Surinaamse bisschop gelooft niet in onschuld Bouterse

53

PARAMARIBO, 13 apr – “Ik geloof niet in zijn onschuld, anders had ik nooit mee gelopen in de stille mars.” Dit zegt bisschop Wilhelm ‘Wim’ de Bekker van de rooms-katholieke kerk in Suriname over de betrokkenheid van Desi Bouterse bij de decembermoorden. Het strafproces rond de moordpartij op acht december 1982 moet weliswaar doorgaan. “Mijn mening is duidelijk: de waarheid moet naar boven komen.”

Het is dus ongepast als de politiek probeert ertussen te komen. Toch had het allemaal voorkomen kunnen worden. “Bouterse had nooit president mogen worden. De hele amnestiekwestie is het onvermijdelijke resultaat daarvan. Het is duidelijk dat het ontlopen van zijn verantwoordelijkheid de voornaamste beweegreden was om president te worden”, zegt De Bekker tegenover de Ware Tijd. De amnestie is dus in principe voor de persoon Bouterse bestemd.

De Bekker heeft overigens spijt van zijn uitspraken tegenover de Wereldomroep. In een interview gaf hij onder meer aan dat het volk nooit zo dom had mogen zijn om Bouterse president te laten worden. En dat er niet te praten valt met “domme mensen.” “Natuurlijk is niet iedereen dom, het was een uitspraak in de heat of the moment.” De patriarch volgt het strafproces met argusogen, om te oordelen of “Suriname nog als rechtsstaat gezien kan worden.”

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. beste burgers of medeburgers van suriname,de rechtstaat in suriname zal gerechtvaardigd worden,indien we niet teveel aan het verleden blijven doormodderen,maar aan de toekomst van suriname blijven werken.in elk land op de wereld maakt men menselijke fouten, ook in suriname, dus laten we nu werken aan de opbouw, en de welvaart van suriname.
  de president van suriname is niks te verwijten, omdat men destijds heeft nagelaten,om steeds het proces te verdagen, en dat is de schuld van ex president dhr ronald venetiaan.
  als hij toen het prces had versneld, dan was er misschien allang ,n oordeel gevallen.
  laat onze president bouterse en zijn regering van suriname zijn werk afmaken, zodat wij als surinamer weer werk,voedsel, en huisvesting hebben.ik wens deze regering alle sterkte toe, bokka


  Maak melding

 2. wat heeft een bisschop hier mee te maken zeg me
  ze moeten zien wat ze de kinderen hebbeb aan daan vroeger dat moeten de bisschoppen eeerst zien denk ik
  zijn mensen die toch voor verzoening moeten zorgen maar hoor hem ik schaam me


  Maak melding

 3. Bisschop Bekker heeft natuurlijk gelijk. Het is niet het meest slimme en integere deel van het volk dat bout daar op het pluche heeft gezet.

  Maar als bisschop, moet je boven de schapen staan en ze niet voor dom en slim uitmaken. Had hij in zijn functie nooit mogen doen. Goed dat hij hier spijt van heeft.


  Maak melding

 4. Deze gast hoor je nooit en nu ineens wel, zeg luister beste bisschop, ik ben katholiek maar hou je bij je leest en zorg dat eea goed verloopt binnen de kerk die al dusdanig verpest is door allerlei schandalen, en bemoei je niet met zaken rond baas,was je erbij op 8 december 82, nee of wel, ok dan sakka mie dja.


  Maak melding

 5. Ferdinand Hossenbux, niet om wat hoor maar jij zit al tientallen jaren in Nederland en nooit meer terug gegaan naar Suriname. Jij hebt de voortgang van Suriname slechts vanuit de kranten en de radio gevolgd. Dhr. Bekker staat met zijn voeten in de modder.
  Jij bent beter op de hoogte wat er bij Feyenoord gebeurt dan hoe de wanicastraat nu eruit ziet dus wie moet zich hier bij zijn leest houden?


  Maak melding

 6. bokka van bochove: NDP-afval “de president ( Bouterse_ van suriname is niks te verwijten”.

  moord, intimidatie, staatsgreep, cokedealer….


