Amnesty International laakt amnestie Suriname

66

PARAMARIBO/LONDEN, 6 apr – Amnesty International, AI, veroordeelt de Surinaamse amnestiewet. Evenals de parlementaire oppositie, vindt AI dat grove mensenrechtenschendingen niet in aanmerking komen voor amnestie. Toch is de wet intussen al afgekondigd. Waarnemend president Robert Ameerali tekende voor akkoord. De wet is nu bijna formeel.

Alleen publicatie in het staatsblad rest nog. Nationaal en internationaal is er nogal wat kritiek. De standrechtelijke executies van acht december 1982 worden gerekend tot grove mensenrechtenschendingen. “Vandaag de dag staat vast dat misdaden onder internationaal recht niet mogen worden onderworpen aan amnestie en ook niet mogen verjaren”, stelt AI tegenover de Ware Tijd. Suriname is verplicht zulke schendingen te onderzoeken.

Dat het strafproces nu vast dreigt te lopen is dus alles behalve gezond. Het justitieel onderzoek wordt zo abrupt onderbroken. “Zolang voldoende toelaatbaar bewijs bestaat, zijn staten ook verplicht om personen die verantwoordelijk zijn voor dergelijke schendingen te vervolgen”, aldus AI. Als schuld wordt vastgesteld, hoort daar ook overeenkomstige straf bij. Ook de Verenigde Staten van Amerika, Nederland en het Verenigd Koninkrijk hebben hun misnoegen geuit.


66 REACTIES

 1. Jij wordt lid van een organisatie in 1995 of 97 dan komen zij jou vertellen van jaren 80 valt ook hieronder…dan hoe zit het met voor 1863 en daarna.

  Kijk laten wij eerlijk zijn wetten van eigenland zijn sterker dan regelingen uit het buitenland….buitenland vindt het best als wij weer als beesten vechten gaan en daarvan profiteren zij zie Afrika zie Midden oosten (arme Kaddafi arme Saddam)


  Maak melding

 2. Cruiciale data welke door de piromaan wordt achter gehouden maken objectieve en daarmede een waarheidsgetrouw onderzoek vrijwel onmogelijk.


  Maak melding

 3. Wat ik in alle discussies mis, zowel op de radio, in de krant als vanwege de redactie van Waterkant, is het feit dat bekens is en vaststaat dat het strafproces normaal zijn voortgang heeft. Dit ondanks de aanname, afkondiging en bevestiging van de uitbreiding van de bestaande amnestiewet. Hieruit maak ik op dat de krachten van de opositie, en daaronder bedoel ik niet alleen politieke partijen maar ook bv de Nederlandse politiek, op volle toeren draaien. Het kwalijkst neem ik het in deze de media die willens en wetens niet de juiste informatie verschaffen en zo willens en wetens bijdragen aan de polarisatie. Ik heb al vaker op dit forum mijn twijfels geuit omtrent de objectiviteit, onpartijdigheid en eerlijkheid van de berichtgeving alhier. In Suriname wordt nu ook door verschillende organisaties opgeroepen voor een protest-stilletocht die als voornaamste reden opgeven het stopzetten van het decemberproces. Dit is je reinste volksverlakkerij, daar zij WETEN dat het proces normaal doorgaat. Het grappige, of eigenlijk het trieste en gemene in deze oproep is dat er organisaties in staan die zich eigenlijk niet met politiek mogen bemoeien maar het woord moeten brengen. Maar ja we weten allen al hoelang meneer de Bekker bezig is als geestelijke dit volk te verdelen. Verder vind ik het op z’n minst verdacht dat de oproep er al was, voordat de wet was aangenomen en dat tijdens de behandeling opositionele parlementariers DNA misbruikten om de oproep te doen. Dan heb je nog BVL van, ja hoor, meneer Wilgo Valies (ik had het al voorspeld) en andere werknemersorganisaties, die hun naam verbinden aan de oproep ZONDER DE ACHTERBAN TE RAADPLEGEN. In verschillende programmas hebben verscheidene mensen hierover ook hun misnoegen geuit en aangegeven dat ze niet geraadpleegd zijn en niet achter de oproep staan. Ziedaar weer eens de rol van bepaalde vakbondsleiders die duidelijk gelieerd zijn aan politieke partijen nameld de SPA en NPS. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen en die vormen de meerderheid, die hierdoorheen kunnen prikken. Persoonlijk vind ik het goed dat de wet is aangepast en dat het proces voortgang vindt. Er komt dus een uitspraak van de rechter, in tegenstelling tot wat sommigen u willen doen geloven. Die sommigen merken dat het water ze aan de lippen staat en dus hun laatste stuiptrekkingen ervaren die leiden tot vergetelheid. Zij zullen straks nog maar een voetnoot zijn in de Surinaamse geschiedenis want het Surinaamse volk wordt steeds politiekbewuster en stevent nu echt af op zelfbeschikking!


  Maak melding

 4. De kogel is door de kerk:

  Eugene van der San: “Proces Bouterse is polit1ek proces”

  Eugéne van der San is het eens met assembleelid André Misiekaba, die gesteld heeft dat het 8 december strafproces, een politiek proces is. In dit artikel gaat Van der San nader hierop in. Van der San is directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het kabinet van de president.

  Even goed opletten: Geen vertrouwen in de Surinaamse rechtspraak dus we houden er ons niet aan.

  In feite is er nu nu sprake van een formele dictatuur omdat Bouterse zich geen ruk zal aantrekken van gerechtelijke uitspraken…..


  Maak melding

 5. Amnesty International is een westers-zionistische organisatie die als instrument wordt gebruikt om de neokoloniale agenda van de bilderbergers en hun zionistische handlangers uit te voeren. Deze organisatie zal je niet horen over de genocide op de Palestijnen en de massaslachtingen in Irak en Afghanistan. Wel maken ze zich druk om een binnenlandse aangelegenheid van een voormalige kolonie. Kritiek op de misdaden tegen de menselijkheid van de voormalige kolonisator is bij deze westers-zionistische organisatie natuurlijk compleet afwezig. Deze organisatie is geen knip voor de neus waard en Suriname doet er goed aan ze helemaal niet serieus te nemen.


  Maak melding

 6. Bouta na amnestie kampioen.Amnestie coup 80, amnestie binnenland oorlog, nu amnestie december moorden.
  Hoeveel amnesties kan iemand krijgen???


