Instelling waarheidscommissie kan in wetsartikel

44

PARAMARIBO, 31 mrt – De instelling van een waarheidscommissie lijkt niet bij voorbaat uitgesloten. De parlementariërs die het wetsvoorstel indienden voor wijziging van de oude amnestiewet, willen ideeën van maatschappelijke groepen meenemen. Die ideeën kwamen op tafel tijdens de consultaties van de coalitie. Het noemen van de waarheidscommissie in de memorie van toelichting alleen is niet genoeg.

Dat is nadrukkelijk aangegeven tijdens de consultaties. “Zo is het voornemen van de initiatiefgroep en de commissie van rapporteurs om het instellen van een waarheidscommissie, behalve in de memorie van toelichting ook op te nemen in een apart artikel, door enkele representanten benadrukt. Deze en andere relevante punten zullen waar nodig en mogelijk in de verdere behandeling worden meegenomen”, meldt de initiatiefgroep.

Deze groep parlementariërs is overigens dik tevreden. “De consultatieronde die de indieners hebben gehouden met vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke groepen en politieke partijen, was vruchtbaar.” Gesproken is met onder meer jongeren, de vakbeweging, religieuze en politieke organisaties en andere maatschappelijke groepen. “De wijziging kent voor- en tegenstanders, terwijl een aantal personen en organisaties zich vooralsnog neutraal hebben gehouden”, is de conclusie.

Bekijk ook:


44 REACTIES

 1. Het is gewoon verfoeilijk, laten de heren zich zo inzetten voor de bevolking ipv om een stel boeven uit de gevangenis houden,die volgens het internationale en nationale rechtsgevoel en strafrecht er thuis horen.
  Immers wie wil je vrijstellen van strafvervolging de boeven weten het zelf niet de hoofdverdachte is nimmer verschenen voor de Krijgsraad en de andere lijden aan geheigverlies of liegen.


  Maak melding

 2. Bouterse lacht zich de ballen uit zijn broek. De grootste leugenaar uit de Surinaamse geschiedenis zal geen woord spreken in deze farce van een waarheidscommissie.

  De Surinaamse politiek is één grote corrupte bende zonder ruggengraat en zou zich dood moeten schamen.


  Maak melding

 3. Commentaat in Elsevier in 2010 nadat Bouterse tot president wat gekozen:

  Gewetenloos

  Toch stelt zijn overwinning de samenleving voor grote vragen. In hoeverre is de keiharde en gewetenloze Bouterse van vroeger veranderd en heeft hij geleerd van zijn fouten? Zal hij vooral aan zichzelf denken en onder het lopende proces wegens de Decembermoorden proberen uit te komen of komt hij zijn verkiezingsbeloften aan het Surinaamse volk na en profiteert nu ook het arme deel van de bevolking?

  En nu 2 jaar later weten we allemaal dat jij vooral aan zichzelf heeft gedacht en dat het arme deel van de Surinaamse bevolking vooral is gebruikt als stemvee en nog veel armer is geworden….

  Suriname: tel uit je winst.


  Maak melding

 4. @HENK MOLENAAR je schrijft de surinaamse politiek zou zich dood moeten schamen, maar helaas kan dat niet want ze hebben geen schaamtegevoel……….
  het enige wat ze kunnen is liegen bedriegen frauderen, en de politiek ongeschoolde volksmassa zand in de ogen strooien.


  Maak melding

 5. Henk Molenaar,
  Hier in Nederland zeggen wij wie zijn billen brand moet op de blaren zitten,en een gewaarschuwd mens telt voor twee. Een ezel stoot zich normaal gesproken geen twee keer aan de zelfde steen.
  De beschaafde Surinamers met fatsoen normen en waarde hebben deze stemvee gewaarschuwd maar door eigenwijsheid, koppigheid hebben ze onze waarschuwing aan hun laarzen gelapt.


  Maak melding

 6. Als de amnestiewet wordt aangenomen dan komt de waarheid nooit naar boven.De moordenaars en hun handlangers blijken massaal aan geheugenverlies te lijden en de hoofddader bouterse weigert om bij de krijgsraad te verschijnen.Niemand kan hem wat maken en zijn raadsman Irwin Kanhai drijft steeds de spot als wordt gevraagd naar Bouterse.
  Er komt geen waarheidsvinding; het is allemaal nonsens.


