Lackin: Nederland niet de wereld voor Suriname

47

PARAMARIBO, 10 apr – Den Haag zit onnodig en ongefundeerd heisa te maken. Suriname ligt niet bepaald wakker van uitspraken van Nederlandse politici over amnestie. “Die doen alsof Nederland de wereld is voor Suriname”, zegt minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken. “Te vaak denken Surinamers dat als Nederland heeft gesproken, de wereld heeft gesproken.”

Paramaribo ziet het dus niet zo. Amnestie is een absoluut interne aangelegenheid. Toch levert Den Haag kritiek. “Het accentueert de wijze waarop Nederland nog steeds denkt met Suriname te moeten omgaan, geen respect hebben voor wat de volksvertegenwoordiging in Suriname bepaalt”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname. De kritiek van de Nederlandse premier Mark Rutte getuigt dus van disrespect. ‘Bevriende naties’ hebben toch een andere houding.

Daar is de afgelopen dagen ook mee afgestemd. “Men biedt ons de ruimte om onze interne zaken op te lossen, hoewel iedereen gevraagd heeft rekening te houden met de scheiding der machten. We zijn daar ook heel zorgvuldig mee omgegaan. De rechterlijke macht heeft volop ruimte”, aldus Lackin. Hij ziet geen schending van de grondwet of internationale verdragen. Volgens critici is dat juist wel het geval. Het werk van de rechterlijke macht zou gefrustreerd worden.

47 REACTIES

 1. Nederland praat over internationale verdragen die geschonden worden, maar deze verdragen worden alleen toegepast op niet westerse landen.

  Welk internationaal verdrag heeft Nederland geschonden door gedurende het apartheidsregime in Zuid Afrika toch 40 jaar lang zaken te doen ?
  Andere voorbeelden zijn:

  -Indonesie die de papua’s onderdrukt, mishandeld en het recht op zelfbeschikking ontzegt.

  -Australie die eind jaren ’60 duizenden kinderen van Aboriganals hebben afgepakt om ze in blanke gezinnen op te voeden.
  – Israel, Saudie Arabie, Birma, China etc etc.

  Of je voor of tegen de amnestie bent ….. Nederland moet zijn hypocrite neusje niet in surinaamse zaken steken. PUNT UIT.


  Maak melding

 2. Nederland is niet de wereld, maar Nederland heeft internationaal wel een dikkere vinger in de pap dan Suriname. lacking, men zegt schoenmaker hou je bij de lees, Die paarse grote en arrogante smoel van jou is om die domme massa zand in de ogen te strooien.


  Maak melding

 3. lackin,,

  holland heeft zijn ambassadeur terug geroepen,wat is jou reactie op deze..

  waarom verbiedt jij je s.l.m. dan ook niet te vliegen op schiphol,dan toon jij je ballen..

  waarom doek jij je consulaat niet op in Amsterdam met die vele luilakken die te beroert zijn om een visa toeristen kaart uit te schrijven,de opbrengsten verdwijnen toch in een duistere gat..


  Maak melding

 4. Meneer Lackin, allereerst moet ik aan u vertellen dat wij Surinamers niet zonder Nederland kunnen en zullen blijven. Dit omdat er een historisch geschiedenis is tussen beide landen. Ook het feit dat er ongeveer meer dan 300.000 van Surinaamse afkomst in Nederland wonen en spreken ook dezelfde taal.

  Meneer Lackin lees dit even: Als Nederland zijn zin doordrukt en hun zin krijgen, wat gaat u dan doen?

  Als Frankrijk valt voor de Nederlandse lobby om een reisverbod toe te passen op de verdachten in het Decemberproces, komt het ambassadeurschap van Harvey Naarendorp in problemen. Naarendorp, ambassadeur van Suriname in Parijs, Frankrijk, is één van de 24 verdachten in dit strafproces. Nederland heeft per donderdag 7 april een reisverbod voor de verdachten in het 8 Decemberstrafproces.

  MOETEN WIJ HET ACCEPTEREN DAT DE VERDACHTEN VAN MOORD WIJ SURINAMERS BEGELEIDEN EN HUN EIGEN HACHJE REDDEN.???