  Maak melding

 7. DE Ex slavendrijvers staten zijn de grootste mensen rechten schenders aller tijden . Tot de dag van vandaag zetten zij hun praktijken voort , maar dan wel op geraffineerde wijze natuurlijk . Voorbeeld is de usa die een terrorist wil doden waarbij tachtig omstanders de dood in meegesleurd worden . Verder handel drijven met china terwijl cuba wordt geboycot ,omdat het comministen zijn . Tevens zijn deze landen de grootste wapen handelaren ter wereld . De oneerlijke handel dat zij drijven . Waardoor de derde wereld-landen economische werden vernietigt .
  Amnestie international is zondermeer een criminele organisatie , dat vooral de derde wereld landen idiologisch helpt onderdrukken en manupileren . Toen de blanken gespaard moest worden in Zuid-Afrika , was het vanzelfsprekend wel goed in de ogen van deze criminele organisatie . Deze organisatie is duidelijke een judas en slecht voor het zwarte volk op deze planeet . Verder had Saddam Hoessein massa-vernietigings wapens volgens usa . Een oorlog voor niets , met 100 duizenden doden tot gevolg . Maar nog steeds geen massa-vernietiging wapens . Wat zeg deze criminele organisatie daarover . Heeft u Amnestie gehoord , dat zij de toenmalige president van usa ,Bush voor het gerecht willen brengen van het plegen van oorlogs misdaden en misdaden tegen de menslijkheid . Ik moet opmerken dat alleen labiele geesten zich laten manupileren door zulke criminele organisaties . Wat nederland betreft , is het duidelijk . Misdaden plegen en het dossier voor 60 jaar in de vrieskast zetten zodat niemand bij kan . Dat zeg genoeg over de grote criminele organisaties binnen het bestuur van deze ex slavendrijvers staten met hun criminele vermogens verkregen uit roof, uitbuiting , Slavernij , onderdrukking en moord op grote schaal . Maar gelukkig laat het Surinaamse volk zich niet meer bedonderen door deze verslaafde rovers en bandieten van de Ex slavendrijvers club .


  Maak melding

 8. Robert Ameerali heeft totaal geen fatoen en moraal. Wereldwijd heeft is het afgekeurd en wat doet deze 2e man van de inmiddels omgedoopte Bananenrepubliek. Zo snel mogelijk tekenen. 15 moorden en de nodige slachtpartijen en dan nog achter een leider staan met zo’n cv. .Hij moet zich diep schamen ten opzichten van zijn gezin en samenleving.


  Maak melding

 9. anna_zoeloe door de bocht: heb je echt dommer dan deze bijlmertrash ndp groupie:

  “Amnesty International is een westers-zionistische organisatie die als instrument wordt gebruikt om de neokoloniale agenda van de bilderbergers en hun zionistische handlangers uit te voeren”

  Als haar nieuw geleerde woorden in één zin. Te dom voor worden deze paarse heks.


  Maak melding

 10. En nog parneveu TTheo : “Amnestie international is zondermeer een criminele organisatie”

  En Bouterse is een integere president die de Nobelprijs verdiend. Onze Paarse kakkerlakken zijn nu echt de weg kwijt…..


  Maak melding

 11. Zaterdag 7 april 2012 om 22:04 uur, door Afrikaanse Leeuw
  Lees telegraaf:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/11870845/___Surinamers_moeten_verzoenen___.html

  Laat de EU eerst maar eens komen met dat weg gedrukte onderwerp “Nederland Suriname slavernij”, want al deze ellende is voort gekomen uit de achter liggende gedachte bij vele Surinamers “geen excuses van Nederland over de slavernij verleden” en het geld ook voor de EU.

  De donkere bladzijden in de geschiedenis van NL die ze nu met een programma van Dafpne Bunskoek romantiseren.

  Werkelijk een schandelijke programma.

  Mijn voorouders hebben er niet om gevraagd slaaf te worden en vrijwillig te werken voor de Hollander.

  Zo kun je ook een romantisch verhaal neer zetten over de “Joden vervolging”.

  De EU moet niet komen(na 30 jaar zogenaamde Koni actie) met hun zogenaamde verzoeningsadvies, want mochten er gekke dingen gaan gebeuren met mijn of in mijn land Suriname, dan zorg ik er zelf hoogs persoonlijk voor dat de popen over dezé planeet werkelijk en echt gaan dansen.

  Suriname lost zelf zijn problemen op en daar hebben we geen advies van een EU voor nodig. En mocht de EU nu toch wel bereid zijn President Bouterse in hun landen te ontvangen en te respecteren, dan hebben ze geleerd van hun fouten.

  Het is Suriname die dit idee van verzoening hebben geopperd en niet de EU.

  De vraag is waar ineens deze aandacht van de EU ?

  Is het de opmerking van die bananenschil Rutte “Suriname zal het wel merken” !!!

  Deze opmerking van Rutte is misplaatst en echt onbeschoft richting de Surinaamse bevolking ongeachte welke partij de Surinamers gestemd hebben.

  Wel het is nog niet uit de hand gelopen, maar als NL niet met een constructievere houding komt, dan zal de relatie tussen beide landen alleen maar meer verslechteren.

  En ergens kan ik NL zijn denkwijze begrijpen over President Bouterse, maar ze moeten toegeven door alle tegen werkingen dat de President het echt beter doet in vergelijking met de vorige regeringen.

  In werkelijkheid gunnen ze het President Bouterse en zeker Suriname niet, omdat de verkiezingsuitslag heeft aangegeven dat Suriname helemaal klaar is met de leugen achtige houding van NL.

  Paniek in de EU.

  Deze NL regeringscombinatie is werkelijk te vergelijken met familie “Flodder”. Kijk hoe ze over die Polen spreken. Ik scheer niet alle Polen of Marocs of wat dan ook over een kam. Deze mensen hebben echt hulp nodig. PVV idioten.

  GrongTapu Takru !!!


  Maak melding

 12. Hoe je keert of wendt!! de daders moeten hoe dan ook berecht worden!! Amnestie of geen amnestie!!

  Voor de hufters geldt bij mij maar een ding en dat is Wiep-Ding en erna de hoogste Mahonyboom opzoeken voor hen!!


  Maak melding

 13. @Ttheo, surinamers zijn zelf moderne slavendrijvers! Hoe denk je dat al die chinese rotzooi die in Suriname te koop is, inelkaar gezet wordt? Door arbeiders die 18 uur per dag werken, zonder keus!


