“Amnestie moet vonnis Bouterse voorkomen”

34

PARAMARIBO, 4 apr – “Laten we elkaar niet voor de gek houden. De amnestie moet voorkomen dat er een vonnis komt tegen president Bouterse.” Dit zegt Bouterse’s coalitiegenoot Ronnie Brunswijk. Hij windt er geen doekjes om, zoals hij sommige coalitiegenoten wel ziet doen. Alle mooie prietpraat over veiligheid en gerechtigheid is er alleen maar voor de sier. Het gaat de NDP van Bouterse om maar één persoon.

“Het is onacceptabel dat straf wordt uitgesproken tegen de zittende president van het land. Als de NDP’ers bang zijn om het te zeggen, is dat hun zaak. Maar ik ben niet bang en zeg het gewoon. Hij mag geen vonnis krijgen”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. De voormalige rebel tegen het militaire bewind ziet zich dus niets anders ontwikkelen dan een ontsnappingspoging. Ronnie Brunswijk zei eerder niet tegen amnestie te zijn. Hij vindt alleen het moment ongeschikt.

Het is zelfs ongepast, omdat de strafzaak rond de decembermoorden in volle gang is. Waarschijnlijk is er al binnen enkele weken een vonnis. De oppositie noemt het inmenging van het parlement. Het recht moet zijn beloop hebben. Parlementariërs van Bouterse’s Mega Combinatie beweren nu dat het proces rustig door mag gaan. Geen abrupt eind dus. Alleen komt het niet tot een vonnis in geval van amnestie. De oppositie wil het zwart op wit zien.

Bekijk ook:


34 REACTIES

 1. Ok dat is een duidelijk verhaal!!

  Daar zal de internationale politiek zijn voordeel mee doen.

  Graag commentaar van onze NDP groupies: Anna_Z, Sempa, Mr Zuidoost, Ttheo en Paraman….


  Maak melding

 2. Mijn President, luistert u niet naar iederen neemt u nota van het stuk van de heer Henri Behr. Dan komt alles goed met Suriname.God Love You


  Maak melding

 3. hahaha

  hij zet nu vishnudath, bouva, misikaba, paal, doekhi, parmessar, abdoel, tamsiran, somo en de rest voor schut

  hij is wel voor amnestie maar hij komt niet met die verzoening/rust in de samenleving/belemmering voor ontwikkeling/gelijkheidsbeginsel onzin


  Maak melding

 4. Deze man zegt wat iedereen al beseft, maar prima dat hij de dingen bij de naam noemt. Duidelijke taal, maar weet hij ook dat in een rechtstaat de trias politica gescheiden zijn? Alleen in dit land is het mogelijk dat de wetgevende macht (het parlement) op de stoel van de rechterlijke macht (de rechter) gaat zitten om de uitvoerende macht (de regering = Bouterse) te beschermen.

  Als dit gebeurt kun je nog onmogelijk spreken van een democratie en een rechtstaat. Daar gaat alle (internationale) commotie over. Noem het dan zoals het is, een dictatuur.


  Maak melding

 5. Hulde aan de sterke leden van de krijgsraad.Lonnie niet vergeten dat elke uitspraak van een rechter vonnis wordt genoemd.Als het moet dan gaan wij de rechtbank lijfelijk beschermen zodat het tot een rechtspraak kan komen.Want als de hele wereld achter de krijgsraad kan staan,wie zijn wij dan om het niet te kunnen.Als we Bosje hebben kunnen verjagen,dan kunnen wij ook mensen beschermen.De mensen van de krijgsraad zijn het waard beschermd te worden.Wij kunnen geen coups meer toestaan.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Sorry hoor,mr deze domme ezel van ht bos wil volgens mij in the picture komen. Brunswijk als k je was,was k liever in een hoekje gaan zitten. Zogenaamd laat je zien dt je oneens bent. Bn j die karate schop vergeten samen mt somo?? K schaam me dOod vr jullie.


  Maak melding

 7. Woensdag 4 april 2012 om 12:50 uur, door Kwiekwie

  “Mijn President, luistert u niet naar iederen neemt u nota van het stuk van de heer Henri Behr. Dan komt alles goed met Suriname.”

