Ex-minister Santokhi: respect voor leven neemt af

63

PARAMARIBO, 2 apr – Respect voor het leven is duidelijk aan het tanen in Suriname. Dit stelt ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi. Het is te merken aan het relatief grote aantal recente moorden. Maar de sfeer in het land is er ook naar. Het parlement staat op het punt amnestie te verlenen voor moorden. Je reinste normvervaging.

Het parlement zou juist als bewaker moeten dienen van wetten en normen. “Wij moeten er voor zorgen dat er geen gewoonte ontstaat van het vertrappen van de grondwet door personen die deze juist moeten bewaken”, zei Santokhi in Welingelichte Kringen. De oppositie tracht steeds het schenden van de grondwet te voorkomen. Dat is ook de kern van de strijd tegen de amnestiewet. Het verwijt dat het Nieuw Front niets heeft gedaan aan bestraffing, is dan ook onterecht.

De condities voor vervolging van de decembermoorden ontstonden immers onder een Nieuw Front-regering. “Wij hebben ervoor gezorgd dat nabestaanden veilig naar Suriname konden komen om het graf te bezoeken van hun familielid”, aldus Santokhi. Het kan dan ook niet anders dan dat de oppositie zich blijft verzetten. Amnestie voor de Decembermoorden kan niet. Santokhi ziet het niet alleen als een schending van de rechtsstaat. Ook internationaal is het niet goed te praten.

Bekijk ook:


63 REACTIES

 1. Santokhi is een judas , die verschrikkelijk liegt .
  Santokhi is laf en heeft geen ballen .
  Santokhi had alle gelegenheid als minister van Justitie
  Santokhi heeft toen niets gedaan .
  Verder prijs ik de DNA leden die niet wijken voor de intimidatie van USA en frankrijk .
  Suriname hoef zich niet druk te maken , omdat Suriname de rijkdommen heeft en kan werken met andere grootmachten in de Wereld . DE DNA leden hebben moed en laten zich niet leiden door angst voor wie dan ook .


  Maak melding

 2. Deze man heeft een zeer slechte opleiding,kan niet goed uit zijn woorden komen en praat zeer slecht nederlands.
  Wat deze man moet doen en beter voor hem is politieman
  spelen want hij is niet geschikt voor politiek.

  Groetjes


  Maak melding

 3. Nabestaanden sorry/pardon dat ik weer moet schrijven. Politiek is Politiek en is moeilijk om te begrijpen.
  Ik denk helemaal niet dat ze van Nederland naar Suriname kwamen speciaal om het graf van hun familie te bezoeken, maar juist gestuurd werd door Nederland om viese poltiek voor hun te spelen in Suriname.
  Mijn vraag aan Mr Santokhi > Nieuw Front, jullie waren toch 5 jaren en daarna 10 jaren aan de Regeer Macht
  1 ste Regeer Macht nagelaten met het straf proces
  2 twe Regeer Macht wederom nalatigheid Geen straf proc.
  Waarom pas bij de 3 de keer?
  Dec 8 coup waarheid was gelekt Ned. opdracht gever
  Binn Oorlo waarheid ook gelekt Ned. opdracht gever
  Peilingen voor de verkiezing van 2010 wees dat de
  NDP bleef maar groeien. NDP groeit met aantal zetels.
  Nu was voor hun de juiste tijd en jaar 2007 om te starten met het straf proces. Alleen speciaal bedoeld voor sabbotage NDP,ers en niets anders.
  Dit is hun grote fout geweest dat ze tijdens 2 twee regeer periodes nagelaten hadden. waarom waarom waarom
  Dus het was niet nodig, maar in 2007 plotseling wel.
  Maar alleen om de verkiezing in 2012 te winnen toch en
  ook een langdurige boogietrap/hinderlaag/val/sabbotage te platsen. Zodat de NDP in 2012 de verkiezing ook niet meer wint en de toekomst een probleem zal zijn.
  Dwz al zouden de Nieuw Front de verkiezing verloren, maar tocht zou de NDP niet meer lukken, want tocht gaat die de bak in. Dus afgelopen hiep hiep hoera
  Maar God slaapt niet en ziet alles en maakt de weg vrij met AMNESTIE en daarna de waarheid commisie
  Dit kan wel> Dit kan wel> Dit kan wel.


  Maak melding

 4. In Suriname heersen nu lage morele en ethische waarden. Pijnlijk, om dit te moeten neertypen, maar het is gewoonweg zo.

  Die vreselijke moorden uit ’82 maar ook de recente familie drama’s, geven aan dat delen van de Surinaamse natie ziek zijn. En niet een klein beetje ook.

  Maar ja..dat stuk verdriet dat nu president van de Repbliek Suriname is…
  Wat kan die nu zeggen tegen een brandweerman die weigert om een burger in nood te redden? Niets natuurlijk, want president zelf ing anoe redi nanga libi s’ma broedoe.


  Maak melding

 5. Het is toch duidelijk waar de oorsprong hiervan ligt. Bouterse zelf geeft geen goed voorbeeld aan de maatschappij, kent geen waarden en normen, is respectloos, regels lapt hij aan zijn laars….dus vreemd is het niet voor een persoon die een voorbeeldfunctie heeft.


  Maak melding

 6. Enkele maanden na het doordrukken van deze amnestiewet is de sfeer erger dan tijdens 2000-2010. Iedereen wantroud elkaar.Onrust,onvrede en komende armoed, vooral onder de oliedomme aanhangers. her en der protesten van jongeren. Dan plotesling een bericht….aanhoudingen ivm met coup….en het duister spelletje als jaren tachtig mag opnieuw beginnen, maar zevenmaal erger voor al die olie olie oliedomme aanhangers. BACK TO THE EIGTHIES(Hahahahahahahahahhaahhahahahahahahahaha met veel minachting voor hun oliedomme maar vrije keus, we stemme vo moordenaars, a fouy na neks, we geve ze een tjans,.)


