Vaders en zonen in gesprek over geweld in Zuidoost

24

Onder het motto Vaderschap is een voorrecht! gaat Vitamine V op zoek naar de verhalen en de dialoog rondom vaderschap. Daarbij schuwen we de actualiteit niet. Op vrijdagavond 13 april vindt de kick-off 2012 plaats Amsterdam Zuidoost.

Twee generaties vaders openen de dialoog. Met een optreden van rapper Dio.
Vaders zijn onmisbaar in de ontwikkeling van hun kinderen. Daarom is het belangrijk dat vaders hun rol vroeg in het leven van hun kinderen invullen en dat ook blijven doen.

De omgang met de moeders van hun kinderen, hun eigen gedrag naar hun kinderen…er zitten nogal wat verborgen boodschappen in het gedrag en de houding van vaders.
We spreken eerst drie jonge vaders. De tweede tafel wordt gevuld met oudere vaders. Na elk tafelgesprek kan het publiek reageren.

Tot slot leidt een presentator van Radio Mart een gesprek met alle tafelgasten over de recente uitbarstingen van agressie en geweld in Zuidoost. Wat gaat er mis, welke rol kunnen vaders samen met hun zonen spelen?
• Datum: vrijdag 13 april
• Tijd: tussen 19.00 en 21.30 (om 19.30 uur start het programma)
• Locatie: Open Schoolgemeenschap Bijlmer, Gulden Kruis 5,
1103 BE Amsterdam Zuidoost

Over Vitamine V
Stichting Vitamine V werkt samen met bestaande organisaties. Onze activiteiten richten zich op vaders, moeders, kinderen en ‘vaders to be’ van verschillende etnische achtergronden. Vitamine V is een initiatief van Orville Breeveld en wordt ondersteund door RadarCommunicatie. Kijk voor meer informatie op www.vitaminevader.wordpress.com .

24 REACTIES

 1. Bron van alle ellende in de Afro-gemeenschap in de Bijlmer, Suriname en alle grote steden in Nederland en de rest van de wereld:

  Vader is nooit ergens te bekennen en mamma heeft 5 kinderen van 6 vaders.


  Maak melding

 2. Neen, Henk!! jawel henk!!

  Mamma kan wel vertellen wie de vaders zijn!! Je vader heet HAAS kinderen.

  Suuja, suja, suja kindje! waarom ben je toch zo stout!Heb je pijn in je buikje of….. De meeste kennen dit wel!!!

  Spoorloos????????


  Maak melding

 3. Je hebt een belangrijk punt Henk Molenaar. Ik denk ook dat deze vaders daar iets aan willen doen. En het is inderdaad pijnlijk en er rust een groot taboe op. Veel gepraat over slavernij en dat soort zaken, maar de belangrijkste zaak: kinderen goed opvoeden, blijft buiten beschouwing. Maar ik vind het daarom een prima initiatief!


  Maak melding

 4. ‘Vader is nooit ergens te bekennen en mamma heeft 5 kinderen van 6 vaders.’ is een beetje erg kort door de bocht vind je niet Henk?

  Er zijn heel veel vaders die het goed doen. De vaders die hun kinderen verwaarlozen zouden bestraft of beboet moeten worden. Gelukkig zijn er vaders als deze die het bespreekbaar maken.


  Maak melding

 5. Moderator,

  ene henk molenaar plaatst systematisch racistische postings hier op het forum. Onder het mom van vrije meningsuiting plaatst hij de ene na de andere steriotipering waar de honden geen brood van lusten.

  Ik merk tevens dat mijn reacties op die postings waarschijnlijk binnen uw gelederen voeding voor discussie zijn want het duurt wel erg lang voordat mijn bijdragen worden vermeld.

  Deze man heeft het met name gemunt op de zwarte man maar de manier waarop hij zwarte vrouwen aanspreekt lijkt mij reden om in te grijpen als moderator. tenminste een vermaning zou op zijn plaats zijn.


  Maak melding

 6. @HENK MOLENAAR: Ik heb hier niets aan toe te voegen. you said it all…………
  En nu wachten op Anna_zulu en c.s.onze grasgriezels die de slavernij en de ex kolonisator erbij gaan halen……….