  Maak melding

 14. ALLE politici in Suriname hun leven, werk en denken wordt beheerst door corruptie en deze corrupte mentaliteit zit ook in de andere gelederen van de maatschappij; er is géén één persoon aanwijsbaar met een gezonde visie om het land op te bouwen!!
  Het is de mentaliteit van “Ikke-Ikke, en de rest mag Stikke”. Het ergste is, as we speak, na meer dan 35 jaar onafhankelijkheid, de grootste uitbuiters van het land de Surinamer zelf is en dit in overtreffende trap t.o.v. de blanken destijds!! Enkele voorbeelden;

  * Een corrupte goldmining deal met Rosebell Inc waardoor er geen staatsinkomsten zijn en het dure goud letterlijk het land wordt uitgedragen voor MILJARDEN €€€€€
  * Corrupte deals met China; gevolg vernieling en stropen van het regenwoud van Suriname
  * Chinezen krijgen letterlijk binnen 24 uur alles gedaan via corrupte deals en een Surinaamse-Nederlander die een bedrijf in Suriname wil opstarten ondervindt alleen maar tegenwerking als er niet onder de tafel wordt geschoven
  * Het voedselketen van Suriname bevat een hoog gehalte gifstoffen, dankzij weer de corruptie mentaliteit en kortzichtigheid van de overheid en bedrijfsleven
  *Etc…..
  *Etc…..
  *Etc…..

  Jammer van zo’n mooi land die hard een visionair nodig heeft zoals het in Singapore is gegaan in dezelfde 35 jaar!!
  http://www.sustainabilityinstitute.org/dhm_archive/index.php?display_article=vn210singaporeed


  Maak melding

 15. theo,

  waarom geef je de slaven-drijvers ook geen amnestie,dan staat het spel 1-1 en dan kunnen we ook verder gaan..

  anders is dit een eindeloze discussie .

  trouwens de december moorden wil elke ndp’er vergeten vergeven,maar de slaverij wordt levendig gehouden geen sprake van vergeten vergeven,hoe zit dat..
  a ketie kotie,ma a dé eté..

  zie je zelf niet in,dat elke blaka-mang/oema met een frustratie leeft en niet kan nadenken of hij/zij raakt in de waar..


  Maak melding

 16. @TTheo ben het met je eens dat de slavernij een periode was waar doorlopend misdaden tegen de menselijkheid plaatsvonden. Tot laat in de jaren 60 en zelfs nu nog worden zwarte mensen gediscrimineerd en als minderwaardig behandeld. Een felle tegenstander ben ik van dit alles..maar zoals ook in die geschiedenis van de voornamelijk West-Afrikaanse landen de stamhoofden aldaar hun eigen volk als slaaf verkochten en behandelden als beesten zo heeft ook het stamhoofd in 1982 mensen van zijn eigen volk als beesten behandeld en vermoord. Dus in die zin herhaalt de geschiedenis zich…helaas. En daarom is het uiterst teleurstellend dat het volk moordenaars van de eigen mensen toejuichen. Tot president gemaakt hebben en straffeloos gemaakt hebben en niet in de gaten hebben dat dat het enige plan is van El Presidente. Geen volksbelang maar slechts eigenbelang en de farizeeërs (28 dna leden) voor geldelijke en andere beloning meewerken aan dit juridische gedrocht. Dus net zoals de stamhoofden tussen 1600 en 1853 hun eigen volk verkochten voor eigen gewin. Zoals Georg Wilhelm Friedrich Hegel al zei: de mens leert niets uit de geschiedenis!!


  Maak melding

 17. WTF

  “‘Een eventuele veroordeling van president Desi Bouterse zou dit land in een ongekend grote politieke crisis storten.’ Dat laat Amzad Abdoel optekenen”

  Abdoel gaat echter verder. ‘Stel dat hij zou worden veroordeeld, wie zou hem gaan oppakken? President Bouterse is in de hoedanigheid van president onschendbaar. Je zou een probleem krijgen in de rechtstaat wanneer er een vonnis is dat niet kan worden uitgevoerd.’

  “De politicus is verder ervan overtuigd dat het 8 decemberstrafproces vanaf het begin een politieke strategie is geweest om Bouterse uit te schakelen

  “Ik heb in het belang van het hele land gehandeld.’

  Wat een vreselijke lampzwans is deze corrupte slappeling. Hij is er zelf verantwoordelijk voor dat Suriname nu geen rechtsstaat is maar een bananen republiek. Dit land is echt volledig naar de klote.


  Maak melding

 18. Een president met zoveel amnestie-verleningen op zijn naam? Echt een recordhouder is hij op dit punt.

  Die paarse sekteleider heeft al amnestie voor zijn aandeel in de staatsgreep van 1980 gehad. Alsof dat niet genoeg was, kreeg hij ook amnestie voor zijn telefooncoup in 1990.

  En nu weer? Maar ja, als je crimineel bent, dan is amnestie altijd een mooi vooruitzicht. Of anders zo’n pleegzoon Meriba gratie? Dat kan natuurlijk ook.


  Maak melding

 19. Ja hoor suriname zal het eerste land zijn amnestie wetten op de juiste manier te gebruiken, surinamers blijven de slimste mensen op aarde, de blanken bakken in hun eigen vet kakakakakakakakak, kies ding mooi!!!!!!!!!!!! geef de surinamer geen tools in handen, ze kunnen altijd improviseren……..


  Maak melding

 20. Dezelfde Amnesty International die door onze pseudologica en c.s. nu verguisd wordt, zal binnenkort moeten opkomen voor de suris wanneer de kogels hen weer om de oren zullen vliegen door DDB en zijn politieke delinquenten, en zijn bende maatschappij ontwrichters,
  De dictatuur is met de amnestywet een feit, nu de rest nog.En onze vergulde drol TTheo heeft weer eens een posting met de inhoud van een dronken aardbei.


  Maak melding

 21. @ anna_zoeloe

  ZIEN IS GELOVEN.Die psychische oorlog die je probeert te voeren met ons heeft geen enkel effect.Jouw president heeft momenteel een psychisch probleem.Straks zal die pae van je over de Indische oceaan moeten zwemmen om zijn lieverd te gaan bezoeken.
  Jullie ambassadeur in Frankrijk wordt ook terug gepost en de parlementariers krijgen ook geen visa.Dat wordt geweldig.Wij maken ons echt niet druk omdat wij goed ontwikkeld zijn en weten wat amnesty inhoud.Ook de wetten en regels is bekend bij ons.Die domme berm-ezels weten dat niet en ze worden al jaren in de maling genomen.Wat ze goed weten is :wie wanie bouta en stree de foe stree.Go stree a stree no nanga Amerika en de rest van de wereld.Nu is het niet WE STREE GO MORO FARA MAARRRRRR,WE K..GO MORO FARA.Succes en dromen jullie van waarheidscommissie.

  Danitia.


  Maak melding

 22. Soms lijken wij stil te staan, maar wij zijn nog immer onder weg naar een goede toekomst voor onze kindskinderen! Per slot van rekening is het referentiekader van zij die ons willen bestrijden ook niet 1 om er naar huis over te schrijven. De slavenhandel, aanzetten tot dood en verderf in Suriname en het uitmoorden te Rawagede om maar enkele te noemen.


