“Waarheid in alle zuiverheid naar boven halen”

59

PARAMARIBO, 2 apr – Onmiddellijk na aanvaarding van de nieuwe amnestiewet, wordt een waarheidscommissie ingesteld. “Teneinde de waarheid in alle zuiverheid naar boven te halen”, zei André Misiekaba (Mega Combinatie/NDP) in het parlement. Tijdens een nogal roerige aanvang van de openbare vergadering, gaf hij een kleine wijziging aan. Het instellen van een waarheidscommissie wordt opgenomen het wetsvoorstel.

Het Nieuw Front, NF, gaf op verscheidene momenten aan het wetsvoorstel af te keuren. “Het is een gedrocht”, zei Guno Castelen (Nieuw Front/SPA). Het NF greep terug naar de voorbereidende gesloten vergadering. In het eindverslag zou ook het ‘minderheidsstandpunt’ van het NF opgenomen moeten worden. Het standpunt komt op afkeuring neer van het voorstel.

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons zou nog onderzoeken of er afgesproken was dat het standpunt opgenomen zou worden.


59 REACTIES

 1. Die “waarheidsvinding” is natuurlijk een wassen neus. Geen van de daders van destijds heeft een belang om er aan mee te werken en niet meewerken staat ook geen sanctie op. Laat eerst de rechter spreken, daarna kunnen we het MISSCHIEN over amnestie hebben!


  Maak melding

 2. Ben zeer benieuwd hoe de commissie tot stand komt, wie daarvan deel uit gaan maken en vooral wie door de commissie zal worden gehoord.


  Maak melding

 3. Suriname staat te kijk voor heel de wereld…..

  De Europese Unie vindt dat voldoende duidelijkheid moet komen over de Decembermoorden. Pas dan is er in het land verzoening mogelijk, zo
  stelde een woordvoerster van EU-buitenlandchef Catherine Ashton vandaag in een verklaring. Alle Surinamers, zowel de autoriteiten als burgers, moeten samenwerken om te voorkomen dat het huidige proces van verzoening afbreekt. Daarvoor is het nodig dat er voldoende licht wordt geworpen op de ‘onderliggende gebeurtenissen’, aldus de zegsvrouw, daarbij doelend op de Decembermoorden.


  Maak melding

 4. Dat is nou het verschil tussen fatsoen en afschuw
  President Hongarije afgetreden
  BOEDAPEST – President Pal Schmitt van Hongarije is afgetreden. De aanleiding is een beschuldiging van omvangrijk plagiaat in zijn proefschrift van 20 jaar geleden. De president heeft zijn aftreden maandag zelf bekendgemaakt.
  President Suriname hoofdverdachte van 15 moorden en afslachting van mensen, blijft zitten en lacht heel het parlement uit.


  Maak melding

 5. Als ik naar de beelden en beweringen van Misiekaba kijk die opgenomen zijn voor de verkiezingen, dan hebben ook deze toezeggingen geen enkele waarde. Straks beweert Misiekaba dar hij er niet bij was of te jong was toen hijzelf zei dat het rechtsproces ongehinderd moest plaatsvinden en de moordenaars van 8 december gestraft zouden moeten worden. Misiekaba is, net als een heleboel andere Surinaamse politici trouwens, een grote opportunistische leugenaar. Wat ik me ook afvraag: “hoe weten Misiekaba en Meye, als voorgangers in de kerk, dat Jezus voor ons aan het kruis gestorven is? Dat vond niet 30, maar ongeveer 2000 jaar geleden plaats, zij waren toen niet te jong, ze waren toen helemaal niet geboren. Blijkbaar weten ze uit het verleden slechts selectief datgene wat ze willen weten.


  Maak melding

 6. Parlementsvoorzitter Jennifer Simons laat nu haar ware gezicht zien…”We zijn vrij, we zijn eindelijk vrij”

  Een voorzitter van de DNA die het toestaat dat de grondwet wordt vertrapt!!!!


  Maak melding

 7. De indieners van het amnestievoorstel zien het volk als domme wichten die overal intrappen, ook in dit rookgordijn van die waarheidscommissie. De waarheid zal nooit en te nimmer meer boven water komen. Maar helaas weten de indieners dat ze gerust een beroep kunnen doen op de domheid van het volk. Dat was reeds meetbaar bij de afgelopen verkiezingen. Zelfs ik heb meegelopen in een steunbetuiging voor Somohardjo enkele jaren geleden. Wat een domheid van mij en ik hoop maar dat velen zoals ik inmiddels wijzer zijn geworden. Volk van Suriname bevrijdt U van de criminelen die nu de dienst uitmaken, en houdt vast aan de rechtstaat. Laat niet toe dat die nu verkwanseld wordt door zichzelf verrijkende oppertunisten. Smeergeld betaalt met coke-geld.


  Maak melding

 8. De waarheid bij dit gespuis heeft nog nooit hoog in het vaandel gestaan, zijn goed in het verdraaien van de feiten, het manuculeren en bedreigen van mensen, en wil je echt rust en harmonie in dit land gaan krijgen, zul je van die paarse bende zien af moeten komen, met hun moordenaar als president, en met die wijziging zul je een verknipte bevolking gaan krijgen, die lijnrecht tegenover elkaar zullen staan.


  Maak melding

 9. Welke waarheid?????Bout vertellen dat hij hij zelf de trekker heeft overgehaald?????of gaat men proberen de geschiedenis naar zijn hand te zetten????? Ik schaam me voor ons land.


  Maak melding

 10. Hulde aan de krijgsraad!De weg is moeilijk maar de waarheid gaat winnen van al dat gekonkel van de zg leiders.Zelf tante Lien wordt jaloers op de poppenkast van juf jenny.Wanneer mogen de kinderen[bouva,misiekaka,theodottie.tarzan,paal en palu,moengdoekhoe] roepen om jan klaasen met zijn brada na sa?

  Cobie.


  Maak melding

 11. Hoor Misikaba onze voorganger die zijn volgelingen loopt te misleiden, met zijn mooie praatjes in de kerk en op de berm, met de woorden van laat het 8 december proces zijn beloop hebben, en nu dat zelfde proces een ontknoping gaat krijgen ten nadele van zijn moordenaarsbaas moet er in een keer heel snel een wijziging amnestiewet ingediend worden om hem buiten de gevangenis te houden, hoe doorzichtig kom je over? Je gelooft zogenaamd in god, maar je doet alles wat in strijd is wat god zich voor gehouden heeft. wat een griezels bij die paarse bende. jij valt onder de catogorie farizeers.


  Maak melding

 12. “De sfeer van de jaren 80 komt terug, we laten ons niet bang maken”, zei assembleelid mevr. Wijdenbosch vandaag. Ze heeft een punt. Let op mijn woorden: deze amnestiewet krijgt een tegengesteld effect. Als Baas in het nauw is worden de noodvoorzieningen en decreten van stal gehaald en de militairen uit de Memre Boekoe. Het begint weer van voren af aan.


  Maak melding

 13. Wat een gezever! Misiekaba zet zichzelf neer als het stereotype van de domme DJOEKA. Vonnist een rechter lukraak, of komt deze tot zijn/haar uitspraak, na uitgebreid onderzoek naar de gang van zaken? Na vierenhalf jaar mag je toch wel stellen, dat de rechters ruim de tijd genomen hebben in hun zoektocht naar de WAARHEID. Wat wil Misiekaba hieraan toevoegen? Wil hij bewijzen aandragen over de onschuld van zijn politiek leider? Wat heeft deze toe te voegen, na vierenhalf jaar gezwegen te hebben? Wat zal de beoogde waarheidscommissie doen met de WAARHEID die Ruben Roozendaal het surinaamse volk heeft voorgehouden?


  Maak melding

 14. henk molenaar, is dat wat zich afspeel in het catshuis geen poppenkast??? begin jou omdat druk te maken dan te zitten kletsen over suriname. omdat een surinaamse gek is op die stomme blauwe ogen van je enhet naar gorremelk ruikend huidje van je, denk jij dat je een su bent????? ik heb een de pest aan jou reacties.


  Maak melding

 15. Volstrekte onzin Misiekaba.

  Vind je nou werkelijk dat er een commissie nodig is om jouw ‘baas’ de waarheid over zijn bloedbad van 8 december te laten vertellen?

  Bouterse heeft Surinaams bloed aan zijn handen maar ook veel cetabever op zijn lippen als het gaat om het vertellen van de waarheid.

  Hij is de president niet Suriname nooit had mogen krijgen.


  Maak melding

 16. De waarheid is;

  De 15 mensen zijn op de vlucht gemarteld en omdat de
  gemartelde mensen achteruitliepen, zijn zij van voren
  Vermoord!!!

  Waarheid?! De psychopaat en seriemoordenaar heeft
  zoveel leugens opgehangen, over welke waarheid heeft
  de psychopaat het?!

  Let op! Op vrijdag de dertiende (mooier kan het niet)
  komt de auditeur-militair met de eis!!!
  Dan krijgen wij de waarheid te horen!!!

  Vijftien slachtoffers zijn op beestachtige wijze,
  als door een psychopaat verminkt en vermoord.
  Paramaribo kijkuit, er is een seriemoordenaar
  on the run. Hij geeft zich uit voor president.
  U wordt allen verzocht om onmiddellijk de politie
  te waarschuwen wanneer u deze psychopaat tegen het lijf
  loopt.

  Hier volgt het signalement:

  Guur type, vol gevreten (van het type, super size
  me) gekleed in het paars met bloedvlekken op hemd,
  broek en handen. Mompelt iets onverstaanbaars, in
  de trend van soso lobi!!!


  Maak melding

 17. dramatisch…en wie gaat de commissie leiden…Jan Klaasen en kornuiten. Het walgelijkste is Somo met zijn betoog nu een hielelikker van de murderer!


  Maak melding

 18. De waarheid in alle zuiverheid naar boven halen zal vooral Calimerostan slapeloze nachten bezorgen. Wanneer gaan ook de marionetten van de voormalige kolonisator eindelijk hun mond eens open doen. Zullen de gekluiste documenten het licht zien en zullen we eindelijk eens weten wat er echt gebeurd is? Zullen we de indianenverhalen eindelijk eens kunnen vervangen door volledige openheid over de beerput van de smerige en duistere geopolitieke waanzin tijdens en na de revolutie? Laat maar komen die waarheid!


  Maak melding

 19. Dat standpunt moet zeker ook opgenomen worden!

  Er moet echter ook naar de dommen geluisterd worden,want dat is “Democratie met hoofdletter D”


  Maak melding

 20. Als waarheid staat voor een subjectieve beleving van zaken door een persoon/instantie , dan heeft elk persoon/instantie zijn eigen-waarheid !!!

  Om het juiste verhaal te weergeven uit een boek , waarvan de inhouds-opgave ,de inleiding ,het voorwoord
  en de eerste twee hoofdstukken ontbreken lijkt mij een onmogelijke opdracht .
  Reden te meer om de documenten die betrekking hebbende met het begin van de jaren ’80 vrij te geven om zowel achter de juridische- als de feitelijke waarheid te komen .
  De zgn. december strafproces en het voorstel voor
  amnestie-wetswijziging getuigd de belangrijkheid van de bewuste gekluiste documenten .

  Het organiseren en doen plegen van een staatsgreep in een bevriend Staatskundig Onafhankelijk Land is een grove schending van het Internationale-Volkeren-Recht tevens is het een daad van Internationale Staats-Terrorisme !!!

  Is er sprake van een juridische dwaling in Republiek Suriname ???
  SURINAMERS ONTWAAKT !!!
  I LOVE SU !!!


  Maak melding

 21. De paarse ezels verwijzen steeds naar artikelen verder in de grondwet maar de basisartikel en met name de burgerrechten van de mens wordt verdoezeld en zelfs met hun hoeven vertrapt.


  Maak melding

 22. Met de aanname morgen van deze wet wil ik de regering voorstellen om gelijk de gele ster te vervangen met de gele banaan.Uit de debatten in de dna en op straat proef ik de miskenning van de paarse EZELS voor de rechterlijke macht omdat ze naar hun inziens ook omkoopbaar zijn zoals onze somo en brunsie.


  Maak melding

 23. De WAARHEID….de waarheid….de jeugd in Suriname wil de waarheid niet meer hóren. Dat is het erge van de zaak want het was voor de toékomst van diezelfde jeugd dat 15 mensen hun leven lieten en op onbarmhartige en beestachtige manier werden geexecuteerd. Onze ouderen durven zich niet uit te spreken omdat ze worden geintimideerd. Onze Surnaamse president heeft jarenlang zijn, met drugsgeld opgebouwde, kapitaal succesvol gebruikt om de jeugd voor zich te winnen en hen een rad voor de ogen te draaien. Hij heeft enkele van zijn verkiezings beloften waargemaakt, …maar is dat dan een reden om een op macht beluste vermeende moordenaar en drugsbaron aan de rechterlijke macht te laten ontsnappen en als president te verafgoden? Nee, dat mág niet gebeuren en gebeurt het dan toch dan voorzie ik dat straks iedere rechtgeaarde Surinamer zich zal schamen voor zijn land. Het Nederlandse Ministerie van buitenlandse zaken moet zich ook doodschamen omdat ze te laf zijn om stelling te nemen tegen de zoveelste misdaad van deze man die nu “Amnestie” heet.


