Protestloop: “Dit is het begin van de strijd…”

76

PARAMARIBO, 10 apr – “Ik wil de antidemocraten dit meegeven: dit is het begin van de strijd, wij gaan door.” Dit zei vakbondsleider Wilgo Valies bij de aanvang van de stille protestloop tegen amnestie. Met de honderden deelnemers aan de loop, gaf Valies uiting aan woede en frustratie. “Kunnen we leven in een land waar moordenaars en criminelen zichzelf straffeloos maken”, riep Yasser Riedewald.

De telg van de op acht december 1982 doodgeschoten advocaat Harold Riedewald, begreep het niet. “IK heb drie dagen lang op de tribune van het parlement geluisterd en meegemaakt hoe dertig jaar groot verdriet tot nul is gereduceerd.” Valies vindt dat de moed niet mag worden opgegeven. Anders is Suriname zo weer een dictatuur. “De enige manier om af te rekenen met een situatie, waarbij we afstevenen op dictatuur, is ons afvragen: moeten we dit accepteren?”

“Nee, nee, nee!”, riep de menigte die zich verzameld had rond het Kerkplein, in hartje Paramaribo. Volgens Valies worden intimidatie en een angstcultuur ingezet om tegenkrachten te smoren. Pater Karel Choennie ziet het ook zo. “Velen doen niet mee aan het protest, omdat er weer een angstcultuur heerst. De intimidatie is nu geniepiger. Maar we mogen ons niet weer angst laten inboezemen.” De protestloop voer onder meer langs het presidentieel paleis en het parlement.

76 REACTIES

 1. Met een paar honderd deelnemers was de tocht dus een grote flop. Dat was natuurlijk te verwachten. Suriname is de redimusu’s zat. Suriname voorwaarts!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 2. Er zijn nog rechtgeaarde Surinamers.Ik verzoek iedereen zelf na te denken.Denken is een gave Gods.Wanneer u werkelijk nagedacht heeft zonder klakkeloos de mening van een ander te verkondigen,dan pas bent u een waardig mens.Anders staat u gelijk aan een schaap in een kudde. Heeft u nooit zelf nagedacht? Probeer dat maar een keer en u zult een ander mens zijn en geen kuddegedrag meer vertonen.


  Maak melding

 3. GEWELDIG!
  Deze mensen tonen dat ze geen slaaf willen zijn
  van de CRIMINELEN!

  Voor hen geldt!
  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.
  GEWELDIG!

  En wat dacht u van onderstaand URL?

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/10259

  Met dank aan Starnieuws.

  Geweldig toch om zo’n een zuster te hebben, die het
  niet na kan laten om je weer op het rechte pad te
  krijgen. Weg van de CRIMINELEN en MOORDENAARS!!!


  Maak melding

 4. Bouterse doodde Harold Riedewald in 1982, maar hij besefte toen nog niet dat Riedewald junior hem 30 jaar later hierop nog zou aanspreken.

  Bouterse, de Surinaamse president met Surinaams bloed aan zijn handen.


  Maak melding

 5. Uit alles blijkt dat Suriname weer op weg is om een bananenrepubliek te worden, slechts enkele lieden hebben het voor het zeggen, en de rest moet genoegzaam volgen.
  Ik vrees dat binnen een jaar Suriname weer volledig wordt bestuurd door de dictator van voorheen.
  Hij heeft zijn eigen stoepje alvast schoon geveegt!
  Hoe is het toch mogelijk dat dit soort zaken zomaar worden goed gekeurd door de bevolking?
  Heeft Suriname dan helemaal niets geleerd in de afgelopen 30 jaar?
  Ik hou mijn hart vast voor wat gaat volgen daar.


  Maak melding

 6. Volhouden, doorgaan met de strijd. Verwijder moordenaars en criminelen uit het landsbestuur en andere invloedrijke posities. Ook de antidemocraten en medeplichtigen uit de DNA. Die 28 namen zijn bekend en laten we ze niet vergeten. Hopelijk is het grootste deel van het volk wakker geschud en zorgen we ervoor dat al die lieden samen met El Presidente voorgoed verdwijnen naar Santa Boma. En ontdoe ze van al hun bezittingen die verkregen zijn met misdaad, corruptie en omkoping. We kunnen nu het begin maken van een verandering van Suriname tot een democratische rechtsstaat waar geen plaats is voor moordenaars. We gooien de schaamte van ons af en zullen steun en waardering krijgen uit alle andere democratische landen, zowel moreel als economisch. Nu worden alleen de misdadigers rijk maar met een omwenteling zullen wij als volk het beter gaan krijgen. Dus we houden vol in de strijd en hopen op onze rechters opdat ze gewoon doorgaan met het strafproces en de schuldigen hun verdiende straf opleggen.


  Maak melding

 7. Eindelijk weer eens een vakbondsleider die zijn mond durft open te trekken, en deze leider dhr. Valies heeft duidelijke taal gesproken, en hoop dat samen met hem er nog meerdere mensen zullen op staan, om te strijden voor de democratie, want waar het nu naar toe gaat, heeft duidelijk niets met democratie te maken.
  Vakbonden zijn in staat het land lam te leggen, en vooral de bond van leraren, hebben wat dat betreft een machtspositie, want dit land verdiend beter dan met zulke criminele moordenaars dit land regeren, het betekend stilstand en achteruitgang, en Internationaal niet voor vol aangezien worden, dus niet belangrijk.


  Maak melding

 8. Als het dezelfde angstcultuur is die leeft bij die kleine jongetjes leeft dan is er nog niks aan de hand. Is dat zijn excuus voor de povere opkomst? Ik ben een glimp aan opvangen en heb geen overweldigende opkomst gezien.