  Maak melding

 7. Het best wel komisch hoe sommige Figuren die zich Surinamers noemen reageren op bisschop bekker,als bisschop meye op de televisie verkondigd dat Bouterse door god is gestuurd dan hoor jou niet Ferdinand Hossenbux. Bisschop bekker mag niet reageren omdat er vreselijke schandalen over de katholieke kerk naar buiten komen.
  Een drugs veroordeelde crimineel mag wel president worden in Suriname, en hij mag zich ook bemoeien met het internationale drugs beleid van Suriname. Hoe rijm jij dit Ferdi? sterker nog hij heeft in de jaren 80 onze grondwet verkracht,vertrapt met zijn militairen laarzen.Ferdi kan jij mij uitleggen hoe het in godsnaam mogelijk dat onze grondwet nu weer wordt verkracht voor iemand die zich nooit aan de nationale en internationale wetten en regels houdt.Overigens ben ik het helemaal eens met bisschop bekker dat die paarse ongeschoolde, normloze kakkerlakken dom zijn.


  Maak melding

 8. Ik kan me niet voorstellen dat een geestelijke dit zegt. De waarheid is wat anders dan een veroordeling. Hoeveel mensen zijn onterecht veroordeeld? Hij spreekt zijn eigen woorden tegen. Niet geloven in Bouterse’s onschuld maar hij wilt wel dat de waarheid naar boven komt. Wat als de waarheid anders is.

  Laten we eerlijk tegenover elkaar zijn. Wat er is gebeuerd in Fort Zeelandia en Moiwana is ernstig en natuurlijk moeten de schudigen daarvoor gestraft worden maar eerst moet men in kaart brengen hoe het zo ver is gekomen, hoe het is gebeurd en waarom.
  Velen hebben Bouterse al veroordeeld. Men wacht nu alleen op een veroordeling van de wet. Ook al is dat het geval dan wilt dat nog steeds niet zeggen dat wij daadwerkelijk weten wat er zich heeft afgespeeld.


  Maak melding

 9. De bisschop vergist zich een beetje.
  Bouterse’s partij, de NDP, kreeg slechts 30% van de stemmen.
  Bouterse is niet rechtstreeks gekozen, maar in het parlement, met steun van Brunswijk en Somo, die in de verkiezingsstrijd juist fel anti Bouterse waren.
  Het Front was sowieso anti Bouterse, dus je kan veilig stellen dat 70% van de kiezers bewust niet op Bouterse heeft gestemd.
  De NDP vermeed zelfs hardnekkig haar presidentskandidaat te noemen.
  Er circuleerden verschillende namen: Simons, Parmessar, Wijdenbosch en zelfs Alibux.
  De NDP heeft dus na de verkiezing bewust het risico genomen dat haar kandidaat discutabel was.
  De enige reden dat Bouterse zichzelf tot president bombardeerde was om vrijuit te gaan.
  8 December is 30 jaar terug en Moiwana 26 jaar, toch moeten we 8 december vergeten en Moiwana niet.
  Opportunisme van de hoogste graad.
  En wat als straks mocht blijken dat de hoofdverdachte van Moiwana dezelfde is als die van 8 december?


  Maak melding

 10. Jaren later, wanneer het te laat is, zullen de aanhangers van massamoordenaar en drugsbaron Bouterse er achter komen dat hem slechts een belang diende. Namelijk zijn eigenbelang en dat van zijn familie en vriendjes in crime. E.e.a. heeft te maken dat mensen in zijn mooie praatjes trappen. Dat ze het beter zullen krijgen met die moordenaar. Maar kijk allen om je heen. Waar zit de rijkdom. Hoe komt die moordenaar aan dat geld, en die Brunswijk en Somohardjo. En ook die 28 corrupte DNA die met geld zijn omgekocht tonen straks hun rijkdom. En jullie “klootjesvolk” NDP stemmers. Jullie hebben niets, alleen armoe en niets van wat beloofd werd. En het heeft jullie de rechtstaat en democratie gekost. Zoontje Dino loopt met een bigi gun op ons te letten! En de weg Bouta is wie tegen is krijgt de kogel. NDP kiezers wordt wakker. Het land wordt geregeerd door een honderdtal criminelen met bigi basi DDB voorop. Drugshandel, witwaspraktijken etc. En wat kunnen jullie NDP-rs…een bolletje slikken terwijl Bouta containers vol exporteert. Dat noemt deze corrupte regering 4% economische groei.


