VS ‘bemoedigd’: strafproces moet doorgaan

46

PARAMARIBO, 6 apr – De regering van de Verenigde Staten ziet het strafproces rond de decembermoorden ongestoord doorgaan. De amnestiewetgeving van het parlement mag geen hindernis vormen. Volgens een verklaring van de Amerikaanse ambassade zijn de VS “bemoedigd dat het schijnt dat deze wetgeving de huidige ‘8 december’ zitting niet zal tegenhouden om ongehinderd voortgang te vinden, overeenkomstig het beginsel van rechterlijke onafhankelijkheid.”

De scheiding der machten moet steeds gerespecteerd te worden. “Met betrekking tot de recente amnestiewetgeving die door de Surinaamse Nationale Assemblee is aangenomen, geloven de Verenigde Staten van Amerika er sterk in dat respect voor de rechtstaat en de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht fundamentele pijlers zijn van elk democratisch systeem, en dat gerechtelijke procedures vrij moeten zijn van politieke inmenging. “

“De scheiding van de uitvoerende, wetgevende en rechterlijke macht en de bescherming van hun onafhankelijkheid zijn kritieke onderdelen van democratisch bestuur. Hoewel het juiste proces is gevolgd om zowel verantwoordelijkheidsplicht als verzoening te garanderen als zijnde binnenlandse politieke kwesties, onderstrepen de Verenigde Staten het belang van verantwoordelijkheidsplicht voor schending van mensenrechten in het verleden, ongeacht de dader of vermeende dader.”

Bekijk ook:


46 REACTIES

 1. Bouterse is blij het zal het land genezen. 30 jaar gelogen en het indienen van de wet was geen landsbelang maar eigenbelang. Hij is zijn vermoedelijke gevangenis straf kwijt. Dan kan je blij zijn,en nog steeds het liegen volhouden. Suriname is niet ziek er zijn mensen die de moord en afslachting op hun dierbare rechterlijk onderzocht willen zien en de daders daarvoor laten straffen.
  Het had Suriname gesierd om de uitspraak van de Krijgsraad af te wachten, maar zoals verwacht als je door hebt dat je leider liegt en zich schuldig heeft gemaakt dan zal je wat moeten om hem uit de gevangenis te houden. Dat blijkt wel met het doordrukken van de wet wat on Surinaams is binnen een paar dagen. Brunswijk zij het correct. Bouterse heeft never het fatsoen opgebracht om zijn excuus aan te bieden wat er is gebeurt in de jaren 80. Hij sprak over het “ding” Nu heeft hij amnestie nodig om uit de cel te blijven. De 6 verraders hadden al snel in de gaten nu het proces op zijn eind loopt dat hun leider wel eens schuldig bevonden kon worden aan moord en afslachting. Dus niks landsbelang maar eigenbelang.
  Boeven en criminelen maken helaas de dienst uit in Suriname en dat is de realiteit.


  Maak melding

 2. Ned moet met dossier komen en mochten dit proces ook nooit niet financieren…daarom schreeuwt Ned….Front heeft het geld opgemaakt aan lux leven met rechtsstaat wordt sterker en sterker zodra meer geld binnen kwam…Ned a hap kaba fa who du.
  Want dit proces komt straks in hogerberoep daarna constitutioneel hof en meerdere raadkamers tot Hoogsteraad(nog in te stellen) ik weet nu niet meer waarmee zij bezig zijn na 30 jaar straks 399 jaar nog bezig.


  Maak melding

 3. Wat Washington eigenlijk in diplomatieke taal zegt is: Jullie zorgen maar dat het 8 decemberstrafproces ongestoord voortgang vind, anders zwaait er wat…….


  Maak melding

 4. Met de aanname van deze duivelse amnestie wet hebben ze hun zelf in de vinger gesneden, nu weet vriend en vijand hoe onbetrouwbaar deze Varkens zijn dat is wel een hele grote voordeel. Zelfs de voorstanders van deze criminele regering vragen zich nu af wat er met Bouterse en zijn bende aan de hand is, men gaat zich nu openlijke schamen voor deze meedogenloze criminelen die Suriname nu in hun houdgreep hebben. Die 8 dec smet kunu , is een nagel aan Bouterse zijn doodkist.