  Maak melding

 24. dpatr: ” begin jou omdat druk te maken dan te zitten kletsen over suriname. omdat een surinaamse gek is op die stomme blauwe ogen van je enhet naar gorremelk ruikend huidje van je, denk jij dat je een su bent”

  Dank voor je reactie beste DPATR. Zo maak je goed duidelijk dat je het niveau hebt van een kakkerlakkeutel.


  Maak melding

 25. @anna_z,

  Hou eens op met je kolonisatie gezeur en gekluisde documenten.

  Jouw Bouterse heeft het bloed van mensen uit zijn eigen volk aan z’n handen.


  Maak melding

 26. Parlementsvoorzitter Simons gedraagt zicht zeer abject. Toen ‘Times of Surinam’ haar echtgenoot beschuldigde van corruptie, ging zij op hoge toon naar de rechter en eiste rectificatie. Toen werd geacht, dat de rechter haar werk naar behoren deed, anders had zij op deze geen beroep gedaan. Maar nu de rechterlijke macht de waarheid over het verwerpelijke gedrag in het verleden van haar politieke leider aan het ontsluiten is, is zij bereid de grondwet naast zich neer te leggen. Zij is niet meer dan een HOER van de GANGSTER. Hulde aan de krijgsraad die haar onafhankelijkheid moedig blijft handhaven en het 8 december proces gewoon doorzet.


  Maak melding

 27. Beste Anna_Zoeloe: “”You Can’t Handle the Truth”

  De waarheid zal jou president ontmaskeren als een gewetenloze crimineel en moordenaar die lak heeft aan het welzijn van het Surinaamse volk en alleen maar president is geworden om zijn misdaden onder het tapijt te schuiven en onder een zekere veroordeling uit te komen.

  En jij Anna_Zoeloe bent de ultieme vertegenwoordiging van het soort Surinamers dat ervoor zorgt dat het land de paria van The Caribbean wordt.

  En het bizarre is dat jij er nog trost op bent……


  Maak melding

 28. Over welke waarheid hebben deze leugenaars bende het over? wij die terecht kritisch zijn over deze criminele benden weten dat ze nooit de waarheid spreken.Was het niet deze zelfde Heks Simons die bij de beeidiging van massamoordenaar Bouterse zei sranan fri.
  anna de NDP en zijn volgelingen zijn bang voor de echte waarheid, al jaren hoor ik dat Bouterse zijn boekje gaat open doen.Het is wel heel erg frappant dat de man die jullie ezels wijs maakte dat hij degene is die om deze straf zaak heeft gevraagd nu op het moment supréme met een amnestie wat komt.Bouterse liegt altijd, simons is een grote judas, ik heb gisteren zitten luisteren naar het debat in het DNA ik moet eerlijk zeggen dat de NDP leden een grote schande zijn voor Suriname.
  Ik zou zeggen neem een voorbeeld aan de jonge Brazilianen. http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=38&id=102390


  Maak melding

 29. Zijn Anna_Z, Sempa TTheo,Parapinto al uitgenodigd op het feestje dat Bouterse gaat geven als de amnestiewet wordt aangenomen en er wordt getoast over de lijken heen van de 15 Surinamers die WEL de moed hadden om in vreedzaam protest te gaan tegen een wrede criminele moordenaar.


  Maak melding

 30. Miskisikaba,

  Denkt dat hij afrikaanse “beschaving” kan toepassen in zuid amerika omdat hij op een overzeese lijkt daarom.
  In afrika is het een normale zaak dit soort wantoestanden, daarom is het altijd een zooitje daaro.
  HIj denkt dat suriname met zijn regering is staat is hoogwaardige chips te ontwikkelen maar hij is het woord bananen vergeten.