  Maak melding

 23. anna,paramanpinto, TTheo en de rest van die loslopend wild, Jullie zijn echt achterlijk, Suriname heeft zijn handtekening onder een verdrag gezet en is verplicht zich daaraan houden, dat zijn de feiten. Nogmaals jullie moeten je diep en diep schamen op de manier hoe jullie het leed van onze voorouders op een misdadige manier hier misbruiken om foltering , onderdrukking,dictatuur,criminaliteit, massamoorden en vernedering goed te praten. Dit is niet de eerste keer dat Bouterse onze grondwet vertrapt.


  Maak melding

 24. Amnestie international de aangepaste wet is allang bekrachtigd, wat nu. verwacht je van het hoogste Surinaamse orgaan gekozen door het Surinaamse volk dat die het terug gaan draaien?

  Mocht jullie dat verwachten mogen we het woordje souvereiniteit direct wereldwijd schrappen, want dat zou betekenen dat landen en het volk dus geen wetten meer mogen aannemen naar goeddunken.


  Maak melding

 25. Ik had gestemd op NDP,maar Heb er erg spijt van landverraders maar nouw Mi-Sie-Ka-ba. Maar hopen dat ze die EU reisverbod aan hun broek krijgen die laffaards. ..


  Maak melding

 26. @wiepding
  Als u toch al bezig bent bij die mahonyboom neem dan gelijk een touwtje voor uzelf mee, dan Kunt u ernaast gaan hangen.En ik vraag me af waar de doemprofeet determinist gebleven is met zijn doemprofetieën inzake berechting van volgens hem Surinaamse ezels en andere oliedomme aanhangers van zijn DDB en meelopende Surinaamse burgerij. Zo zijn gelovigen nou eenmaal, de éne vrome gunt de andere vrome het licht in de ogen niet ondanks hun morele betweterige levenslessen die zij met de paplepel hebben meegekregen.

  Maar schroom u zich niet, ik heb de speen voor hen bewaard voor het geval zij honger krijgen, de speen die doordrenkt is met brucine voor het geval dat zij weer beginnen te janken, dan doe je het speentje erin toch, ennn…alweer één opgeruimd en de pijn neemt God wel van hen over, toch!? Maar ja, moet u zo zien, het is godswil evenals de Anestiewet. En tegen godswil heeft de godsdienstige mens feitelijk niets in te brengen, want “zo staat het geschreven”! Nogmaals Bouterse is het beste wat Surinamers is overkomen tot nu toe, wees blij met hem, want zo zegt de Heere “Wie goed doet goed ontmoet”. Hij is toch bezig het land economisch op te krikken ten koste van de rijke godvruchtige Surinamers die boos zijn omdat zij iets meer moeten gaan betalen voor hun broodje, nou ja -so be it.

  Toen Bouterse het corrupte regime overnam in Suriname was het er een puinhoop van jewelste, welke werd veroorzaakt door de heilige onschuldige niet-misdadigers, maar die in werkelijkheid de grootste schurken waren aller tijden dan zijzelf willen toegeven, en dat was ook de wil van god waarin het hele volk daaronder te lijden had. Dus liever een èchte misdadiger als leider dan een schijnheilige die de boel besodemietert in een kerkelijk misdadig jasje. Dit jasje past Bouterse ook heel lekker, maar er zijn regels die de uitzondering bevestigen. En ook hij zal de knots der gerechtigheid niet ontlopen, want ook dat is godswil!

  Django


  Maak melding

 27. “Zondag 8 april 2012 om 06:52 uur, door Paraman

  Soms lijken wij stil te staan, maar wij zijn nog immer onder weg naar een goede toekomst voor onze kindskinderen! Per slot van rekening is het referentiekader van zij die ons willen bestrijden ook niet 1 om er naar huis over te schrijven. De slavenhandel, aanzetten tot dood en verderf in Suriname en het uitmoorden te Rawagede om maar enkele te noemen.”

  Over referentiekader gesproken!!!
  Wat dat deze suppletie amnestieklant van martelen,
  verminken en vermoorden?! En vervolgens de vele leugens
  om deze sinistere daden de verdoezelen!
  Referentiekader noh?! Deze bagage wil ik niet eens aan
  de Surinaamse straathonden meegeven!!!

  “uitmoorden te Rawagede”

  Zullen wij het bij het uitmoorden (Het moorden begon
  niet in 1982, aldus sprak verdachte R.R) tijdens de militairendictatuur van de suppletie-moordenaars
  houden!!!

  Geen vergelijkingen in de trant van, omdat er in een
  ander land (9 december 1947 ) gemoord is, hebben
  wij suppletie-moordenaars besloten om 7-8 december
  1982 ook maar te moorden.

  En deze dan!!!

  “aanzetten tot dood en verderf in Suriname”

  Daar bent u dan met open ogen en, open suppletie-portemonnee in gestapt!!!
  Hoeveel moorden hebben jullie op jullie naam staan?!

  Slavenhandel, niet goed te praten, heeft u reeds contact opgenomen met de Ashanti koning???
  Ook weer zo’n eenzijdig ndp verhaal!!!

  Gelukkig komt de krijgsraad op vrijdag 13 april (mooier
  kan het niet) bijeen om vast te stellen, dat de slavenhandel van 300 plus jaren geleden, niets, maar dan ook niets met de criminele martelingen en moorden
  van 7-8 december 1982 te maken hebben!!!


  Maak melding

 28. ERRATUM

  Over referentiekader gesproken!!!
  Wat dat deze suppletie amnestieklant van martelen,
  verminken en vermoorden?!

  Lees

  Over referentiekader gesproken!!!
  Wat dacht deze suppletie amnestieklant van martelen,
  verminken en vermoorden?!


  Maak melding

 29. Beste Kondremangs,
  1e slachtoffer van GODS TOORN……DiDiBrie loekoe boeng!!!
  MORO E DORO!!!!

  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA

  Advocaat Irwin Kanhai heeft geen prettige dagen meegemaakt. Toen hij donderdag zijn buitenhuis op Saramacca binnenging, merkte hij dat er ingebroken is. Zijn laptop en jachtgeweer zijn verdwenen. Tot overmaat van ramp is hij op Goede Vrijdag door zijn stier aangevallen en heeft gekneusde ribben opgelopen. Ook zijn neus is geschonden. Hij heeft verschillende hechtingen gekregen.