  Maak melding

 7. Na de vaders uit Zuid Oost komen de witte vaders aan de beurt. Die kunnen dan even uitleggen wat Calimerostaanse eerwraak betekent. Gezin plus hond vermoorden en vervolgens de hand aan zichzelf leggen is schering en inslag onder witte Calimerostanen. Henk Molenaar wil vast wel het voorwoord doen.


  Maak melding

 8. Beste Esther Verweij

  Uit recent onderzoek blijkt dat 70 procent van de Afro Surinaamse gezinnen bestaat uit 1 ouder gezin waarvan weer 90 procent alleen de moeder. Ik verzin dit niet. Google het maar. Vertel jij maar waar de vaders uithangen.


  Maak melding

 9. Een gemeen mopje maar is mij verteld door Surinamer.

  In de Bijlmer belt man van bijstandcontrole aan bij woning. Surinaamse vrouw doet. open. “Mevrouw, Uit papieren blijkt dat u alleenstaand bent en 9 kinderen hebt. Wilt u die even roepen? De vrouw roept: Lesley, Lesley, Lesley ( 9x) komen jullie even hier. Allen kinderen komen.

  “Maar mevrouw. Al uw kinderen heten Lesley. is dat niet lastig. Wat als u één kind specifiek wil roepen”

  “Ach zegt de vrouw, dat is makkelijk. Dan noem ik hem bij zijn achternaam”


  Maak melding

 10. Beste Chris Bramson: Leg mij in godsnaam uit wat de slavernij te maken heeft met vaders die moeders laten stikken en vertikken om hun kinderen op te voeden en te ondersteunen……


  Maak melding

 11. Beste Henk de afwezige vader komt in alle lagen van iedere samenleving en in alle culturen voor. Wat Vitamine V doet, is het onderwerp van Vaderschap bespreekbaar maken. Door samen erover te praten, komen wij er wel. Henk door je opmerking hebben al een aantal mensen gereageerd.Bedankt Henk.


  Maak melding

 12. Beste ik vraag me af: Beetje zielige poging om mijn monddood te maken. Klaag ik over de keren dat ik hier op dit forum wordt uitgemaakt voor: slavendrijver, kolonialist, fascist, wit varken etc.


  Maak melding

 13. Het valt me op dat er een aantal mensen hier op dit forum aanwezig zijn die zo vol zitten met zelfhaat dat het bij hun een masochistische trek activeert waardoor ze gretig meedoen met de racist pur sang molenaar.

  Racisme is een venijnig verschijnsel. De bottom line is dat ook dat een uiting is van angst. het gevaarlijke is dat het meestal ook vanuit een situatie van relatieve macht wordt beleden.

  Molenaartje vindt het heerlijk en voelt zich gesterkt om mopjes te tappen over de mensen waar hij diepe minachting voor heeft. de zelfhaters die feiten en meningen niet uit elkaar weten te houden en niet worden geremd door enige zelfkennis, kijken zelfs nog op tegen dit soort figuren.

  Het zijn dit soort sujetten die d.m.v zogenaamde wetenschappelijk onderzoek proberen aan te tonen dat alle mensen die niet wit zijn mindere intellectuele eigenschappen hebben. Zij moeten zich in dit soort onderzoeken en statistieken wentelen om zich nog enigszins goed te kunnen voelen.

  Gevoed door onderbuikgevoelens, gesterkt door medestanders met een minderwaardigheidscomplex een vleugje statistiek, dat niets zegt maar zijn verwrongen wereldbeeld en racistische inborst ondersteund, masturbeert hij zich door dit soort fora.

  Meestal zijn dit soort figuren door zijn eigen mensen allang afgeserveerd en de enige voor hem positieve reacties en stimulans krijgt hij van die zelfhaters die zelfs zijn spuug nog zouden oplikken.

  Zijn eigen bekrompenheid als piketpaal gebruikend sabelt hij alles neer wat maar voor zijn klompenvoeten komt. Het prototype PVV’er die zich waarschijnlijk vermomt als PvdA adept.