  Maak melding

 7. Santokhi’s smoesjes zijn goed maar zijn praatjes deugen niet, deze man als toenmalig minister van justitie had zeer zeker meer kunnen ondernemen om deze crimis desnoods met gepast geweld voor het gerecht te slepen.
  Het nw front is zeker schuldig aan de ontstane situatie


  Maak melding

 8. TTheo,
  Jij bent een fariezeer,Suriname wordt nu gegijzeld door moordenaars, criminelen,oplichters en massamoordenaars en dat vinden die paarse anti mensen wel goed.
  Toen jullie in de jaren 80 in de rij moesten staan voor de eerste levensbehoeften hadden jullie ook zo grote smoelwerk. Bouterse en zijn criminelen vrienden drinken black-label terwijl de bevolking in armoede moet leven.


  Maak melding

 9. Maandag 2 april 2012 om 13:27 uur, door TTheo
  Niet voor herhaling vatbaar, WALGELIJK.

  Maandag 2 april 2012 om 14:03 uur, door Radjkoemar Rajaram
  “Ik denk helemaal niet dat ze van Nederland naar Suriname kwamen speciaal om het graf van hun familie te bezoeken, maar juist gestuurd werd door Nederland om viese poltiek voor hun te spelen in Suriname.”
  Walgelijk, walgelijk, walgelijk!!!!!

  Maandag 2 april 2012 om 13:36 uur, door Sjang
  Walgelijk, walgelijk, walgelijk!

  Sorry, ik ben even van mijn apropos.

  Wat een stelletje patjakkers.
  Dit is het resultaat van de jaren 80, allen ptss’ers.


  Maak melding

 10. Maandag 2 april 2012 om 14:44 uur, door Eduard Lupson
  Maandag 2 april 2012 om 14:45 uur, door determinist

  2 reageerders die hetzelfde constateren.
  Bijna op hetzelfde tijdstip.

  E.L
  “Deze regering heeft overal op straat reeds geheime agenten lopen om mensen te intimideren. Dit is hun ambtenarenjob. De pers wordt nu reeds gedwongen bepaalde uitzendingen pro-regering te verzorgen op straffe van terugtrekking van het privilege van regeringsnieuws. Zij die het niet zien zijn blind, want we gaan terug naar 1980.

  D.
  “Iedereen wantroud elkaar.Onrust,onvrede en komende armoed, vooral onder de oliedomme aanhangers. her en der protesten van jongeren. Dan plotesling een bericht….aanhoudingen ivm met coup….en het duister spelletje als jaren tachtig mag opnieuw beginnen, maar zevenmaal erger”

  Voorlopig heeft Determinist het altijd bij het rechte eind.


  Maak melding

 11. Jawel zo is het Tjander……. Boyke had geen wapen arme jongen…… Afgeslacht door de toen snelle Tjadrieka.
  Ga daar eerst om vergiffenis vragen die jongen was niet Staats gevaarlijk maar hij is door toe doen van jou DOOD.


  Maak melding

 12. Forum leden hebben jully antwoord op deze vragen
  1)Waarom is de periode voor de amnesty wet van 1992 vaaf 1 januari 1985 bepaald en niet vaaf de coup in 80?

  2)Waarom wil Nederland de info omtrent 8 december pas over 60 jaar vrijgeven wanneer alle betrokkenen al overleden zijn en waarom is er geen druk van de nabestanden om deze info vrijtegeven i.v.m waarheids vinding?

  3)Waarom laat de rechter het toe dat Rozendaal een verklaring onder ede als getuige,mag veranderen naar iets wat blijkbaar wilt worden maar niet lijkt op datgene wat hij eerder onder ede verklaarde?

  4)Waarom wordt Rozendaal,s laatste verklaring door de media breed uitgelicht,terwijl hij in 5 verschillende verhoringen 5 keer iets yotaal anders heeft verklaard?

  5)Waarom is er geen referendum gehouden bij de indiening van de wet in 1992?

  6)Waarom eisen ze nu ee referendum?

  7)Waarom was het toe geen nationale issue al nu?

  Denken jully dat er een eerlijk proces gaande is,of zijn de rechters zowieso reeds bevooroordeeld


  Maak melding

 13. Beste TTheo: Santhoki is alles wat jij en Bouterse niet zijn:

  geen crimineel, geen drugsdealer, geen gerespecteerd politicus, geen moordenaar. geen vertrapper van de Surinaamse grondwet. niet zonder moreel en geweten.


  Maak melding

 14. Jammer dat dit mooie land door een paar veroordeelde criminelen geregeerd moet worden. Zijn het niet criminelen dan zijn het wel zakkenvullers en meelopers.
  De heer Santhoki is tenminste vrij van deze blaam en ook gerespecteerd door U.S.A en E.U. Kun van die criminele Bouterse niet zeggen, veroordeeld drugscrimineel en nu dus ook decembermoordenaar, suriname veel succes met je rotzooi regering


  Maak melding

 15. De nieuwe generatie Surinaamse politici zonder moraal en zonder ruggengraat heeft zich aangediend:

  Melvin Bouva van de NDP:

  “Het proces levert daarvoor veel minder ruimte, aldus Bouva. Een veroordeling van president Bouterse is voor hem onvoorstelbaar: “Dat zou ondraaglijk zijn, omdat Suriname nu eindelijk een president heeft die het land een koers geeft.” De economie gaat door deze regering de goede kant op, vindt Bouva. Een veroordeling zou die stabiele situatie onderuit halen. Daarom is amnestie in het belang van Suriname”

  Te walgelijk voor woorden deze NDP pubertopper.