  Maak melding

 9. Mmm honderden moet alleen duizenden zijn ik schat het op tussen de 4 en 5 duizend, er werd ook beweerd 10/12 duzu maarre das een beetje ovedreven, ik heb zelf geschat op 4/5 duzu.Als dit het begin van de strijd is, wat is er dan de afgelopen 30 jaar gedaan ? Dat vraag ik me wel af…. want er moet een einde komen aan dit ding….ik had liever gehood dat we het einde gaan naderen…..


  Maak melding

 10. Wij Surinamers hebben recht om te demonstreren, maar begrijp ook dat wij verder gaan met de strijdt tegen het koloniale denken, wat we volledig gaan uitbannen.

  Zoals ik het reeds eerder heb gezegd “Respect voor de na bestaanden en respect voor de slachtoffers”.

  Geen gedwarsboom van de Surinaamse zakelijke belangen, maar steun voor de inzet van deze regering.

  Suriname gaat verder, loopt met de borst recht, kijkt vooruit en gaat vooruit.

  Mi Tak Unu GranTangi !!!


  Maak melding

 11. 2 duizend koppen kunnen niets uitrichten . Zij kunnen beter hun wees-ge-groetjes blijven zingen . Het beste onder de huidige omstandigheden ; is negeren en in de gaten houden . Degene die staats gevaarlijke activiteiten gaan ontplooien , die wordt terstond onschadelijk gemaakt .


  Maak melding

 12. Zonder bussen, eten, muziek, alcohol, huize ASIANA, dwang, intimidatie, geld zijn duizenden rechtgeaarde Surinamers de straat opgegaan om te laten zien dat ze niets eens zijn hoe onze grondwet wordt vertrapt door die criminele bende die nu de macht is in Suriname.
  De democratie wint het altijd van dictatuur intimidatie misleiding, leugens en bedrog.


  Maak melding

 13. Ik ben tegen amnestie, maar ook tegen uitspraken zoals dat van Valies. We zijn nog lang niet terug in de donkere dagen van de jaren tachtig..


  Maak melding

 14. Mijn complimenten, wakker deel van Suriname!!!

  Neem geen voorbeeld aan een lijder die vol angsten zit. Als hij een leider was geweest had hij zijn strafproces/uitspraak van de rechter afgewacht. Maar bij gebrek aan vertrouwen en met een hart vol angst moest en zou de wet doorgedrukt worden. En dan nog net op tijd. Wat staat het land nog meer te wachten? Weg met de angstcultuur en laat zien waarvoor je staat. De jeugd zal zich gauw realiseren dat angst een slechte raadgever is. En, wanneer krijgt Bouva zijn beloning voor zijn domme actie. Hij zou toch minister gaan worden ? Zoals verwacht waaide Somo weer met de dominante wind mee. Ook weer uit angst, schaarde hij zich achter de zgn. sterkste of kan hij weer op meerdere beloningen rekenen? Van mij mag hij verbannen worden naar Indonesie, daar leven toch ook koppensnellers?


  Maak melding

 15. Jij moet de Oudjes van Ashiana ontvoeren…

  Jij belooft ieder aanwezige srd 25 om het Plein te bevolken…

  Jij zet gratis vervoer in,zorgt voor zoutvlees & zuurwater pas dan komen de moraallozen…

  ,,,Kijk Dada Desi… rechtgeaarde Surinamers doen het zo!!!


  Maak melding

 16. Ach, dit is pure flauwekul.
  Niemand is bang om op te komen voor zijn/ haar recht.
  Maar dit slaat nergens op. De meeste mensen zijn wakker geworden. Ze denken aan algemeen belang. Je kan niet om 1 beslissing die de regering neemt gelijk gaan staken of protesteren. En dit geval heeft nu niets te maken met de opbouw van het land. Slechts een groepje zoekt nu bevrediging ten koste van alles.
  Suriname heeft 600.000 inwoners en 5.000 zijn gaan betogen. Dit geeft al aan dat men niet meer op straat moet om te protesteren, maar om te gaan werken.
  Een ieder die ondervraagd werd praat over; de nabestaanden hebben een klap gekregen.
  Men praat alleen maar over de nabestaanden. Dat is dat groepje dat de opbouw van Het Geliefd Suriname moet stagneren.

  Mensen,
  Oeng no mik dong korie oenoe.
  Trouwens als je naar de gezichten kijkt van de mensen die meegedaan hebben aan de stille tocht, dan merk je dat het de lelijkste mensen van dat land zijn en die horen Bij NPS en VHP ( NF)


  Maak melding

 17. sorrie hoor maar die 4/5 duizend mensen zijn de spoor wel kwijt laten ze het land gaan op bouwen je hoor ze niet over de binnen landse oorlog hoeven van ons kinderen hebben het leven verloren sommegen koel bloedig maar dat hoor je niet waren dat geen waardige surinaamse burgers valies moet zijn bek houden en gaan werkewn om het land op te bouwen hij is 30jaar blijven steken samen mnet die mee hebben gelopen en dat was het punt klaar uit laten we su op gaan bouwen voor de chineneesen en brazielaanen het over nemen dan hebben we niet meer ja een ding wel met makaar vechten


  Maak melding

 18. Beste Anna_Zoeloekots:

  Filmbeelden liegen niet. Er waren duizenden dappere Surinamers die hun proteststem lieten horen. Dit waren geen bejaarden die werden ontvoerd zoals de NDP twee terug wanhopig deed om nog wat steun te veinzen. Dit was het deel van Suriname met moreel besef en intelligentie.