  Maak melding

 5. Zo moet het en zo hoort het!! Straf proces moet gewoonweg doorgaan zonder enige stagnatie!

  Criminelen, oplichters, moordenaars!! al met al alle criminele activiteiten in welk vorm dan moeten berecht worden!!

  GFOD ZIJ MET SURINAME EN DE DIERBAREN


  Maak melding

 6. In Suriname is op 10 april een actie gepland tegen de amnestiewet. Wij als Surinaamse Nederlanders moeten ook z’n actie organiseren.Mozeshuis doe iets wij kunnen niet stil blijven.


  Maak melding

 7. Hoop!

  Deze reactie van de VS geeft de aanhangers van Desi hoop omdat ze niet precies begrijpen wat de VS hiermee wil zeggen.
  “Desi moet met zijn makkers de gevangenis in”, is de boodschap van de VS, Amnestiewet of niet!
  Maar die domme paarse parasieten begrijpen deze dunne boodschap niet.


  Maak melding

 8. de recente gebeurtenissen in sur.werkt alleen maar negatief,zolang men blijft door modderen met het verleden.
  de president van sur.moet men de kans geven, om zijn beleid ten aanzien van het volk van suriname voort te zetten.
  nederland kan zich beter met wilders van de pvv gaan bezighouden, dan met de president dhr. bouterse.
  ik wens mijn president alle liefde en gezondheid toe.
  de schuld ligt niet bij dhr. bouterse, maar aab de vorige regering dhr venetiaan.het proces heeft hij telang uitgesteld, en nu verwijt hij dhr bouterse. nogmaals,alles liefde voor mijn president.


  Maak melding

 9. Geweldig nieuws.
  Zal de regering nu de problemen die ’t land heeft aanpakken of weer iets uit de hoed gaan toveren om hun hachje te redden?Het schijnt dat de 28 met open armen worden ontvangen in Zimbabwe.


  Maak melding

 10. Lackin heeft de V.S waarschijnlijk niet verteld dat zodra de amnestie wet gepubliceerd is het straf proces ophoudt van rechtswege.Dat genieperige deel van de wet is bij velen nog niet bekend.Laat Obama dat ontdekken dan zwaait er wat voor lackin.Hij keek al heel vies naar mungra bij het indienen van de geloofsbrieven.

  Cobie.


  Maak melding

 11. Zo hoort dat ook in een democratie: scheiding van machten en first things first.
  Dat wil zeggen: eerst de uitspraak van de rechter, dan een eventuele amnestie.
  Een democratisch gekozen president die betrokken is bij zijn eigen amnestie en een wet hiervoor tekent terwijl hij betrokken is bij een strafproces, maakt de weg vrij voor (zijn) dictatuur!
  Surinamers pro en contra amnestie voor verdachten van de decembermoorden: word wakker en houd de politieke macht uit de buurt van almacht. Voor volk, vaderland en onze morele hygiëne.
  Gezegend Pasen.


  Maak melding

 12. In diplomatieke taal geeft de VS aan dat wat er ook gebeurt het proces doorgang moet vinden en dat er dus een uitspraak van het hof moet komen. De amnestie wet is voor de VS geen enkele reden om het proces te stoppen en zij zullen dat ook niet accepteren. Het is maar ff dat DDB dit weet.


  Maak melding

 13. Het strafproces rond de “Decemberkwestie”vindt natuurlijk(wettelijk)voortgang!De waarheidscommissie komt er!Dit is echte Democratie!Eerst Amnestie dan berouw(vonnis)

  zoals in een rechtszitting:gerecht in eerste aanleg(zoals ik heb meegemaakt)hoort er geen Inmenging te zijn van poltiek,religie noch enig ander dergelijk verderfelijk achterlijke vorm van kolonialisme!!

  De gerechterlijke procedures in een eerste aanleg zitting oftewel DEMOCRATISCHE rechtszitting horen rechterlijke onafhankelijkheid te beschikken.Want dat zijn de Fundamentele pijlers voor elke “Zichzelf noemende” respecterende Rechtstaat!!!!!!!!

  SURINAME en de Binnenlandse politieke kwesties !

  Als Surinamer onderstreep ik het verantwoordelijkheids plicht van buitenlandse koloniale Mogendheden om hun Inmengings consequenties volledig te dragen!
  Vb:Amerika het gaat jouw niks aan!
  vb:bemoeienis in een onafhankelijke universele leer(politiek,zwemkunst,sportkunst) van de leraar!