  Maak melding

 11. Wedden dat als deze man zou durven te zeggen in zijn geboorteland, dat de mensen die op Geert zijn partij gestemt hebben dom zijn, dat Holland nu te klein voor hem zou zijn.
  Zet hem op het vliegtuig zoals ooit met pater Nooitmeer.


  Maak melding

 12. Deze bisschop heeft helemaal gelijk, en durft tenminste zijn mond open te trekken, je hoeft alleen maar te kijken wat voor een volk Bouterse aantrekt, dan zie je hoe luidruchtig ze zijn, en meestal moet dat gepaard gaan met een hele hoop bombarie zoals enkele brassbands die er bij betrokken worden,ze worden opgehaald met bussen, krijgen te eten en te drinken, en dat is natuurlijk al heel wat, want de meesten hebben geen nagels om hun bil te krabben, en wanneer je ze gaat intervieuwen, komt er geen zinnig woord uit. en met dit soort mensen heb je alleen maar stilstand in je land, en door dit soort mensen heb je nu een moordenaar als president.


  Maak melding

 13. nu komt de waare aard van de rk kerk deze man geloofd niet in de onschuld van Bouterse en zulke mensen maken de rechtspraak in suriname moeilijk omdat zij proberen de rechter te beinvloeden en dat kan niet mensen blijf opletten wat er gebeurd.


  Maak melding

 14. Misiekaba, Bouva, Simons en zelfs Bouterse geloven niet in de onschuld van Bouterse, anders hadden ze de amnestiewet niet doorgedrukt. De Bekker zegt dus dat wat we met z’n allen al wisten.


  Maak melding

 15. Gaan jullie een ding vanaf nu goed begrijpen…….een zekere schreeuwde altijd RECHTSSTAAT wordt STERKER en STERKER dat was als geld (bogo bogo) uit NED kwam voor het 8 dec 82 proces.

  Maar nu….. a hap kaba… misschien sturen zij weer een artiest met 1 miljoen naar Su…om te laten zien dati hap di iti.


  Maak melding

 16. een bisschop die 1 heidt moet brengen in een land zaait alleen naar haat deze man hoor in zuid afrika tehuis morgen staat hij in kerk tepreken wat eenvule racit weg met die klootzaak alweer witteman of afmaken hij zaai allen maar haat


  Maak melding

 17. Het is heel jammer dat de Bisschop, voor wie ik veel respect had, als persoon en als geestelijke, zich heeft laten misleiden door de oude politiek en zich van deze uitspraak heeft bediend om de nadruk te leggen.

  Ik twijfel er dan ook sterk aan of de man wel geschikt is voor deze positie.

  Een bisschop moet zich bezig houden met kerk en zijn kerkbezoekers ondersteunen in de keuzen die zij maken in het leven (ook politieke) en moet daarom een hoge diplomaat zijn.

  Ik denk dat we de aartsbisschop in Trinidad en, als dat niet helpt, het vaticaan, een schrijven moeten sturen en hun vragen deze man maar elders te verplaatsen, misschien tegen een lagere rang, want als hoogste geestelijke in het land, weet hij zich niet objectief te bewegen.

  Moet ik nu zondag echt naar de kerk???