  Maak melding

 7. Gevolg bij het aannemen van deze wet. Geopende poorten voor moorddemonen die gans het land zullen terroriseren ,met moorde her en der.Ook vele oliedomme aanhangers zullen slachtoffer worden. En geen enkele valse ndp apostel zal bij machte zijn het tij te keren, trouwens hun vruchten worden openbaar, ook vele oliedomme aanhangers zullen zich tegen hen keren.


  Maak melding

 8. Wat zullen de consequenties zijn, als het parlement dit besluit daadwerkelijk zal nemen? Op de eerste plaats zullen de nu al merkbare onrust en polarisatie in de Surinaamse samenleving alleen maar toenemen in plaats van afnemen, aangezien deze amnestiewet niet verzoent, maar eerder een onevenwichtig broddelwerk genoemd kan worden dat is geboren uit politieke noodzaak en opportunisme.

  We hoeven niet in een glazen bol te kijken, om de toekomst met een hoge mate van waarschijnlijkheid te voorspellen. Suriname zal een paria worden in de internationale gemeenschap, al zal het ene land dit duidelijker laten voelen dan het andere. Voor steun en samenwerking, zal Suriname meer en meer aangewezen zijn op een aantal “schurkenstaten”, landen die het zelf ook niet zo nauw nemen met democratie en rechtsstaat.

  Ik vermoed dan ook dat Suriname snel na het aannemen van de amnestiewet, zich zal aansluiten bij het ALBA blok van president Chávez. Hierdoor zal de regering in aanmerking komen voor steun in de vorm van miljoenen oliedollars uit Venezuela, die ook landen als Nicaragua en Cuba de afgelopen jaren overeind hebben gehouden. Van dit geld kan Bouterse huizen bouwen en sociale projecten financieren, waarmee de aanhang van de paarse partij tevreden gesteld kan worden.

  Coalitiepartij Pertjajah Luhur zal, in ieder geval tot aan de komende verkiezingen, haar posten mogen behouden in ruil voor hun steun aan de amnestiewet. De partijtoppers van PL kunnen voorlopig uit de staatsruif blijven snoepen en daarmee kunnen ze dan hun geweten sussen (als ze er één hebben). Ondertussen zullen hun ministeries sluipenderwijs overgenomen worden door aanhangers van de NDP. Als ze zich daartegen verzetten, ligt er een dossier over diverse partijtoppers klaar bij de procureur generaal. Eén telefoontje vanuit het Kabinet van de president, zal voldoende zijn om dit dossier te activeren (methode Chávez).
  De economie zal verpieteren door het internationale isolement en er zal vermoedelijk een brain drain op gang komen onder de middenklassen en de intelligentsia, zoals dit ook in Venezuela al jaren het geval is. Voor de ideologen van de NDP en PALU zal dat geen bezwaar zijn: daarmee zal het alleen maar makkelijker worden om de volgende verkiezingen te winnen. Zij houden niet van kritische geesten, dat is misschien de grote parallel tussen 8 december 1982 en 2 april 2012, de dag waarop (naar alle waarschijnlijkheid) de amnestiewet wordt aangenomen.
  Ik heb al eerder aangekondigd te stoppen met mijn commentaar op de Surinaamse politiek, omdat ik druk ben met zakelijke beslommeringen in Nederland en eerlijk gezegd ook, omdat het funest is voor mijn gemoedsrust. Toch vind ik het mijn morele plicht om dit waarschuwend geluid te horen, juist omdat ik aanvankelijk geloofde dat Suriname met een coalitie van MC, AC en VA een nieuwe weg kon inslaan. Daarmee beoogde ik zeker niet de weg, die nu dreigt te worden ingeslagen.