  Bij dit soort vormen van onbeschofte onpersoonlijke inmenging krijg je desastreuze devianten als gevolg!Pen en papier heeft betere gevolgen!

  Een democratisch land en systeem gaat op een verstandige ontwikkelde manier te werk bij devianten,vooral bij hoger opgeleide democratische krachten!Modus operandi(onafhankelijke democratie) happert van alle kanten!


  Maak melding

 14. dus die hele heisa van de coaltie is in feite van korte duur geweest..

  maandag ingedient vrijdag aangenomen,nog nooit in suri poppenkast zo snel een wet behandeld,die rammelt aan alle kanten en nog een korte levens duur heeft,waarbij de leden van de coalitie niet mee eens zijn.

  het zal me ook niet verbazen dat baas ddddb zelf deze wet nietig zal verklaren t.z.t,net zijn eigen ingediende begroting die van generlei waarde was..

  als je een beetje zelf respect hebt,dan treed je af in afwachting van de door de rechter uit tesprekenvonnis..

  bovendien is er een grote vakantie uit gestippeld in holland voor baas de komende jaren gratis verblijf in Scheveningnen met vol pensioen op de koop toe..


  Maak melding

 15. Ingezonden brief van de toekomst van de Surinaamse rechtsspraak. Lees en Huiver:

  Ebu Jones (jurist)a

  Uit al het feitelijke is mijns inziens niet gebleken dat de regering enige bemoeienis gehad heeft bij de tot standkoming van de gewijzigde wet. De wijziging of aanvulling van de oude amnestie wet zal pas een aangelegenheid zijn van de regering wanneer dit wetsproduct, na aanname door de DNA – nogmaals de vertegenwoordigers van het volk! – op het bord van de regering komt ter bekrachtiging en afkondiging.

  En Sinterklaas en de Kerstman bestaan ook……

  Deze stumper loop vast stage bij Irwin Kanha, raadsman van Bouterse. IK denk dat Ebu Jones ( volgens eigen zegge) : een jonge Surinaamse professional met hart voor land en volk ook op zoek is naar baantje bij de NDP.

  Hij beweert met droge ogen: “Veel tegenstanders van het wijzigen van de amnestiewet zijn er stellig van overtuigd dat het werkelijke motief achter de nieuwe wet bedoeld is om het 8 december-strafproces te stuiten. Als ik de raadsman van president Bouterse, Irwin Kanhai, goed heb begrepen, zal hij de voortgang van het proces tegen zijn cliënt (president Bouterse) niet laten beëindigen op basis van de nieuwe amnestiewet. Dit omdat hij van oordeel is dat zijn cliënt (President Bouterse) onschuldig is. Wat wij zeker niet moeten vergeten is dat dit besluit van de raadsman nooit en te nimmer tot stand kan zijn” is gekomen zonder instemming van de president Bouterse.

  Suriname, rust zacht


  Maak melding

 16. Heb jij dit gelezen…goed of niet…..mi no sabi !

  In wat voor staat leven wij….want dat ding dat ik nu zie…overheid verzoeke dit voor ons in orde te brengen……..maak geen grap…..het moet geen kunu gaan worden

  KARLSRUHE (ANP) – Dansfeesten in de dagen voor Pasen blijven verboden in Duitsland. Het Constitutioneel Hof in Karlsruhe heeft een klacht hierover van de Piratenpartij vrijdag niet-ontvankelijk verklaard.

  Duitsland heeft een grondwettelijk verbod op dansen in disco’s en andere uitgaanszaken van donderdagochtend 4 uur tot zaterdagavond 24 uur, evenals op de ochtenden van Pasen zelf. Dat treft dus Goede Vrijdag en de zogeheten Stille Zaterdag, uit respect voor de kruisiging van Jezus.

  Enkele groepen wilden op Goede Vrijdag demonstreren tegen het dansverbod in deelstaat Hessen. Maar donderdag verboden enkele rechtbanken in de deelstaat ook deze demonstraties. De populaire Piratenpartij stapte daarop naar het Constitutioneel Hof.

  ,,Het kan niet zijn dat zo’n deelstaat het grondrecht op bijeenkomsten beperkt”, zei een Piratenleider. Maar het Constitutioneel Hof zei dat deze klacht eerst bij een Hessense bestuursrechter ingediend had moeten worden.