  Maak melding

 16. Allereerst wil ik aangeven dat men Santohki als dom ziet, niet weet wat hij doet en een slechte opleiding heeft gehad.
  =Waarom kunnen deze mensen niet een goed voorbeeld geven in Suriname.
  =Nog geen 500,000 inwoners en het land kampt met armoede.
  =Hoeveel achterstandwijken zijn er.
  =Geen uitkering en daarom weten heel veel niet wie hun vader is.

  Santhoki heeft tenminste zijn ballen laten zien als het gaat om respect en daadkracht tonen.

  Als sommige mensen die negatief zijn van hun land en volk houden, praten zij in het voordeel op langer termijn, maar nee MEN KIEST VOOR HET TEGENOVERGESTELDE EN DAAROM GAAT HET OOK NIET GOED MET HET LAND EN VELEN VAN DE SURINAMERS.

  Aan de manier van reageren merk je al gauw genoeg wat voor niveau iemand heeft.
  ==Wie weet wordt er zwart geld betaald aan hen.


  Maak melding

 17. Theo je kletst en bij Sjang lag ik in een deuk van het lachen, ja man alsof je dat nog serieus kan nemen, no toch whaaaaha sorry hoor

  Henk Molenaar : ”geen gerespecteerd politicus”
  Ja je bedoelde WEL een gerespecteerd politicus 😉

  Als Santokhi fan neem ik de dingen die hij zegt zeer hoog op…. en heb veel vertrouwen in deze sterke man !!!!


  Maak melding

 18. Het respect voor het leven neemt zeker af dat is een juiste constatering, onze heilige brandweer rukt niet uit ivm staking met de nodige ernstige tot dodelijk gevolgen van dien….den politie functioneert niet naar behoren, weet ik helaas ook uit eigen ervaring, daarbij toegevoegd dat er een hele hoop goede bij zitten met het politiehart op de JUISTE plek. Maar idd waar gaat het naar toe…..


  Maak melding

 19. Winston Wirth, lid Adviesraad NDP: De manier waarop deze man zijn advies uitbrengt is ook niet professioneel. En zo zijn er nog velen die zo praten en schrijven.

  =Eigen belang en gekleurd denken lost niets op in het land.
  =Waarom blijf men niet neutraal denken???


  Maak melding

 20. Beste r Radjkoemar Rajaram: Gefeliciteerd: jij bent nog walgelijker in je uitlatingen dan Anna_Z, TTheo en Sempa bij elkaar.


  Maak melding

 21. Santokhie,heeft een titel,moch je het niet weten,ddb heeft een instructeurs op leiding.Dat er soms van die negatieve verhaaltje,s wordt geschreven,komt gewoon omdat de man een hindoestaan is.Suriname gaat al jaren gebukt onder deze rassen -gedoe,tussen de creool,hindoestaan,javaan enz….De surinamer kijkt niet naar het of een programma van een politieke partij,nee,ras is belangrijk,bij hen,vandaar deze domme mensen,het altijd moeilijk zullen hebben.En aan degenen die zo vol lof schrijven over ddb,onze surinaamse broeders staan weer in de rij om aan levensmiddelen te komen.Als je zelf op de loonlijst bij ddb staat zul je ten alle tijden lof over hem schrijven,sterker nog als je een dierbare verloren had(vermoord door deze griezel)zou je anders fluiten.Ik denk dat de meesten die voor een amnestie-wet zijn,mensen zijn die er op een of andere manier ergens voordeel bij trekken of hebben,mensen zonder hersens en gevoel,nee dit zijn geen surinamers meer.


  Maak melding

 22. @Bryan

  Beste Bryan,
  De ABB (Anti Bouterse Brigade) zal op geen van de door jou gestelde vragen antwoord geven. Daar zijn ze te laf voor omdat ze diep in hun hart weten dat ze tot het uiterste gemanipuleerd worden. De redimusu bounty en nep-Surinaamse Esmerald gebruikte al het woord walgelijk. Ik zou zeggen, extreem walgelijk. Deze anti-Surinamers zitten vol haat en ze zijn goedgelovig en zeer makkelijk te manipuleren. Zelf denken is nogal moeilijk voor ze maar elkaar nakakelen kunnen ze als de beste. Ik verwacht absoluut geen antwoorden van ze. Hun mantra is, haat, haat en haat. Waar Suriname baat heeft bij rust en vrede willen deze lieden bloed zien. Ook onbegrijpelijk is dat Santokhi het woord normvervaging in de mond durft te nemen. Dat vind ik weer het toppunt van walgelijkheid.


  Maak melding

 23. Bryan,
  Als je in de klas zit moet je opletten wat de leraar of lerares jou onderwijs, die vraag die jij stelt is al bij in de branding keurig beantwoord door een paar integere Surinamers.Komt ervan als jullie alleen maar naar Limbo en kakantri luisteren.


  Maak melding

 24. santhoki zou pas een goede president zijn voor suriname hij was een van de beste ministers van vene nieuwfront regering hij weet van aanpaken en is een eerlijk betrouwbaare man een leiders figuur een man voor het volk en van het volk ik zou hem nu graag zien als leider van het nieuwfront bouterse is een man van liegen en bedriegen een killer een man die bang is voor zich zelf en de waarheid een man zonder geweten zonder ballen een lafaard suriname zal pas vrij zijn als hij er niet meer is deze wet zal nooit oprecht met een meerdeheid gekozen zijn want bouterse zet de mensen gewoon weer onderdruk door middel van bedreigen en geld en natuurlijk valse belofters zo gaat onze president te werk deze man lopen julli achter na en hij is nooit te vertrouwen waar rook is is vuur je zal de waarheid nooit ontlopen en recht zal zijn recht hebben mischien niet in de recht bank maar recht zal aan deze zaak worden gedaan


