Programma conferentie ‘Amnestie. Hoe nu verder!’

13

[INGEZONDEN] – Hierbij nodigt het Komitee 1982 Amnestie Nee u uit voor de solidariteitsbijeenkomst/conferentie ‘Amnestie. Hoe nu verder!’. De avond, met voordrachten, video-bijdragen uit Suriname, zang en discussie, is een protest tegen de straffeloosheid in Suriname.

Het programma begint met het leggen van bloemen bij de herdenkingsplaquette aan de buitengevel van de kerk. Daarna zullen verschillende sprekers een korte bijdrage leveren:

• Theo Para (essayist), pseudoniem van de arts Henry Does. Vanaf het begin criticus van de militaire dictatuur, tevens schrijver van het bekende boek: De schreeuw van Bastion Veere. Om de rechtsorde in Suriname.

• Drs. Frans Timmermans. PvdA Tweede Kamerlid, tevens gasthoogleraar relatie Europees burgerschap en rol van Europese universiteiten, Universiteit Utrecht, van 1 september 2010 tot 1 januari 2011 (Vrede van Utrecht-leerstoel, Centre for the Humanities). Voorheen was de heer Timmermans ook (gast)docent bij het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen “Clingendael”.

• Mr. dr. Quirine Eijkman is oud-voorzitter van het Nederlands Juristen Comité van de Mensenrechten (NJCM) en senior onderzoeker aan de Universiteit Leiden – Campus Den Haag. Tevens zit zij in de Raad van Advies van het NJCM en de Stichting Bescherming Burgerrechten. Momenteel doet zij onderzoek en publiceert over de (neven)effecten van veiligheidsmaatregelen in het bijzonder voor mensenrechten. Daarnaast geeft zij onderwijs (ook in Suriname) op het gebied van rechtssociologie en veiligheid, de rechtsstaat en grondrechten.

• Mr. Gerard Spong, advocaat oud- adviseur van de Surinaamse regering inzake het proces van de decembermoorden.
De sprekers worden afgewisseld met gedichten, muziek en video-bijdragen uit Suriname.

Na de pauze volgt een discussie met de zaal.
Iedereen is van harte welkom.

Datum: zaterdag 14 april 2012
Tijd:19.00 – 21.30 uur (zaal open 18.30 uur)
Plaats: Mozes en Aäronkerk
Waterlooplein 207
Amsterdam
Toegang vrij

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. Voor een ieder die gaat op 14 april wang boeng neti
  hou het netjes, geen gedoe baja, want noso jo jere
  zie je weer die Surinamers, ze maken alleen maar ruzie.

  A tang so!!!


  Maak melding

 2. De strijd voor waarheid en gerechtigheid is een universele strijd en ook een gebod. Allen die in hun eigen waarheid en gerechtigheid wandelen zijn zichzelf misleidende oliedomme stommelingen die overtuigd zijn van de weg der leugen en ongerechtigheid die ze bewandelen, maar het einde loopt dood.


  Maak melding

 3. Deze redimusuconferentie toont weer eens de zwaar koloniale ballast van sommige SuriNeds aan. Deze lieden hebben niet door dat ze zichzelf zwaar belachelijk maken. In plaats van de Surinaamse natie te steunen werken zij samen met de Calimerostanen om Suriname zo snel mogelijk af te breken. Helaas voor hen zal dat niet lukken. Meer dan een handjevol meelopers die volledig de weg kwijt zijn zal het niet komen. De amnestiewet is een interne Surinaamse aangelegenheid en ik snap de commotie van deze import-Calimerostanen niet. Deze mensen hebben niets Surinaams maar willen ozo graag door Calimerostan aardig gevonden worden. Meer dan dat zal men echter niet bereiken. Maar degenen die deze sekteachtige beweging in actie wil zien: Er is koffie met gebak. Heel “Surinaams” allemaal.


  Maak melding

 4. Dat ding is bij de rechter…jullie gedragen zich als jaren ´80 met als resultaat ellende voor land en volk…unu kaba….. mi na begi mi e begi….. no tja a kondre in probleem ….unu no zuku rotzooi…jij bent in Holland dus houd het zo !!!!Ga niet bemoeien als jij niet in Su. woont of werkt…no zuku probleem gi na kondre….. mi e bar unu….UNU KABA.