  “Ik denk niet dat de inbraak te maken heeft met mijn werk als advocaat of omdat ik op 13 april wil pleiten tijdens de zitting van de krijgsraad in het 8 december strafproces”, zegt Kanhai verbijtend van pijn in gesprek met Starnieuws. Kanhai is de raadsman van hoofdverdachte Desi Bouterse. De advocaat zegt dat de politie de daders al op het spoor is. “Ik ben elk weekend in Saramacca en heb ook een back-up file op mijn laptop over het proces”, zegt Kanhai.

  “Ik ben niet iemand die paranoia is. Er is ingebroken en mijn laptop is weg, maar ik denk niet dat dit te maken heeft met het proces”. De aanval van de stier vindt hij veel erger, want hij is daardoor uitgeschakeld dit weekend. Met de woorden “Ik heb net enkele pijnstillers ingenomen, ik heb pijn en ik ga slapen”, beëindigt Kanhai het gesprek en hangt op.


  Maak melding

 30. Suriboi, ik zal maar zeggen: liever een tot inkeer gekomen ezel dan een ‘ston buriki’, het is te hopen dat er van meer ‘ghadaha’ en ‘ghadahi’ de oogkleppen afvallen..


  Maak melding

 31. WIj,volk van Suriname, hadden Bouterse al amnestie verleend door hem tot onze President te maken.
  Dus niet zeuren Surneds en slikken deze formaliteit


  Maak melding

 32. ‘Afu Sensie’ zegt: “want dat zou betekenen dat landen en het volk dus geen wetten meer mogen aannemen naar goeddunken”.

  ‘Afu no Sense’, dat betekent het juist wel, als je een wet aanneemt die genocide of slavernij legaliseert, dan mag dat volgens de universele rechten van de mens niet. Suriname onderschrijft dat. Als een toevallige meerderheid van @#$%likkers dat goedkeurt dan wordt het door de internationale gemeenschap teruggedraaid, zo simpel is dat. Zelfs in het bos kun je als tijger niet naar goeddunken alles doen wat je wilt. Onze kleine Surinaamse tijgertjes denken echter, samen met hun dompteur, zoveel ballen te hebben, dat ze hun kont kunnen vegen aan de internationale awaraboom.


  Maak melding

 33. Afu Sensie: “Amnestie international de aangepaste wet is allang bekrachtigd, wat nu. verwacht je van het hoogste Surinaamse orgaan gekozen door het Surinaamse volk dat die het terug gaan draaien?”

  Simpel antwoord: JA


  Maak melding

 34. @Danitia

  Beste Danitia,

  Je hebt een prachtige naam maar van je denkvermogen ben ik wat minder gecharmeerd. Wat is een “psychische oorlog”? Bedoel je soms een “psychologische oorlog”.
  Kijk beste Danitia: ambassadeurs terug of niet zal Suriname worst wezen. De amnestiewet is aangenomen en daar gaat het uiteindelijk om. Suriname wil niet in gijzeling worden gehouden door false flag operaties van het buitenland en Suriname wil eindelijk eens korte metten maken met geregisseerde destabiliteit in de vorm van een nietszeggend proces. Die weg leidt tot niets en daarom is de amnestiewet van cruciaal belang voor de verdere ontwikkeling van Suriname.

  @Henk Molenaar
  “Als haar nieuw geleerde woorden in één zin. Te dom voor worden deze paarse heks.”

  En ik heb nog zo mijn best gedaan om het zo simpel mogelijk voor je te houden. Als je de gebruikte woorden nog steeds te moeilijk vindt, bied ik mijn welgemeende excuses aan. Het was geenszins mijn bedoeling je onnodig in de war te brengen, te kwetsen of te beledigen. Het gebruik van bepaalde “moeilijke woorden” is voor mij dagelijke kost en soms vergeet ik dat dit forum ook bezocht wordt door mensen als jij. Ik ging er echter van uit dat je als zakenman wellicht minstens zes klassen lagere school had gevolgd. Nogmaals mijn welgemeende excuses.
  Ik zal speciaal voor jou de “moeilijke” reactie nog een keer herhalen.

  Ik vind Amnestie International een kut organisatie.

  Is dat begrijpelijk genoeg?


  Maak melding

 35. Advocaat Irwin Kanhai heeft geen prettige dagen meegemaakt. Toen hij donderdag zijn buitenhuis op Saramacca binnenging, merkte hij dat er ingebroken is. Zijn laptop en jachtgeweer zijn verdwenen. Tot overmaat van ramp is hij op Goede Vrijdag door zijn stier aangevallen en heeft gekneusde ribben opgelopen. Ook zijn neus is geschonden. Hij heeft verschillende hechtingen gekregen.
  Zoals dit geval niet kon worden voorkomen, zo ook zal het strafproces niet voorkomen dat zijn geliefde baas een moordenaar is.

  Amzad Abdoel: ‘Immense politieke crisis afgewenteld’ hij bedoeld immense ellende voor de daders, initiatiefnemers,rijke parasieten en poepvliegen. Maar zo oliedom als deze regeringsaanhangers is de rest van het volk niet.

  Onrust Mali blijft voortduren ……ondanks deze coupleiders beloofden voor rust,vrede en voorspoed.
  Over enkele maanmden zal wereldwijd te lezen zijn……Onrust Suriname blijft voortduren , ondanks a’m nesty ..

  Bisschop Meye: Niet blindelings achter mensen aanlopen ……de boom herkent men aan zijn vruchten…….daden zijn als vruchten……..na anderhalf jaar pro-ndp preken geen blind vertrouwen in leiders

  Woensdagavond omstreeks 20.30 uur is een autohandelaar beroofd in zijn woning aan de Henarweg. De roofoverval werd gepleegd door 3 mannen; een hunner was gewapend met een mes. De verdachten zijn de woning via de achterdeur, die openstond, binnengedrongen. De 51-jarige autohandelaar P.R. heeft vuistslagen moeten incasseren. De buit betreft een onbekend geldsbedrag in SRD en USD….we are nasty was hun leus

  Ingezonden: Eerste openlijke bedreiging van Noreen Cheung….Ene zich fanatieke NDP’er noemende F.J. kan wel zo flink zijn Noreen Cheung met een ingezonden brief op GFC Nieuws openlijk te bedreigen, maar is te laf om dat met naam en toenaam te doen, hij zet alleen zijn initialen. Of zou hij toch door hebben dat het onbehoorlijk is wat hij doet?…..deze onnozele wordt straks het eerste slachtoffer van haar keuze, moordenaars geloven, alsook vele oliedomme aanhangers

  John van Coblijn die lid is van het Wetenschappelijk Bureau van de NPS, vindt dat mensen op de meest schandalige wijze liegen en bedriegen. Hij doelt met zijn uitspraak op de aanname van het Initiatief Voorstel om de bestaande Amnestiewet van 1989 aan te passen…..die oliedomme aanhangers worden op allelei manieren gepakt en gen….