  Maak melding

 31. henk de MOL ;’Suriname staat te kijk over de hele wereld ‘ .
  En dat is precies wat politiek Den Haag graag wil hebben en zien gebeuren en dat ligt in het feit dat Nederland intensief bezig zijn met het politiek-lobby-werk in de Europese parlement en bevriende landen op het Amerikaanse continent om een veroordeling te bewerkstelligen tegen de voorgenomen amnestie wetsvoorstel .
  De ex-kolonisator heeft enorme moeite mee om het te moeten constateren dat de zgn.december straf-proces ,
  “wat in feite een politiek en juridische manoeuvre’s zijn van de ex-kolonisator om hun verwerpelijke en verdervelijke rol in deze te bagatelliseren en de huidige president vreoordeelt te krijgen “, door het voorgenomen Amnestie-Wetswijziging de Ollandse plannen als een kaarten-huis langzaam uit elkaar zien zakken.
  Een vraag die altijd ‘mijn moraal en als rechtzoekende
  burger onder een enorme druk plaats ‘ is het volgende ;
  Waarom had de frontale regering Vene/Sardjoe niet een Constitutionele Hof geinstalleerd tijdens hun tien schone vingers-bewind in de 10 lange jaren regeer-macht ???
  De zgn.december strafproces hoort in bovengenoemde Insituut behandelt te worden en niet in een rechtbank .

  Is er hier sprake van een juridische dwaling in SU ???
  Wie is/zijn de daadwerkelijke dader(s)/pleger(s)???
  Zijn de huidige verdachten(???), de juiste personen die op de beklaagden-bank zitting moeten nemen ???
  Hoort de zitting niet in Den Haag (Internationaal Gerechts Hof )plaats moeten vinden , met uiteraard andere verdachten op de beklaagden-bank ???

  Wederom getuigd de belangrijkheid van de gekluiste documenten !!!
  SURINAMERS ONTWAAKT !!!
  I LOVE SU !!!


  Maak melding

 32. @WikkiLeaks

  Fantastische bijdrage aan het forum. Met een klein filmpje heb jij zowel mevrouw Simons als Irwin Kanhai als verderfelijke opportunisten neergezet. Mevrouw Simons, is de zaak nog steeds onder de rechter? Ook valt te begrijpen, waarom Kanhai Ruben Roozendaal ineens een leugenaar vindt. Bravo!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 33. Alle anti Boutisten hadden en krijgen ongelijk ! De heer D D Bouterse is de enige echte Staatsman die Suriname heeft gehad. Al die lieden van het NF die op dit moment in DNA krijsen en allerhande dingen roepen zijn broekpoepers want eerder hebben ze dit niet aangedurft.

  Bigi bassie Bouta, wi lobie joe !


  Maak melding

 34. Sedert wanneer doet de rechter niet aan waarheidsvinding.waarom moet een ander instantie dat doen.Moet de verdachten bepalen wie aan waarheidsvinding moet doen en niet de slachtoffers. Zijn vragen die in mij opkomen.


  Maak melding

 35. @Larry

  Helaas voor jou ga ik niet in op oneliners. Ik discusseer graag met je, maar kom wel met inhoudelijke argumenten. Met gefrustreerd klinkende eenregelige onzin kan ik niets. Ik vind dat gezeur. 😉


  Maak melding

 36. Ik ga u een heel mooi verhaal vertellen.
  Een moeder had maar een kind .Op een avond word die zoon opgehaald en mishandeld en vermoord door politieke leeghoofden.Uiteraard heeft die moeder heel veel verdriet.Terwijl ze op een avond staat te huilen verschijnt God voor haar aangezicht.Waarom huilt u mevrouw vraagt god aan haar.Ze hebben mijn enigste zoon vermoord zegt zij tegen god.Dan kijkt god haar streng aan en zegt tegen haar het volgende.
  Moeder u moet kunnen vergeven want dat staat in de bijbel geschreven.Ik kan dat niet zegt de moeder tegen God.God kijkt haar nog strenger aan en zegt tegen haar:
  Als u vergeeft komt u in de hemel terecht.
  Als u niet vergeeft , heb ik een plaats voor u in de hel.Die moeder kijkt heel verbaasd naar god en zegt dan tegen god.Vanaf de dag dat zij mijn zoon hebben vermoord leef ik al in een hel.God keek naar die moeder en begon heel hard te lachen.Waarom lacht u zo vraagt de moeder aan God.Nou ik ben geen echte God . Ik speel God voor een paar mensen.Ik ga een paar namen voor je opnoemen wie ik in mijn pakket heb.
  DD Bouterse Somohardjo Hooghart Brunswijk Panka Paal Simons Bouva Meyer en Misikaba die noemen zich zelf voorganger en moet ik nog verder gaan.Nee nee nee zegt de moeder doe mij een plezier.Tot zover mijn verhaal.
  Ik wil u meegeven dat er maar een bijbel bestaat maar dat er zoveel Goden hier op aarde lopen.Mensen creeren hun eigen god.Hooghart kan een didibrie moordenaar als
  Bouterse vergeven, maar kan Venetiaan niet vergeven omdat hij niet heeft gekregen wat hij van hem wilde krijgen{een DNA of Minister post].Meyer vergeeft met zijn linkerhand en ontvangt tegelijkertijd met zijn rechterhand.DDB moet geen vergiffenis vragen aan het Surinaamse volk , maar persoonlijk aan moeder Daal ,vader Slagveer enz enz.DAn pas komt het Surinaamse volk aan de buert.Mensen die in de rij staan om DDB [DIDIBRI]zogenaamd te vergeven zijn nog erger dan DDB zelf.


