Conflict Surinaamse brandweer naar climax

4

PARAMARIBO, 3 apr – Het arbeidsconflict bij de brandweer stijgt naar een climax. De regering zet andere hulpeenheden in als antwoord. Dit is niet eerder voorgekomen. Als dat nog niet voldoende teken aan de wand is, is er de morele verontwaardiging. De starre houding van de brandweerlieden wekt meer en meer antipathie op. De regering wil niet blijven toekijken.

Daarom is een beroep gedaan op rampenteam NCCR. Die zal volgens vicepresident Robert Ameerali optreden in geval van calamiteiten. Tijdens spoedoverleg met de ministers van Justitie & Politie, Defensie en Openbare Werken is de knoop doorgehakt. “We hebben met verontwaardiging kennis genomen van de situatie”, zegt Ameerali. Het NCCR zal net zo lang waarnemen als de loonstaking duurt bij de brandweer. Het rampenteam mag nu hulp verlenen bij verkeersongevallen.

4 REACTIES

 1. I.p.v. morele verontwaardiging over de brandweer uit te spreken, dient Ameerali zichzelf een spiegel voor te houden. Als hij het actiemiddel van de brandweer verwerpelijk vindt, zijn goed recht, dan dient hij de brandweer in kort geding voor de rechter te dagen. Het stakingsrecht is een onvervreemdbaar recht van arbeidsorganisaties, en die wordt door de rechter slechts ingeperkt, als het algemene belang door de actie ernstig geschaad wordt. Misschien moet de VP bij de president te rade gaan, die in het verleden de democratie vanwege een vakbondsconflikt om zeep hielp. 😉


  Maak melding

 2. brandweer klacht,er een conflict geweest met de politie-bond,verpleegkundigen uiten hun ongenoegen, dan weer de buschauffeurs en dan ook het onderwijspersoneel en ga zo voort!!!! ………MAARRRRRRR……….

  HEB JIJ EEN KLAAGZANG GEHOORD VAN HET LEGER?????

  Da fa dang,…..wel mi boi….Dada heeft zijn leger paraat!!!

  Eey Brandweer…Dada heeft jou niet nodig want hij houdt van……..PLATBRANDEN……..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.