  Bouva roept op tot bezinning tijdens Paasdagen…deze kleine duvel heeft vele jongeren misleidt……de rekening krijgt nog aangeboden, wanneer deze jongeren straks door de schaarste aan vele goederen in lange rijen zullen wachten voor een paarse ndp lollipop

  Wie werkelijk geloven en hopen dat onberechte moordenaars, geholpen door zeer rijk geworden parasieten,poepvliegen en valse apostelen rust,vrede en voorspoed zullen brengen zijn ongeloofelijk……oliedomme stommelingen.

  Vrolijk Pasen.


  Maak melding

 36. Als copier jongetje bij de KKF en als loopjongen kan Arme Ali ook niet weten waarvoor hij nou uiteindelijk getekend heeft, laat staan dat hij weet dat die paarse bende het scenario al lang klaar had liggen, want uiterlijk woensdag moest die wet zijn aangenomen, want de volgende dag zou Bouterse terug komen uit Guana in de avonduren, zodat Arme Ali overdag die wet kon bekrachtigen, maar gelukkig heeft deze wet totaal geen waarde voor de internationale verdragen, want de berechting zal gewoon zijn beloop hebben, en een eventueel vonnis wat daarmee gepaard gaat.


  Maak melding

 37. Vor wat betreft Syrie,
  Al die papierentijgers van wereld orga’s. Op hoeveel doden en verminkten moet nog worden gewacht aleer deze kewerdike clubbies gaan reageren?


  Maak melding

 38. wikkiLeaks
  anna,paramanpinto, TTheo en de rest van die loslopend wild, Jullie zijn echt achterlijk, Suriname heeft zijn handtekening onder een verdrag gezet en is verplicht zich daaraan houden, dat zijn de feiten. Nogmaals jullie moeten je diep en diep schamen op de manier hoe jullie het leed van onze voorouders op een misdadige manier hier misbruiken om foltering , onderdrukking,dictatuur,criminaliteit, massamoorden en vernedering goed te praten. Dit is niet de eerste keer dat Bouterse onze grondwet vertrapt.

  Bouta kies ie mars mooi!


  Maak melding

 39. @ Ro-Sing

  Wat in Singapore in 35 jaar onafhankelijkheid is gelukt, zal in Suriname in nog geen 35 eeuwen gebeuren.

  Zoals je terecht aangeeft wordt er in Suriname niet in het landsbelang gehandeld! Er staan geen ware visionairs op om er wat van te maken en het land naar een hoger plan te tillen, ontwikkelingshulp wordt in eigen zak gestoken in plaats van in ontwikkelingsprojecten, de slaafse mentaliteit van de bevolking en de raciale tegenstellingen waardoor er geen eenheid ontstaat, enz enz.

  Het land verdient zoveel beter maar krijgt uiteindelijk gewoon wat het verdient.


  Maak melding

 40. Toen Bouterse het corrupte regime overnam was het een puinhoop van jewelste dit schrijft een volgeling van massamoordenaar Bouterse.
  Luister no Django , Toen Bouterse met geweld en verraad de macht overnam in Suriname hadden wij democratie, een sterke munt een goede economie,onze onderwijs en medische niveau was erg hoor en de bevolking kon om de 5 jaar naar de stembus gaan,Ga maar na in welk jaar de grootste mensenrechtenschending in onze republiek Suriname hebben plaats gevonden onze morele waarde normen en waarden waren velen malen hoger dan nu .


  Maak melding

 41. django

  Dit jasje past Bouterse ook heel lekker, maar er zijn regels die de uitzondering bevestigen. En ook hij zal de knots der gerechtigheid niet ontlopen, want ook dat is godswil!

  Django

  Zo is het blindziende, doofhorende moordenaarsvriendje.


  Maak melding

 42. Aan Django en co

  Antoine de Kom, de kleinzoon van de legendarische Anton de Kom, is niet te spreken over de wijziging van de amnestiewet. In het Nederlands live tv- programma Buitenhof gaf hij vandaag zijn mening over de recente ontwikkelingen in Suriname. Daarbij haalde de dichter en forensische psychiater fel uit naar president Desi Delano Bouterse.

  “Deze wet is een schurkenwet. Er is naar mijn mening nu sprake van een vermomde dictatuur, een autoritaire staat. Er zijn verschillende maatregelen doorgevoerd binnen het leger en het ministerie van Justitie die daarop wijzen”, zegt de Kom.

  De Kom weet ook te melden dat Suriname een groot witwasland is. “Het is een grote witwasmachine. Als je in het land komt zie je de grote casino’s, de winkels met enorme voorraden, veel meer dan je in zo’n land zou verwachten. De wegen zijn verstopt met luxueuze auto’s, zeg maar de tegenprestaties voor buitenlandse cokeleveranties”, aldus De Kom.

  De in Nederland zeer gerespecteerde psychiater brengt de vele Cambio’s in Suriname ook in relatie met de drugshandel en witwaspraktijken. “Het zijn allemaal mogelijkheden om geld wit te wassen. Je wordt niet geacht daar veel over te zeggen. Dat is ook de reden waarom het land zijn eigen koers kan varen, ze zijn minder afhankelijk van ontwikkelingshulp. De situatie in Suriname heeft veel overeenkomsten met wijze waarop de maffia handelt in de Amerikaanse film de ‘Godfather’. Die blikken, die alertheid.”

  De Kom zegt overigens ervan overtuigd te zijn dat de rechters van het 8 decemberproces hun rug stijf zullen houden. “Ik ben er vast van overtuigd dat er een uitspraak zal komen.” Tot slot zei hij op een vraag wanneer hij weer naar Suriname gaat: “om veiligheidsreden kan ik dat niet zeggen”.


  Maak melding

 43. Tot overmaat van ramp is hij op Goede Vrijdag door zijn stier ( Een moorddemon is ingevaren in deze stier) aangevallen en heeft gekneusde ribben opgelopen.
  Vele oliedomme aanhangers hebben moedwillig de misdaadvloek uitgebreid met de moordvloek.


  Maak melding

 44. Vanwege de komende staatsveiligheid zie het bericht hieronder: Internet blokkade door de overheid.
  Vele studerende oliedomme ndp jongeren worden ook de klos.

  Geachte meneer Currie, beste Dirk,

  Hierbij bied ik je aan de rekening van kosten door mij gemaakt tijdens dit paasweekend, waarin ik sedert vrijdagochtend 10 uur geen internetverbinding heb gehad. Let wel: deze rekening is opgemaakt op zondag 8 april, om 08.30 uur.
  Het is dan ook slechts een ruwe schatting, gebaseerd op het gegeven dat de technische dienst pas dinsdag weer aan de slag gaat, zoals de aardige en behulpzame meneer van de helpdesk mij vertelde.