  Jan Gajentaan

  HIHIHIHAHAHHAHHA…..een aanhanger eertijds wiens oren en open opengaan….wie vertrouwen en geloven dat onberechte moordenaars waarheid spreken zijn terecht oliedomme stommelingen ( de overgebleven sip kijkende aanhang,eeh a fout nanga amnestiewet na neks,na rust,vrede nanga voorspoed, zo hebt ndp valsproffet geprofiteerd….vo deze drie jaren)

  —————————————————-
  Politiek commentator Jan Gajentaan zijn eindelijk de schellen van de ogen gevallen, hij heeft bijna twee jaar nodig gehad om vast te stellen dat Bouterse niets heeft geleerd van zijn fouten.
  Helaas heeft hij de Abop gesterkt in haar overlopen naar de Mega Combinatie, waarmee deze partij wel onevenredig veel macht heeft gekregen, maar waarmee zij Bouterse helpt Suriname de afgrond in te werken, maar dat schijnt onze Brunswijk-van-Robin-Hood-tot-erger in het geheel niet te deren. Hoe dan ook, het siert Jan Gajentaan dat hij zijn gewijzigde inzichten met ons deelt.
  Te hopen valt nu dat Gajentaan zijn verbale gave en zijn goede contacten met Brunswijk zal gaan inzetten om ook deze laatste ervan te overtuigen dat hij op de verkeerde weg is. Misschien is er voor Brunswijk nog redding mogelijk, alhoewel… Dus laat hem stoppen met zijn commentaren, maar laat hem doorgaan om langs de weg van de stille diplomatie zijn aanvankelijke geestverwanten terug te brengen in het goede spoor. Zou het er nog in zetten dat hij Abop zover krijgt tegen de wijziging van de amnestiewet te stemmen?

  Rolf van der Marck

  In ieder geval verdienen de oliedomme aanhangers deze duistere ontwikkelingen.


  Maak melding

 9. Recentelijk heeft een groep “parlementariërs” een
  verbeterde campagne opgestart, met de bedoeling ons
  land positief op de wereldkaart te plekken.

  De initiatiefnemers geven ruiterlijk toe dat het
  concept een kopie is van de vorige campagne;
  Paramaribo city of smiles! In de video van voornoemd campagne ziet men enkele bewoners van Paramaribo lachend een petflessen en de bamirestanten op straat
  gooien!

  In de video van de huidige campagne, Paramaribo city of smiling murderers, ziet men de initiatiefnemers
  tevreden lachen om de martelingen en gepleegde moorden.
  Ook ziet men de moordenaars, die eerst beweerden dat
  zij elders vertoefden, onschuldigen verminken om deze
  onschuldigen vervolgens op de vlucht van voren te
  vermoorden!


  Maak melding

 10. mijn mening is,dat de hoofd verdachte nu moet aftreden van deze hoge functie,zolang de zaak bij de rechter is in behandeling tot er een uitspraak komt…

  waarom zeg ik dit,omdat de d.c. van Nickerie zekere meneer dubay natdat hij een persoon had afgetuigt met een kabel en bedrijgt met een rivolver ook zijn functie heeft neergelegd in het belang van de zaak en het land uit recpect voor het recht-systeem..

  dus zou de hoofd verdachte met alle respect dit ook moeten doen en alle andere veroordeelden die het ambtenaren apparaat bemensen,,geld en positie is wel leuk ,maar je hebt ook gevoelens principes en kiomt in aanraking met buitenstanders ook in het buitenland,dan gaat er wel door je heen..


  Maak melding

 11. Welke scenario,s niet allemaal bedacht worden om Bouterse en zijn collega moordenaars buiten de gevangenis te houden, en wat een analfabeten lopen achter dit gespuis aan, terwijl ze nog niet door hebben dat ze allemaal hun ondergang tegemoet gaan, het getuigd in ieder geval van onderontwikkeld zijn, normvervaging, en de realiteit volledig verloren zijn. vooral als je die beelden ziet van verwarde mensen op het onafhankelijkheidsplein die met een kartonnen bordje op hun buik rondlopen met de opschrift Bouterse de verlosser van Suriname, terwijl Bouterse reeds eerder al bewezen heeft een groot drama te zijn voor het land Suriname, en dank zij hem de grote verdeeldheid heeft plaats gevonden, en wat zie je nu gebeuren totale chaos, en een nog grotere verdeeldheid, maar Bouterse heeft het geluk aan zijn zijde, dat de intellectuele Surinamers naar Nederland zijn vertrokken, en de meeste ongeschoolde Surinamers zijn achtergebleven met een korte termijn visie, en mensen die snel vergeten.


  Maak melding

 12. 8000 km die aardappels vreters willen uitleggen wat in SU. moet gebeuren en wij in SU maak zich niet druk wat een lachertje,op afstand uitleggen is makkelijk onder die paraplu van die witte man, als jullie echte surinamers zijn,kom dan in su,uitleggen met jullie gebrabel bouta dit bouta dan. ik als surinamer moet uitleggen niet jullie
  kijk naar jullie eigen kabinet rutte en wilders…..oja als jullie fam. hebben in su neem ze allemaal mee in die zogenaamde rot land van jullie.(nl)als of nl beter is dan su kom tijd kom raad……..jullie zullen in die ogen van die tattas, witte man blauwe ogen altijd een buitenlander blijven ik heb medelijden met jullie….overlopersssssss dat jullie zijn ……….in plaas jullie corrigeren..neem een voorbeeld aan die turken en marokanen.als het om hun land gaat zijn ze een volk maar jullie red cap in nl. ik schaam me dood voor jullie…zwart blijf zwart en geen bounty…
  wordt vervogd:deel 1
  CITY OF SMILE


  Maak melding

 13. Ook bij de waarheidscommissie zal er gelogen worden,want deze mensen zijn moordenaars en bedriegers.
  Dus naar de waarheid kunnen we fluiten.


  Maak melding

 14. Combinatie bouterse,somohardjo en brunswijk en toch verwachten dat er ontwikkeling komt? Degenen die dit geloven zijn ezels met flaporen.Stomdom dus.Het zijn soorten die hun soorten opzoeken.


  Maak melding

 15. Beste ABB,
  Wanneer komen jullie met reacties die inhoud hebben. Tot nu toe hoor ik alleen maar gezeur en geklaag. Typisch Calimerostaans. Ik vind het zo triest om jullie achter de feiten aan te zien hollen. Met copy & paste reacties en honderden links maken jullie vooral duidelijk er totaal niets van te snappen. We zijn namelijk al bekeerd. Ik hoor graag wat jullie persoonlijk vinden van de positieve ontwikkelingen rondom het amnestievraagstuk. Ik ga voor de definitieve oplossing. What about you?


  Maak melding

 16. Die leugens die Nederland toen aan die 15 tegenstaanders verteld hadden, waardoor ze overgestapt waren tot het plegen van die coup waren:
  1 Bouterse had Staatsgreep gepleegd en jullie moeten een tegen coup plegen om de Democratie te herstellen, terwijl Nederland zelf die Staatsgreep georganiseerd had om de toenmalige Regering in 1980 te sabboteren, omdat toen Suriname Onafhankelijk werd waren ze boos en teleurgestel en als wraakactie om de surinamers een les en manieren te leren.
  2 Bouterse had staatsgreep gepleegd ondemocraties en jullie moeten een tegen coup plegen om hem te vermoorden.
  3 De creolen, duivels/demonen zijn aan de macht.
  4 Bouterse is Ravana van Ramayana en Duryodhana van Mahabharata.
  5 De creolen gaan de rijke hindostanen hun rijkdommen roven en plunderen.
  6 De creolen gaan de mooie hindostaanse meisjes verkrachten.
  7 Wanneer jullie geslaagd zijn met die tegen coup en Bouterse vermoord hebben krijgen jullie grote beloningen, hoge posities en geschenken etc. zoals
  papa Lachmon zou de President van Suriname worden en Rambocus de Bevelhebber van het Nationaal Leger etc.
  Opmerking: Daarom waren de meeste hindostanen van G. 15
  We hebben gezien dat Nederland 2 keren ondemocratie gehandeld hadden nml.:
  1 eerste keer Coup 82 en 2 de Binnenlandse Oorlog.
  Omdat het hun niet gelukt was hadden ze na de evaluatie
  de 3 derde en een goede stap genomen om een vrije-, geheime-, en algemene verkiezing tot stand te brengen.
  Zodoende hadden ze met allerlei leugens de verkiezing toen gewonnen.
  Ik hoop nu dat een ieder voor Amnestie stemd, zodat er weer eenheid is in suriname en geen polarisatie meer.
  Al die mensen rechten organisaties waren georganiseerd door Nederland als een hulpmiddel/dekking om de verkiezingen altijd te winnen.


  Maak melding

 17. Deze dommies geloven zelf hun eigen leugens.
  Bouta, brunswijk en Somo.BBS=bron bere somo.Dank zij omkoperij zit hij vandaag in het Parlement.Is ook zijn laatste termijn.Wel bijna 80% van de javanen zijn het niet met hem eens.Voor de 6 papoea’s die meedoen met die poppenkast, betekent het ook het einde van hun termijn.Heeft geen kans meer bij de volgende verkiezing.
  Maar ja, het kan dit zaagsel niet deren, hij heeft al US duizenden ontvangen van zijn moordenaar president.
  Is voor een paar jaartjes zoet.Kan het geld later nuttig gebruiken in Ashiana.

  Danitia


  Maak melding

 18. Beste Rajaram,
  weet u dat Nederland Sur.haast gesmeekt heeft om onafhankelijk te worden?De meeste kolonien moesten voor hun vrijheid strijden.Neem maar de zout mars van Gandhi of de MPLA in Angola.Of Indonesie.Maar Nederland gaf Sur.miljarden NFL.toe bij de scheiding.Dan kan ik mij moeilijk voorstellen dat de rijke Nederland de arme Sur.terug wilde.

  Cobie.


  Maak melding

 19. Henk Molenaar
  Bouterse lacht zich de ballen uit zijn broek. De grootste leugenaar uit de Surinaamse geschiedenis zal geen woord spreken in deze farce van een waarheidscommissie.

  De Surinaamse politiek is één grote corrupte bende zonder ruggengraat en zou zich dood moeten schamen.

  Jullie zouden de NDP met wortel en tackh uitroeien? Onderhand is bekend geworden van wie op de wortel na al alle takken zijn weggemaaid. Nog maar 1 verkiezing is nodig om de rest aan te pakken.


  Maak melding

 20. @ R!@o

  Hahaha, mooi verhaal over die 8000 kilometer vretende aardappeleters. Volgens mij wordt dit forum niet alleen gelezen in tata kondre, maar ook in de states en waar dan ook waar Suri’s wonen. Je praat over eenheid van Turken en Marokkanen dat begrijp ik niet. Is Suriname ooit een eenheid geweest vraag ik jou dan? Zelfs in Su vliegt men elkaar aan en dat doet mij pijn als Su omdat te zien, omdat ook ik graag zie dat wij als Su’s een eenheid vormen. Om een eenheid te vormen begint al hier om elkaar niet af te kraken, maar te corrigeren. Een ieder die goed tussen de regels door leest ziet dat een ieder die hier een reactie plaatst gefrustreerd is en meeleefd met Suriname. Waar menigeen Surinamer woont, Suriname zal hij of zij altijd volgen. Als wij op deze forum al niet normaal tegen elkaar kunnen praten wat moeten wij dan verwachten van onze leiders? Tot slot, schaam je niet voor je broeders en zusters aan de andere kant van de oceaan, het mes snijdt aan twee kanten!

  Fijn weekend allemaal


  Maak melding

 21. Men is al 30 jaar met waarheidsvinding bezig. Waarom men nu met een waarheidscommissie op de proppen komt, ontgaat mij. Alsof de waarheid in een rechtszaak (die bovendien al in een vergevorderd stadium is) niet boven tafel zou kunnen komen. Raar allemaal.
  Van mij mag iedereen in Su amnestie krijgen (wil wel als voorwaarde stellen dat men het woord eindelijk eens goed gaat uitspreken: klemtoon op de laatste lettergreep!)


  Maak melding

 22. anna en Paramanpinto,
  Jac Russel geeft haarfijn in zijn post wat mist gaat in suriname.
  Degene die hier beweren dat bij Turken en Marokkanen eenheid eerst weet niets over de Berbers en ook helemaal niet over de Koerden in Turkije.
  In Turkije heeft de bevolking duidelijk laten zien dat ze niets meer moeten hebben van de generaals die vroeger de dienst uitmaakte,en in Marokko is de roep naar vrijheid steeds luider men heeft genoeg van die corruptie en nepotisme die daar plaatsvinden.Ik ben niet geweldig geschoold, maar ik weet wel wat er internationaal gebeurd dus mij gaan jullie niet op de verkeerde been kunnen zetten door verdraaien van de feiten.