  Maak melding

 37. The truth will set you free?

  Hoe kun erop vertrouwen dat iemand die continu liegt, plots de waarheid zal spreken?

  Uitleg verdachte, bouta(2004)

  Op de vlucht doodgeschoten.
  “Het is inderdaad juist dat ik indertijd de mededeling heb gedaan via de televisie dat de mensen die waren opgebracht in het Fort Zeelandia in een vluchtpoging waren neergeschoten. Het is naderhand gebleken dat deze informatie die mij ter hand was gesteld niet juist was. Ik had ook mijn twijfels vandaar dat ik gevraagd had naar een ONDERZOEK.” Starnieuws.

  Whahahahahaaaaaaa, hik, hik.., over draaikonterij gesproken.

  Uitleg getuige

  Aan de mythe dat er een officieel onderzoek is verricht naar de moorden van 8 december 1982, heeft politie-inspecteur Herman Doorson (71) op 8 juli vorig jaar een eind gemaakt. Hij legde als getuige aan de krijgsraad uit dat er GEEN OPDRACHT door de toenmalige procureur-generaal (pg) René Reeder is gegeven om een onderzoek in te stellen. “Ik moest slechts gegevens verzamelen. Ik heb geen verhoren over 8 december 1982 afgenomen”, zei Doorson op de zitting in Boxel.” Starnieuws.

  Vandaag zijn de dossiers van dhr Doorson spoorloos..
  Gejat uit de best beveiligde Bank in Suriname.
  Sorry, ik bedoel:”de documenten zijn op de vlucht geslagen”, of zoiets.


  Maak melding

 38. Beste Wikkileaks: Simons is nu definitief door de mand gevallen als verkrachter van de Surinaamse grondwet en slaafje van Bouterse. Ook zij verkoopt haar ziel aan de duivel.


  Maak melding

 39. Door deze amnestiewet in te dien heeft Bouterse zijn hand overspeeld en zijn politieke graf gegraven. Hij is voor de hele wereld ontmaskerd als misdadiger. En Suriname staat te kijk als natie die die heeft laten gebeuren zonder hem een strobreed in de weg te leggen.

  Ik kijk uit naar de tv-beelden die de hele wereld over zullen gaan als hij de anmestiewet ondertekend en zichzelf dus gratie verleend……..


  Maak melding

 40. als als als ddb ballen heeft,laat hij onmiddellijk in het parlement zo u wilt in de poppenkast verschijnen en verklaren,dat hij schulig danwel onschuldig is..

  dan dwing je respect af..

  maar deze onnozele figuur die zwaar onder de drugs verkeert,kan zijn ware aard niet laten zien.

  hij loopt op allerlei manieren weg waar hij als lijder pres. hoofd verdachte veroordeelde crimineel alwaar hij zijn verantwoording moet nemen weg en heeft schijt aan het land volk..


  Maak melding

 41. Bouterse en zijn kornuiten hebben geen zelfrespect en ook geen respect voor het land en haar burgers.

  Dat Bouterse een geslepen slang is, was al bekend. Hij zal er werkelijk alles aan doen om zijn EIGEN achterwerk te redden. Maar wat mij het meest verbaasd, teleurgesteld en vooral afschuwt.. zijn die hersenloze, korte termijn denkende ezels die het achterwerk van Bouterse beschermen. Deze ezels die het Bouterse mogelijk maken ons land 30 jaar terug in de tijd te brengen. Deze mensen die niet aan het land, haar burgers en aan hun eigen achterwerk op de langere termijn denken. Jullie maken het mogelijk dat een slang ons land weer grote schade en verdeeldheid toebrengt.
  Je hoeft echt geen rocket scientist te zijn, om de strategische acties van deze slang door te hebben.
  Maar goed… hij komt er mee weg, omdat er blijkbaar een meerderheid van het volk het vee is wat zich achter Bouterse schaart. Die enthousiast reageren op zijn speeches op niveau, wat een president onwaardig is.