  Maak melding

 5. juist vertel ze ik ben blij dat we niet aan holland zijn kont hangen god zij dank kunnen ze niet izien dat we het zonder holland hetb ook redden ooo my goshh


  Maak melding

 6. Ongefundeerde uitspraken van ongeschoolde Lackin laten telkens weer zien wat voor een niveau de meeste NDPers hebben, en laat zien dat hij niet serieus genomen moet worden, want Nederland heeft meer invloed in de wereld, dan deze bananenrepubliek Suriname, die zich alleen maar met armlastige landen kan profileren in de Caricom, en met andere dictaturen.
  En wat de zogenaamde vriend van Suriname betreft, Frankrijk genaamd, die zal binnenkort Naarendorp terug gaan sturen, want ook Frankrijk die samen met Nederland onder de Europese unie vallen zullen gezamelijk sancties ondernemen tegen deze bananen republiek.
  Lackin ziet geen schending van de grondwet, en Internationale verdragen, doordat hij niet geletterd is, laat staan een HBO niveau heeft, en kan dus nauwelijks met Nederlandse parlementariers in debat gaan, daar hij monddood gemaakt zal worden, want zijn woordenschat is minimaal.


  Maak melding

 7. Snap niet waarom iedereen zich druk maakt meneer de minister is trots dat hij achter een moordenaar kan lopen. Die meerdere keren amnestie nodig heeft om in vrijheid te leven. In fatsoenlijke landen hadden ze levenslang gekregen. En dat is nou het verschil tussen de bananenrepubliek en het Koninkrijk der Nederlanden meneer de minister.


  Maak melding

 8. “Het accentueert de wijze waarop Nederland nog steeds denkt met Suriname te moeten omgaan, geen respect hebben voor wat de …….volksvertegenwoordiging…… in Suriname bepaalt”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname!!!

  ,,,,Lackin mi boi…jou volksvertegenwoordigers onderwerpen aan een antecedentenonderzoek en iedereen belandt in Santo!!

  En hier maken wij ons zorgen over, omdat jullie een verleden hebben zo schoon als een……….BEERPUT………


  Maak melding

 9. Zonder deze uitbuiters als rutte verhagen en die racist zijn we beter af.Men moet niet kletsen maar hun eigen duistere rol hier in openbaar maken.Maar nee na 60 jaar Dan zijn hun duistere hanlangers toch DOOD!!!!


  Maak melding

 10. jammer voor de mensen die zo reageren op de amnestiewet mag suriname niet een beetje rust hebben en vooruit denken naar de toekomst toe want het gaat goed in su. en men moet het niet gaan verzieken om weer in de armoede te gaan waar we naartoe willen het volk heeft deze regering gekozen en nederland moet niet te veel in surinaamse aangelegenheden te bemoeien want met 300 jaar koloniaalbvewind heeft nederland ons niet vooruit gebracht alleen willen ze nog heers en verdeeldheid in suriname zaaien .Holland houd niet van suriname laten we eerlijk wezen met respek voor de nabestaanden iedereen krijg zijn straf als het moet gebeuren maar een ding weet ik Bouterse is op een een goeie plek om het land Suriname te beschermen tegen de mensen in Su. die SU. wil verkopen voor het buitenland.Nederland heeft vele schendingen gepleegd in Indonesie en in Su.en NEDerland de schuldige van alle ellende nu die ze willen teweegbrengen zoals ze het in het verleden ook hebben gedaan dus oppassen Surinamers laat Suriname het verleden vergeven en laten we denken om SU. vooruit te brengen Al woon ik hier in Nederland ik ben in hart en nier Surinamer en houd van Su.en wil vooruitgang zien inplaats van vernieteging van Su.


  Maak melding

 11. Arme Lackin,jij denkt ook die domme aanhang van je bezig te houden met het schelden tegen nederland.
  Heb je niet gemerkt dat die groep steeds minder word?
  Zoek iets nieuws nu ,dit is al aan het slijten idioot.
  Er zijn nog een paar domme op het forum hier ,zoals anna-z


  Maak melding

 12. Larry, je hebt groot gelijk, ik heb het gevolgd op de tv en je zag duidelijk aan wiens kant men stond.

  anna_z, ik denk dat jij helemaal niet weet wat nationaal en internationaal betekent en ook het feit wanneer er ingegrepen moet worden in een land.

  wikkileaks, je hebt alles al gezegd, maar dat zien vele niet in.


  Maak melding

 13. NL heeft alle recht om kritiek te leveren op die bananenrepubliekachtige amnestiewet omdat 1 v.d. slachtoffers v.d. decembermoorden de NLse nationaliteit had, verder hebben een aantal v.d. nabestaanden de NLse nationaliteit.


