vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidKruidendokter uit Suriname op internationale conferentie

Kruidendokter uit Suriname op internationale conferentie

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse kruidendokter Edje Alingo Doekoe uit Pikin Slee heeft gisteren (2 april 2012) een presentatie gehouden op de internationale conferentie TEDx Maastricht getiteld ‘The Future of Health’.

Doekoe was uitgenodigd om als ‘medicijnman’ de Saramaccaanse vorm van traditionele gezondheidszorg in Suriname toe te lichten. Zijn presentatie was wereldwijd via een livestream-internetverbinding te volgen.

In Pikin Slee kon de dorpsgemeenschap ook meekijken. Daarvoor werd in het dorp een ADSL-verbinding gerealiseerd met medewerking van Telesur. Dit cybercafé werd in Saramaccaanse stijl gebouwd en blijft na de conferentie bestaan.
Bekijk ook de reportage van Waterkant.TV:


opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
  1. zwart word weer misleid door blank ze willen alles te weten komen om straks later flink van te profiteren.gelukkig doen mijn indiaanse broeders niet aan mee want die zijn toch ietsje verder qua kruiden in het binnenland


    Maak melding
  2. We willen niet perse profiteren van Edje en zijn dorpsgenoten. We wilden hem een internationaal podium bieden, zodat hij de Saramaccaanse geneeskunst met de wereld kan delen. Onze ‘profijt’ is vooral om aan de Westerse gemeenschap te laten zien dat er meer visies zijn op ziekte, gezondheid, leven en dood.

    Marcel Wortel
    TEDxMaastricht


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES