Somohardjo: amnestiedebat is geen wedstrijd

38

PARAMARIBO, 3 apr – Het parlementair debat over amnestie is geen wedstrijd. Dit stelt parlementariër en Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo. Hij heeft soms de indruk dat het meer om het scoren gaat dan de feiten. “Niemand gaat scoren, het gaat niet om winnaars of verliezers, maar om het Surinaamse volk en zijn toekomst”, aldus Somohardjo.

Zijn pleidooi voor amnestie moet tegen dat licht gehouden worden. “Het volk wil de waarheid horen. De vraag is of de waarheid naar boven gekomen in de afgelopen dertig jaar”, zei Somohardjo. Het strafproces rond de decembermoorden is daar kennelijk niet goed genoeg voor. Verscheidene parlementariërs, voormalige politieke makkers, namen flink aanstoot aan Somohardjo’s woorden. Ruth Wijdenbosch (Nieuw Front/NPS) vindt zijn standpunt opmerkelijk.

Alsof de werkelijkheid van nationale en internationale kritiek er niet toe doet. Somohardjo ontkent in alle toonaarden. Zijn besluit om voor amnestie te gaan volgt op lang wikken en wegen. “Ik houd rekening met alle waarschuwingen, maar ik moet gehoorzamen aan mijn achterban. Ieder moet ooit een moeilijke beslissing nemen. Nu staan we weer voor een moeilijke beslissing. Laat internationale organisaties ons helpen voorkomen dat er ooit weer coups gepleegd worden. “


38 REACTIES

 1. Hier spreekt de meest corrupte Surinaamse politicus aller tijden: het dat is een hele prestatie gezien de enorme concurrentie.

  Somo heeft slechts één belang: en dat is zijn linker en rechter zak. En die zijn beiden goed gevuld de afgelopen maanden..


  Maak melding

 2. Deze man probeert de waarheid naar zijn hand te zetten en op die manier de werkelijkheid te negeren. Het is geen wedstrijd nee, iedereen wil gewoon dat het recht zijn beloop heeft. In een kleine gemeenschap als Suriname is een waarheidscommissie een slecht idee omdat de slachtoffers de ongestrafte moordenaars dagelijks en overal tegen kunnen komen. Hoe moeten zij zich dit trauma in hun leven dan verwerken? Bovendien, de zaak is al onder de rechter (…) en in een rechtstaat doet de rechter uitspraak. Rosenthal heeft gelijk, de slachtoffers hebben recht op dit proces. Somohardjo moet nu niet proberen mensen een rad voor ogen te draaien, hoe sluw en gewiekst hij ook mag zijn, hij is tegelijkertijd ook heel doorzichtig.


  Maak melding

 3. ik weet het niet hoor wat het is met deze man toen hij in de bevrijdingsraad was heeft hij met alles wat hij kon samen met brunswijk tegen bouterse verzet nu heeft zijn vrouw een mooier baan gekregen van bouta mischien is er nog meer belooft of geld wat is er aan de hand daar in suriname dit kan gewoon niet er zijn mensen vermoordt en de club waar de daders in zitten willen hun leiders vergeven door ze geen straf te geven wat voor club is die ndp nou echt en deze mensen willen een land bestuuren met een killer als president en hem amnestie geven waar zijn ze mee bezig dit kan en mag nooit gebeuren er is maar een plek voor desi delano bouterse en zijn roversbende en zijn clubje ndp in de gevangenis weg met die rotzooi


  Maak melding

 4. Amnestie, volgens Somo om het Surinaamse volk en zijn toekomst.Niet het volk maar het beschermen van zijn eigen belangen,de javaanse bevolking heeft hij verraden voor duizenden DOLLARS.
  De normen en waarden van een javaan heeft hij niet.
  Maar de tijd zal het leren.De volgende verkiezing zal hij met de staart tussen de benen bescherming zoeken.