  En door jou leugenachtige haatmails laat je je ware gezicht weer zien. Je bent te walgelijk voor woorden.


  Maak melding

 19. Afrikaanse Kakkerlakkeutel: “maar begrijp ook dat wij verder gaan met de strijdt tegen het koloniale denken, wat we volledig gaan uitbannen”

  Jij bedoelt natuurlijk uitmoorden, uitroeien.


  Maak melding

 20. TTheo: Deze kakkerlak toont zijn ware gezicht:

  “Degene die staats gevaarlijke activiteiten gaan ontplooien , die wordt terstond onschadelijk gemaakt”


  Maak melding

 21. Paraman: “ss dat zijn excuus voor de povere opkomst? Ik ben een glimp aan opvangen en heb geen overweldigende opkomst gezien.

  Het beste bewijs dat jij doof EN blind bent.

  Het was een geweldige opkomst. Vele malen grotere dat tijdens de Bermtoespraak van Bouterse van 2 weken terug waarbij de NDP bejaarden moest ontvoeren om nog wat publiek te hebben


  Maak melding

 22. “Woensdag 11 april 2012 om 00:11 uur, door Paraman

  Als het dezelfde angstcultuur is die leeft bij die kleine jongetjes leeft dan is er nog niks aan de hand. Is dat zijn excuus voor de povere opkomst? Ik ben een glimp aan opvangen en heb geen overweldigende opkomst gezien.”

  Suppletie MOORDENAAR, had u (uw) UZI van de
  belastingbetaler meegenomen?


  Maak melding

 23. De wedstrijd is uitgelopen op een 7-3 overwinning voor Bouta! 4-0 is niet niks. Het was wel ff leuk om die hypo’s zeer van nabij te aanschouwen.


  Maak melding

 24. Trauma Trauma,30jaar lang konden jullie BOUTA niet opsluiten als gewone man………
  en nu hij PRESS van SU is gaat dat lukken mijn schoen neus
  gaat hij achter de tralie,,en alles te danken aan VENE die moeten jullie opsluiten want 30jaar slapen achter een buro zogenaamde paleis,en om de 5jaar roepen 8dec,lekker politiek is dat.dus mensen al lopen jullie van 1jan tot 31dec.dat gaat nooit lukken. DREAM DREAM dromen dromen kan waar zijn maar deze droom nooit never…
  city of smile…..


  Maak melding

 25. de protest vind ik flauwekul jullie moet protesteren voor het openbaar maken van de rol van ned/en geheim/dos niet wachten tot of na 60jaar al die gene die mee hebben gelopen zijn zo………de NPS/VHP NF zedoen wat ned zevoordraag om verdeelhied zaien en trapen er in redimuso blijf in redimuso wat heeft de voor Reg/gedaan voor volk zeg het maar geen moer in plaats teprotesteren te ned/ wat voor rol ze hebben gespel vechten jullie tegen je volk niet wachten tot of na60jaar nu het moet nu nu nu nu uit kijken voor de gasten van vhp er lopen een RACESTEN ROND VAL NIET IN SLAAP DE GEHEIM DOS/VAN NED MOET OPENBAAR GEMAAK WORDEN DAN WEET EEN IEDERWAT GEBEUR IS IN 80NIET WACTEN TOT NA60JAAR ZIJN WE ALLANG DOOD OKE /SLAAPLEKKER


  Maak melding

 26. Eindelijk het begin van het einde van die 8december gelul die klootzakken moesten zich niet lenen voor belangen van derden(nederland)B.B.D heeft prima gehandeld opgeruimt staat netjes het waren toch VERRADERS


  Maak melding

 27. @anna_z
  @Tatta Mangboy

  Blinde vinken! Vijfduizend demonstranten, die aan de stille tocht meededen, is een fantastisch resultaat. Suriname heeft 500.000 – en geen 600.000 – inwoners, en dat betekent, dat 1% van het volk de straat is opgegaan. Vertalen we dit gegeven naar de Nederlandse schaal – 17 miljoen inwoners – dan komt dat overeen met 170.000 demonstranten. Dit aantal wordt zelden bij demonstraties – slechts bij de demonstratie tegen de neutronenbom begin jaren tachtig – in Nederland gehaald. Zet je de vijfduizend demonstranten af tegen de paar honderd ‘bamivreters’ die de surinaamse president recent op het onafhankelijkheidsplein een hard onder de riem zijn komen steken, dan is de boodschap van het volk overduidelijk: Desi Delano Bouterse, sodemieter op met jouw misdadige clan!


  Maak melding

 28. Venetiaan moet zich diep schamen om mee te lopen in de stille tocht.Wat heeft hij voor de nabestaande betekent ????????????????????????????????????


  Maak melding

 29. Hopelijk is het begin van de strijd niet de voortzetting van die gore binnenlandse oorlog he? Want daar heb ik 90 broertjes dood aan! A fosi pesi bron, deze gaat wel anders aflopen, met of zonder huurlingen.


  Maak melding

 30. Meneer Valies, Suriname is nog steeds een democratisch land, op 25 mei 2015 heeft u en de vele mensen die hebben gelopen weer de kans om te gaan stemmen (hoogst waarschijnlijk op NF,misschien wordt u Minister van Onderwijs).


  Maak melding

 31. Eindelijk!

  Eindelijk normale Surinamers in beeld.
  De enige echte rechtgeaarde Surinamers met hart voor de Zaak.
  Een deel van de grote stille zwijgende meerderheid.