  Beste kwiekwie,
  Ik ben heel erg benieuwd in hoeverre jou pres een luisterend oor heeft, voor een nabestaande, die beweert vergevingsgezind te zijn.

  We benne benieuwd,
  de beroemde woorden van een reeds overleden nabestaande.

  Ik denk dat Bram Behr van een koude kermis zal thuiskomen.
  Dit zal het ultieme bewijs zijn dat jou pres een gevoelloos wezen is en schijt heeft aan alle nabestaanden.
  I dare him…………

  Voorlopig zit hij vrolijk in Guyana.
  Suri schrijft geschiedenis en de pres is uitlandig.
  Of is hij ready om te vluchten?

  We benne benieuwd!


  Maak melding

 8. Excuses,
  “Ik denk dat Bram Behr van een koude kermis zal thuiskomen.”
  Het moet natuurlijk Henri zijn.
  Waar het hart vol van is…
  moderator kunt u dit aub corrigeren in de tekst.
  Bedankt.


  Maak melding

 9. Zo dom is brunswijk niet, hij heeft nog wat principes over in vergelijking met de lachwekkende verschijning van salami. Een ding is nu overduidelijk…het gaat niet om het belang van land en volk, maar om een enkele mens, een moordenaar en mensenrechtenschender die zo bang en laf is zijn straffen te ontlopen. Wat een waardeloos mens toch. Ongeloofelijk dat de oliedomme aanhangers hun koning in hem zien. Oliedomme stommelingen hahahaha.


  Maak melding

 10. Eindelijk iemand die durf te zeggen wat er gaande is.
  Wij weten allemaal dat Bouterse een smerige moordenaar is.Die moordenaar is aan de macht, en probeert de gevangenis te ontlopen door een scherts vertoning. Ga er maar vanuit dat als deze killer niet in de bak komt Suriname nog veel te wachten staat. Het zal mij trouwens niks verwonderen als Brunswijk nog tegen gaat werken. Ratten vreten elkaar doorgaans op.


  Maak melding

 11. Het niet voorkomen van aanname van de amnestie-wetswijziging betekent een Internationale dagvaarding voor Nederland ?
  Het orkestreren en doen plegen van Staatsgrepen in een Staatskundig Onafhankelijk Staat is in het algemeen een wrede en verwerpelijke verstoring van de Internationale Verdragen en Rechts Orde en in het bijzonder de verdragen tussen de Republiek Suriname en het Koninkrijk Der Nederlanden !!!
  Alles worden nu in stelling gebracht om de Amnestie Wetswijziging te stuiten en hierbij heeft Olland wederom het regie !!!
  Welk belang schuilt hierachter en waarom zijn ze zo gebrand om de huidige President veroordeelt te krijgen ???

  SURINAMERS , LANDGENOTEN ONTWAAKT !!!
  Krakti nanga Soso Lobi !!!
  I LOVE SU


  Maak melding

 12. De zgn.December strafproces is een juridische- en politieke manoeuvere , betekenen om de huidige president veroordeelt te krijgen , de rol van het Koninkrijk Der Nederlanden te bagatelliseren en Nederlandse belangen veilig te stellen .
  Nederland zet nu alles op alles in stelling enkel met het doel , de Amnestie Wets-wijziging te stuiten .
  Waarom ???
  Angst om gedagvaard te worden door het Internationaal Hof omtrent de prominente rol en aandeel in case Republiek Suriname ???
  De surinaamse bevolking met de front-combinatie worden en zijn misleid !!!
  En nu ???
  Dinky na tori !!!


  Maak melding

 13. Gewone mensen worden bij het minste en geringste berecht bij wetsovertredingen, misdadigers,drugbonzen,moordenaars en mensenrechtenschenders wordt bij grove overtredingen en brute moorden naast mensenrechten schendingen amnestie gegeven. Wat een land, wat een volk……..wat een vreselijk gevolg.


  Maak melding

 14. Ik had geen ander verhaal van Ronnie B verwacht, moest ie dan zeggen ai baas nu ga je schijten ik beer voor ‘t
  voor je, gaat ie niet doen, en dan kunnen we met z’n allen moeilijk gaan doen, na deng torie dape, daar moet het gebeuren, ze gaan verder moeten, met z’n allen, wij zitten hier en kunnen hoog van die toren gaan blazen, lieb deng.