  Maak melding

 23. De waarheid van een Koe!

  De Koe die melk produceert is zo waar als de Bij die bestuift. Daar kan niemand iets tegen inbrengen, toch?

  Maar een waarheidscommissie instellen waarbij grove leugens moeten worden ontkracht is hetzelfde als het Vat der Kanaiden vullen (water naar zee dragen).

  De poppenkast van ons DNA en de Parlementariers die liegen en bedriegen als beroep hebben gekozen, mogen nooit meer een volksvertegenwoordige funktie bekleden.

  Politiek Suriname is zo corrupt als maar wezen kan.
  Afschaffen heel de politiek en bigie-bigie een Zaken kabinet instellen. Want met het instellen van een waarheidscommissie en invoering van de amnestiewet zal Suriname voor altijd “politiek vermoord” zijn en wordt de weg geopend voor verlakkerij en bedriegerij.


  Maak melding

 24. De Anti DB Brigade is op geen enkele wijze geinteresseerd in de naakte waarheid. Bij die club gaat het om het bruut opsluiten van vermeende daders.

  Het hoe en waarom is daarbij totaal niet relevant.

  Stel je eens voor dat bekend zou worden dat er een bloedige coup op komst was? En dat was het!!!


  Maak melding

 25. @wikkiLeaks

  “Ik ben niet geweldig geschoold, maar ik weet wel wat er internationaal gebeurd dus mij gaan jullie niet op de verkeerde been kunnen zetten door verdraaien van de feiten.”

  Beste Wikileaks,
  Je bent uitstekend geschoold en als ik jou was zou ik me daar zeker geen zorgen over maken. Ik heb ook gemerkt dat jouw reacties doordrongen zijn van hoogstaande kennis over het internationaal gebeuren. We willen je zeker niet op het verkeerde been zetten en jij bent overigens zeker geen type die zich laat foppen door verdraaide en vervormde feiten. Dat is ook de reden waarom wij zo blij zijn met lieden als jij, Henk Molenaar en het nogal overmatig zwakzinnig knulletje Zucht. Jullie superieure kennis maakt het voor ons ontzettend moeilijk een inhoudelijke discussie aan te gaan, vanwege het grootse intellect dat ook weer via jullie doorlopend ons pad kruist. De links waar jij voortdurend naar verwijst is het ultieme bewijs van jouw fenomenale kennis van de internationale rechtsorde. Hoewel ik nooit op de door jou geplaatste links klik ben ik alleen al door de groene letters behoorlijk geintimideerd. Dat de inhoud door mij ongelezen blijft is eigenlijk alleen maar een compliment voor jou. Hopelijk begrijp je de impact van jou gepluste reacties op de motivatie mijn nederige minkunkels voort te zetten. Alleen al het feit dat je schrijft “de verkeerde been” in plaats van “het verkeerde been” doet mij al spastisch ineenkrimpen. Zo’n complexe variatie van de Calimerostaanse boerentaal roept ook bij mij gevoelens op van schoonheid en buitengewone creativiteit. Zo’n heftige emotie kan ook ik niet op een normale manier verwerken.

  Ik vind het idee van een waarheidcommissie in de zelfstandige republiek Suriname getuigen van realisme. Kun je mij met jouw enorme kennis van de internationale rechtsorde uitleggen wat jou bezwaren eigenlijk zijn? Ik vertrouw op een uitleg in woorden die het vulgaire van de boerentaal volledig tot uitdrukking laten komen. De woorden dom, ezels en kakkerlak zijn dus geoorloofd.

  PS: Sorry voor mijn taalfouten. De beheersing van de Calimerostaanse boerentaal heeft sedert mijn vertrek uit dat kleine polderlandje nauwelijks nog prioriteit. Ik betreur het eigenlijk ten zeerste dat ik me op dit forum niet in het Sranantongo of Ghanees kan uitdrukken. Niemand zou me nog kunnen volgen.