  Maak melding

 25. Henk Molenaar en overige gasten hebben een IQ van een poffertje.
  Santhokie heeft heel veel op zijn kerfstok.
  Hij is de grootste crimineel die er bestaat.
  Hij heeft heel veel samen met Castelen gedaan in de onderwereld.
  De doos van pandora gaat heel binnenkort open, dan zullen jullie anders piepen.
  Er is heel veel dat jullie niet weten.
  Santhokie heeft ook bloed aan zijn hand,vingers,tenen, kortweg zijn hele lichaam kleven.
  Drugsgeld is waarvan hij nog steeds leeft.
  Hij heeft drugsmokkelaars op zee laten ombrengen.
  Hij heeft politieagenten die hij als wrokomang(foetoeboy) inbeslaggenomen drugs laten wegmoffelen en wederom laten verkopen.
  Vraag maar aan Castelen. Drugsvliegtuigen die landingsrecht hadden op weet ik veel wat voor kondre van de familie Castelen .

  Dus Molenaartje, houd toch maar lekker je mond en probeer je hand in vuur te zetten voor je zelf en niet voor deze draaideurcrimineel


  Maak melding

 26. Allicht dat het respect voor het leven afneemt. Als je je moordpartij maar groots genoeg aanpakt, geeft het parlement je nog gratie ook. Wat een land.


  Maak melding

 27. Het geestelijke impact dat deze Amnestie teweeg zal brengen is destructief,men pleit van welvaart maar is er werkelijke welzijn.Kijk naar de criminaliteit nu, door de rechtstaat een deuk te geven,gaat men nu de Rechtstaat veronachtzamen of in twijfel nemen.het punt is dat macht jou gedelegeerd moet worden,maar net met de wapens.men moet democratief hervormt worden,of is men dat nog niet.een vos verliest zijn haren wel maar zijn streken niet


  Maak melding

 28. als het waar is wat meer mensen hebben gezegt over bouta over daal en rambocus hawker horb herman gooding en meer slacht offers dan kan en mag deze bouterse geen president meer zijn en moet men hem op sluiten in die zelfde kleine cel van fort zeelandia waar men roy horb heeft gevonden hoe dan ook waar rook is is vuur


  Maak melding

 29. De heer Santokhi heeft helemaal gelijk; Sinds de huidige regering aan de macht is, is de criminaliteit schrikbarend toegenomen.De criminelen voelen zich veilig met baas bouta en bende. Het zijn voor een groot deel criminelen, moordenaars die het voor het zeggen hebben.


  Maak melding

 30. Santokhi zegt: ‘Dat is ook de kern van de strijd tegen de amnestiewet. Het verwijt dat het Nieuw Front niets heeft gedaan aan bestraffing, is dan ook onterecht.’

  Gezien het vorenstaande, Bryan voeg aub aan je vragenlijst toe waarom Santokhi toen geen gevolg heeft gegeven aan het Moiwana-vonnis in 2005 om deze door NF aangenomen Amnestiewet uit 1992 in te trekken. Hij was destijds toch verantwoordelijk voor de uitvoering van dit vonnis als Minister van Juspol!

  Nu doen zowel MC als NF schijnheilig over deze Amnestiewet die al jaren geleden had moeten zijn ingetrokken. Plotseling hebben ze wet en recht, moraal ethiek, verzoening en vrede hoog in het vaandel.

  Ineens is Santokhi integer, yeah right, alleen loyalisten en het buitenland weet hij met zijn ich habe is nicht gewusst-houding voor de gek te houden!

  Ik wil daarom alleen Carl Breeveld commentaar horen leveren de rest zijn hypocrieten van het ergste soort!


  Maak melding

 31. Heb net geluisterd naar deze man, hij was te gast in ABC’s welingelichte kringen. Zeer intelligente man, voor mij nog altijd 1 van de beste ministers die suriname ooit heeft gehad.


  Maak melding

 32. Mensen leven stelt tegenwoordig niets meer voor in mijn mooie SU. Verantwoordelijkheidsgevoel schijnt een besmettelijk gevoel te zijn…men past ervoor op.Voor een smerige boro patta wordt je al vermoord en iedereen vindt het normaal.Je rooft en pleegt moorden, het is normaal. Je hebt mensen vermoord en je komt snel vrij, is ook normaal.Je wilt niet werken maar je wilt groot leven, is ook normaal.
  Je bent een drugsdealer en je wordt press, is ook normaal. Je hebt gemoord, je wordt press, is ook normaal.je draagt een pak, en je denkt dat je minister bent, is ook normaal.Kan iemand mij aub vertellen wat dan niet normaal is in mijn mooie land?


  Maak melding

 33. Tatta Mangboy
  Henk Molenaar en overige gasten hebben een IQ van een poffertje.

  Vene:Tatta mangboy ik vind het wel grappig ,maar toch ook heel erg dom,dat jij met je geweldige iq een studie hebt gemaakt van een poffertje.Hahahahahaahah ik kom niet meer bij van het lachen om zo een domme uitspraak.
  Maar niet getreurd anna _zuignap zal het met je eens zijn.


  Maak melding

 34. Bryan
  Forum leden hebben jully antwoord op deze vragen

  Vene:Bryan de antwoorden mag je gaan googlen,laat anna_zuignap je helpen.Hhaahahha


  Maak melding

 35. Maandag 2 april 2012 om 17:54 uur, door anna_z
  @Bryan
  Beste Bryan,

  Inderdaad Bryan, jij moet beter leren je best te doen op school.Ik hoop alleen vóór je, dat je betere onderwijzers(opvoeders) tegen komt,die integer zijn ,weten wat waarde en normen zijn, en een goed historisch besef heeft dan Annna-z(iek) !

