Kruidendokter uit Suriname op internationale conferentie

4

De Surinaamse kruidendokter Edje Alingo Doekoe uit Pikin Slee heeft gisteren (2 april 2012) een presentatie gehouden op de internationale conferentie TEDx Maastricht getiteld ‘The Future of Health’.

Doekoe was uitgenodigd om als ‘medicijnman’ de Saramaccaanse vorm van traditionele gezondheidszorg in Suriname toe te lichten. Zijn presentatie was wereldwijd via een livestream-internetverbinding te volgen.

In Pikin Slee kon de dorpsgemeenschap ook meekijken. Daarvoor werd in het dorp een ADSL-verbinding gerealiseerd met medewerking van Telesur. Dit cybercafé werd in Saramaccaanse stijl gebouwd en blijft na de conferentie bestaan.
Bekijk ook de reportage van Waterkant.TV:


Bekijk ook:


4 REACTIES

  1. zwart word weer misleid door blank ze willen alles te weten komen om straks later flink van te profiteren.gelukkig doen mijn indiaanse broeders niet aan mee want die zijn toch ietsje verder qua kruiden in het binnenland


    Maak melding

  2. We willen niet perse profiteren van Edje en zijn dorpsgenoten. We wilden hem een internationaal podium bieden, zodat hij de Saramaccaanse geneeskunst met de wereld kan delen. Onze ‘profijt’ is vooral om aan de Westerse gemeenschap te laten zien dat er meer visies zijn op ziekte, gezondheid, leven en dood.

    Marcel Wortel
    TEDxMaastricht


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.