  Maak melding

 14. PARBO…

  nederland weet waar ze over praten…..
  en suriname…… een bananenrepubliek is nog netjes uitgedrukt voor suriname
  jullie hebben niets geleerd van de hollanders, jullie beginnen net zo dom te praten als jullie bouta.

  jullie zijn je naam waard (helaas) bananenrepubliek

  pengel


  Maak melding

 15. het geld voor ontwikkelingshulp kan Nederland in zijn reet steken. Dat mogen ze gebruiken om de pedofiele rechters van ze te begeleiden. De rekening voor het slavernij verleden krijgen ze nog gepresenteerd. En niet vergeten Hol-land, jullie moeten nog je verontschuldigingen aanbieden en spijt betuigen. Maar dat zal een hele dikke kluif worden.


  Maak melding

 16. @wikkileaks

  Geen hond luistert meer naar Calimerostan. De complete EU moet niets meer hebben van dit land met haar bruine regering. Je leest toch wel internationale kranten, of zit je altijd met je neus in de telegraaf. Jouw Calimerostan is op dit moment de paria van de wereld en ze zijn de G20 uitgelazerd omdat ze er helemaal niet meer toe doen. Ze zijn al bijna aan de beurt voor Europese hulp en jij blijft hangen bij een situatie van dertig jaar geleden. Ik weet dat je niet de allerslimste bent maar je maakt het nu toch echt wel te bont. Lees ook eens iets anders dan de telegraaf en bekijk ook eens iets anders dan de NOS en CNN.


  Maak melding

 17. ik snap suriname niet en vooral de front regering bij deze .
  als ze aan de macht waren hebben ze nooit bouterse opgepakt voor de 8 dec moorden maar zodra het verkiezingstijd werd was het weer een onderwerp.
  nu dat bij de laatste verkiezingen niet gewerkt heeft gooien we het over een andere boeg .
  30 kaar hebben jullie de tijd gehad om het proces rond te krijgen sorry maar is het nu geen tijd om ermee op te houden en echt aan suriname te werken ???????


  Maak melding

 18. Hallo kontlikker van Bouta!! Moet een ieder dan zijn mond dichthouden? Ben je daarmee dan gelukkig?

  De vruchten van Nederland proef je wel he?? Als ik Nederland was, zou ik je ten strengste verbieden Nederland binnen te gtreden zoal;s eerder bekend is gemaakt! Vuile hufter!!


  Maak melding

 19. beste surinaamse klaagdozen …..wat is er mis met die hollanders…….jullie moeten die hollanders dankbaar zijn. dankzij deze mensen bestaat suriname…en jullie.
  of hadden jullie net als al de afrikanen indiers / javanen honger geleden en oorlog aan het voeren. jullie hebben het heel goed en dank zij de hollanders.

  bedoeld voor de domme PBMers


  Maak melding

 20. Nederland is een erg land(in negatieve zin NATUURLIJK). Nederlanders kunnen wel hun geld geven aan griekenland, aan de geliefde sranan niet. Ze kunnen miljarden ehros aan griekenland geven maar die 20miljoen woooooow. Doe toch normaal man. En waarom? om een aangenomen amnestiewet. Nederlanders kunnen het niet hebben dat suriname vooruit gaat.


  Maak melding

 21. Natuurlijk staat Nederland niet gelijk aan wat de wereld vindt. In Nederland is dat ook wel heel duidelijk bekend (wij zijn klein en hebben een heel groot buitenland). Het is niet alleen Nederland die iets zegt met betrekking tot wel/geen rechtstaat in Suriname. Nog voor Nederland iets wenste te melden en steeds volhield dat het een interne Surinaamse aangelegenheid was deed de Amerikaanse ambassadeur uitspraken over de onwenselijkheid van deze wet.
  Naast internationale verdragen waar men zich in Suriname aan verbonden heeft is er ook nog eens een eigen GRONDWET die men na te leven heeft indien men nieuwe wetten opstelt.
  De hele zaak is een interne zaak en Calimerostan is echt niet zo ijdel te denken dat wij het centrum van de aarde zijn.
  Mijn schoonzus, neefjes etc., in Suriname en vele anderen denken echter wel dat er in Calimerostan geldboompjes groeien waar jaarlijks ongeveer $ 180.000.000 van geoogst kan worden. Jaar in Jaar uit.
  De steun die op deze wijze gegeven wordt, wordt zonder voorwaarden en tegen prestatie gegeven.
  Voor iedereen die Calimerostan wil beschuldigen van van alles en nog wat, denk aub eerst even verder.
  Wat deze wet betreft “Iedereen mag zijn eigen fouten maken” het gevolg is echter wel dat Suriname voor alle er toe doende potentiële partners minder betrouwbaar is geworden (men veranderd wetten uit eigen belang en zonder de gehele context te overzien).