  Maak melding

 5. “het gaat niet om winnaars of verliezers”, vindt Somohardjo? Als die wet er komt zijn er wel degelijk verliezers: het volk van Suriname in het algemeen en de nabestaanden van 8 december (en zijn we in wezen dat niet allemaal?!) in het bijzonder!
  Het gaat natuurlijk om waarheid maar ook dat de daders de hun toekomende straf krijgen. Dat de amnestiewet de waarheid zal onthullen is ofwel zeer naïef gedacht ofwel een onthutsende leugen.


  Maak melding

 6. Daar is ie weer,landverrader,somo houdt er nooit mee op.Ken somo vanaf mijn jeugd in suriname,daarna in rotterdam,binnenweg alwaar hij een gokhuis runde.Hoe in god,snaam(als die bestaat) kan zo,n man in surinaamse politiek zitten,hoe kunnen mensen toch blijven volhouden dat het goed zal gaan met suriname.Het klopt als een bus somo is een kameleon,en een smerige.Voor de onafhanklijkheid bracht hij al die javanen naar nederland liet ze daarna in de steek,maar wel goed gespekt heeft hij ze verlaten,om toen een opvang te beginnen aan de lange hilleweg(makmur).Jongens,ik wens jullie die met zoveel lof praten over deze regering,veel succes.De tijd leerd wel


  Maak melding

 7. Laat internationale organisaties ons helpen voorkomen dat er ooit weer coups gepleegd worden. “

  Ai somo je bent een echte EZEL
  Die coup is nu al gepleegt door jou brunswijk en bout.
  Dus ga lekker terug naar indonesie bij je vrouw,en ontvang maar eeuwig durend daggelden van het domme volk.


  Maak melding

 8. Somohardjo is en blijft een onbetrouwbare politicus. Hij is een windvaan net als Willy Soemita. Niets nieuws onder de zon op dit punt.

  Mede door toedoen van deze twee en(die nu zwijgzame Brunswijk) zitten wij nu opgescheept met een besmeurde president.

  Maar eerlijk is eerlijk. Dit zijn de politieke leiders welke door grote delen van het Surinaamse volk gekozen en verkozen zijn. Where did we go wrong? Dyeme…


  Maak melding

 9. Beste kondremangs,

  Kunt u de beelden van het ordinair gevecht in de DNA van december 2007 voor de geest halen?????
  Cowboy Ronnie en Somo, die Doekhie als voetbal gebruikten……
  Is dit alles al vergeven en vergeten????
  Is dit dezelfde Somo,die samen met Liesdek-Clarke en Lee Hong Fong(NPK 1) ondergedoken was, om GEEN meerderheid te geven VOOR de Onafhankelijkheid????
  Is dit dezelfde Somo, die als ENIGE parlementarier in 1980 TEGEN amnestie had gestemd voor de coupplegers??
  Is dit dezelfde Somo, die ACTIEF tijdens de rambocuscoup van maart 1982 vocht tegen het regiem van Bouterse???
  Is dit dezelfde Somo, die in Nederland op de tv had gevochten TEGEN een bouterse-aanhanger???
  Is dit dezelfde Somo, die ACTIEF cowboy Ronnie vanuit de bevrijdingsraad steunde in zijn strijd TEGEN Bouterse????
  Is dit dezelfde Somo, die de Pendawalima uit elkaar liet vallen????
  Het lijkt op zijn dubbelganger,als je naar het bovenstaande kijkt……Maar hij is het echt!!!!!
  Jawel,dezelfde man, die als Minister moest aftreden wegens verkrachting…….
  Jawel;dezelfde opportunist, die zijn voormalige makkers en zijn ziel voor een bord linzensoep(posities;grond en zijn vrouw als ambassadrice in Indonesie)verkocht heeft aan de duivel(lees in het Surinaams)…….
  Het Surinaams volk is VERGEVINGSGEZIND……jazeker!!!
  Alleen hebben politici MISBRUIK gemaakt van die vergevingsgezindheid van de Surinamer…….MAAR we pikken NIET alles, Kondremangs!!!
  Somo, let op mi boi. ALS die man, aan wie je je ziel verkocht hebt, KLAAR met je is, zal je het merken!!!! en het kleingeld mag je houden……..een vos verliest zijn haren;maar niet zijn streken!!!
  Somo, ik hoop niet voor je, dat mevrouw Somo in Djakarta de bloemetjes buiten zet….maar dat zou je verdiende loon zijn voor je VERRAAD aan het Surinaams volk.
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 10. natuurlijk is het een wedstrijd,..een race tegen de klok…

  TIK TIK TIK TIK..