  Maak melding

 18. als ik ddb was, had ik direct deze functie neer gelegd en wachten op wat er ter-tafel komt..

  gewoon wachten op de volgende verkiezing nadat je je misschien opgelegde straf eventueel in nederland uitgezeten en met een schone lei beginnen in surbo..

  terecht zegd jou eigen matie,dat je ook een mens bent tussen haakjes..

  vergeven kan,maar vergeten nooit.

  nu staat het hele land in de wereld op de kaart al-zijn-de een corrupt crimineel drugs gerelateerde land,je schaamt je als sme’er buiten suri.

  ddb is de zestig allang gepasseert, heeft ookal klein kinderen denk ik,die ook zullen vragen,opa wat hoor ik allemaal..

  ja,, dan gaat er een lampje branden,als je nog hersens hebt,als die niet zijn verteert door de coke,die je dagelijks nodig hebt..

  kijk maar zelf in de spiegel s’ochtends s’avonds
  voor het slapen gaan je ogen pijlen uit.


  Maak melding

 19. Ik merk aan de reacties op mijn bijdrage aan de discussie dat in een Nationalist al snel een Bouterse fan wordt gezien. Dit bestrijd ik ten zeerste omdat mijn politieke voorkeur anders ligt. Wat ik storend vind is de constante bemoeienis en bevoogding van de voormalige kolonisator en volgelingen. Wat een verrassing was weer het opschorten van de “hulp”. De Hollanders blaten met zeer beboterde hoofden het hardst om “gerechtigheid” Men praat over Suriname zonder enig respect alsof het om een klein kind gaat. En nu deze Nederlandse bisschop die zich met de politiek gaat bemoeien? Is dit provocatie, kijken hoe ver ie kan gaan? Waar is de gerechtigheid van de vele verkrachtte en misbruikte kinderen, hoeveel priesters zijn er veroordeeld? Waar is de gerechtigheid voor de Slachtoffers van kapitein Raymond Westerling, is hij veroordeeld? Waar is gerechtigheid voor de 439 Rawagede slachtoffers in Indonesië. Na 60 jaar excuses maar is er iemand veroordeeld? Enkele daders zijn nog in leven. Over de koloniale tijd, slavernij en wapenleveranties aan dubieuze regimes heb ik het niet eens. Waar is gerechtigheid voor de 17 doden en 39 gewonden onder Surinaamse arbeiders die slechts als mensen behandeld wilden worden in Mariënburg in 1902. Is er iemand veroordeeld of überhaupt voor het gerecht gebracht door NL? Waarom hebben wij deze katholieke hypocriet nooit over deze zaken gehoord? Ja, 1982 was troep, maar het is wel onze troep! Bekommer je om je eigen troep. Ik weet trouwens zeker dat Henk Molenaar pseudoniem is voor een eenzame Nederlandse vrouw van middelbare leeftijd met een verre herinnering aan een Surinaamse one night stand.


  Maak melding

 20. Beste domme Bekker,
  Het zou beter zijn als de kerk helemaal niet met zulke zaken bemoeit.
  Jullie hebben ons geloof helemaal de grond ingeboord met allerlei pedofiele praktijken.
  Recentelijk is weer een non aangehouden die duizenden baby heeft gestolen en verkocht.
  Is het niet beter dat je je gaat bezinnen en met alle zooi die jullie hebben uitgespookt gaat bezighouden.
  Ik denk dat de ouders van alle slachtoffers die jullie hebben gemaakt, jullie hebben vergeven. In het RK geloof leer je dat je moet vergeven. Er bestaat geen haatzaaien in Het RK geloof. Nu bied jij je verontschuldigingen aan voor jou zeer domme stomme uitspraken en men heeft jou vergeven. Zit niemand hier op te jutten,maar probeer het volk bijeen te brengen.
  Dat is jou taak en geen rotzooi verkondigen.
  Je moet Gods boodschap overbrengen.


  Maak melding

 21. Deze geestelijke de door anderen begane fouten verwijten, getuigt van een verwrongen denken.
  Wel zou ik willen stellen dat personen die, om welke reden dan ook, achter deze amnestie staan en/of het verleden willen laten zoals het is, zich moreel medeplichtig verklaren aan de begane misdaad tegen de menselijkheid.