  Maak melding

 42. Beste Kondremangs,

  Ik had een wapenbroeder;
  ik heb hem nu vermoord.
  Ik heb hem opgehangen;
  Hoog aan zijn sportbroekskoord.
  Het ging eerst om een vluchtpoging;
  En dan een zelfmoord.
  het is n.l moeilijk om te leven;
  tussen mensen van hun soort.
  Nu resten nog de (?) and’ren;
  Ach, die volgen nog heel gauw.
  En die grote domme massa;
  spelt ik wel wat op mouw.
  Ik ga hen ook vermoorden;
  Al veroorzaakt dat nog zoveel leed.
  het gaat vrnl niet om and’ren;
  Maar, om mijn eigen reet!!!

  Bouta
  Aldus een gedicht uit 1983, die NOG steeds actueel is. Deze man is zo paranoide, dat hij zijn eigen schaduw NIEt vertrouwt; het zegt al GENOEG over het feit, dat hij zijn EIGEN slaafse volgelingen niet cappabel vindt. Hij houdt alleen van ZICHZELF en van NIEMAND anders…..denk je dat hij DANKBAAR is ,dat ze over elkaar struikelen om hem te heiligen????? Hij GEBRUIKT ze voor EIGEN glorie; weten jullie NIET, dat Bouta BANG is?????? Voor wat er komen zal!!!!!!
  YOU CAN RUN; BUT YOU CAN’T HIDE!!!!!!
  Kondremangs, het is bewezen in zijn initialen, dat GOD NIET met hem is…….DDB. Zet klinkers tussen die medeklinkers en dan heb je zijn JUISTE naam……
  NU juichen de verdraaiers van de WAARHEID. Ik hoop dat ze hun GEWETEN kunnen sussen; Maar ze vergeten 1 ding:GADO NO E SRIBI!!!!!! GODS MOLEN MAALT LANGZAAM;MAAR ZEKER!!!!!
  Er waren velen van hen,door de geschiedenis heen, die DACHTEN dat ze untouchable waren en hun PAIMANG hebben gekregen.
  Ook Bouta krijgt zijn PAIMANG; niemand hoeft hem te vervloeken en hebies op zich te nemen; HIJ HEEFT HET ZELF GEDAAN DOOR BLOED TE LATEN VLOEIEN!!!!
  Ik weet waarover ik praat; ik heb 8 december 1982 van DICHTBIJ meegemaakt en ik wens niemand(wie dan ook) toe om dit soort TRAUMATISCHE dingen mee te maken. Want je wordt VERTEERD door HAAT en WRAAKGEVOELENS en dat heeft mij JARENLANG beziggehouden en ik had RUST gevonden in de wetenschap, dat er op een dag GERECHTIGHEID kan plaatsvinden.
  Uit de toverhoed van de z.g. volksvertegenwoordigers kwam ineens AMNESTIE tevoorschijn, terwijl de verdachten AMNESIA vertoonden tijdens het proces…..
  De verdedigers verwijzen naar landen als Zuid-Afrika, Argentinie,etc. Mooi en waar. MAAR…….
  In Zuid-Afrika heeft een Waarheidscommissie voorgezeten en die heeft ALLE misdaden die NIET door de beugel konden, DOORVERWEZEN naar de rechterlijke macht!!!!!!
  In Argentinie heeft een regering na de militaire junta de amnestie TENIET verklaard en zijn de daders ALSNOG vervolgd!!!!!!
  Dus kraai nog GEEN victorie, meneer Bouterse en consorten……want nogmaals: die champagne, die je samen met Boerenveen op 27 september 1982, aan de Sneiders Howardstraat heb gedronken SMAAKT je nog steeds BITTER…….s’nachts moet je snuiven om aan al die gezichten van je slachtoffers te ontkomen…..
  Ik HAAT JE NIET MEER……JE BENT ZIELIG Meneer de President.
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.