  Velen behoren ook tot de 30% die niet heeft gestemd. De groep die men voor het gemak even was vergeten.
  De groep die niet politiek gelinieerd is zoals men ons wil doen geloven.
  Het is nu jullie beurt om je stem te laten horen, want dit is niet het Suriname waarin mensen met gezonde normen en waarden willen leven.

  Ik ben trots op jullie, ook op onze vrienden in Curaçao.
  Vecht voor je vrijheid, laat je niet monddood maken.

  Thumbs up!!!!


  Maak melding

 32. Nederland is dictatuur.
  Nederland is moordenaar.
  Nederland was ondemocratisch al die jaren lang bezig.
  Nederland wil zichzelve dekken/verdedigen en misbruik maken van de Rechtstaat om viese politiek te spelen.
  Nederland is hoofdverdachte van de Staatsgreep 1980
  Nederland is hoofdverdachte van de Coup 1982
  Nederland is hoofdverdachte van de binnenlandse oorlog
  Nederland heeft jullie allemaal omgekocht om voor hun op tekomen, hun te verdedigen en jullie zijn ook die slijmballen van hun.
  Nederland is witte huiden zwarte maskers.
  Kijk naar deze 2(twee) filmen Ramayana en Mahabharata.
  Nederland is Ravana van Ramayana.
  Nederland is Duryodhana van Mahabharata
  Jullie allemaal van de stille protestloop zijn de dienaren van Ravana en Duryodhana.
  De wetstrijd is al begonnen. Jullie willen slim spelen.
  Het viese politiek van verleden is al lang voorbij, mensen van tegenwoordig zijn wijs en volwassenen geworden. Ze hebben les uit het verleden geleerd.
  Aan al die Landverraders, handlangers van Nederland, de vijanden van deze Regering en de onwetende wil ik het volgende zeggen. Mi/Wi wan President D.D Bouterse.
  Wanneer jullie met 1000 mensen gaan protesteren tegen deze Regering dan zorgd de NDP/MEGA Combinatie ervoor dat er 2000 mensen opkomen voor deze Regering.
  Wanneer jullie met 10000 mensen gaan protesteren tegen deze Regering dan zorgd de NDP.MEGA Combinatie ervoor dat er 20000 mensen opkomen voor deze Regering. enz. enz. Kan er geen wetten gemaakt worden om deze vakbonden die viese poltiek spelen helemaal verzwakt kan worden, vooral die bond van leerkrachten.


  Maak melding

 33. Beste Kondremangs,
  Weet u wat het mooie van dit alles is geweest; behalve dat dit het BEGIN is????
  Dat de deelnemers ALLEMAAL uit VRIJE WIL aan de stille tocht hebben meegedaan……NIEMAND is gedwongen door zijn bazen en chefs om op het Kerkplein een presentatielijst te gaan tekenen en geen enkele bus is ingezet om mensen te vervoeren……
  Iedereen deed dit uit VRIJE WIL ZONDER DWANG!!!!!
  Het was een verademing om de DICTATUUR het hoofd te bieden en zo te protesteren(opnieuw) TEGEN DE VERKRACHTING VAN DE RECHTSTAAT Suriname…..
  RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ!
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 34. “Woensdag 11 april 2012 om 04:51 uur, door TTheo

  2 duizend koppen kunnen niets uitrichten . Zij kunnen beter hun wees-ge-groetjes blijven zingen . Het beste onder de huidige omstandigheden ; is negeren en in de gaten houden . Degene die staats gevaarlijke activiteiten gaan ontplooien , die wordt terstond onschadelijk gemaakt.”

  Aldus sprak een rasechte fascist!!!
  Deze man bedreigt constant, zeker tot de tweedeklas
  lager onderwijs doorgedrongen en nog wel wegens
  leeftijd.


  Maak melding

 35. Het enige dat deze protestloop bewijst is het democratisch gehalte van de onafhankelijke republiek Suriname. Demonstreren mag en dat is een goede zaak. Het ligt Suriname aan het hart ook de andersdenkenden vrijuit te laten spreken. Hoewel de motivatie van deze loop nogal discutabel is toont Suriname nu vooral aan dat het een democratie is. De amnestiewet is voor velen onacceptabel en het is hun recht dat kenbaar de maken. Dat de loop zelf eigenlijk een fiasco was geeft tegelijkertijd ook aan dat de Surinaamse bevolking achter de amnestiewet staat. En dat is natuurlijk een goede zaak. De weg naar vrede en duurzame ontwikkeling staat nu wagenwijd open.


  Maak melding

 36. TTheo

  Waarom heb je die duizenden mensen gisteren niet meteen onschadelijk gemaakt.Jullie hebben een paar junkies dat spul gegeven met de bedoeling om onsdaarna aan te vallen aan de jodenbreestraat,maar dat kon lekker niet he, vanwege de aanwezigheid van de politie.Daar stonk alleen maar naar maihuana en er waren alleen maar zoeloe-achtigen die uitscholden en wilden aanvallen.Bah, belachelijk.Internatioaal wordt de druk met de dag groter heen jullie hebben nu al migraine.Succes en dromen jullie verder over jullie self-made amnestiewet.Doei.

  Danitia


  Maak melding

 37. Vanwege kleine type-foutjes hier nogmaals mijn reaktie.

  TTheo

  Waarom heb je die duizenden mensen gisteren niet meteen onschadelijk gemaakt?Jullie hebben een paar junkies dat spul gegeven met de bedoeling ons daarna aan te vallen aan de jodenbreestraat, maar dat kon lekker niet he, vanwege de aanwezigheid van de politie.
  Daar stonk alleen maar naar marihuana en waren er alleen maar zoeloe-achtigen die uitscholden en wilden aanvallen.Bah, belachelijk.Internationaal wordt de druk met de dag groter he en jullie hebben nu al migraine.Succes en dromen jullie verder over jullie self-made amnestiewet.Doei ndp-slaaf.