  Sommige Duitse deelstaten gaan wat soepeler om met het dansverbod dan Hessen. Bijzonder soepel is deelstaat Berlijn, waar tijdens het paasweekeinde veel feesten zijn, waaronder een No-Kar-Freitag-Party (Geen Goede Vrijdag Feest).

  © ANP/AFP


  Maak melding

 17. Lees goede tussen de regels door van deze reactie van de USA op het aannemen van de amnestiewet. Geen goed nieuws voor Bouterse en zijn DNA judassen!!!!


  Maak melding

 18. Ik wist niet dat er zoveel rechtsgeleerden onder onze forumleden zaten. De VS zegt, jongens jullie zoeken het maar uit. We vinden amnestie prima maar een vonnis hoort er eigenlijk voor de vorm wel bij. Dat onze orakels er wat anders van maken is natuurlijk te verwachten.


  Maak melding

 19. Ebu Jones (jurist)stelt:
  Uit al het feitelijke is mijns inziens niet gebleken dat de regering enige bemoeienis gehad heeft bij de tot standkoming van de gewijzigde wet.

  Dan kan dhr. Ebu Jones wel verklaren wat het doel van het gesprek was van El Presidente(moordenaar)met de Farizeërs Brunswijk en Somohardjo ten huize van El Presidente(moordenaar)voorafgaande aan het amnestie-besluit.


  Maak melding

 20. De wet is aangenomen met 28 voor en 12 tegen in de DNA . Wanneer de president van Suriname , de wet bekrachtig en laat publiceren in de staats-blad. Dan is het officeel een wet , verdachte beroep op kan doen in een zaak dat tegen hem of haar is aangespannen dien-aan-gaande . De krijgsraad is dan verplicht het verweer van de verdachte wettelijk te toesen aan de amnestie-wet .
  Hierbij zal de krijgsraad geen andere conclusie kunnen trekken , dan dat de auditeur militair niet ontvangklijk verklaard moet worden en dat de krijgsraad zelf verder geen grond meer heeft voor verdere vervolging van de gedagvaarde verdacht in de onderhavige zaak . Verder zal ook de amerikanen daar niets meer aan kunnen doen . Omdat het een democratische genomen besluit van de volksvertegenwoordigers . En zoals u gezien heeft , laten deze Surinamers zich niet intimideren door niemand . Dit kom mede omdat zij weten dat zij democratische sterk staan . Voorts is het zo dat de DNA altijd bevoegd is wetten te maken en aantenemen.
  Verder dient de rechterlijke-macht de wetten uit te voeren maar de inhoud van de wet mogen zij niet beoordelen . Zij dienen de wet naar de letter en naar de geest uit-te-voeren . Let op !!! ik zet mij hand in het vuur dat het zo zal lopen , zoals hier boven omschreven .


  Maak melding

 21. @Glenn

  “In Suriname is op 10 april een actie gepland tegen de amnestiewet. Wij als Surinaamse Nederlanders moeten ook z’n actie organiseren.Mozeshuis doe iets wij kunnen niet stil blijven.”

  Glenn, als je eten en drinken aanbiedt, komen zelfs de NDP-idioten uit de Bijlmermeer meelopen. 😉


  Maak melding

 22. Justita Pietas fides JUSTICE people als een van jullie famillie leden gekiert was wat hadden jullie gedaan.Jullie doen alsof een mensen leven jackshit is.Tot dat het in jullie straatje komt en jullie geraakt worden.Jullie zeggen allemaal economische selfish reasons om boutah te steunen,maar het verdriet van mensen die gerechtigheid willen die shit boeit je niet want je hebt oogkleppen op omdat er niks in jouw familie is gebeurt dan ben je pas triest want je zou het hardst bitchen als het wel zo was geweest SO FUCK ALL OF Y aLL


  Maak melding

 23. Het is een grote schande dat Desi hier mee wegkomt. Dat het zo lang duurt ligt aan hem. Hij heeft het lef niet verantwoordelijkheid te dragen voor hetgeen er is gebeurt op 8 dec. Het volk krijgt de leider die het verdient. Maar ik vraag me af waaraan verdient het volk dit. Verschillende keren heb ik Suriname bezocht en mag te gast zijn in een land met vriendelijke mensen die mij als westerling een gemoedelijke en levenslustige aard laten zien.