  Komt er eerst een verdict,of komt toch die amnesty!!

  Slapeloze nachten Dada Desi…wel,dan hoop ik dat deze duurt tot jou laatste adem!!


  Maak melding

 11. Somohardjo is een vuile rat die “na lang wikken en wegen” instemt met de amnestie voor dat stelletje moordenaars. Hij bedoelt te zeggen dat hij voor een mooi baantje voor vrouwtje en enkele honderd duizenden dollars zich heeft om laten kopen. Geld wat ook nog eens afkomstig is van de grootste drugscrimineel en moordenaar van Suriname. El presidente. Hoe kan een sergeantje zoveel geld verzamelen. Juist als coupeleider de staatskas plunderen en coke en wapenhandel.


  Maak melding

 12. Somo het is geen wedstrijd brada, het is pure ernst, sa je doe, luister als je iets doet denk goed na dat moet jij weten, niemand dwingt je, je hebt toch schijt aan de bune, vergeet niet ooit zat je in die shit, weet je nog, ie kong no, remember, remember boeng.


  Maak melding

 13. Meneer Somohardjo,

  ik heb je met Tjon zien vechten; jij sloeg eerst.
  ik heb je Doekhie verschrikkelijk zien schoppen
  je heb mensen opgelicht; denk aan de tijd met makmoer
  schending van de eerbaarheid van deelneemsters aan het
  Miss Jawa 2002 Contest,

  en zo weet ik meer misdaden van jou.
  maar nu speel je voor Jesus.

  Ik plak hier een stukje van een artikel over jou:

  over de verdubbeling van het aantal asiel aanvra -gen door
  Surinamers. Voor het eerst is hierdoor een achterstand in de
  afhandeling ontstaan. (“Het gaat om duizenden gevallen”).
  na 8’01”
  Fragment G. Herder (Rotterdamse politie) over de velen
  asielaanvragen. Door het strengere toelatingsbeleid proberen
  velen volgens hem wegen te vinden om de status politiek
  vluchteling te krijgen (“Bij de aanvraag weet je al dat het
  twee tot drie jaar duurt”).
  na 10’35”
  Gerard Herder geeft voorbeelden van merkwaardige aanvragen
  van Surinaamse vluchtelingen waarbij Stich-ting Makmur
  bemiddeld had. Vertelt over de dubieuze werkwijze van Makmur
  (bedreigingen, afpersing van hun ‘klanten’).
  na 18’15”
  Gesprek met twee anonieme ex-Makmur-klanten over hun
  behandeling door Makmur en haar voorzitter Somohardjo.
  na 22’34”
  Annemarie Busser (Vereniging Vluchtelingenwerk Rijn-mond)
  over de klachten die zij ontvangen over de Stichting Makmur.
  na 24’15”
  Ed Klevers (Vereniging Vluchtelingenwerk Rijnmond) noemt de
  bezwaren die zij hebben tegen Stichting Makmur. (“Als dit
  doorgaat, heeft het ontzettende consequenties voor het
  vluchtelingenbeleid in Rotter-dam”) – muziek.
  na 26’45”


  Maak melding

 14. DE INKTVIS PAUL LEEFT NOG.

  Bouterse zei een keer in NDP-kringen :

  ” Kijk, we houden allemaal wel van geld, maar die Somohardjo verkoopt zelfs zijn moeder ervoor.
  Hij doet niets zonder geld; hij hanteerd altijd chantage methode. Als ik met hem praat dan moet
  ik in beide handen geld hebben”.

  Als ik de handel en wandel van Somo onder de loupe neem, dan kan ik de uitspraak van Bouta
  wel tien keren onderstrepen.

  Want wat denkt u dat hij plotseling na een onderhoudt met bouta met spoed naar het buitenland ging doen ?
  U kunt het raden. Hij was het geld — een miljoen US dollars— in ontvangst gaan nemen.
  We weten ook raden welke de businessmannen het zijn die het voorschoten. Bij de verkiezingen had er zich ook zoiets afgespeeld.Weet u nog het verhaal van de inktvis Paul ?

  Weet u nog de opdracht die hij aan zijn leden had gegeven om niets te doen zolang hij niet terug is ? Wel
  hij was toen nog wachtende op het geld. Het was nog niet rond; de financierder was niet op tijd komen opdagen.
  Somo belde van daaruit steeds naar Bouta van : “hey, pe a mang tang , me waktie so langa kaba”.enz. enz.

  Somo kwam heeeeel blij terug, weet u het nog ? Leek het erop alsof zijn kind ernstig ziek was of is ?


  Maak melding

 15. Na deze uitspraak ligt er op het bureau van de PL
  (tijdelijk gevestigd in Jakarta) een brevet van
  onvermogen voor de Surinaamse rechters.

  Zoveel vertrouwen heeft de partner van de huidige
  Surinaamse ambassadeur in Indonesië (laten wij niet
  vergeten dat voor deze man alleen dit gegeven ertoe
  doet) in de rechtstaat!!!

  De PL charlatan, staat onder zware druk van zijn
  achterban (lees Amina) om voor te stemmen.
  Anders is het weg baan en weg vele reizen en
  bezoeken aan kartika plaza Jakarta!


  Maak melding

 16. Het is inderdaad geen wedstrijd, maar eigen belang, het geld wat je iedere maand krijgt, en dus niet verdiend, is eigenlijk bloedgeld wat je te danken hebt om over lijken te kunnen gaan, en met zulke verraders moet dit land op een hoger niveau komen, juist wanneer dit soort figuren van het toneel verdwenen zijn samen met Bouterse, Brunswijk, en die grote leugenaar van Ramlallal van de palu, en die voorganger misikaba, Panka en Weart, dan pas zal je rust en stabilliteit en vooruitgang gaan krijgen.


  Maak melding

 17. Somo dan hadden jullie voor de verkiezing dit bekend moeten maken ,dan zou je misschien geen acherband hebben,jij moetje schamen Somo want de grootste verrader ben jij,jij denk aan jou zelf en niet aan de volk van Suriname,was iemand van jou vermoord in die wedstrijd,toch zou je die wedstrijd verkopen om te winnen.


  Maak melding

 18. Het moge duidelijk zijn. Het Surinaamse volk had nooit maar dan ook nooit Desi Bouterse tot president van de natie moeten kiezen. Een internationaal veroordeelde crimineel tot President kiezen is je land ronduit belachelijk maken. Overigens er ligt een internationaal opsporingsbevel. Bouterse heeft al die tijd zich vrij kunnen verplaatsen door het land. Zowel de regering als de Minister van Justitie hadden er voor kunnen zorgen dat Bouterse gearresteerd werd en achter slot en grendel kwam. In deze vind ik dat het handelen van de vorige regeringen en in het bijzonder de Ministers van Justitie laakbaar gehandeld hebben!


  Maak melding

 19. Somo heeft zijn verzamelde gegevens uit de jaren tachtig voor wat dollars verkocht aan linscheer.Dat bedoelt hij met zijn achterban.Want voor hij de kon makandra had,was zijn standpunt al bekend.

  Cobie.


  Maak melding

 20. Somi zegt:
  Ieder moet ooit een moeilijke beslissing nemen. Nu staan we weer voor een moeilijke beslissing.

  Misselijke opmerking van Somo … die man heeft geen enkele Benul van moreel-ethische normen en waarden, daarom ervaart hij zijn beslissing als een Moeilijk beslissing.