  Danitia


  Maak melding

 38. @alle rechtgeaarde Surinamers,
  Gefeliciteerd en bedankt.Samen kunnen wij de strijd aan en de dictator zal verslagen worden.

  ‘EENHEID MAAKT MACHT’.
  We gaan door met de strijd.


  Maak melding

 39. Hoe de ndpdemonen het draaien of keren, hun leiders zijn en blijven onbeberechte moordenaars die hun straffen in eeuwigheid niet zullen ontlopen, evenals de dood. Ma kut, zelfs een microbe is van nature wijzer dan al die ndpidioten.


  Maak melding

 40. Mensen die vinden dat de nabestaanden geen recht hebben op de waarheid en een deugende rechtstaat moeten hun mond dicht houden, als het je eigen pap of opa was geweest zouden jullie anders kreunen…,heb respect voor de mensen die zijn geslacht voor Suriname stelletje duivels van de NDP. (Nationaal Duivel/Drugs Partij)


  Maak melding

 41. ik wil de groep die steeds over het kolonialisten heeft zeggen,gebruik je gezond verstand en denk goed na..

  je bent zelf onafhankelijk en zelfstandig heb een vrije mening en waarom mag een ander geen vrije mening hebben..waarom geen kritiek op jullie..

  jou lijder ddb heeft een grooooot probleem met holland alwaar hij veroordeeld is voor drugs handel en moet komen zitten in de gevangenis zo ook brunswijk

  maar onderwijl sleept hij het heleland volk met zich mee,iedereen de hele wereld weet dat hij een moordenaar is bekend van 8 december 1982.zijn eigen maties hebben dat verklaart onlangs.

  de mensen waren niet ,,op de vlucht dood geschoten,,,z.a. ddb het zegd,maar door ddb militairen opgehaald van huis zonder afschijdt te nemen van hun gezinnen en in fort zeelandia persoonlijk door ddb dood geschoten..

  maar het domme volk(ndp érs) de goede nagelaten beweert dat zij niks weten van de moorden..,welnu hebben zij dan al die dertig jaren nooit gelezen of geschreven of naar radio en t.v. gekenen geluisterd of naar school geweest,zo achterlijk zijn ze toch niet..

  het is goed dat nederland heeft verboden de 28 parlementariërs en de ministers om europa binnen te komen,het wordt ook tijd dat de ambasadeur van Frankrijk z.s.m. het land verlaat..


  Maak melding

 42. Mensen met geweten, laat zien dat zij tegen Bouterse én zijn matie`s zijn !!! Mensen zonder geweten zijn vóór dé Amenstiewet . Mensen met een goed moraal kijken, denken verder dan hún neus lang is.

  Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God , which is why we ………….?????

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies ( Veel Wijsheid !!!! )


  Maak melding

 43. Verdeeldheid was er altijd. Altijd altijd. Vrees??? Mensen laat je niet voor de gek houden. Het is een switie sfeer hier in Su. Lekker weer. En de meeste Sur vinden de anti-amnestie activiteiten mosterd na de maaltijd. Want er was voldoende tijd voor alle belangstellenden om die man achter slot en grendel te zetten.

  En natuurlijk jammer voor de nabestaanden. Mijn grootste wens is dat jullie bevrediging en gerustgevoel krijgen, maar door een oneerlijke uitspraak van de recht.macht zal die bevrediging echt niet bewerkstelligd worden.

  Weinig Surinamers hebben geloof in de rechters. Allemaal hebben hun ‘fasi’. Er is zelfs 1 bep rechter die 7 en een half jaar straf oplegt bij elke crime. Bij verkrachting, inbraak, diefstal, moord, wins joe foer wan pakje brood.

  Hoe kan ik geloof hebben in zo een systeem.

  De waarheid moet nu aan de dag komen.Laten we alles weten.

  In deze dagen zijn een heleboel pro-bouta anti-bouta geworden (zegt men-maar niet meegemaakt). Heb we’ll met me eigen ogen gezien hoe anti-bouta’s pro-bouta zijn geworden.

  Omdat Bouta we’ll daadkracht toont.Hij heeft in 2 jaar meer gedaan dan Vene in 15 jaar gedaan heeft. Bijvb de vele betaalbare woningbouwprojecten.

  De parlementsvoorzitter’s fam mag niet tegen zijn?
  Een ieder is vrij. Dit is Su waar pro’s en anti’s in 1 huis wonen onder 1 dak in vrede cuz at the end of the day we stay family.

  Ik erger me aan die respectabele Mr Antoine de Kom. Voor het eerst horen we van hem en dan breekt hij het land zo??? Teveel winkels? En die auto’s?? Hahaha. Die man laat me lachen. We werken hard voor ons geld en lossen onze auto’s af. Overal zijn er drugdeales zelfs in ptata maar het gros van de suri’s werk hard.


  Maak melding

 44. Ik ben weer trots op mijn volk , ze hebben de wereld laten zien dat Suriname niet alleen uit hersenloze en idioten zonder normen en waarden.
  @ jenke, waar was jij toen Massamoordenaar Bouterse alles en iedereen bedreigde, intimideerde, beledigde in OCER???