  Maak melding

 24. Noreen Cheung,
  je hebt meer karakter getoond dan achten en twintig van palu en paal en dhoekoe types.Misschien dat er nog redding voor je is als je uit de buurt blijft van de ge-daste leden.En ook uit de buurt van jenny uit commewijne blijven.Anders eindig je bij de keizer in Marienburg.

  Cobie.


  Maak melding

 25. het proces moet natuurlijk doorgang vinden (ieder weldenekend mens weet dat Bouterse achter de tralies hoort), maar in latere instantie zal de onzalige amnestiewet worden aangegrepen om de straf niet ten uitvoer te hoeven brengen.
  Toch is het belangrijk dat het proces doorgaat, om Suriname niet definitief in het rijtje van bananenrepublieken te laten belanden.


  Maak melding

 26. Ik ben niet geschokt met deze manoeuvre van topcrimineel Bouterse, vandaar dat ik hem ook nooit president zal noemen.

  Deze stap zag ik allang aankomen, daarom schreef ik altijd op dit forum dat deze topcrimineel in het machtcentrum niet zit om het belang van land en volk. Alles wat deze man doet is om zijn hachje te redden.

  Bij zijn aantreden als president had ik ruzie met mijn goede vriend hierover, want mijn vriend vond dat Bouterse was veranderd en dat hij een tweede kans verdiende.
  Nou mijn vriend kwam met hoofd tussen zijn benen zijn excuses aan mij aanbieden, je hebt gelijk nu zie ik wat je bedoelde zei mijn vriend.

  De volgende stap van topcrimineel Bouterse zal zijn een van de rechters te laten verdwijnen of de dossiers met de strafeisen door zijn handlangers te laten verdwijnen.
  Mensen als Chin A Sen en Johnny Kamperveen zijn niet op een natuurlijke manier doodgegaan maar wellicht zijn vergiftigd in opdracht van de topcrimineel.

  In Suriname moet je als een belangrijke tegenstander van topcrimineel Bouterse op je tellen letten en zeker feesten mijden want deze topcrimineel heeft overal in ons land zijn moordbrigades zitten om mensen te vergiftigen. Een ongeluk zit in een klein hoekje voor zijn tegenstanders.

  In tegenstelling tot wat zijn domme aanhangers wil doen geloven gaat het niet goed in ons land en de investeerders staan ook niet te trappelen om naar Suriname te komen.
  Iedere keer als de topcrimineel zijn aanhang toespreekt zegt hij dat hij de prijzen in de winkels zal laten verlagen maar telkens is dat weer de zoveelste leugens want de prijzen blijven stijgen.

  Toen hij net aantrad zou hij gaan praten met de braziliaanse president, maar tot nu toe is dat niet van gekomen. Ik denk dat de braziliaanse president deze Surinaamse crimineel niet wil ontmoeten.

  Weten jullie dit nog, Bouterse kwam terug van een bezoek aan de VN en antwoordde toen op een vraag van een journalist dat hij geen tijd had voor president Barack Obama.
  In ons land kan Bouterse door met al zijn leugens, daarom waant hij zich boven alle wetten van Suriname.

  Ik hoop dat deze man levenslang achter de tralies verdwijnt maar als hij vandaag dood zou gaan zou ik een groot feest geven en zijn aanhangers zouden dat feest ook bezoeken, want voor het eten hoeft men niet te betalen.


  Maak melding

 27. VS ‘bemoedigd’: strafproces moet doorgaan

  Hhahaahaha het gaat hier om de vs,maar ik zie een paar dombo’s op nederland afgeven.Hoe stom moet je niet zijn.


  Maak melding

 28. Dat Bruswijk zich niets aantrekt van de waarschuwing van de V.S. is te verklaren, hij denkt dat je in deze tijd achter de soela’s nog veilig bent.

  Dat Bouva, doet alsof hij geen rechten heeft gestudeerd (wij hoeven geen rekening te houden met internationale wetten, wij bepalen wat er in Suriname gebeurt), is te begrijpen, hij is eenmaal begonnen om Bouterse te likken en als je eenmaal daarmee begonnen bent is stoppen haast onmogelijk. Ben je eenmaal lid van een organisatie met een sterke leider aan het hoofd (b.v. NDP,de Maffia of de Yakuza), dan is het ook heel moeilijk om niet mee te gaan met wat de baas wil. Daarom mijn petje af voor die dappere Noreen Cheung.