  Als je les gaat krijgen, zoals van juf anna-z(iek) ,ga je nooit over/ga je nooit vooruit. Het leven is ontwikkeling,vooruit gang Bryan !!! Ga beter je best doen !!!Wees niet lui als dé massa in Surimaribo . Maak het verschil !!! Veel Succes !

  Groet,Ram Ram,Goeda hafies (Veel wijsheid !)


  Maak melding

 36. Sinds deze paarse bende aan de macht zijn is alle respect van het leven ver te zoeken in dit land, kijk naar al die moorden en berovingen die momenteel plaats vinden, en het verval is al een tijdje ingezet, en denk met mij dat er nog meerdere mensen hun koffers binnenkort zullen gaan pakken, want je wilt toch niet in een dictatuur leven, waar je geen rechten hebt.


  Maak melding

 37. Maandag 2 april 2012 om 13:36 uur, door Sjang

  Deze man heeft een zeer slechte opleiding,kan niet goed uit zijn woorden komen en praat zeer slecht nederlands.
  Wat deze man moet doen en beter voor hem is politieman
  spelen want hij is niet geschikt voor politiek.

  Groetjes

  Dat artikel ging over Santhokie en jij hebt het nu over Misidjan?? Kan je niet begrijpend lezen of zo? Welke scholing heb jij gehad?


  Maak melding

 38. Maandag 2 april 2012 om 16:50 uur, door Henk Molenaar
  Beste TTheo: Santhoki is alles wat jij en Bouterse niet zijn:

  geen crimineel, geen drugsdealer, geen gerespecteerd politicus, geen moordenaar. geen vertrapper van de Surinaamse grondwet. niet zonder moreel en geweten.

  @ henk molenaar
  wat is santhoki niet??? geen moordenaar en geen drugsdealer. eigenlijk wil ik je geen antwoordt geven omdat je geen band heb met su. ma ja, vraag aan carlo hunsel wie santhoki wel is!!!!!!!


  Maak melding

 39. de politie gaat een moordenaar arresteren en wat gebeurd,..juist ja…HEEL HET DORP KEERT ZICH TEGEN HET GEZAG…

  Chan mi boi jij noemt het normvervaging,..ik zeg er is bij sommigen duidelijk een evolutie error..Let wel!!

  Homo Sapien…de moderne mens!!
  Homo Apien…wat is dit??? 🙂


  Maak melding

 40. Maandag 2 april 2012 om 17:54 uur, door anna_z
  Te walgelijk op te herhalen.

  Jou reacties zijn over het algemeen zo crimineel verachtelijk en walgelijk, dat de lezers jou gelukkig massaal wegdrukken, whahahaha.

  Beschaafde mensen met een normale algemene ontwikkeling en een beetje common sense,lopen niet als een slaaf achter een moordenaar.
  Je pretendeert de grootste patriot te zijn, maar je komt met de dag walgelijk en belachelijk over.

  En over haat gesproken,
  Zo belangrijk is die criminele moordbaas van je niet hoor,… Suriname overleefd hem wel.
  Ben jij niet degenen, die dagelijks, in elk berichtje, je haat tegenover de Nederlanders en Surinaamse Nederlanders zonder blikken of blozen neer kwakt, super walgelijk gedrag!

  Jij spoort duidelijk niet.
  Is er iemand die dit gedrag kan ontleden, riekt naar schizofrenie?
  Dagelijkse scheldkanonnades tegenover de Nederlanders, maar ze heeft een “bakra”(ene de lover) nodig die haar af en toe ophemelt?(denk dat ze het zelf is).

  In één woord, WALGELIJK!


  Maak melding

 41. Rambocus zei : na mij zullen er nog duizenden Rambocussen komen, en er zal steeds strijd gevoerd worden totdat gerechtigheid is gekomen: Die tijd is nu genaderd. Rust zacht Rambocus en de rest voor wie je opkwam in fort en toch zijn vermoord. Raga


  Maak melding

 42. Bouterse heeft met zijn misdaad tegen de menselijkheid bewezen dat hij geen enkele respect heeft voor het leven.
  Als je jou tegenstanders op de podium bedreigd en daarna laat oppakken en foltert en daarna op gruwelijke wijze vermoord, en daarna gewoon in bed kruipt bij jou minnares, op de wandelgang heb ik vernomen dat hij bij Simons in bed kroop.Hier ziet de man die volgens zijn volgelingen respect heeft voor het leven.
  http://www.youtube.com/watch?v=rr_qCvYfRWg.
  http://www.youtube.com/watch?v=1UugFa36eqU
  http://www.youtube.com/watch?v=kJ3fyAwJ8u0&feature=relmfu
  luister u allemaal naar de moordenaar die zich nu president mag noemen van een bananen republiek .


  Maak melding

 43. Roy: “Kan iemand mij aub vertellen wat dan niet normaal is in mijn mooie land?”

  Kort antwoord: gerespecteerde en niet corrupte politici die het belang van het volk voorop stellen……..


  Maak melding

 44. I AM NASTY!

  De AmnestyWet is tot stand gekomen toen een blanke, gewetenloze revolverheld zichzelf in de spiegel aan keek en zei: “I AM NASTY!” Hij was toevallig Sherrif in dat Amerikaans stadje en sprak zichzelf danook vrij.

  Ik kan niemand haten; ook Desi niet.
  Ik haat hem niet voor 8 december;
  Ik haat hem niet voor de Wet negeren door wegblijven;
  Ik haat hem niet voor het opblazen van ’t politieburo;
  Ik haat hem niet voor de verloedering in ons land;
  Ik haat hem niet voor 6000 belastinggeld aan zijn Eega;
  Ik haat hem niet voor 6000 belastinggeld aan zijn God;
  Ik haat hem niet voor CTU belastinggeld te betalen;
  Ik haat hem niet voor de I AM NASTY Wet.