  Maak melding

 5. Ach deze grappenmakers, initiatiefnemers zullen straks nog maar een voetnoot zijn in de Surinaamse geschiedenis. Dat de Nederlanders een smerig spel spelen, tot daar aantoe, maar de colaborateurs zoals Spong, Theo Para en consorten… dat is wat we in Suriname Wisi-ati noemen. De cosmos reket altijd af met dit soort gevallen. Spong moet zich hard maken voor waarheidsvinding door actie te ondernemen om de Surinamedossiers openbaar te krijgen, maar om ons bekende zwatrgallige redenen doet hij dat niet en is het duidelijk dat hij zijn afkomst veracht en zich vredig voelt als schoothondje van de voormalige kolonisator.


  Maak melding

 6. Ik vind het jammer,….maar het is duidelijk dat Bouterse zijn macht in Suriname grenzeloos is.Hij heeft de geschiedenis van Suriname voor goed veranderd.
  Wie stopt hem?? God?? de bevolking???
  De tijd zal het leren,….todo tiene su final (aan alles komt er een keer een einde)


  Maak melding

 7. Lucien, Suriname Patriot e.a. Het mes snijdt altijd aan 2 kanten. Let daarom op je woorden Chavez van Venezuela dacht ook dat hij onaantastbaar was, maar dit weekend is hij weer voor een behandeling naar Cuba Vetrokken. Dus de Cosmos corrigeert altijd alles. De ingreep van de Cosmos in Suriname is ook al jaren aan de gang. Wellicht hebben jullie daar geen oog voor.


  Maak melding

 8. Ik heb 3 simpele vragen. Waar waren deze mensen 20 jaar geleden? Waarom hebben jullie toen niet geprotesteerd? Waarom hebben jullie 20 jaar lang gezwegen?


  Maak melding

 9. surinam patriot,

  kerel, gods molen draait langzaam maar zeker….die stront moordenaar krijgt wel zijn straf…en BEROUW dat zal hij wel krijgen..geen genade voor zo`n beest.
  En de aller machtige GOD zal hem wel laten zien…
  zo zal deze didibrie gestraft worden mark my words.


  Maak melding

 10. Amnesty International heeft de Amerikaanse president George Bush er vrijdag van beschuldigd de Iraakse mensenrechtensituatie selectief aan te voeren om militair optreden te rechtvaardigen.

  De mensenrechtenorganisatie verwijt de VS en andere westerse landen niet te hebben willen luisteren toen ze ten tijde van de oorlog tussen Iran en Irak aandacht vroeg voor mensenrechtenschendingen in Irak. Ook de campagne die Amnesty voerde om de aandacht te vestigen op het lot van duizenden ongewapende Koerdische burgers die in 1988 om het leven kwamen toen het Iraakse leger de stad Halabja met zenuwgas bestookte werd genegeerd, stelt de organisatie. Het stoort Amnesty in dit verband dat in een achtergrondrapport dat de pers kreeg in verband met de toespraak die Bush donderdag hield in de VN-Veiligheidsraad wordt gerefereerd aan rapporten van Amnesty over mensenrechtenschendingen in Irak.

  Amnesty stelt ook dat kennelijk niemand zich afvraagt in welke mate een aanval op Irak inbreuk zou maken op de mensenrechten van de Irakezen.

  Amnesty heeft een grote mond , maar kan niets tot stand brengen om de grote landen vooroordeeld te krijgen . Moet Suriname dan respect hebben voor zo’n organisatie. Het zelfde geldt trouwens ook voor de VN .


  Maak melding

 11. Anna_Zoeloe: jou definitie van Suriname is het steunen van een moordenaar president.

  “ik snap de commotie van deze import-Calimerostanen niet”

  Volgens mij ben jij ook een ‘import-Calimerostaan’ dis waar bemoei jij je eigen mee.


  Maak melding

 12. TTheo heeft als een gek lopen googelen en kwam hiermee:

  “mnesty International heeft de Amerikaanse president George Bush er vrijdag van beschuldigd de Iraakse mensenrechtensituatie selectief aan te voeren om militair optreden te rechtvaardigen”

  Bush is al 4 jaar geen president meer… Stumper TTheo


  Maak melding

 13. Dus, dus, jullie toch gaan in Amsterdam/Holland bepalen wat er in Paramaribo/Suriname moet gebeuren?

  Wat vindt u er zelf van? Hoe denkt u de conclusies en aanbevelingen te implementeren?

  Een eye opener voor het nieuw te formuleren diasporabeleid?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.