  Dat Jenny Simons doet alsof ze het niet begrijpt is gewoonweg misdadig, zij is slim genoeg om door te hebben dat aanname van deze wet de toekomst van haar kinderen en kleinkinderen op het spel zet, zij is ook slim genoeg om te beseffen dat de strafmaatregelen, die de internationale gemeenschap waarschijnlijk gaat treffen tegen Suriname, schadelijk zullen zijn voor de ontwikkeling van het land, toch steunt ze deze wet.


  Maak melding

 29. Bryan,
  Je hebt mensen die gratis naar school zijn geweest, en je hebt mensen die voor niets naar school zijn geweest.
  De volgelingen van Massamoordenaar Bouterse behoren tot tweede groep. Als er een veroordeling uit de bus rolt wil ik jou weer spreken over relativeren en interpreteren.


  Maak melding

 30. Surinamers begrijpen niet dat deze beslissing de hele wereld aangaat, We hebben met elkaar afgesproken dat er op de wereld geen ruimt (plek) meer is voor moordenaars.
  ==

  De coalitie van het Internationaal Strafhof heeft haar ernstige bezorgdheid uitgesproken over de pogingen om de Amnestiewet te wijzigen. In een brief aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, wijst de internationale coalitie erop dat Suriname partij is bij het Inter-Amerikaans Verdrag inzake de rechten van de mens en het Statuut van Rome inzake het Internationaal Strafhof.
  ==

  Er zal nog minstens een revolutie en enkele honderden doden te betreuren zijn voor Suriname dit gaat snappen.
  De werled bemoeit zich met Suriname of men dat nu wil of niet.
  China zal zijn praktijken moet stoppen of op z,n minst moeten beteugelen anders komen de betrekkingen met de EU en de VS in gevaar.

  Suriname is niet meer dan een kleine stad en een burgemeester met een grote mond. Frankrijk zal met Bouterse niks te maken willen hebben.
  Sluit de ambassade maar en bouw de brug in Carolina af.


  Maak melding

 31. TTheo,´
  Die 28 lafaard hebben voor hun leven gekozen en niet voor de belangen van Suriname, zoals die 15 dappere vrijheidsstrijders dat hebben gedaan voor de terugkeer van de democratie in Suriname.
  Afro, mijn petje doe ik af voor jou, ik ben zeker van de partij, niet voor de eten wel voor de blijdschap dat mijn land verlost zal zijn van deze meedogenloze, harteloze criminele narcist.Afro wat doen we met zijn volgeling enige ideeeeeee. Weg naar ZEE in su


  Maak melding

 32. Lasede_Bouta: “Glenn, als je eten en drinken aanbiedt, komen zelfs de NDP-idioten uit de Bijlmermeer meelopen”

  Beste Lasede Bouta: Een perfecte omschrijving van de intelligentie en moraal van het Paarse DNP stemvee!!!


  Maak melding

 33. ik ben geen voorstander van amnestiewet er zijn wetten en regels en Suriname is geen eiland na de verklaring van Rosie is pré-sident in het nauw gedreven en zijn volgelingen spreekt nu zijn taal heb, maar heb medelijden met Bouvak van Missie-kaba is al voorspeld valse pro-feet ben nieuwsgierig wat hij verkondigt in zijn kerk(afrikaansepastoor,neem een kijk in Nigeria HOE DIE PASTOOR IN RIJKDOM BADEN).Mijn mening indeze is laten we Bouta 5 jaar de kans geven om het land op te bouwen, dan gaat ie de bak in of gevangen zitten in zijn eigen gevangenis te Brokobakka met een kokolampoe daar zat ie afgelopen jaren.Hij heeft de afgelopen periode de puinhoop een beetje opgeruimd bijv. Brownsberg reservaat die veranderd zou worden in een woestijn. CBB moest betalen om snel een uitreksel te krijgen er is wat verandering.De gouddeal waarin ons land kruimels ontvang wilt Bouta een andere deal waarin Su meer voordeel heeft


  Maak melding

 34. Best wel grappig hoe sommigen de verklaring van de US interpreteren, dit soort dwalingen krijg je met zwakzinnigen.

  DE US respecteert de amnestiewet die is aangenomen door de DNA in tegenstelling tot Nederland.

