Publieke steunbetuiging amnestie afgeblazen

27

PARAMARIBO, 10 apr – Een loop ter ondersteuning van amnestie is te elfder ure afgeblazen. Aanhangers van de Nationale democratische Partij, NDP, wilden de loop houden. Volgens de Ware Tijd heeft president en partijvoorzitter Desiré Bouterse ingegrepen. De loop zou simultaan lopen met de ‘stille protestloop’ van organisaties die tegen amnestie zijn. Die loop gaat wel door.

Het Comité Behoud Democratische Rechtsstaat Suriname heeft ruim twintig maatschappelijke organisaties weten mee te krijgen. Daar bevinden zich vakbonden onder van bankpersoneel en van Staatsolie. Ook de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede en de stichting 8 December 1982 doen mee. Volgens het comité wordt de loop speciaal in de middaguren gehouden om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden mee te doen.


27 REACTIES

 1. Hoor deze gek aan: Armand Gefferie over de deelnemers aan de stille tocht:

  Volgens Armand Gefferie van het dagelijks bestuur van de subafdeling gaat het om politici zonder ruggengraat.

  ““Politiek Den Haag heeft blanke huurlingen op Surinamers afgestuurd om met elkaar te vechten onder het mom van herstel van de democratie. Thans wordt er strijd geleverd onder het mom van aantasting van de rechtsstaat Met de loop wil de ex-kolonisator wederom voet aan wal zetten, meent Gefferie.

  “De hypocriet van Nederland komt met zwaar geschut waarbij ook kerkelijke leiders worden ingezet en andere denominaties met valse voorwendsel”

  Typische NDP retoriek: Bestempel Nederland als de gezamenlijke vijand en verberg zo je eigen misdadigheid.

  Het is wachten op de de eerste blanke Nederlander die door dit soort debielen wordt afgeknald. NDP aanhangers zijn namelijk niet al te geschoold en behoorlijk geweldadig.


  Maak melding

 2. toevoeging,,

  je weet wel kort voor de december moorden 1982 had Sieriel Daal een bijeemkomst georganiseert voor de vak organistie/democratie,, tegelijker tijd had baas ook een bijeenkomst ,maat toen had Sieral Daal tien maal groter opkomst,waarbij baas duidelijk gezegd had,,ik ddb zal hem contant betalen en de klein geld mag hij aal houden,, en zo is het geschied..


  Maak melding

 3. Niet alle NDP’ers zijn criminelen, maar veel criminelen zijn wel thuis bij de NDP. Is gewoon zo.

  Hoofdverdachte kent z’n mensen en daarom is het niet zo vreemd dat hij ze vanmiddag opdracht geeft om zich koest te houden.


  Maak melding

 4. Het is maar goed dat deze NDP loop niet door ging, want dat zou nog meer de verdeeldheid blootgelegd hebben, zoals bedreigingen en intimidaties, want dat staat heel hoog in het vaandel van deze paarse bende.
  Bij de centrale markt ging het, al bijna mis, doordat er enkele aanhangers van die paarse bende daar opgesteld stonden, en de nodige scheldwoorden en intimidaties ten toon spreiden, en zolang dit land gebukt gaat onder deze paarse bende, zal er toch een vorm van dictatuur zichtbaar blijven.


  Maak melding

 5. Verstoor niet deze stille loop,..en achteraf..

  ..Geen verdwijning..geen verdachte ongevallen..geen op de vlucht situatie..wij houden jou in de gaten!!!!!


  Maak melding

 6. Ik ben niet bang dat wij ginge verzlieze.
  Wij zouden toch gaan winne.
  Wij moete zorge dat we ze bang make.
  Dan blijve ze thuis die zielige suffers.
  Dat is die enigste manieren om ze aan te pakke.
  Wij kunne toch altijd zorge dat we weer amnestie krijge.


  Maak melding

 7. Allemaal kolder.
  Henkie en wikkie pikkie.
  Na so oeng atie bieta?
  Waar gaat het eigenlijk bij jullie om/over ?
  Het maakt voor jullie geen moer uit als het goed gaat in Su.
  Alleen het feit dat DDB aan de macht is kan voor jullie alles gestolen worden.
  Oeng las ING jere.
  Sjonge jonge. Europa en Amerika hebben er geen moeite mee.
  Holland en een handje vol Surinamers wel.
  Stop en go wroko foe bouw à kondre op.
  Wikkie pikkie, na Joe takie. Wat een toon.
  Maar je maakt nog geen mug bang.