  Maak melding

 26. Van mij mag er wel een waarheidscommissie komen. Ik denk dan aan een kamertje in Boma waar de veroordeelden wekelijks een uurtje op stalen banken mogen vertellen wat ze weten. MISSCHIEN DAT ZE SPRAAKZAAM WORDEN ALS ZE DAAR ZITTEN MET HET VOORUITZICHT VAN EEN LEVENSLANGE STRAF 😉


  Maak melding

 27. Radjkoemar Rajaram!

  5 De creolen gaan de rijke hindostanen hun rijkdommen roven en plunderen.
  6 De creolen gaan de mooie hindostaanse meisjes verkrachten.

  Dit was allemaal door de Hindustaan zelf bedacht niet de Hollander,wel eerlijk blijven.


  Maak melding

 28. Wat en zooitje !
  Sranang dreigt geïsoleerd te raken door amnestiewet en een president die alleen in
  z’n eigen achtertuin rond kan lopen.

  Degenen die de amnestiewet steunen, zijn even schuldig voor het isoleren van ons mooi Sranang.
  Zoals de Heer Spong mooi heeft verwoordt:Als je niet schuldig bent behoeft je ook geen amnestie.
  De gezegde luidt : wiens brood men eet wiens taal men spreekt.

  Somo, herinner jij je nog de tijd in Nederland hoe jij met een kogelvrije vest bijeenkomsten
  bijwoonde met tal van vrienden,de zogenaamde bodyguards.
  In de kou hebben wij samen de slachtoffers herdacht bij het consulaat in Amsterdam,
  Waar zijn je goede bedoelingen gebleven!!
  Alleen de Chinezen staan aan jou kant,want die hebben immers het land bijna in bezit!!

  Een referendum zal moeten uitwijzen of de amnestiewet een goed plan of een opwelling van een domme Javaan is die door Desi laat gebruiken.

  Ben mijn warme gevoel voor Suriname kwijtgeraakt door jullie asociaal gedrag,ordinaire zakkenvullers die uit eigen belang proberen te overleven.

  Somo, je hebt geen Javaanse normen en waarden om trots op te zijn. Jij dient niet de Surinaamse belangen,je wilt op safe spelen, jij en je corrupte bende die geen zelfrespect hebben, laat staan voor de nabestaanden.

  Als jij straks met hangende pootjes Holland om hulp komt vragen, hopen wij dat ze jou zo ver mogelijk terug zullen smijten, diep de rimboe in.

  Mi mooi switie Sranang,Mi atie kre foe you !!


  Maak melding

 29. Mijn eerbetuigingen aan alle nabestaanden.
  Vergeef mij
  Lees Politiek 8888 op mijn faceboek tijdlijn van 1 apr.
  Daarom voor Amnestie
  Afstemmen met de Regering welke redelijke belangen behartigd kunnen worden. Geen grote eisen stellen.
  Behalve dmv strafproces,omdat Strafproces berust niet op de waarheid, maar viese Politiek.
  Iemand van de kerk zorgt altijd voor vrede en vergeving, zodat er weer rust heerst in Suriname.