  En wat zegt de amnestiewet, alle reschtszaken moeten stoppen zodra de wet is bekrachtigt, dat weet de US ook, alleen kunnen zij dat niet hardop zeggen, diplomatischer kon het dus niet wat men zegt, nl gaan jullie lekker door met die poppenkast van een rechtszaak en maak je belachelijk.

  Als de rechters op 13 april niet zelf het proces staken, betekend het dat ze boven de wetten die door het hoogste orgaan in het land is genomen staan, dat kan niet. De rechters zullen zelf in overtreding zijn en als ze een verkeerde uitspraak doen krijgen de rechters stuk voor stuk processen aan hun broek. De rechters die de processen zullen behandelen zullen niets anders kunnen doen dan die uitspraken nietig te verklaren.

  Los van het feit dat een advocaat in de rechtszaal op 13 april maar hoeft te verwijzen dat de rechtbank niet meer bevoegd is het 8 dec. proces te behandelen, de rechters zullen niets anders kunnen dan het proces te staken.

  Linksom of rechtsom het is einde verhaal voor dit politiek proces.

  Dat de advocaat van de President heft aangegeven dat hij zijn pleidooi klaar heeft liggen, vind ik het beste, wat dus betekend dat de President geen einde van het proces zal eisen.

  Trouwens ik heb gemerkt dat niet al mijn bijdragen door komen op de site, moderator is daar een reden voor?


  Maak melding

 35. Musk zegt de US bedoelen dat de President en zijn makkers het gevang in moeten. Musk is het typische voorbeeld van de zwakzinnige negatievelingen.

  Hoe gaat men noch de bak in, met een afgekondigde amnestiewet musk? Vertel ons maar.

  We zijn echt benieuwd.


  Maak melding

 36. Beste kondremangs,

  1e slachtoffer van de KOENOE die (OPNIEUW) over Suriname is geroepen!!!
  MORO E DORO…..YOU CAN RUN, BUT YOU CAN’T HIDE, DiDiBrie!!!
  TIME WILL TELL, Knodremangs!!!
  NOBRUYA
  Advocaat Irwin Kanhai heeft geen prettige dagen meegemaakt. Toen hij donderdag zijn buitenhuis op Saramacca binnenging, merkte hij dat er ingebroken is. Zijn laptop en jachtgeweer zijn verdwenen. Tot overmaat van ramp is hij op Goede Vrijdag door zijn stier aangevallen en heeft gekneusde ribben opgelopen. Ook zijn neus is geschonden. Hij heeft verschillende hechtingen gekregen.

  “Ik denk niet dat de inbraak te maken heeft met mijn werk als advocaat of omdat ik op 13 april wil pleiten tijdens de zitting van de krijgsraad in het 8 december strafproces”, zegt Kanhai verbijtend van pijn in gesprek met Starnieuws. Kanhai is de raadsman van hoofdverdachte Desi Bouterse. De advocaat zegt dat de politie de daders al op het spoor is. “Ik ben elk weekend in Saramacca en heb ook een back-up file op mijn laptop over het proces”, zegt Kanhai.

  “Ik ben niet iemand die paranoia is. Er is ingebroken en mijn laptop is weg, maar ik denk niet dat dit te maken heeft met het proces”. De aanval van de stier vindt hij veel erger, want hij is daardoor uitgeschakeld dit weekend. Met de woorden “Ik heb net enkele pijnstillers ingenomen, ik heb pijn en ik ga slapen”, beëindigt Kanhai het gesprek en hangt op.


  Maak melding

 37. Afu Sensie met recht zegt men dat Bouterse de LIJDER is van de domme en achterlijke massa in Suriname.
  Als Bouterse respect had voor de Surinamers en voor de grondwet had nooit president moeten geworden, hij degradeert het ambt van een president. Hoe dom moet je zijn dat wanneer Bouterse achter de tralies wordt gesmeten het ramp voor Suriname gaat zijn, het is juist een ramp als deze olie domme schurk nog langer zijn gang gaat in Suriname.


  Maak melding

 38. Komt morgen allemaal demonstreren en neem je camera mee om de CTU-ers die langs de kant staan de filmen en fotograferen op de plaat vast te leggen. De bestanden kunt u naar de AIVD sturen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.