  De waarheid is namelijk, dat als je integer bent en je beslissingen neemt die gebaseerd is op oprechtheid en zonder eigenbelang, dan is geen enkele beslissing MOEILIJK, maar juist Bevredigend !!!!


  Maak melding

 21. Als je naar Somo en zijn schaapskudde kijkt, zou je wensen dat we in Suriname het capaciteitskiesrecht hadden. (capaciteitskiesrecht d.w.z. iemand krijgt pas kiesrecht na het behaald hebben van bepaalde examens). Nu hebben we het districtenstelsel, dat het omgekeerde lijkt van capaciteitskiesrecht: hoe minder geschoold de kiezers van een bepaald district, hoe meer waarde hun stem heeft, ‘one man, one vote’ bestaat nu ook niet in Suriname. Wij zitten nu met de puinhoop van een regering waarin (de vertegenwoordigers van) de ongeschoolden oververtegenwoordigd zijn.


  Maak melding

 22. Van deze lage saka saka mek-mek jampanesie kan je alles verwachten,Werd eerst gehaat door de ndp-ers en nu wordt hij opgehemeld.Heeft al zoveel vloekgeld ontvangen.

  Danitia


  Maak melding

 23. Onze aartscorrupte leugenaar Somo stapt volgende week nar het aannemen van de amnestiewet met een grote glimlach in het vliegtuig naar Indonesie. Deze man staat model voor de Surinaamse politicus: onbetrouwbaar, corrupt, eigen belang eerst en schijt aan het Surinaamse volk.


  Maak melding

 24. Ik ben zelf half Javaan/Chinees maar voelde mij altijd meer javaan dan chinees.Maar als ik deze zgn.leider van de javanen hoor en zie,dan schaam ik mij om javaan te zijn.Door hem heeft men een andere kijk op de “javaan”.En ik heb heel veel vrienden en kennissen hier in Ned.en ook in Sur.die javaan zijn,maar die kunnen het ook niet vatten dat deze vroegere oplichter hier in Ned.een leider is van de “javanen”.Hij geeft deze vredelievende bevolkingsgroep alleen maar schande.Want deze zgn.leider denkt maar aan zichzelf en zijn familie.


  Maak melding

 25. De Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo heeft voor de volle honderd procent gelijk. Dat er politici en andere mensen het lef hebben om deze AMNESTIE trachten te dwarsbomen. Zij vallen Paul Somohardjo aan en verwijten hem. Wie men moet verwijten, verwijt men niet. De misdaden onder andere gepleegd tegen de menselijkheid door landen die men uitgerekend deze foute landen als boeman – grote schrik – willen stellen jegens de huidige bestuurders en bevolking in Suriname is een zeer laffe, kwalijke averechtse daad en niet meer van deze tijd.

  Nederland heeft toch ook eigenhandig zichzelf amnestie verleend, nadat zij het voor het zeggen hadden in Suriname. Nu gebeurt het immers middels een meerderheid in de assemblee van Suriname. Alleen om principiële redenen en vanwege de historie van Nederland in Suriname, ook i.v.m. de Staatsgreep van 1980, zou Rosenthal totaal geen recht van spreken kunnen hebben. Rosenthal dient zich het allereerst te bekommeren om de stukken die weggemoffeld zijn door zijn regering en met behulp van uit zijn partij afkomstige VVD. Daar is het toen mee begonnen in 1980. Dergelijke stukken zijn belangrijk om objectief te kunnen oordelen. Dat Brunswijk zegt dat hij AMNESTIE steunt en dat er hierna een hoofdstuk moet worden afgesloten is goed, doordacht en heel intelligent benaderd. Dit is nodig voor Suriname om beleid uit te kunnen voeren. Heeft Nederland zich ooit bekommerd omtrent haar verleden in Suriname, over met name de psychische kant van het hele gebeuren en het effect vandaag de dag nog steeds, periode na de slavernij waar ook tienduizenden doden vielen te betreuren.