  Analfabeten, broodjepombedelaars en gratis alcoholverslaafden en prasie-osso-oema’s vormen 80% van de NDP aanhang. Velen van hen horen voor het eerst van het woord AMNESTY. Ze denken dat het een woord is om trots op te zijn want strakjes hebben we een groot AMNESTYFEEST in Suriname op het plein met de vele vlaggetjes.
  Maar ik kan ze door hun domheid echt niet haten.


  Maak melding

 45. @Esmerald

  Beste Esmerald,
  Mijn reacties waren al drie eeuwen achter twee klikken verborgen dus het is toch wel leuk dat je de moeite hebt genomen die te lezen.
  Jan de Lover is een ontzettend leuk forumlid en ik vind hem/haar helemaal tomaat. Het enige wat ik nog steeds niet lust is een kleffe bounty. Ik houd er steeds een walgelijke nasmaak aan over.
  Ik vind Calimerostanen over het algemeen heel erg gezellig. Zolang ze maar niet overmatig rochelen en boeren heb ik geen enkel probleem met ze.
  De meeste SuriNeds vind ik uitermate sympathiek. Zolang ze maar in Calimerostan blijven wonen zal ik ontzettend veel van ze houden. Het zijn echt fijne mensen en ze zijn niet allemaal gehersenspoeld door de Calimerostaanse propagandamachine. Voor die zelfdenkende gelukkigen maakt Suriname graag een uitzondering. Ze zijn dus meer dan welkom.
  Jij vindt me niet sporen en dat klinkt nogal angstaanjagend. Het klinkt als armageddon en de toorn van godin Esmerald daalt op mij neer. Maar zolang de Surinaamse bewustzijnstrein op het spoor blijft spoor ik mee met de flow. Wat dat betreft zit ik dus op het goede spoor.
  Je gebruik van het woord walgelijk is nogal walgelijk. Je walgelijke misbruik van het woord is het meest walgelijke wat ik hier op dit forum heb gezien. Spoor je wel? 😉
  Wat de revolutie betreft: Zowel jij als ik weten niet wat er precies is gebeurd. Getuigen spreken elkaar tegen en documenten worden achter gesloten deuren gehouden. Waarom eigenlijk? Bouterse is op valse gronden in Calimerostan veroordeeld voor vermeende drugstransporten. Men heeft geprobeerd hem uit te schakelen maar dat is niet gelukt. Nu is het dus tijd voor rust in Suriname. Vandaar de komende amnestie die ik van harte ondersteun. Maar maak je niet druk, ook daarna blijven bounty’s welkom. Het is prettig om te weten dat toeristen uit Calimerostan uiteindelijk weer naar huis gaan.


  Maak melding

 46. Verborgen wegens negatieve beoordeling.
  Het is wel een goed bedacht instrument maar helemaal effectief is het niet omdat mensen toch nieuwsgierig zijn naar het verborgene.
  Effectief zou zijn “verwijderd wegens negatieve beoordeling”.


  Maak melding

 47. Desnoods de dader met geweld oppakken en de hoogste Mahonie boom opzoeken!! vergeet de mede luizen/dingue’s niet!! en de instemmende parlementsleden wier voor die kruisels zijn! Deze zijn heel erg besmettelijk! en besmettelijke zietes moet je opruimen!!!


  Maak melding

 48. Hhahahaah Santokhi zet de hele parlement met paarse varkens op hun plaats zelf die domme Misiekaba.Die DNA leden van de NDP zijn dommer dan het achterkant van varkens.
  Santokhi zet ze allemaal voor lul en dan gaan die domme varkens van de NDP dreigen, die paarse varkens.