  Maak melding

 15. beste ronnie brunswijk laat het surinaamse volk zien dat jij alles nog heel goed weet wat er in surinaame gebeurdt is toen en stap uit deze regering en steun deze wet niet want diep van binnen weet ook jij wat voor man bouta is praat met somo en gaan julie in overleg met mensen zo als santokhi en vene jeserun en stop nu het nog kan want als bouta dit door zet gaat hij nooit meer weg en je weet zijn belofters zijn hoe de wint waait vergeten julie niet en nooit 30 jaar is deze recht zaak aan de gang laat het zo en dan zien we wel denk aan al die mensen die het leven hebben gelaten


  Maak melding

 16. @Henk Molenaar

  Waarom wil je mijn commentaar horen op de visie van Lonny? Lonny kent maar één visie en dat is de sotoevisie. En jouw visie is de televisie van het propagandistische NOS-journaal. De rest van je maatjes hebben de visie van een warangvisie.


  Maak melding

 17. Ik dacht dat jullie slimmer waren geworden .
  Maar zo te zien heeft front nog grip op jullie .
  of zijn jullie gewoon dom of traag van begrip .
  Hebben jullie het nog niet door dat el feni de grote HEBie is , nu zijn ze bang geworden voor de na wééén.
  Het front gaat het heel Zwaar krijgen , geloof me .
  De hele surinaamse bevolking gaat hun de rug toekeren .


  Maak melding

 18. Een kat in het nauw maakt rare sprongen, dat is de enige conclusie die er te trekken valt over dit langslepende verhaal.
  Juist dit soort mensen zouden als voorbeeld moeten dienen zodat eventuele andere staatsgreepfiguren weten wat ze te wachten staat.
  Stel duidelijk en onombonden vast wat er zich heeft afgespeelt op die bewuste december dag!
  En zet alle aansprakelijke personen vast voor vele jaren, hiermee laat je zien dat de waarheid altijd zal overwinnen.
  Bouterse moet bloeden voor zijn misdaden, net als ieder ander betrokken persoon!


  Maak melding

 19. Hhahahaahaha anna dacht ik het niet, jij bent de zus van Ebu A ka demiya hahahahaa farakan is een grote demagoog die op iedere weg een beer ziet.
  Waarom heeft gadaffi de rijkdom van zijn land niet eerlijk verdeeld onder de bevolking??Hij en zijn familie leefde in weelde.
  anna we hebben het hier over Suriname en niet over Libie weet jij dat nog? anna jij bent zwakzinnig.


  Maak melding

 20. Beste Surinamers,

  Nu zijn de rapen echt gaar voor onze volk. Heeft niemand dit meer in de gaten die voor deze wet hebben gestemd.
  – Dwz dat iedere misdadiger altijd amnestie krijgt zonder dat hij maar enige tijd zijn straf heeft bekomen.
  – Een ander feit is en dat zal binnenkort heel snel duidelijk zijn. De Toeristische sector wordt nu meteen met 70% gereduceerd. Let maar op! Eindelijk was suriname een beetje bij beetje uit een dal aan het klimmen maar nu rolt het verder richting waar zwaveldampen vandaan komen (Mijn vriend Hugo Chávez weet wat ik bedoel).
  – Al met al is dit een schande en wie dat niet snapt heeft geen scrupules. Geen gewetensbezwaar!
  -Tevens zit men in Nederland te melken over Bouterse maar waarom maakt Bouterse niet bekend met wie hij allamaal zakne heeft gedaan en waarom hij het leven van deze belangerijke personen heeft beroofd?
  – Een gewetensvraag vraag voor Esmerald: Als jouw president incl. zijn kornuiten en vrienden jou eens goed zouden verkrachten en misbruiken maar nog niet van het leven beroven. Dan mogen hun van jou deze personen dus niet gestraft worden? Veel succes met het beantwoorden.

  grtn Piet Paniek


  Maak melding

 21. Wikileaks is met stomheid geslagen. Ga eerst maar graven in het dossier dat voor 60 jaar is weggezet. gelet op jou leeftijd kun jij nog achter die waarheid komen.