  Maak melding

 8. Tatta mangboy,

  Tjonge jonge hij spreekt duidelijk de taal van een christelijke tatta.
  Zo te zien heb jij absoluut geen last van scrupules en is dit met de paplepel naar binnen geschoven. Je geeft duidelijk aan zolang het maar met sommige individuen goed gaat incl. Jezelf dan moet men al het overige maar vergeten.
  Extreem voorbeeld: de Duitsers die in de 2e wereld oorlog ook mooie praktijken hebben uitgehaald met de overige buurtgenoten moesten nu eens amnestie gekregen hebben ipv hun straf!
  Bin Laden moest gewoon blijven leven en over een paar jaar president van de VS worden en Amnestie krijgen.
  Je bent dus daadwerkelijk dan toch wel door een Hollandse molenwiek geraakt me nou

  Grtn piet paniek


  Maak melding

 9. Heeft het aan die NDP’ers gelegen dat de olifant een muis heeft gebaard? Teleurstellende opkomst in weerwil van zo’n landelijk groots opgezette mobilisatie? Surinamers laten zich niet meer knollen voor citroenen verkopen. Get alive!!!


  Maak melding

 10. Tattamang boy,

  Wanneer ga jij terug om je geliefde kondre op te bouwen?

  Voor het geval je het nog niet wist, je kunt geen land opbouwen op een tranendal.
  Je kunt geen huis bouwen op een slechte fundering.
  Je kunt geen wond genezen zonder te ontsmetten.etc etc..

  Suriname overleefd deze man wel, daarna zal het goed gaan in suri, er valt genoeg te doen.

  Besef je nog steeds niet, dat Suri in de ban is van 1 persoon.
  1 (een) individu die de ontwikkeling verstoord.

  Kies voor jezelf en niet voor 1 man die het niet waard is.


  Maak melding

 11. marcel
  toevoeging,,

  je weet wel kort voor de december moorden 1982 had Sieriel Daal een bijeemkomst georganiseert voor de vak organistie/democratie,, tegelijker tijd had baas ook een bijeenkomst ,maat toen had Sieral Daal tien maal groter opkomst,waarbij baas duidelijk gezegd had,,ik ddb zal hem contant betalen en de klein geld mag hij aal houden,, en zo is het geschied..

  En nou net dit stoere gebabbel heeft te dien dagen de vlam in de pan doen slaan. Nu zitten wij met z’n alle met de gebakken peren. Keep your words sweet and soft just in case you have to eat them!


  Maak melding

 12. @Tatta Mangboy
  daar moet je je niet aan storen wat Henky Panky en Wyckyleaks en consorten op al die forums doen. Anna_Z snoert ze telkens weer. Laat Nederland maar weer Naar Su komen. De graven zijn al gereed.


  Maak melding

 13. Beste Kondremangs,
  De buschauffeurs, die de mensen TOEN(2 weken geleden) naar het Plein gereden hadden in OPDRACHT van o.a de DC’s, hebben hun sensie nog niet gekregen; dus wilden ze niet OPNIEUW belazerd worden door de Megabende van Ocer…….
  Bovendien gaat DiDiBrie naar zijn vrienden van de FARC in Columbia om “zaken” te doen…..en de karavaan trekt maar door; hier en daar hun vernietigensd spoor voor Suriname achterlatend!!!
  TIME WILL TELL, Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 14. ik wil niet lastig zijn maar al die bouta haters een vraagje ?
  weten jullie dat toen in de jaren 80 surinamers naar nederland kwamen dat er werd geprotesteerd in stavenisse dat ze die zwarte apen niet in hun buurt wilden hebben .
  dat ze maar in de jungle moesten blijven want we zouden hier niet thuis horen we waren mambo,s etc.
  en jullie vergeven nederland dat allemaal voor die ontwikkelingshulp tussen haakjes.
  maar al zou bouterse het land vooruit brengen denk ik dat jullie haat dat niet eens goed zou vinden maakt niet uit als we kappot gaan als we bouterse maar de bak in kunnen krijgen volgens mij.
  ik ben eens dat iemand moet boeten voor misdaad maar het is nu 30 jaar geleden dat men tyd heeft gehad om er iets mee te doen is het nu niet genoeg.
  bij de binnenlandoorlog werd er ook veel misdaad gepleegd door het jungle comando maar dat was niet dicht bij jullie huis in de stad .
  moord roof verkracht en hun kregen amnestie van de front regering ???????


  Maak melding

 15. Tatta Mangboy,
  Volgens mijn leef jij in een fantasie wereld, luister goed wat de Amerikaanse ambassade heeft gezegd dan piep je anders , Europa heeft ook duidelijk gezegd dat het proces gewoon moet doorgaan.Het zal nooit goed gaan in Suriname met een Criminele massamoordenaar aan de macht.


  Maak melding

 16. NDP FOREVER: Zelfs een NDP er spreekt en schrijft niet zo debiel als deze NDP Forever. Ik denk dat we hier te maken hebben met een ‘grappenmaker’.


  Maak melding

 17. Ga hier met een gerust hart de straat op,Surinamers zijn niet zo lullig als nederlanders hoor,ze hebben alleen iets tegen onze regering en daar kan ik ze wel een klein beetje gelijk geven,altijd een opgeheven vingertje tegen anderen en ondertussen de kat in het donker knijpen,de moraalridders van Europa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.