  Maak melding

 45. Valies gaat straks onderkoffer, jij kan geen Vakbond anno 2012 gebruiken als de overheid een beslissing bekrachtigd heeft….jij bent staats gevaarlijk bezig. De overheid mag jouw als vakbonds man eruit gooien dan ben je dom en alles kwijt dan pas jou bari..jo dom kop.(dus het mag jou ontnomen worden door jou niet kennen)


  Maak melding

 46. De nieuwe generatie is de decembermoorden allang al vergeten man. En zeker.hebben alleen maar bakra’s meegedaan aan deze loop. Bouta au set a kondre.boeng. De mensen die op.dit forum.zo slegt over sranan praten zullen 1 dag yerugkeren naar su wanneer bouta dat land.goed.heeft gemaakt.

  Let niet op interpunctie en andere shiit. Ik typ het via mobiel.


  Maak melding

 47. De GEEST is uit de fles. Surinamers (oud en jong) met normen en waarden zijn wakker geschud en nu zie je dat heleboel Surinamers niet meer BANG zijn voor CTU. Somo en consorten kunnen nu samen met zijn roversbende inpakken en permanent verhuizen naar het verre Oosten door familie omstandigheden. Aan deze kakkerlak heeft Suriname totaal niks. De boemerang slaat terug en imbeciele indieners van de amnestiewet kunnen niet meer genieten van een gewetenloos nachtrust. Lang leve de echte Surinamers met normen en waarden en een geweten. Het is nu 2012 en niet 1982. Ook de Surinamers leven in the GLOBAL VILLAGE on the Blue Planet. Suriname is aan het ontwaken.


  Maak melding

 48. ”Met de honderden deelnemers aan de loop”

  Whaaaahaaaaaahaaaa JOH ik was erbij het waren er WTF duizenden…. ik heb het op foto en video….238 foto’s zo lang was die stoet GEK…. de genen die dit bvericht heeft geschreven waarom staat er geen naam bij, ik dien bij deze een klacht in over de overdreven slechte info mbt de opkomst, gewoon een lkachertje, hinderden schrijven terwijl het er duizenden waren joh…..


  Maak melding

 49. anna,
  jij woont in suriname maar je weet volgens mij geer moer over suriname want die paarse onverdraagzame kakkerlakken hebben geen vergunning verleend aan deze vreedzame protest.


  Maak melding

 50. @Radjkoemar Rajaram. Jij gebruikt wel een Hindustaanse naam en misschien ben jij ook een Hindustaan met kroeshaar, maar blijf van de Ramayana en Mahabharata af. Jij kijkt naar de film maar jij ziet niet het causaal verband.

  Ramayana: De Goddelijke Incarnatie Ram had een morele gedragcode namelijk Eerbied, Oprechtheid en liefde voor zijn medemens. In Lakshmana en Bharata zie je de onovertroffen broedelijke genegenheid.

  Mahabharata: In Bhisma zie je de zelfopoffering, in Yudhisthira zie je de waarheidlievendheid en in de Pandava broeders zie je de liefde tot rechtvaardigheid en de inzet de zwakken tegen de sterken te beschermen.

  Dus geen rommel en rotzooi over de Ramayana en de Mahabharata verkondigen. Je hebt hersenen nodig om deze geschriften te begrijpen en die mis jij.


  Maak melding

 51. Woensdag 11 april 2012 om 09:10 uur, door Gestoorde henk,

  Ik heb het niet zo met moorden. Praten en regels uit het wetboek zijn sterkere wapens.

  En ook dat als de volgende verkiezingen negatief resulteerd voor ons dan voeren we onze strijd gewoon door te spreken.

  Tarzannetje


  Maak melding

 52. rohit: “De nieuwe generatie is de decembermoorden allang al vergeten man. En zeker.hebben alleen maar bakra’s meegedaan aan deze loop”

  Let niet op mijn posting, ik zit met mijn neus vier meter in de poedersuiker….

  Typische NDP loser……


  Maak melding

 53. Ook al waren er duizenden(volgens sommigen 5000) dan is dat nog geen noemenswaardige aantal. 5000 is nog geen 1.4% van de stemgerechtigden en 5000 is nog geen 1% van de totale bevolking. waar was de rest van de bevolking?


  Maak melding

 54. “Woensdag 11 april 2012 om 11:05 uur, door Paraman

  Hopelijk is het begin van de strijd niet de voortzetting van die gore binnenlandse oorlog he? Want daar heb ik 90 broertjes dood aan! A fosi pesi bron, deze gaat wel anders aflopen, met of zonder huurlingen.”

  Weer last van trauma’s?! Dan had u geen suppletie coup
  moeten plegen! Voor de goede orde, ten tijden van de
  mensenrechtenschendingen 7-8 december 1982 bestond
  er geen binnenlandse strijd. Bent u zo in de war van
  uw suppletie zonden, dat u dat niet meer weet?!


  Maak melding

 55. @wikkileaks

  Beste Sribiwiki, over wat voor volk heb je het eigenlijk? Jouw volk woont in Calimerostan. Je bent toch geen Surinamer man. Maar afin!!!! Op Curaçao waren er honderd mensen die een beetje een gezapige indruk maakten. Het zag er niet bepaald als een protest uit. De Curaçaoenaars zelf vonden het maar niks, al die grotendeels witte Calimerostanen. In Suriname schijnen heel veel kinderen meegelopen te hebben. Allemaal meegesleept door hun ouders. Waarom zijn de mensen toch zo desperaat? In plaats van te werken voor hun land liepen ze doelloos rond en sommigen wisten niet eens waarvoor. Al met al, een zielige vertoning. De grootste flop was in Calimerostan. Een ongeregeld zootje van 300 mensen schreeuwden wat onsamenhangende teksten. Je kon echt merken dat ze duidelijk de draad kwijt waren. Ze hadden waarschijnlijk niet genoeg tijd om de ingefluisterde teksten uit het hoofd te leren. Hopelijk is deze onzin gauw over. De mensen kunnen beter de realiteit onder ogen zien. Ook jij natuurlijk.