  Waren het met name niet Rosenthal en Maxime Verhagen die zeiden zich niet te bemoeien met Suriname onder Bouterse. Wanneer ze een klassieke gelegenheid denken te hebben gevonden om zaken op te stoken, op te hitsen, op te ruien, negatieve gevoelens aan te wakkeren, dan zijn Rosenthal en ouderwetse makkers er als de kippen bij, zelfs tegen beter weten in. Rosenthal dient te beseffen dat het Surinaamse volk de les niet voorgelezen wilt worden door uitgerend en in het bijzonder Nederland. Dat willen de mensen, althans een grote meerderheid zeer zeker niet. Rosenthal een man van straks 67 jaar moet zich diep en diep schamen. Het blijven frustreren, voor de gek houden en vernietigen van de toekomst van de jongeren in Suriname die nog een lange weg voor zich hebben, jongeren die in grote getallen hebben gekozen voor de NDP van Bouterse. Rosenthal vergeet dat ook in Suriname de jongeren kunnen googlelen, waarbij met name historie van elk land na te trekken valt en de nodige conclusies kunnen worden getrokken. Dat Nederland samen met hun sterke helaas vaak ook laffe broeder de VS (USA) een VN resolutie heeft helpen manipuleren en 500.000 mensen alleen maar in Irak recent de dood in hebben gejaagd. Waaronder ook hun eigen vaak jeugdige militairen, daar dient Rosenthal zich ernstige zorgen over te maken, over het letterlijk vertrappen van de internationale rechtsorde. Maar nee, daartoe is deze meneer Rosenthal te laf voor. Het op ouderwetse politiek bedrijven van: mijn vader is veel sterker dan de jouwe, mag niet in stand worden gehouden, zoals door deze laffe figuren die zwichten voor oorlog tuig en doen alsof het ze zo te doen is om rechtsorde. Een openlijke leugen is dat.

  Somohardjo en Brunswijk handelen erg wijs en in Surinaams voordeel. Dat deze beide heren de vele lafhartig gestelde lui beschaamd, confuus, en verlegen maken is een feit. Dat uitgerekend zij degene moeten wezen die dergelijke personen een stukje beschaving moeten bijbrengen. Brunswijk kent als geen ander de nodeloze gevaren conflict en mag gezien worden als een hoge ervaringsdeskundige.

  Wij weten allen dat de huidige aanpak in onze wereld zeer te wensen over laat. En als deze twee heren duidelijk met achterban kiezen voor de vrede, dan zijn ze zogenaamd in de ogen van de lasteraars en ophitsers, onder wie een Rosenthal, onder het mom van rechtsorde niets waard.

  Trouwens in Nederland is men heel voorzichtig men het geven van een niet gehersenspoelde mening. Elkeen weet in Nederland dat wij te maken hebben met een “schijndemocratie”. De stomme Bush- opvatting van weleer wordt gehanteerd: wie niet voor mij is, is tegen mij, is funest voor de democratie en heeft bij vele angsthazen wortel geschoten. Daarmee zitten wij opgescheept en raken ongedurfd en verworden als hypocriete mensen. Anderzijds vergeet men dat er ook genoeg integere persoenen rondlopen in Nederland met hun verstand op de juiste plaats. Dus om te schelden op een Bouterse en nu ook een Somohardjo en een Brunswijk, ziet men als een way of life om zich staande te houden en te “mogen” overleven in de Nederlandse maatschappij. Indirect creëert, stimuleert en beschuldigt men Nederland van schijndemocratie door zich een dergelijke houding van meeloper aan te meten.