  Maak melding

 22. Lackin, Limbo…ect,ect….zijn allemaal foetoe-boy`s/knechtjes van Desie Delano Bouterese !!!!

  Zij hebben hún geweten in geleverd aan de Duivel. Wiens brood men eet diens woord men spreekt !!!

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !!!)


  Maak melding

 23. ben het normaal eens met de anti amnestie wet peepz ben er op tegen maar kan nu alleen zeggen kijk hoe nederlanders praten over mensen uit suriname op telegraaf.nl die tata s hebben alle blacka s liever terug naar hun eigen land.laat ze eerst herstel betalen voor al het leed wat ze hebben voltrokken de meeste ignorant tata s weten dat niet eens meer nederland laat mensen in de steek net als de molukken they don t give a fuck.Wat wil iedereen nu zeggen dat nederland HET LAND is bullshit het zit vol met rascisten die je allemaal weg willen hebben ,blacka s die geen banen krijgen en waar blijft de herstel betaling daar hoor je ze nooit over ze blijven het zelfde als in de tijd van de pacificatie van van heutz zo be it konjo s


  Maak melding

 24. Nederland mag dan niet de wereld zijn voor Suriname, maar voorlopig krijgt Suriname toch wel even een tegenslag van € 20.000.000,00 te verwerken.
  Dit bedrag wordt nu niet meer uitgekeerd aan Suriname door de ondoordachte handelswijze van Bouterse en de zijne, waar gaat hij dat geld nu vandaan toveren?
  Zoals al eerder opgemerkt, Suriname is binnen no time weer 30 jaar terug in de tijd, één man die alles onder controle wil houden als een heuse dictator!
  Suriname, zet deze man en zijn clan toch meteen af, ga in protest, voorkom eenzelfde ellende als 30 jaar geleden!


  Maak melding

 25. @Wiep-Ding

  Beste knul, leg eens uit: wat bedoel je precies met “De vruchten van Nederland proef je wel he??” Over welke vruchten heb je het eigenlijk? Bedoel je de grote rol van Calimerostan in de internationale drugs en wapenhandel: de voorname rol in internationale pedofiele netwerken: de extreemrechtse politieke wind die er op dit moment door het polderlandje waait? Leg eens uit? Welke vruchten zou ik moeten plukken. Ik ben niet geinteresseerd in het betreden van Calimerostan. Ik heb daar niets te zoeken. Dat jij Calimerostan zo belangrijk vind is geheel voor je eigen rekening. Dat veel Surinamers geboren zijn in de voormalige kolonie Suriname betekent nog niet dat ze geen kritiek mogen hebben op Calimerostan. We zijn geen eigendom van Calimerostan. Veel koloniaal geconditioneerden voelen zich als een kip zonder kop psychologisch en fysiek met Calimerostan verbonden en dat resulteert vaak in slavengedrag. Ze zijn voor eeuwig slaaf en blijven de Calimerostanen als meesters zien. Jij vertoont dus exact dat gedrag.
  Mij zal het worst wezen wie Suriname bezoekt. Als ze maar genoeg geld uitgeven en netjes weer vertrekken vind ik alles best.
  Maar jij vind mijn kritiek op jouw heilstaatje genoeg reden om mij te toegang te weigeren. Tenminste, als je Calimerostan was, zeg je. Je noemt jezelf vast democraat en voelt je op een arrogante manier verheven boven alles met een andere mening. Merkwaardig!!!!! Doe me een plezier: wees Calimerostan en weiger alles wat niet in jouw straatje past. Je kunt in de leer bij Führer Wilders om dat te perfectioneren. 😉

  PS: Wilders is alleen geinteresseerd in Henk en Ingrid. Gelukkig voor jou bestaan er middelen om de huid te bleken.


  Maak melding

 26. Mijnheer Lackpop heeft weinig kaas gegeten van de wijze waarop politiek bedreven wordt. Deze man is met zijn uitlatingen een aanfluiting.

  Laat deze man het woord respect even googlen, dan ziet hij de werkelijke betekenis hiervan, en kan hij deze ook naar zijn eigen volk gaan tonen.


  Maak melding

 27. De grap is dat Suriname niet veel nodig heeft om zelfstandig goed te kunnen functioneren. Suriname zal het voelen, maar dat is een onderdeel van zelfstandig functioneren, dus geen man overboord.


