Monopolie brandweer Suriname op terugweg

9

PARAMARIBO, 15 apr – Langzaam maar zeker wordt er gehakt in het monopolie van de brandweer als het aankomt op hulp bij verkeersongevallen. Rampendienst NCCR traint meerdere hulpdiensten in technische hulpverlening. Franse experts hebben een eerste training verschaft in het ontzetten van slachtoffers.

Personen die bekneld zitten in bij aanrijdingen betrokken auto’s zijn het voornaamste doel. “Deze taak werd eerder alleen uitgevoerd door de brandweer”, zegt NCCR-leider Jerry Slijngaard. Nu wordt met verhoogd tempo gewerkt aan het verspreiden van de expertise. Directe aanleiding is de recente staking van brandweerlieden. Die weigerden prompt botweg uit te rijden voor een noodgeval.

Het gevolg was dat een slachtoffer urenlang bekneld bleef. Het incident leverde felle kritiek op vanuit de samenleving. NCCR is sindsdien formeel aangesteld als hulpverlener bij verkeersongevallen. Normaal mocht de rampendienst al optreden, maar het was steeds de brandweer die inkwam. Volgens Slijngaard wordt versneld een alternatief uitgewerkt. De training Vehicle Rescue was voor politieagenten, militairen en medische hulpverleners.


9 REACTIES

 1. Prima, goed gedaan hoor.
  Alle rotte appels uit de brandweer eruit halen.
  Ze deugen toch voor geen meter. Het hele NF gedoe daar weghalen.
  Opzouten


  Maak melding

 2. Het bestrijden van bijen moet naar de imker; het stabiliseren van gewonden en of hen bevrijden uit verwrongen voertuigen moet naar een dienst, die gegeven haar aard niet mag staken, in casu het Nationaal-Leger.
  De brandweer mag zich dan nog bezighouden met het blussen van branden met brandslangen, die veelal zichtbaar zijn in de goudmijnen. Het kan verkeren!!!


  Maak melding

 3. Prima actie. Een machtspositie als monopolist mag NOOIT reden zijn hulp te weigeren bij levensgevaar. Er moet door het OM onderzocht worden of er hier geen sprake is van dood door schuld of minimaal plichtsverzuim met zwaar lichamelijk letsel met de dood tot gevolg. INHUMAAN SCHANDALIG SCHOFTERIG. Andere woorden zonder grof te worden schieten mij absoluut niet te binnen.


  Maak melding

 4. Vuist!

  Een vuist maken om zaken te verbeteren kennen we in Suriname niet. Daarom zal alles altijd achter blijven in ons land. Vooruitgang bereik je door zaken af te dwingen en solidariteit. En niet door elkaar te naaien.

  Nu lachen we om de stakende Brandweerlieden die ons straks uit onze brandende woning moeten bevrijden. Door het inzetten van het NCCR hebben we 1 persoon uit een benarde positie bevrijd. Maar als of wanneer straks C. Kersten en Co in brand vliegt, zullen we hard roepen om de Brandweerlui. Solidarnosk!


  Maak melding

 5. Niet bebaap efficient en een voorbeeld van een regering die problemen niet echt oplost maar dure en slecht werkende alternatieven zoekt omdat ze niet instaat is tot een constructief en eerlijk overleg met de brandweer.

  Een voorbeeld van het egocentrische machtsdenken van DDB. Hij moet en zal gelijk krijgen.


  Maak melding

 6. Realistische diversificatie overheids diensten en parastatalen . Vrijheid mag niet ontaarden in chaos . Geduld voor loons-verhoging onder de huidige omstandigheden is een wijsbeleid van de regering . Suriname kan toch geen struisvogel politiek voeren m.b.t. de mondiale crisis .


  Maak melding

 7. De brandweer vraagt om een paar SRD extra.En wat doet lacking?Hij zegt dat Nederland de 20 miljoen euro mag houden voor hun eigen gaar keukens.Steeds meer komt zijn guyanese
  achtergrond naar boven.Op zijn advies pikt bout steeds de Guyanese president op en bezorgt hem weer thuis met de airforce one.En maar doden in Sur laten vallen om een paar SRD.

  Cobie.


  Maak melding

 8. de vraag die niet beantwoordt wordt is deze: HEBBEN DEZE SURINAMERS GEEN RECHT OP EEN GOEDE INKOMEN? het is goed om te diversiviseren, maar wanneer het erop aan zal komen, zullen ze toch weer terugvallen op de brandweer. santhoki had toch voor marowijne een reserve brandweerkorps, dat mut in heel su komen dan pas is het probleem snel opgelost dat de brandweer laat aankomt bij een brand of met een kapotte waterpomp uitrukt of niet beschikt over voldoende water.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.