  Maak melding

 22. Waar is gerechtigheid voor slachtoffers door de laffe door eigen lijfsbehoud ingegevenhouding van de Dutchbat in Srebrenica juli 1995? Denk je echt dat Mladic had doorgestoten indien Dutchbat de hielen in het zand had gezet en gedaan had wat het moest doen, namelijk de moslims beschermen? Een niet relevant kabinet is gevallen en de laffe hoofdrolspelers zijn weggepromoveerd of met gouden handruk terzijde geschoven. Niet ingrijpen bij het plegen van misdaden is ook een misdaad. Is er iemand veroordeeld vraag ik u?


  Maak melding

 23. Bisschop de Bekker heeft 100% gelijk, de aanhangers van crimineel Bouterse willen niet horen dat hun baas dood en verderf in Suriname heeft gezaaid en nog zaaidt.
  Zolang het recht zijn beloop niet krijgt in Suriname zullen we geen rust in het land hebben. Een man die zich boven de wet waant en president is zal geen rust in het land bewerkstelligen.

  Hoe vergaat het Panama sinds Noriega verwijderd werd, sindsdien kent het land voorspoed.


  Maak melding

 24. En Bisschop Bekker geniet met ” zijn staf ” kerkelijke amnestie van de Paus !!!
  Lams God die wegneemt de zonden van de wereld ,ontfermt
  U over deze staf-lid !!!
  Hoe Heiliger de Geest , hoe wreder het beest !!!


  Maak melding

 25. Iedereen met ook maar een greintje verstand gelooft niet in de onschuld van Bouterse.
  Die bisschop hoeft zich helemaal niet te verontschuldigen m.b.t. de keiharde waarheid.
  Het is namelijk de keiharde waarheid dat diegene die op Bouterse hebben gestemd uiterst dom en moreel verrot zijn en met dat soort mensen valt er niet te praten. Een discussie met NDP tokkies is een waste of time.


  Maak melding

 26. Goed zo bisschop ,U kan het niet zeggen ,maar ik wel.HET IS DE DOMME MASSA DIE OP HEM HEEFT GESTEMD.
  En een paar van ze zitten hier op het forum op u te schelden.
  Maar maakt u zich niet druk,het zijn de zielepoten hier op het forum die een moordenaar als leider willen.
  IN HET LAND DER BLINDEN IS EEN OOG KONING.


  Maak melding

 27. <Heat of the moment??Neen, het is gewoon hoe jij diep in je hart naar over Surinamers in het algemeen denkt. Er zou ook een groot onderzoek moeten komen naar het misbruik en verkrachting mishandeling van Surinaamse kinderen door Katholieke priesters en Fraters die ons zg moesten komen bekeren. Ze werden bij misbruik in nederland naar de kolonies gestuurd als "straf". Daar konden zonder gevaar hun lusten botvieren. Jullie geestelijke zorg werd ons letterlijk door de kont geduwd.


  Maak melding

 28. mr elgin heeft geen ballen. ik had met de wet in mijn hand gewoon mijn pleidooi gehouden. het kan twee kanten of je eist vrijspaak of je eist een gevangenisstraf en juist in het laatste geval had hij geen ballen. eerst een grote bek op zetten en dan komen dat een constitutioneelheeft de wet eerst moet komen toetsen? laat dat aan mr valstein over.


  Maak melding

 29. Ik ben geen katholiek, maar heb heel veel respect voor deze BISCHOP.Hij verdedigt land en volk.Is geen geldwolf zoals die valse profeten van de verschillende sekten hier zoals steve meye.Zijn ogen krijgen de kleuren van een regenboog als hij geld ziet.Wardeloos en nogmaals waardeloos.BISCHOP de BEKKER, wij respecteren U.God zal U niet in de steek laten, U bent er voor land en volk.We houden van U, zoals wij ook van SU houden.De boze stier van goede vrijdag was al een vingerwijsje. MORO E DORO. Straks komt de CIA nog erbij bemoeien.Het wordt spannend.