  Maak melding

 56. De overheid mag eisen niet met deze politieke vakbond verder ooit te zullen onderhandelen in wat dan ook…… deze bond toont het gedrag van een ander soort instituut dan het dient te zijn.

  Hij weet dondersgoed dat vakbond niet gebruikt moet en mag worden voor alle soort rotzooi waarvoor zij in niet leven geroepen zijn……dus bij deze ga onderkoffer valies


  Maak melding

 57. Het jammerlijke van dit alles is,dat Suriname en de surinamers,voor of tegen amnestie,toch weer de dupe worden van dit alles.
  Wij kunnen maar geen eenheid vormen en wij maken het o zo makkelijk voor Nederland om de verdeel-en heers methode toe te passen want het enige wat zij moeten doen is,een kant kiezen.

  Het enige waarmee we nu bezig zijn,is elkaar verwijten ,uitschelden en neerhalen en waarom,omdat we allemaal gelijk willen hebben maar het gelijk zit volgens mij in het midden.

  Ik heb veel geluistert naar voorstanders en tegenstanders van deze amnestie gebeuren en de conclusie is,iedereen heeft gelijk.
  De voorstanders hebben een punt maar ook de tegenstanders.Het enige wat ik mis is een derde partij die boven partijen staat.


  Maak melding

 58. Woensdag 11 april 2012 om 17:22 uur, door Thistime

  Sorry hoor thistime, maar het klopt niet wat je zegt.

  “Verdeeldheid was er altijd. Altijd altijd. Vrees??? Mensen laat je niet voor de gek houden. Het is een switie sfeer hier in Su. Lekker weer. En de meeste Sur vinden de anti-amnestie activiteiten mosterd na de maaltijd. Want er was voldoende tijd voor alle belangstellenden om die man achter slot en grendel te zetten.”

  Zoals ze in suri zeggen: ”Mooi weer brengt moesje niet naar Parijs.”,
  Mooi weer zet geen zoden aan de dijk, als je niet te vreten hebt, maakt het niet uit als het nu 30gr of -30 gr is, dus..

  Voor jou pech hebben wij hier in Nederland 7×24 uur contact met Su.
  Ooit gehoord van (gratuzz) ping?
  We weten exact wat er daar gebeurt, bijna tot op de seconde af. Die indianenverhalen van je ken je niet eens op Drietabikkie kwijt.

  Wacht rustig af,
  Morgen Friday the thirteen, zullen we zien hoeveel mensen na de bekendmaking van de uitslag de straat op gaan.
  Blijf jij maar thuis, we sturen wel wat papieren zakdoekjes voor die krokodillentranen van je.


  Maak melding

 59. Lieve Esmerald,

  Ik smile tijdens ik type weet je? De mensen die je news en updates geven toch schat geven je heel eenzijdig news.Ever heard of OVERDRAMATIZATION. Mijn man die Bouta niet mag vind dat zelfs.

  Er was altijd verdeeldheid. Misschien begrijp je me niet zo goed. Er zijn altijd 2 of meerdere groepen geweest aan de ene kant NF+ en hun nu afgenomen aanhang (ik neem aan de enige 5000 oprechte Surinamers in het land z.a hoe jullie het zeggen) en aan de andere kant de rest van het land die volgens jullie achterlijk is, maar nuchter genoeg is om in te zien dat een wet die gewijzigd is door meerderhd in het parlement onzinnig zou zijn aan te vechten. Baby that’s democracy.

  En ik weet dat je me gelooft schat anders had je me posting niet opgevat alsof ik zei mooi weer en dat maakt alles goed.(Rolling my eyes) Jij en ik weten beide dat dat niet de essentie was van die posting.

  Welke uitslag bedoel jij? De sancties die door de 2e kamer aangenomen gaan worden? Oooohhh laat me je direct nieuws geven van de andere kant. Anti’s en Pro’s krijgen nu een de pest aan dat spelletje dat Ned wil spelen met dreigingen.

  We hebben het goed schat, we hebben alles en boven alles een door God gezegende vruchtbare bodem zelfs een popsicle stok groeit hier. En we hebben grote percelen.
  De papierenzakdoekjes kun je liever aan de mensen die in de lange rij bij de voedselbank geven schat.

  Ik stuur wat kruimels goud voor jou.

  Nog een tip: als je op FB ben lees vooral de reacties op dat artikel van Ned. Starnews. Niemand is bang.

  Tot gauw


  Maak melding

 60. Woensdag 11 april 2012 om 23:27 uur, door Sally

  “Ook al waren er duizenden(volgens sommigen 5000) dan is dat nog geen noemenswaardige aantal. 5000 is nog geen 1.4% van de stemgerechtigden en 5000 is nog geen 1% van de totale bevolking. waar was de rest van de bevolking?”

  Aan jou wil ik het volgende kwijt:
  Al was het maar 1(één) Surinamer die in zijn/haar eentje de tocht had gelopen, was het al genoeg.
  Maar tsja, dat zal jij nooit begrijpen.

  Het angstzweet druipt ervan zo te zien:
  – eerst zijn er niet genoeg deelnemers,
  – dan zijn ze niet zwart genoeg,
  – of ze zijn te elitair,
  – en te geschoold.

  Hoe lachwekkend en dom kun je niet zijn.
  Over minderwaardigheidscomplex gesproken.
  Triest wat die man jullie aandoet, erg triest!