  Maak melding

 22. Goed zo Lonnie,nu nog alleen de echte reden waarom je voor die amnestiewet bent.Ik denk zelfde reden als die van die oplichters javaan Somo;DOEKOE


  Maak melding

 23. Surinamers zijn net zo dom als de Nederlanders….wie het best kan liegen die komen aan de macht……zoveel leningen worden aangevraagd door deze regering…jaja zogenaamd voor jullie verbetering Surinamers!Maar intussen gaan jullie en meer belasingen betalen en het levensonderhoud is duur!!!en dan zijn afkeer van Nederland..niet alles was Ned is is fout!Kijk alleen maar naar het volgende:Niemand gaat de straat op om te zeggen en nu is het afgelopen met die onzin!Waarom niet?Niemand durft.Surinamers zijn dus echt net Hollanders!Ik lach hier echt hard om.Ik zou zeggen…de groeten uit Gelderland.


  Maak melding

 24. Esmerald,

  ik wil mijn excuses maken richting jou.
  ik zie nu pas dat jij een stuk tekst citeerd van kwikwie.
  je gaf het beeld dat dit jouw mening is en dat is niet zo. Nogmaals excuses en dan is mijn vraag ook niet van toepassing voor jou.
  Mocht ik jou ooit tegenkomen dan wil u graag een drankje aanbieden voor mijn excuses.

  gtrn pietpaniek.


  Maak melding

 25. Dossier Bouterse.
  Desiré Delano Bouterse geboren 13-10-1945.
  groeide op bij zijn moeder en pleegvader.
  Keert op 11-11-1975 terug naar Suriname om te gaan helpen bij de opbouw van het leger en het land met behoudt van een Nederlandse SOLDIJ.
  Op 25 feb 1980 grijpen deze LANDVERRADERS drie maande voor de verkiezing de macht in het land met medewerking van kolonel valk een blanke Hollander. vanaf toen is Suriname terecht gekomen in stroomversnelling van achteruitgang moreel val moord onderdrukking vernedering foltering genocide en massamoorden, vertrapping van onze grondwet, onze grondwet is toen gewijzigd door deze landverraders zodat ze niet vervolgd konden worden voor de omverwerping van een democratisch gekozen regering.Op 8 dec 1982 laat Bouterse de Surinamers en de wereld zien wat voor misdadige inborst hij heeft door zijn tegenstanders standrechtelijk te executeren zonder enige vorm van proces,op 29 november 1986 laat Bouterse de wereld wederom zien hoe meedogenloos hij is zie hier wat er toen is gebeurd. https://www.google.nl/search?q=moiwana&hl=nl&client=qsb-win&rlz=1R3GZAZ_nlNL407NL407&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=yNR_T4T_DcjpOdvk7O0G&sqi=2&ved=0CGcQsAQ&biw=1280&bih=909.Op 24 dec 1990 wordt er weer een coup gepleegd die bekend staat als de telefoon coup.Hij wordt in Nederland bij verstek veroordeel voor drugshandel en kom daardoor op opsporingslijst te staan van interpol,de tweede man van het leger wordt in Miami opgepakt en voor jaren achter slot en grendel gesmeten, Hij pleegt nu weer een misdadige ingreep in onze grondwet om zo te proberen zijn terechte straf te ontlopen.En niet vergeten de velen jonge onervaren dienstplichtige militairen die de dood zijn ingestuurd tijdens de binnenlandse oorlog die om een grote partij drugs ging. In sommige gevallen hebben de ouders van deze jongens nooit een lijk gezien. De materiele schade die deze meedogenloze BEEST Bouterse heeft aangericht in Suriname zit in de miljarden Euro als je het uitrekent,De immatriele schaden zal generatie lang duren voor ze geheeld worden. Dames en heren en de jongeren dit is die monster waar een deel van mijn landgenoten hun hoop op hebben gezet,dit is de man die door een deel van die kakkerlakken in mijn land aanbeden wordt.
  SCHANDE en nog eens SCHANDE voor gehele mensheid.
  Paramanpinto hier heb je een deel van jou moordenaars Dossier die op waarheid en feiten berust is.


  Maak melding

 26. Een amnestiewet, ik weet niet hoe deze wet er uit ziet in Suriname, maar betekent niet automatisch dat er amnestie verleent wordt. Eerst zal er toch een vonnis uitgesproken moeten worden, of is het in Suriname de omgekeerde wereld. Ik begin het haast te geloven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.