  Maak melding

 49. Santhoki (mister Santhaki???) stelt terecht: respect voor het leven is duidelijk aan het tanen in Suriname. Hij bedoelt zeker het leven van zijn VHP – hypocriete makkers, want daar gaat het bij deze ouderwetse, conservatieve, hypocriete KOELIE per slot van rekening altijd om. Immers als (bende)leider van deze VHP – lees: Verschrikkelijke Hypocriete Paisapartij kun jij niet anders verwachten. Dat opportunisten die zich volgens de aloude bekende theorie –door zogenaamd onderling vriendjes van elkaar te spelen om een gezamenlijke vijand koste wat kost te moeten hebben – die nemen “onze ex-minister van Justitie & Politie en parlementariër Chandrikapersad Santokhi” met alle genoegen in de maling. Net zoals deze “mister Santhaki???” ooit dacht die Boeskondremangs van ons in hun macht te hebben. Terwijl onze arme “mister Santhaki???” drommels goed zou moeten beseffen dat de voorman van onze Binnenlandbewoners gedurende Front regeringsperiode, de heer Ronnie Brunswijk, zelf heeft mogen ervaren met welke rasechte RACIST(EN) van het zuiverste soort binnen de VHP- Paisa Paisa Paisapartij, hij van doen had durende de Front periode. Nu Misiedjan als minister van Justitie en Politie in Suriname zich ook met deze feiten heeft mogen confronteren, betekent dat het doek nu helemaal gevallen is voor “mister Santhaki???”. Dat men “mister Santhaki???” graag op goedkope wijze gebruikt, om de gezamenlijke vijand Bouterse in stand te helpen houden, is op z’n minst een bezigheid die past bij de visieloze – VHP paisa, paisa en nog eens paisa aanpak – voor hem evenals zijn bon(t)dgenoten, m.n. op deze site van Waterkant. Santhokie, “mister Santhaki???” zou eerst afstand moeten doen van z’n racistische VHP patroon om zich als “modern mens” te kunnen profileren en manifesteren. Santhokie, “mister Santhaki???” heeft nu te maken met het fenomeen “de bedrieger bedrogen”. Opeens zijn, zijn “hulpmiddelen” Somohardjo en Brunswijk niet goed meer. Begrijpelijk: want die paisa, paisa en nog eens paisa bomen zijn/worden gekortwiekt en kunnen niet meer verder de hemel in reiken, zoals bedacht. Santhokie, “mister Santhaki???” doet zich bij de opportunisten en labiele goedgelovigen – vaak zijn het zelfs de zogenaamde “intellectuelen” – voor als zijnde de “redder”, terwijl hij een conservatieve, vastgeroeste belhamel is, die in geen enkel politiekplaatje waar ook ter wereld zou passen. Helemaal en zeker niet binnen de Surinaamse politiek met haar diversiteit. “Mister Santhaki???” zou als troost tijdelijk dienst kunnen doen als “virtuele leider” – schijnbaar aanwezig – voor de tot wanhoop geslagen en uit nood geboren meelopers. De moorden gepleegd door Santhokie en zijn VHP- Verschrikkelijke Hypocriete Paisapartij – consorten, fysiek, zowel geestelijk, sinds het bestaan van de toen en in feite nog steeds, Verenigde Hindoestaanse Partij (ongegeneerd) zijn niet om naar huis te schrijven. Daar zijn de zo graag gepropageerde “8 december moorden” niet mee te vergelijken. Het subtiele druipt ervan af. De revolutie in Suriname is mede dankzij het op verderfelijke manier van politiek bedrijven door deze VHP- Verschrikkelijke Hypocriete Paisapartij -clan. Een persoon die zich het nationalistisch gevoel nog eigen moet maken kan nooit een land leiden en zou derhalve nooit uit een partij als de VHP – lees: Verenigde Hindoestaanse Partij kunnen/mogen voortkomen.
  Om een land die zich constant bedient van geweld de VS (USA) tegen de “zwakkere” landen, er bij de Surinaamse zaak te willen betrekken is pas een ZEER LAFFE daad. Suriname moet er nooit en nimmer voor zwichten, maar gewoon haar oprechte koers van AMNESTIE varen. Een land die de wereld continu onder schot houdt, daar zijn dergelijke lui als Santhokie, “mister Santhaki???” bang, huiverig en benauwd voor om dat kenbaar te maken en onder ogen durven te zien. Laat de VS (USA) China of Rusland tot de orde roepen en een aanval op hen plegen. Neen, daar zijn ze niet mans genoeg voor om deze landen binnen te vallen. Want ze worden met gelijke munt terugbetaald. De oplossing Suriname en haar sores – problemen – kan geen lafaards gebruiken. Dus zeker de VS (USA) niet. Trouwens ook Nederland niet, totdat zij welbekende documenten prijsgeven, welke zij zestig jaren achter slot en grendel willen plaatsen of sterker nog, hebben geplaatst. Dan nog blijft het een vraag. Het is en blijft een 100% Surinaamse aangelegenheid. Een land die samen met andere kwaadwilligen op eigen houtje moord en verderf heeft gezaaid van pakweg 500.000 zielen, hebben geen enig recht van spreken. Ze zouden hooguit kunnen intimideren, meer niet.
  Citaat: “Wij hebben ervoor gezorgd dat nabestaanden veilig naar Suriname konden komen om het graf te bezoeken van hun familielid”, aldus Santokhi. Hiermee geeft de rasechte racist, oppotunist en hypocriet Santhokie “Mister Santhaki???” aan, dat doden hem eerder en meer interesseren dan levenden. Ex- President Jules Wijdenbosch zei dat zijn vader hem ooit deze wijze les geleerd zou hebben: “ het is beter het land der levenden te verblijden, dan bloemen te strooien op de graven der doden”. Ik hoop dat een dergelijk statement – uitlegging- oor vindt bij Santhokie, “mister Santhaki???” en zijn haters gevolg, opdat zij verlost worden uit de ban van haat waarin zij zichzelf hebben genesteld en niet meer uit lijken te kunnen geraken.
  Toch blijft mijn persoonlijke mening, dat men geen patstelling steeds moet willen blijven creëren tussen Nederland en Suriname onderling. Elk weldenkend mens weet, los van historie en dat soort toestanden, dat beide landen de voordelen van elkander zouden moeten kunnen benutten, gezien er genoeg onderling banden bestaan. Dus olie op het vuur gooien m.b.t. Suriname en Nederland is onnuttig, het meest smerige, ondoordachte en kinderlijke wat men zich kan voorstellen. Dat Nederland en Suriname, zo u wilt Suriname en Nederland, zich het “recht” mogen toe-eigenen door te profiteren van elkanders bronnen, moet als normaal worden ervaren en zelfs worden gestimuleerd. Het onderling stoken en blijven verwijten zet geen zoden aan de dijk, van geen van beide zijden. Laten wij kijken wat voor ons ligt en profijt uit zien te halen. Vanwege de wezenlijke banden mag Nederland een prominente en reële rol worden toe gedicht m.b.t. Suriname. Suriname evenzo naar Nederland toe. In die zin moet Suriname en haar politieke leiders de ruimte worden gelaten, om deze conclusie te kunnen invullen. Dan pas kan er oordeel worden geveld omtrent het wel dan niet competent zijn van leidende personen. Dus niet vanuit valse spelletjes en hinderlagen. Dat is destructief.
  Hier heeft gesproken een ECHTE nabestaande – niet een die andermans onheil begeert – die AMNESTIE voor de volle honderd procent ondersteunt, vanuit het rechtvaardigheidsgevoel en oprecht gevoel van VREDE. De onafhankelijke schrijver van dit stuk is de Peetzoon van wijlen de GROTE SURINAMER Cyrill Daal.
  Verkondigt u geen leugens ter misleiding dat ik wordt of ben omgekocht door een Bouterse en/of dergelijke. Dat lap ik bij voorbaat trouwens aan mijn laars. Ik ben nooit in mijn leven door wie dan ook omgekocht en zal nooit ook kunnen geschieden, door wie dan ook. Degenen die dergelijke verzinsels verkondigen, moeten simpelweg de waarheid zeggen dat zij wederom als leugenaars en bedriegers hun plekje als vanouds innemen. Trouwens Cyrill Daal was voor de arbeidsklasse en contra elke manier van uitbuiten. Dus sowieso contra degene die denken ook na zijn dood, zijn NAAM op welke manier dan ook, denken te kunnen misbruiken en uit te buiten. Cyrill Daal was MAN voor het volk en was nooit verweven met welke hypocriet dan ook, zeker niet verweven met lui van een nog steeds, anno 2012, Verenigde Hindoestaanse (Hypocriete) Paisapartij. De partij van ikke, ikke en de rest mag stikken.
  Een ieder blij. AMNESTIE ook voor Santhokie “mister Santhaki???”.
  AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 50. Beste kondremangs,