  Let op uw kippen als deze vos zijn passie preekt. Als je dit soort figuren volgt beste Sranan man dan is het duidelijk dat je nooit zult deugen. Zijn vertrekpunt is niet de jouwe. Zijn eindpunt al helemaal niet!

  Mi bar un !!


  Maak melding

 14. Henk,

  Goed verwoord.

  Het “wrange” hiervan is, dat juist de “gedumpte kindjes”, later hun “weggelopen” vader opsporen en vaak genoeg, ook nog verzorgen. (zie spoorloos)
  Het bloed kruipt…..

  Zou dit een reden kunnen zijn waarom de vaders zich niet druk maken,
  alsook een onterecht schaamtegevoel, omdat ze de kindjes (nog) niet kunnen verzorgen?
  of een bitchy moeder, die de kindjes weghoudt van de vader?

  Genoeg gespreksstof dunkt mij.

  Suc6


  Maak melding

 15. anna_zoeloe: “a de vaders uit Zuid Oost komen de witte vaders aan de beurt. Die kunnen dan even uitleggen wat Calimerostaanse eerwraak betekent. Gezin plus hond vermoorden en vervolgens de hand aan zichzelf leggen is schering en inslag onder witte Calimerostanen”

  Weer zo’n oliedomme reactie van BijlmerTrash Anna_Zeepbel.

  Het komt waarschijnlijk nooit meer goed met deze zwaar ( door Nederland: lees uitkering) gesubsidieerde NDP Groupie


  Maak melding

 16. ik vraag me af: Ik heb slechts diepe minachting voor mensen zich blijven verschuilen achter slavernijverleden en kreten als discriminatie en geen enkele poot uitsteken om hun eigen positie te verbeten. Voor dit soort mensen heb ik inderdaad diepe minachting. Types als Anna_Z die hun hele leven in Nederland en Mr Zuidoost die hun hele leven hebben geprofiteerd van Nederlandse uitkering en nu schijten op blanke Nederlanders en ambitieuze SuriNeds die wel hun handen uit de mouwen steken.

  Ik heb geen minachting voor Surinamers omdat ik met Surinaamse vrouw ben getrouwd en mijn slimme en prachtige hardstuderende kinderen zowel half Surinaams als half Nederlands zijn en ik ze leer op beide afkomsten heel trots te zijn.


  Maak melding

 17. Molenaartje, dat jij een zwarte vrouw hebt zegt alleen dat je iemand hebt getroffen die jouw inborst niet kan peilen en die gewoon vol zelfhaat zit.

  Je bent een racist van het puurste soort. Daarbij wordt je ook nog niet geremd door enige vorm van intelligentie. Jouw kinderen groeien op met een racistische en een schizofrene vader en een moeder die vol zelfhaat zit.

  Je bent verder een exponent van et prototype witte man. Spugen op alles wat afwijkt van jouw beperkte gezichtsveld en jankend als men je wijst op jouw beperkingen. Doorgaans komt er naast gerroggel niets verder dan dat men maar moet oprotten naar het eigen land.

  Geef me een grote brik, vieze vuile racist!


  Maak melding

 18. Beste ik vraag me af:

  In ieder geval groeien mij kinderen op met een vader die voor ze zorgt…..en niet de benen heeft genomen om bij 6 andere vrouwen nog 4 kinderen te verwekken waar ik niet naar omkijk.

  En om even jou NDP niveau aan te halen al jou schelwoorden in 1 posting op een rij: “vieze vuile racist! ” “schizofrene vader en een moeder die vol zelfhaat zit” “Het prototype PVV’er die zich waarschijnlijk vermomt als PvdA adept”

  Case closed loser


  Maak melding

 19. @Henk Molenaar

  Jij valt vooral op “zwartjes” die je niet tegenspreken. Je kunt “ik vraag me af” niet aan en je neemt je uitvlucht tot ordinair gescheld. Dat je een racist bent kun je niet meer verbloemen. Je siddert voor intelligente “zwarten” omdat ze je door hebben. “ik vraag me af” heeft gelijk. Je bent een racist pur sang en bij het lezen van mijn nick breekt het angstzweet je uit. Je bent een maatje te klein voor mij en door de mand ben je allang gevallen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.