  Maak melding

 61. Hoe in hemelsnaam wil je het surinaams volk laten meelopen met dit stille tocht, de organisatoren moesten net als de NDP gratis eten en drinken uitdelen met brassband en mischien met Bryan Bijlhout erbij….want krijg je echt een massa :O


  Maak melding

 62. @ die dorps idioot anna_ZOT.
  De dwaze moeders op het palza de mayo zijn met kleine groepje begonnen om uit te groeien tot een wereldbekende en vreedzame protest beweging. Hadden die vaders en moeder die op die paarse moordenaar partij hebben gestemd hun kinderen eerlijk verteld wat voor meedogenloos monster Bouterse is dan hadden niet zoveel jongeren op hem gestemd.
  In OCER en tijdens de verkiezing hebben een aantal Surinamers hun ziel verkocht aan de duivel voor muziek,alcohol, Bruine bonen met rijst, retoriek leugens en bedrog, en 25 SRD. anna de realiteit is dat die meedogenloze massamoordenaar wederom verkeerd gokt door het aannemen van deze moordenaars wet.
  Je hebt runderen op vier poten, maar je hebt ze ook op twee poten anna_Z en DDB.Neem de goede dingen over van de Nederlandse maatschappij en gebruik ze om jou land te ontwikkelen en vooruit te brengen, kijk hoe de democratische rechtsstaat in elkaar zit maak gebruik van die goede dingen,want met jou anti blanke of Hollandse houding zal jij geen mm vooruitkomen. De wijze lessen van een oude heer.If you can’t beat them join them.


  Maak melding

 63. Beste Esmerald,

  vandaag toen ik in de bus zat (van het werk uit) zat ik weer even aan jou posting te denken.Wat bedoelde ze eigenlijk weer met vrijdag??? En toen kwam ik pas bij.

  Je bedoelde dat 8 decemberproces he? Mijn verontschuldigingen hoor. Weet je heel veel Surinamers houden hun ‘blo’ niet tot de uitspraak.
  Ik stond er serieus niet bij stil.

  Begrijp me goed: Bouta is een goede leider. Malen beter dan Vene. hij is een man van het volk.

  Maar als het er op neer komt dat Bouterse opgesloten wordt…..dan wat???? Het leven gaat gewoon door. Ik sta achter de idealen van de NDP.

  Ik zie nu zeker niemand anders die van Bouterse zou kunnen overnemen, maar de visie en het beleid dat de partij heeft moet doorgevoerd worden.

  Hierbij doe ik mijn hartelijke dank uitgaan naar waterkant.net voor de gelegenheid om nieuwe mensen met een andere kijk te ontmoeten.

  Los van de ones die uitschelden en beledigen etc.

  Misschien wanneer 1 van jullie Su eens bezoekt lopen we voorbij elkaar en smilen we met elkaar zonder dat we eigenlijk weten dat we elkaar eerder gesproken hebben.

  Misschien help ik je zelfs eens met je babystootwagen of jij mij met de mijne he? want zo vriendelijk zijn we toch wel suri’s?

  Life goes on. Alles komt terecht met of zonder Bouta. 🙂 :X

  kusjes allemaal en tot gauw.


  Maak melding

 64. Nieuwe tactiek van NDP-aanhangers: “De tegenstanders van de amnestie wet zijn niet zwart genoeg…………, dus geen echte Surinamers……”

  Case closed


  Maak melding

 65. Beste thistime.

  Ik voel mij zeer vereerd, dat je maar liefs 2 reacties aan mij hebt besteedt.
  En ook, dat ik nog in je gedachten was, toen je in je busje zat.
  Ik heb je tenminste aan het denken gezet.

  Blijf maar quasi dom gniffelen, en in je busje rondrijden.
  Als ik naar lackin zijn foto kijk, dan heb ik genoeg gegeten en gedronken. Super vrolijk zijn jullie daar…

  Doe jezelf een genoegen en luister meer naar je partner.
  Die weet tenminste hoe het hoort………….

  Voedselbank, ach ja, wie boven zijn/haar stand wil leven moet naar de voedselbank ja.
  Geen medelijden mee. Thuis hebben ze 4bb, in elke kamer een flatscreen en 2 auto’s voor de deur, wat is armoede?

  Een beetje cliché, dit eeuwige voedselbank gedoe.
  Misschien moet je wat groenten en vis voor je familie opsturen
  Enne, zonder gif en kwik, want dat is moord.

  Laat je beter informeren schatje……..


  Maak melding

 66. @ Ranapretabsingh

  Je reactie is aanstootgevend voor mensen met kroeshaar – waarom is dat relevant? Ik zie het causaal verband niet tussen het hebben van kroeshaar en het gemis aan hersens.

  Misschien moet jij zelf je nog even verdiepen in de morele gedragscode van de aangehaalde geschriften? Je geeft er geen blijk van die toe te passen.

  Het is tot daar aan toe dat mensen met kroeshaar elkaar verder omlaag halen, daar hebben ze jou niet voor nodig.


  Maak melding

 67. Donderdag 12 april 2012 om 02:01 uur, door straks onderkoffer valies

  De overheid mag eisen niet met deze politieke vakbond verder ooit te zullen onderhandelen in wat dan ook…… deze bond toont het gedrag van een ander soort instituut dan het dient te zijn.

  Hij weet dondersgoed dat vakbond niet gebruikt moet en mag worden voor allelei soort rotzooi waarvoor zij niet in leven geroepen is……dus bij deze ga onderkoffer valies


  Maak melding

 68. Volgens de definitie van Melvin Bouva zijn Desi Bouterse, Ingrid Waldring, Steve Meyer en Jenny Simons geen ‘echte’ Surinamers, ze zijn namelijk te ‘pirpiri’.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.