  Ik ben ook nauw nabestaande met betrekking tot 8 december 1982, maar voorkom het te misbruiken. Ik geef onomwonden, ruiterlijk en openlijk toe AMNESTIE in Suriname te ondersteunen en voorstander van te zijn. Reden daartoe is dat ik ruimschoots op de hoogte ben over de totale politieke situatie in Suriname. Ook ben ik m.b.t. Suriname degelijk op de hoogte omtrent de verbanden die er bestaan met het buitenland, waaronder Nederland en de VS. Over de vele goede en ook de niet goede dingen. Dus mij kan men moeilijk “knollen voor citroenen verkopen”, als het gaat om Suriname. Om mijn jawoord te geven m.b.t. AMNESTIE en VREDE in Suriname heb ik zeker niet de fiat voor nodig van verderfelijke, ouderwets krengerige, boos lieve of gemene figuren.

  Ik ben als nauwe nabestaande, peetzoon tevens neef van de GROTE SURINAMER, wijlen Cyrill Daal. Misbruikt u de naam van deze GROTE SRANAMANG niet vanuit uw kwade ziel, kwaadaardige bedoelingen en slechte gedachten.

  Ik ben nooit omgekocht en ben nimmer voor geen goud door wie dan ook om te kopen. Dit zeg ik, in geval van hardnekkige leugenaars, belazeraars en misleiders, die dit stuk zouden willen ontkrachten. Deze nabestaande voert geen komedie op en heeft zich onder geen enkel juk geplaatst van geen enkel mens als zichzelf, uit respect voor de getroffenen.

  Moge de ziel van deze GROTE SURINAMER Cyrill Daal en ook alle andere getroffenen in VREDE rusten.

  AUTHENTIEK en INTEGER


  Maak melding

 26. Die stomme Somo is zo dom, dat hij niet eens weet dat met het instemmen van die wijzigingswet, hij ook nog gedagvaard kan worden, en Internationaal een reisverbod opgelegd kan krijgen, wegens het meewerken aan aan een wet die schendingen van de grondwet met zich mee brengt, en deze figuren worden allemaal geweerd in het buitenland, dus Somo het reizen naar je liefje in Djakarta is voor jou dan ook gelijk verleden tijd geworden.


  Maak melding

 27. Somo-Somo!

  Een draaikont is geboren in de Nederlandse politiek. We weten allemaal wat daarmee bedoeld wordt.
  Een “Somo-Somo” kan alleen in de Surinaamse politiek.
  Die is vele malen gevaarlijker, bedrieglijker, slechter, corrupter en oneerlijker dan een draaikont.
  Hoop!
  De enige hoop die we hebben is dat Somo in 2015 dood is. Zijn opvolger zal bij de nieuwe verkiezingen door alle andere politieke partijen omarmd worden.
  Wat ook dood is in 2015 is de Surinaamse politiek. Want als een woord toepasselijk is voor de politiek in Suriname dan is dat OMKOPING!
  Wedstrijd of geen wedstrijd; er wordt altijd iemand omgekocht.


  Maak melding

 28. A cry for help?????

  “Laat internationale organisaties ons helpen voorkomen dat er ooit weer coups gepleegd worden.”

  Wat zou somo bedoelen met bovenstaande zin?
  Is dit een stille roep om hulp?
  Zou die bang zijn?

  Ik heb begrepen dat 2 leden van zijn partij tegen zijn.
  Hebben deze leden geen achterban?
  Waarom komen deze 2 leden niet met een eigen verklaring naar buiten.


  Maak melding

 29. Beste T. R. Sleur: En Sinterklaas, De Paashaas en de Kerstman bestaan ook echt!!!

  En volgens jou betoog in dit verlengde: “Somohardjo en Brunswijk handelen erg wijs en in Surinaams voordeel.


  Maak melding

 30. @T. R. Sleur ,
  Bouterse was ook kind aan huis bij de Daals.
  Bhagwandas was jeugdvriend van Behr.
  De mede-bedenker van 8 dec Imro Themen was zwager van Wijngaaarde.
  Geeft aan wat voor monsters het zijn.


  Maak melding

 31. Ik zie dat SURINAME en zijn politicus vooruit zijn gegaan.Politiek bedrijven is eigenlijk niets anders dan acteren.Wie is en zal de beste acteurs zijn? Beantwoord het zelf maar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.