  Danitia


  Maak melding

 30. De Bekker heeft groot gelijk. Stelletje idioten zonder rechtvaardigheidsgevoel die voor hebben gestemd op de amnestie wet en nog grotere idioten die met die visie meegaan. Sorry, de weg is nu vrij voor elke moordenaar in Su om amnestie of kwijtschelding van straf aan te vragen en te krijgen. De gevangenen hebben al gevraagd om gratie.


  Maak melding

 31. De tijd van het is van Holland, het is goed is allang achter ons. Deze meneer de Bekker doet er goed aan om eerst zijn huiswerk op orde te brengen aleer voor het kansel de moralridder te komen uithangen. Er zijn minstens 15 jonge kinderen voor het leven verkwanseld door deze awaridimri’s zonder dat 1 hunner achter het ijzer verdween. Na drape straffeloosheid e hori skoro.


  Maak melding

 32. Grote delen van de wereld geloven ook niet in de onschuld van de pater inzake wereldwijde verkwanseling van het leven van argeloze kinderen.


  Maak melding

 33. De bisschop heeft niet gelogen. Probeer de aanhang maar eens duidelijk temaken dat ze tot nu toe(2 jaar na de verkiezingen)nog geen enkel goed en heerlijkheid voelen en of proeven.Toch zijn er velen die zeggen ja ma a mang o saka ding prijs.Dan kun je maar een ding doen en dat is dan lachen om de dommies die het nooit zullen begrijpen.DiDiBrie heeft iedereen om zich heen geregeld zie Meye(die helemaal niet arm is)6000 srd p mnd.Vr.Ingrid die meer dan 8000srd p mnd ontvangt.De draaideur crimineel zoon Dino wordt “t hoofd van CTU.En zo kun je door gaan,maar waar is de echte arme man.Wat heeft de echte arme man aan het stemmen voor deze DiDiBrie over gehouden? Tot nu toe niets maar dan ook niets.Ze hebben het moeilijker.De prijzen blijven stijgen in de winkels.Dus ook ik zeg nog een keer hard op a kies ding mooi ding dong beest.Odi odi.
  Glenny.


  Maak melding

 34. Wie gelooft er wel in zijn onschuld? Dat zijn inderdaad de domme NDP idioten. Bisschop de Bekker, u hoeft zich niet voor de dommeriken te verontschuldigen.


  Maak melding

 35. Het is mooi om te zien dat een bisschop het in zn hoofd haalt om een heel volk dom te noemen. Hij zou zich bezig moeten houden met het dienen van God.. en als gelovige behoor je te weten dat God geen domme mensen schaapt. In direct heeft hij dus God beledigd..
  Rooms(Rome)-Katholic? Italy invade Ethiopia to build up Rome.. zn geloofsovertuiging is gebasseerd op een leugen,vandaar deze misstap. Je zou als gelovige moeten pleitten voor complete waarheid dus ook voor de rol van de blanken.. Maar dat doet deze hy;ocriet niet.. In het land der blinden is een oog Keizer


  Maak melding

 36. Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

  Advocaat: bisdom is criminele organisatie WIJK BIJ DUURSTEDE – Het aartsbisdom Utrecht vormt onder verantwoordelijkheid van de aartsbisschop een criminele organisatie, die het seksueel misbruik van kinderen faciliteert. Tot die conclusie komt strafpleiter Jan Boone. Hij heeft vrijdag „uit verontwaardiging” aangifte tegen het bisdom gedaan bij de hoofdofficier van justitie in Utrecht.


  Maak melding

 37. Het wegzetten van een deel van de bevolking als ‘niet de meest slimme en integere mensen’ of als dom, door lieden die zich christenen noemen is tekenend voor die christenen. Deze bisschop is daar een vertegenwoordiger van

  Zich hoger, meer voelen dan anderen, altijd een ander oordelen en veroordelen.
  Die intolerantie maakt dat er excessen in de maatschappij voorkomen. Het is walgelijk!

  Stelletje hypocrieten!!


  Maak melding

 38. Meneer de Bekker, een vogel eenmaal uit zijn kooi gelaten is er niet zo simpel meer in te fluiten”. Alle verontschuldigingen ten spijt!


