73:binnenland&Itemid=65


  Maak melding

 44. Door wie is Spongilitia geautoriseerd om zich als de fakto Nederlander in te laten met het Openbaar Ministerie van de Onafhankelijke Republiek Suriname?


  Maak melding

 45. Woensdag 18 april 2012 om 12:50 uur, door Esmerald

  Esmerald; ik ben op de site geweest van Nospang.Als ik het goed tot mij laat door dringen, word ik niet vrolijk van. Wij zullen zien baja. In Suriname zitten zij,nu in een hele moeilijke situatie.Jammer, dat de massa dit nog niet wil/kan inzien. Het ga je goed Esmerald.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.