  Maak melding

 28. @ROHIT: We geven geld aan Griekenland om de simpele reden dat er daar geen dictators, moordenaars en drugsveroordeelden daar de leiding hebben.


  Maak melding

 29. Als Nederlander wonende in Nederland, te zijn geboren als Nederlander (in Paramaribo) heb ik niet veel op met de Surinaamse politiek.

  Alles wat ik ervan ken/weet of denk te weten is dat men in Sur. alleen aan zichzelf denkt.
  De politiet in Sur. is een oude mammoet en helaas niet uitgestorven.
  Ik zie totaal geen jong bloed in de Sur. politiek.

  De oude wetten en gewoonten om zichzelf in leven te houden blijft door het uitblijven van nieuw bloed gehandhaaft.

  En dus ook nu proberen iedereen in de Sur. politiek er alles aan te doen om zelf maar in die heerlijke zetel te blijven zitten.

  Let we lik spreek niet over bepaalde partijen ….
  denk daar eens over na….


  Maak melding

 30. @Winston Lackin,

  Welke oude film heb jij bekeken over Nederland?
  Mensen staan in lange rijen voor de gaarkeukens?
  Dat was in de tweede wereldoorlog, dus meer dan 60 jaar geleden!
  Jij komt nog wel terug op je boute uitspraken dat jullie die € 20.000.000,00 niet nodig hebben.
  En die welwillende “vrienden” van jou zijn alleen welwillend als jij maar genoeg cocaïne binnen laat komen, zodra jij dat gaat tegenhouden sta je helemaal alleen in deze wereld.
  Vergeet niet Winston Lackin, hoogmoed komt voor de val! En in die val ben je al aardig getrapt. En die val zal hard aankomen.
  Helaas zal de bevolking van Suriname de ellende over zich heen krijgen, jij hebt jezelf al lang ingedekt met je dikke salaris!
  Je bent niets meer dan een zelfingenomen cultfiguur, die zeker geen oog heeft voor zijn eigen bevolking.


  Maak melding

 31. Beginnen jullie een verbod te maken dat de Surinaamse bevolking geconfronteerd wordt met het betalen van onroerend goed in Amerikaanse dollars Europese munt eenheid Suriname moet eerst leren kruipen en dan lopen anders komen we er niet. Grond prijzen zijn zelfs nog veel hoger dan in Amsterdam .Hoe moet de werkende middenkader een woning kopen die net zo veel verdiend als een uitkeringstrekker in Nederland????? Surinamers wordt wakker!!!!!!


  Maak melding

 32. Waarom moeten we naar Nederland luisteren?

  Wat heeft Nederland ons nou tot op heden na 300 jaar kolonialisme gebracht?

  Waarom heeft Nederland bepaalde voorkeur bij mensenrechten schennis?
  Waarom valt men deze bananenrepubliek niet binnen om hem te berechten?
  Waarom wil men hem die bloed aan zijn handen heeft voor zogenaamd drugshandel oppakken? Dwz dat hij geen bloed aan zijn handen heeft en dat het tribunaal een bepaalde voorkeur heeft! Een coup gepleegd door soldaten met doden blijft voor mij een oorlogsmisdadiger! Dus naar Den Haag maar Nederland is niet thuis!

  Geef nu eens echt constructieve antwoorden en geen onzin zoals voedsel paketten en ontwikkelingsgeschiedenis.

  Wat we kunnen doen is proberen te leren van dit land.
  Men kan luisteren hoe men dingen oplost en ervan leren!
  Men kan luisteren en als advies aannemen en proberen er Suriname een voordeel mee te doen. Nederland heeft na zoveel jaren zelfontplooiing zonder enig land leeg te plunderen en leeg te roven zelf een schatkist met gouddraden gevuld.
  Allemaal dankzij handel echt waar joh !
  Allemaal door eerlijke handel!

  Leer nu eens wat van Nederland. Als iemand Nederland pijn doet dan moet men dit niet vergeten en blijven herdenken. Maar als Nederland iemand pijn heeft gedaan probeer dit zo snel mogelijk te vergeten en te vertroebelen.

  Iedereen die zegt dat Nederland eerlijk is met mensenrechten geef dan eens hier antwoord op:
  Is Bouterse nu wel op Schiphol geweest en vastgehouden? En mocht Nederland niet in!
  Waar zijn deze beelden gebleven tegenwoordig?
  China doet ook zoiets met tankman.
  Bepaalde onderwerpen worden van internet gehaald want dat kan een regering schaden


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.