  Maak melding

 39. Gelukkig ben ik geen bisschop en kan ik zeggen wat ik wil zonder dat iedereen over mijn woorden valt.

  Hoe je het draait of keert, het is niet slim dat er zoveel Surinamers op Bouterse gestemd hebben, je had toch kunnen zien aankomen dat hij heel veel tijd zou moeten besteden om zijn eigen zaakjes in orde te krijgen. Hoe kon men verwachten dat hij al zijn aandacht zou kunnen besteden aan het goed besturen van Suriname? Een land met enorm veel problemen, die schreeuwen om oplossingen zou niet moeten kiezen voor een president die 90% van zijn tijd besteed aan het bedenken van manieren om de (onvermijdelijke) dans te ontspringen, de tijd die overblijft moet hij gebruiken om zijn directe medewerkers gunstig te stemmen en het land te besturen. Dat er van het laatste niet veel terecht zal komen kon je toch van tevoren zien aankomen? Als de mensen die ondanks dit op hem stemden niet dom zijn, dan zijn ze op z’n minst niet slim.


  Maak melding

 40. Vreemd dat Paraman en ander idioten zich ergeren aan de uitspraak dat ze dom zijn maar wel de meest stompzinnige postings posten??

  Als ze een klein beetje verstand hebben dan zouden ze hun afzichtlijke onzin nooit posten.


  Maak melding

 41. Gezeur en nogmaals gezeur over de Bekker. Wie zeurt nou over steve meye die zijn hand boven het hoofd van moordenaars houdt?Keuren jullie dat wel goed.Een nota bene nog een salaris uit ons belastingsgeld.Is deze bischop geen wrede moordenaar?

  @ heer Henk Pierau,

  Je hebt de waarheid geschreven.Ik hoop dat die domme paarse ezels het lezen en het eindelijk gaan begrijpen.Want er worden alleen maar leugens verteld aan de oudjes van ashiana en de wojo-tantes.Die knikken bij alles maar met Ja en Amen.Gouden bergen wordt ze beloofd.Wel kaka-fowroe ai go kisie tifie te ai lasi deng baka, maar gouden berg nooit sa kong.

  Begin naar jullie valse en corrupte bischop te kijken.Die geldpiraat.De splinter in andermans ogen zie je, maar de balk in jouw ogen zie je niet.Of na coke dof oen ai so.
  God zij met U Bischop de Bekker.U bent rechtvaardig en voelt met ons mee.Blijft U voor ons bidden en het beste.

  Danitia


  Maak melding

 42. @neus

  “Als ze een klein beetje verstand hebben dan zouden ze hun afzichtlijke onzin nooit posten”

  Beste Snuitje,
  Geef AUB het goede voorbeeld! 😉


  Maak melding

 43. rare neus, en dan nu jouw inhoudelijke reactie.

  Wat is zo afzichtelijk aan de postings van mensen die jij idioten noemt? Is het omdat ze JOUW mening niet delen dat ze idioot zijn?

  Merk je niet dat je juist de stelling bevestigd dat er mensen zijn zoals jij, die anderen van idioterie betichten zodra ze de mening van mensen als neus niet delen. Meestal zijn dat dan mensen die zich christenen noemen. dat is dus ene patroon.

  Mensen ergeren zich niet aan die uitspraken, mensen analyseren die uitspraken en benoemen ze voor wat ze zijn. dat jij daar problemen mee hebt zegt dus genoeg over jouw verstandelijke vermogens.

  Die worden minimaal beneveld door het feit dat je jouw emoties niet kunt uitschakelen en die dus bepalend zijn voor jouw reacties.

  Een voorganger zou zich verre van politiek moeten houden al was het maar om de mensen die hij moet leiden uit verschillende groepen zou kunnen bestaan en hij polarisatie in zijn eigen gemeente ten alle tijden zou moeten proberen te voorkomen.

  Als hij dan stichtelijk zou willen werken en een bepaalde moraal zou willen propageren hij die acties in een andere vorm zou moeten gieten en of een meer persoonlijke benadering van de individuele leden zou moeten prefereren.