  Maak melding

 30. @ anna,
  Jou reactie laat zien hoe die hele paarse circus in elkaar steekt.Het is onmogelijke om een inhoudelijke discussie te voeren met figuren die volgens een bepaalde dogma, lering doctrine de discussie willen voeren.
  Als je over Die criminele president van jou wil praten en over de gevolgen van zijn macht dronkenschap dan moet je naar 25 feb 1980 gaan toen de democratie in ons land met geweld naar huis is geschoten. vergeet kolonel valk niet, die blanke Hollander met blauwe ogen. In de Grondwet van Suriname staat Duidelijk. Om tot president of vice president te kunnen worden gekozen moet een kandidaat,
  1)De Surinaamse nationaliteit bezitten.
  2)de leeftijd van dertig jaar hebben bereikt.
  3) niet uitgesloten zijn van het passief en het actief kiesrecht.
  4)GEEN HANDELING HEBBEN VERRICHT STRIJDIG MET DE GRONDWET.anna jullie worden openlijk bedonderd door die paarse criminelen. anna ze hadden toch geleerd van het verleden?? wees niet zo eigenwijs en neem stelling tegen deze misdadige criminele figuren die ons mooie land Suriname aan het vernietigen zijn.
  anna jij misbruikt de slavernij,en andere misdaden die elders in de wereld hebben plaatsgevonden of nog plaatsvinden om de moord, onderdrukking en vernedering op onze eigen bevolking goed te praten en dat neem ik jou zeer kwalijk.menselijkheid, rechtvaardigheid,menswaardigheid normen en waarden democratie zijn de basis van mijn referentiekader.
  anna vindt het normaal dat haar president een veroordeelde crimineel is, iemand verdacht wordt van grove mensenrechtenschending,anna vindt het normaal dat die criminele zoon van Bouterse hoofd is van CTU, anna vindt het normaal dat haar criminele president wordt geadviseerd door twee oplichters Alibux en Wijdenbosch , anna vindt het normaal dat iemand die in Miami in de gevangenis heeft gezeten voor drugs handel een hoge positie krijgt bij staatolie E.Boereveen, anna vindt het normaal dat al die schurken en onderdrukkers van de jaren 80 nu sleutel positie in het land bekleden.
  anna waar is jou moraal meisje???


  Maak melding

 31. Na Mie : wie is nou een zielepiet”
  jij of ik,zielepiet van jou met dubbel LL,
  jij zal altijd een slaaf van die witte man blijven
  want jij hebt niets in SU,( RED CAP)slaaf,,,koema kooisie joe……..


  Maak melding

 32. Anna_Zoeloe : het huisslaafje van meester Bouterse

  “Ik vind het idee van een waarheidcommissie in de zelfstandige republiek Suriname getuigen van realisme”

  Ik zie Bouterse na zijn amnestie al huilend voor de commissie vertellen wat er echt is gebeurd in Ford Zeelandia en smeken om vergiffenis.

  Ye right……


  Maak melding

 33. Zij die aanklager,rechter en beul tegelijk waren,moeten voor de rechter verschijnen om te verantwoorden wat ze gedaan hebben in dec ’80.En wat er daarom heen allemaal bij gepraat worden als amnestie voor de daders moet door de WC gespoeld worden.Samen met de indieners van zulk een wet,want die maken misbruik van hun gegeven mandaat.

  Cobie.


  Maak melding

 34. @Henk Molenaar

  “Beste WikkiLeaks: Anna_Zoeloe vertegenwoordigt al het slechte in Suriname in één persoon.”

  Beste malle Henkie,

  Dualisme is de basis van het hele universum. Zonder tegenstellingen is er geen evenwicht. Het “kwade” alleen zal nooit overleven en dat geldt ook voor het “goede”. Maar goed en kwaad zijn slechts manifestaties van een bepaalde toestand. Het evenwicht in materie wordt bepaald door deeltjes met een tegengestelde landing en dat gegeven kun je gerust zien als een perfecte natuurwet. Tegenover een proton staat een electron met tegengestelde lading en samen vormen ze de perfecte eenheid van het waterstofatoom. Volkomen neutraal en stabiel. Als kind van de zon kan ik me vinden in de grondslag van dit gegeven. Maar beste malle Henkie, is het proton slechter dan het elektron of omgekeerd?


  Maak melding

 35. Gogh! dat Suriname zoiets overkomt!!

  Stelletje boeven der boeven en misdadigers!!

  Het is niet de schuld van Bouta maar de kiezers! Wier hem gekozen heeft, welke geen balle verstand van hadden en of hebben en nog eens voor hem zijn!

  Domkoppen denk eens goed na!!! is het dan nu geen tijd hem en zijn bende te verjagen?

  GOD ZIJ MET SURINAME


  Maak melding

 36. @ anna_z

  Zo Anna, wil je nu samen met Henkie de omgeving van het fort Zeelandia onveilig maken deze zomer? En jij trakteert hem zeker op een Djogo aan de Waterkant! Wordt wel een melige avond samen.

  De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Veel plezier samen, tortelduifjes. Waar het hart vol van is !!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.