  Ik heb even op de kalender gekeken, en zag dat ik mij niet vergist heb. Het is toch echt de 21ste eeuw waarin ik leef: de tijd van de 24-uur economie, waarin technologie en communicatie onmisbare delen van ons leven zijn geworden. Wat is het nut van een telecommunicatiebedrijf dat nog opereert met principes van de vorige eeuw? Een bedrijf dat niet 24 uur, 7 dagen per week, bij regen en zonneschijn, doorwerkt als er problemen zijn?

  Misschien kun je een keer bij ons langs lopen, een simpele, kleine niet gouvernementele organisatie zonder subsidies, zonder bonussen en zonder gigantische salarissen: wij stoppen niet met werken zolang ons werk niet gedaan is. We stoppen dus nooit met werken, ook niet gedurende paasweekends. Dan kunnen we werken in de rust van ons huis, want dankzij de technologische ontwikkeling zijn wij niet gebonden aan ons kantoor, noch aan onze kantoortijden.

  Op donderdag zijn mijn boodschappen gehaald, de sociale kalender leeggehaald, de deadlines op een rij gezet. Er is niets terecht gekomen van onze plannen. En dat komt door Telesur. Hier is dus de rekening:
  • Transport en communicatiekosten (telefoon, benzine, afschrijving auto, afschrijving van deuren die in woede worden dichtgegooid)
  – Ritten naar verschillende familieleden en vrienden om de dringendste mails te versturen; om andere modems te lenen (die ook niet blijken te werken bij mij)
  – Ritten naar Telesur dienstencentra op zaterdag- om slechts een open kassa aan te treffen, geen technische staf. Blijkbaar vindt Telesur dat ze wel 7 dagen per week haar geld wil kunnen innen, maar voelt zij zich niet geroepen daar ook 7 dagen per week service tegenover te plaatsen.
  – Telefoons naar collega’s die Starnieuwsberichten voor me moeten oplezen
  • Gederfde inkomsten, vanwege:
  – Stukken die te laat arriveren bij redacties; opdrachten, rapporten en contracten die niet op tijd worden ingediend bij opdrachtgevers (want ja, je kunt geen internet research plegen)
  – Taken die niet kunnen worden uitgevoerd omdat je daar internet voor nodig hebt: bijv. geen uploads van onze blog, geen verspreiding van de nieuwsbrieven waar we een maand aan gewerkt hebben, geen overleg met collega’s, geen research voor lopende projecten,
  – Filmmontages die blijven liggen (want geen Dropbox om ruwe versies te beoordelen)
  – Toekomstige opdrachten die niet zullen worden verkregen vanwege de opgelopen deuk in betrouwbaarheid door te late indiening en afhandeling (vanwege, juist ja- geen internet)
  • Emotionele schade
  – Paranoia: vanwege de timing van deze storing: is het niet opvallend dat het een dag na de amnestietoestand is? Oh, de paranoia is nooit ver weg geweest, merk ik. Het is het eerste wat een ieder me vraagt: denk je dat het opzet is? Is het Dirk? Is het opzet?
  – Onverwerkte emoties vanwege het wegvallen van sociale media zoals Facebook, waarop je als deel van de Surinaamse gemeenschap met zovelen je verdriet, je onbegrip, je woede kan delen over de beschamende amnestiewet;
  – Woede uitbarstingen op antwoordapparaten van directeuren van telecommunicatiebedrijven (ben je thuis? heb je me gehoord op je antwoordapparaat? Het heeft me alle moeite gekost om niet in schelden uit te barsten. Hoorde je die snik in mijn stem? Dat is ingehouden woede.)
  – De algehele pijn van verwachtingen waaraan niet voldaan is, een moment waar je al vanaf januari naar uitkeek (he, 4 vrije dagen! Lekker thuis werken, zonder stress!, hou nog even vol, het is zo Pasen!) is dankzij Telesur naar de bliksem geholpen.

  Al bij al kom ik op een totaal bedrag van 1 Isuzu I-Max of hoe dat ook mag heten. Of de productieprijs van 2 van jullie sjieke televisiespotjes. Ik wil ook best genoegen nemen met jouw eindejaarsbonus.
  Onredelijk lijkt mij dit niet.
  Echt onredelijk is jullie service.

  Groet (helaas, ik kan je niet vriendelijk groeten)
  Sharda Ganga

  Wil je contact met me opnemen, bel me dan op.
  Mailen heeft geen zin, want: ik heb geen internet.


  Maak melding

 45. Een land dat voor tirannen zwcht…… 🙁 🙁

  NL moet de afdeling van het NDP in NL verbieden als criminele organisatie en de ledenlijst gebruiken om alle idioten te deporteren. Laat ze met blote handen het land opbouwen, laat ze in de rijstvelden zwogen. Dat willen ze toch zo graag.


  Maak melding

 46. Wordt zo moe van vooroordelen.
  Lieven mensen niet alle Nederlanders zijn piraten of slavendrijvers geweest.
  Niet alle slaven zijn gevangen genomen door Europeanen. De meeste werden door andere stammen gevangen genomen en verkocht/geruild met de Europese handelaren.
  Gaan we dan een heel volk veroordelen voor wat een paar handelaren hebben gedaan?
  Gaan we de Afrikaanse stammen berechten voor wat ze hebben gedaan? simpel antwoord: nee!
  Gaan jullie Bouterse en kompanen veroordelen?Nee dat gaat niet gebeuren,want daar zijn jullie te bang voor.
  Bovendien is er niemand in Suriname die hem durft op te pakken en straf te geven.
  Amnesty International is een organisatie die alleen blaft maar niet kan bijten.


  Maak melding

 47. Zondag 8 april 2012 om 02:12 uur, door Danitia geen dommie, maar stommie,

  Anna_zoeloe is het niet, maar Anna_Zulu.

  Ik dacht ik help je even een handje haar te complimenteren, want ja ze is net zo strijdvaardig als Shaka Zulu.

  Geef me je contact gegevens dan laat ik je zweven zoals een echte Kill dat doet met vrouwen als jij.

  Me Love You Long Time !!!

  Shawty !!!


  Maak melding

 48. Zaterdag 7 april 2012 om 16:53 uur, door Sabi

  Beste Sabi,

  Wat mij betreft mag Amnesty International door de grondzakken gezien ze NL niet aanspreken over hun slavernij verleden Suriname.

  Wat Saddam betreft het is goed dat deze gek en zijn zonen zijn opgeruimd.

  Die zonen ontvoerden jonge minder jarige meisjes en verkrachte en vermoorde deze arme meisjes.

