Assuria opent eerste buitenlandse vestiging

1

PARAMARIBO/GEORGETOWN, 2 apr – Na een voorbereiding van ruim tweeënhalf jaar is afgelopen weekend de eerste buitenlandse vestiging van verzekeringsmaatschappij Assuria een feit met de opening van een kantoor in Guyana. Hiermee is een belangrijke stap gezet naar de realisatie van het doel ook verzekeringactiviteiten te ontplooien buiten Suriname, onderdeel van het meerjarenbeleidplan van Assuria.

In eerste instantie richt de Guyanese vestiging zich op de verkoop van brandverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, levensverzekeringen en pensioenverzekeringen. Dit alles onder leiding van Dick Wesenhagen, voormalig directeur van Assuria.

De keuze voor Guyana is een bewuste keuze, zegt Stephen Smit, hoofddirecteur van Assuria. Naast het feit dat Guyana economisch in de lift zit, ontstond ruimte in de markt door het wegvallen van Clico. Nadat in 2009 het haalbaarheidsonderzoek gunstig uitpakte, is datzelfde jaar nog de aanvraag voor een verzekeringsvergunning ingediend en zijn twee vennootschappen opgericht, t.w. Assuria Life (GY) Inc. en Assuria General (GY) Inc. Nu in februari 2012 de verzekeringsvergunning is ontvangen, kan Assuria van start gaan met haar activiteiten.

Op zaterdag 31 maart j.l. werd een receptie gehouden ter gelegenheid van de intrede van Assuria op de Guyanese markt. Daarbij waren ook aanwezig de President en de Minister van Financiёn van Guyana.

In verband met de opening van het kantoor in Guyana heeft Assuria aan 10 Guyanese sociale instellingen een financiële schenking gedaan.

1 REACTIE

  1. […] Caricom-landen verzekeringsactiviteiten te ontplooien. In maart 2012 opende Assuria al een kantoor in Guyana.Tijdens de Vergadering van Aandeelhouders werd het jaarverslag over 2012 aan de aandeelhouders […]


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.