  @Sleur,
  De GROOTSTE LAFAARD is de HUIDIGE PRESIDENT, die JOUW pleegvader PERSOONLIJK had bedreigd en hem betaald zou zetten en het kleingeld mocht hij houden!!!!!!
  Bouterse kon de vernedering NIET verwerken tegenover Bishop van Greneda, die Daal had opgezet: remember 15000 tegenover 1500!!!
  De lichten van Zanderij waren uit…..
  Ben je dat vergeten????
  Cyril Daal streed voor een GOEDE zaak;dus besmeur zijn nagedachtenis alsjeblieft niet…..en vergeet ook niet, wat de moeder van Cyril Daal had gezegd:DAT ZOLANG ZE LEEFT,ZE BOUTERSE NIET ZAL VERGEVEN!!!!!
  Zij heeft voor haar zoon GEVOELD….
  Was hij bezig met een coup???? NOOIT BEWEZEN EN ZAL ER NOOIT BEWIJS ZIJN!!!!!!
  Ik heb zelf meegemaakt op 27 september 1982 op het verjaardagsfeest van Andre kamperveen(ook een van de vermoorden) aan de sneiders Howardstraat, dat Daal zich afzijdig hield van het groepje Bouterse, Chin A Sen ,Horb en Boerenveen. TOEN al was hij een z.g. “GEVAAR” voor bouterse en co.
  Ik weet waarover ik praat: Ik ben OOK een ECHTE nabestaande…..dus INDIEN er over eventuele AMNESTIE en VERGEVING gesproken moet worden; dan MOET er ,in ieder geval, BEKENTENISSEN en SPIJTBETUIGINGEN worden afgelegd door de daders…….
  Dat heeft Suriname verdiend en dat hebben WIJ als NABESTAANDEN ook verdiend!!!!
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 51. Ik kan me niet voorstellen hoe dom mensen kunnen zijn.Dit is dommer dan dom.Weet men nog steeds niet dat amnestie onmogelijk is en toch willen ze hun gelijk halen.Suriname is met of zonder bout steeds lid van Amnesty International.Of weten de paarse ezels dat nog steeds niet,terwijl er al 2 weken lang erover is gesproken en uitgelgd?Sang mek deng paars boerikie ede dies tranga so dang.Als je met een vrouw getrouwd bent ga je toch niet achterafmet een andere trouwen alvorens je gescheiden bent?
  Ze doen alles op alles om het proces steeds te vertragen,maar we naderen nu het einde.Het einde van het langste touw.Meye heeeeeeelllllp,mietje-keba heeeeeeellllp,ndp HEL

  Danitia


  Maak melding

 52. Zodra het gedaan is met de macht van DDB zullen de stromannen als paria’s uitgekotst worden en gemeden worden. De kort periode die zij nu dankzij hun opportunisme kennen zal gevolg worden door een periode van grote armoede en sociale uitstoting.

  Een keuze die ze nu gemaakt hebben en zeker verdienen. Figuren als Bouva lopen binnen 10 jaar als zwerver langs de waterkant. Berooid en verstoten. Het verdiende en zel gekozen lot.


  Maak melding

 53. T,Sleur.
  Deze figuur is een grote schande voor land en volk.
  Zijn post geeft aan dat deze criminele landverraders niets uit de weg gaan op hun drugs criminele baas vrij te pleiten. Iemand die geweld toe past om zijn mening op te leggen aan anderen of voor machtsbehoud is naar mijn mening niet slim sterker nog ik vindt het heel erg dom.
  Bouterse heeft bij als zijn slachtoffers de nationale en internationale wetten geschonden en nu maakt hij misbruik van deze zelfde wetten om uit de gevangenis te blijven dit geeft aan dat Bouterse een gewetenloze narcis is de lijd aan MEGALOMANIE.


  Maak melding

 54. @DANITIA: Sommigen zijn nou eenmaal dom geboren, en hebben tijdens hun leven niets bijgeleerd.de ndp groupies zijn een schoolvoorbeeld daarvan.


  Maak melding

 55. Neus,

  Je hebt er het neusje voor. Toekomst zal uitwijzen waar de huidige Paarse politici zullen belanden. Zelfs hun nu grootste aanhangers zullen hun na 2015 uitkotsen. Hun politieke leven is na Desi echt dood.


  Maak melding

 56. Santhoki doti heeft als politieman toen ook gemoord. En als minister van justitie deals gesloten uit eigen belang met drugsdealers. Toen ministet v. Pol. en justitie. Wat voor shit komt deze raciale politicus uitleggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.