  Als het jou dochters waren wat zou of wat kon je doen ?

  Dombo


  Maak melding

 49. De amnestie wet en de boemerangeffect van eigen arrogantie en macht. Dankzij de invoering van deze wet zijn alle ogen van de internationale gemeenschap gericht op suriname en bouta.Het kan verkeren schreef Bredero ooit. Misschien zal deze wet het einde betekenen van de moordenaars en het mooiste zijn wat suriname zal overkomen.


  Maak melding

 50. Van deze organisatie heb ik geen hoge pet op, dus wat ze zegeen zal wel, niet druk maken kondremang, we heben genoeg te doen, en daar overzee houden ze zich niet bezig over wat deze gasten zeggen, lieb deng,
  er is genoeg rommel in de wereld kijken jullie maar om je heen, Laat deze orginsatie iets doen in Syrie, Irak Afganistan ie sabie, mek den lieb sranang.


  Maak melding

 51. Paramanpinto,
  Die papieren tijger heeft laten zien in Joegoslavie,Irak,Libie, Graneda dat ze ook kunnen ingrijpen als het moet.Jou Sergeantje die zich president mag noemen moet zo doorgaan dan komt ook hij aan de beurt.


  Maak melding

 52. Afrikaanse Kakkerlak: “Geef me je contact gegevens dan laat ik je zweven zoals een echte Kill dat doet met vrouwen als jij”

  Zie het niveau van een NDP groupie.

  Geef mij jou contactgegevens Afrikaanse kakkerlakkeuteltje…..en dan zal ik jou laten zweven….


  Maak melding

 53. Henk Molenaar

  “Beste Anna_Zoeloe: hoe komt toch dat mijn postings + 20 worden beoordeeld en die van jou – 20”

  Beste malle Henkie,
  De ABB is prominent aanwezig op dit forum en hun neiging om anderen op welke manier dan ook de mond te snoeren is nogal groot. Ze zijn op dit forum in de meerderderheid en ze klikken graag op de thumbs-down zodra ze bepaalde namen zien. Verder ben ik heel blij voor je dat je door alle plusjes een gevoel van welbevinden ervaart. Dat is ook de bedoeling van de plusjes. Jullie hebben extra motivatie nodig om een verloren gevecht te blijven voeren. Wees blij met je plusjes en blijf vooral heel veel onzin uitkramen. Ik doe ook mee aan het plussen van zwakzinnigen. Geef vooral niet op malle Henkie.


  Maak melding

 54. Je mag een mening hebben. Nu is de tijd voor positieve veranderingen. Geen enkele verbetering is zonder een slag of stoot verlopen.Surinamers moeten WAKKER WORDEN EN eensgezind zijn,gebeurt dat niet dan zal het verdeel en heers strategie altijd effect hebben.


  Maak melding

 55. ba Anansi zegt

  “dat betekent het juist wel, als je een wet aanneemt die genocide of slavernij legaliseert, dan mag dat volgens de universele rechten van de mens niet. ”

  Ba anansi, maakt zijn eigen waarheid om daarin te gaan geloven.

  Ai mi boi, dus een wet om genocide en slavernij te legaliseren noh. He, misschien moet je richting Suriname komen om op een hete zinkdak te zitten.


  Maak melding

 56. Trouwens zelfs Amnestie wordt misbruikt door Nederlanders om hun hypocriete politiek voort te zetten.

  Ja, de Nederlander Boris Dittrich zit bij Amnestie International en hoe toevallig is dit de enige internationale organisatie die echt kritische geluiden heeft laten horen.


  Maak melding

 57. Maandag 9 april 2012 om 21:50 uur, door Anna_Zulu,
  Maandag 9 april 2012 om 20:45 uur, door Gestoorde Tarzannetje henkie,

  Zie het verschil in schrijven; als ik de teksten van Anna_Zulu lees is dat van een veel hoger niveau als dat van jou Tarzannetje.

  Zij klapt je werkelijk om de oren gestoorde henkie.

  Het zou jou zieren als jij de Nederlandse taal ook zo beheerste als haar, maar dat lukt helaas voor jouw toch al niet meer Gestoorde.

  Vanaf heden noem ik je ook geen gek meer, maar gestoorde henkie die interessant probeert te doen op dit forum.


  Maak melding

 58. Maandag 9 april 2012 om 20:45 uur, door Gestoorde henkie,

  Ik ga niet stoeien met jou, dat doe ik met Danita (tenminste als het een echte vrouw is en geen transsexueel).


  Maak melding

 59. sorry maar ik kan het laten. Surinamers moeten een keer ophouden met de schuld bij een ander neer te leggen en dat gezeik over slavernij moet ook een keer ophouden. De meeste surinamers die ik ken spreken altijd over het feit dat ‘de blanken’ alles van ze hebben afgenomen. Deze zelfde surinamers kennen hun eigen geschiedenis niet eens maar ja tis toch makkelijk een ader de schuld te geven toch. Als het niet de blanken zijn da zijn wel de hindoestanen, de chinezen of wie dan ook maar het ligt nooit aan hun zelf. Elkaar helpen ho maar want de blanke moet dat weer doen. De blanken moeten weer geld in suriname stoppen die ook plotseling verdwijnt in wat mag joost weten. Hou op met dat gezeik en ga wat nuttigs doen. Verder moet ik zeggen dat ik me schaam als surinamer als ik dit soort onzin lees maar ja het zal wel weer te maken hebben dat ik half afrikaans ben. Gelukkig ken ik me roots! Een ding kan ik jullie wel vertellen wat afrika heeft zal suriname nooit hebben. Suriname is een ontwikkeliingsland die een crimineel kiest als president. Jullie president heeft hoeveel moorden op zijn geweten en nu praten jullie het goed omdat het zogenaamd iets is van vroeger en dat het vergeten moet worden. Nou hoe dom kan je dan zijn als je het constant over blanken hebt maar zelf je eigen mensen afmaakt? Ik zal het nooit begrijpen en wil het ook niet begrijpen. Een ding weet ik wel zeker en dat is dat ik er voor ben dat er geen rode cent in zo’n land als suriname gestopt moet worden. Als jullie het zo goed weten en het goed praten wat jullie ‘kondreman’ heeft gedaan dan moet hij ook voor jullie zorgen en de rest van de wereld met rust laten met jullie gezeik. Niets discriminatie, just solve your own problems and please stay where you are. En als jullie bereid zijn te veranderen dan is het verstandig om verantwoording te nemen voor wat er gebeurd is. Het te erkennen en iemand met fatsoen en visie voor jullie land te kiezen. In mij ogen ziet te toekomst van suriname er somber uit en ja heel hard maar wel waar, ’tis jullie eigen schuld


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.