  De manier waarop de geestelijken omgaan met maatschappelijke problemen, politiek zegt genoeg over de ambities en het denk niveau maar misschien wel meer over de bedoelingen van het instituut dat ze vertegenwoordigen.

  Het zijn te vaak de christelijke geestelijken die de grote trom slaan.

  Maar terug naar de zaak.

  neus wat is jouw mening over het feit dat er met twee maten wordt gemeten als het gaat over misdaden in Suriname?

  Wat is je mening over het feit dat de voorgaande regeringen alle mogelijkheden die ze had om deze zaak op een andere manier op te lossen heeft laten liggen?

  Wat is je standpunt als de uitspraak van de rechtbank ( de rechtszaak moet naar mijn mening gewoon doorgaan)vrijspraak is?

  Als leek bekijk ik de zaak en gebaseerd op de bekende feiten, staan de verdachten er niet eens zo slecht voor. Ondanks de emoties die men vanuit de hoek van sommige nabestaanden ten toon spreid.

  Sommige nabestaanden omdat er andere nabestaanden zijn die een heel andere oplossing voor staan dan de mensen die de media hebben gekaapt.

  Mensen die jouw mening niet delen, jouw oplossingen niet delen, neerzetten als idioten, mensen zonder verstand is kenmerkend voor die groep die de media hebben gekaapt. Wat ben jij en al die mensen anders dan de mensen die jij veroordeelt?

  Je bent dan net zo een walgelijk sujet! BAH !!!
  ik hoop op een inhoudelijke reactie en geen barbari zoals jij dat gewend bent.


  Maak melding

 44. Wij hebben absoluut problemen met de brenger van de boodschap als nazaat van klassieke- en ordinaire mensenrechtenschenners. Zeerovers, slaven-/opiumhandelaren, you just name it!


  Maak melding

 45. Bisschop de Bekker verdient alle lof dat hij als Kerkleider in Suriname in naam van het Evangelie de waarheid over Bouterse en consorten in het openbaar durft te vertellen. Slechts enkelen hebben nu nog de moed om de waarheid te vertellen…..Stel je voor Fort Zeelandia hoofdstuk 2….. Immers, “Een boom herken je aan zijn vruchten! Zo brengt een goede boom in zijn geheel geen slechte vruchten voort, noch brengt een slechte boom, goede vruchten voort. Dus een boom herken je aan zijn vruchten!”, aldus onze Lieve Heer in de Bijbel. De vruchten van Bouterse zijn duidelijk en zo bitter dat zelf de honden er geen brood van lusten. Een man die geen respect heeft voor een grondwet, noch de burgerrechten, een man die geweld nooit schuwt, een man die het volk vergiftigd heeft met drugs en een man die ervan geniet anderen angst in te boezemen. Een man die met de grootste autocraten en criminelen van de wereld omgaat. Een man die zijn eigen zoon en vrienden , maar vooral zichzelf boven de wet en zelfs grondwet stelt…Deze man is gekozen tot President van Suriname!!!!!! En de Bisschop mag dit niet dom noemen!!!!! Noemen we het Duitse volk vandaag de dag dan niet dom omdat ze eens massaal achter Hitler aanliepen en niet eens doorzagen dat ze hun eigen graf aan het graven waren? Een volk dat zo’n President democratisch kiest kun je helaas niet bijster slim noemen toch? Suriname is vandaag de dag niet waardig genoeg om zich nog een democratische republiek te noemen. De democratie is al ontmanteld en niemand die het door heeft. De rechtelijke macht is opzij gezet omwille van een persoonlijke Amnestie. Wacht af….Dit is slechts het begin! Suriname is verworden tot een schurkenstaat en men mag dit niet dom noemen?
  Dank Zeer Eerwaarde Heer de Bekker dat u als een van de weinigen nog durft te getuigen van een rechtvaardige Christus in een tijd waarin de waarheid systematisch wordt vermoord. Moge God almachtig u zegenen met Zijn Heilige Geest!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.