De Surinaamsche Bank wil helderder beleid

8

PARAMARIBO, 31 mrt – De overheid mag best een helderder beleid voeren. Dit stelt directeur Sigmund Proeve van de Surinaamsche Bank, DSB Bank. Niet altijd is duidelijk welke richting het op gaat. Dat kan de gunstige economische wind van het moment doen keren. Onnodig. “De economie luistert nauw naar het beleid en hoe het land bestuurd wordt. En daar zien we soms punten die met woorden gezegd worden, maar niet worden uitgevoerd.”

Dat kan uiteindelijk lelijk opbreken. “We moeten er alles aan doen om de huidige economische trend te koesteren”, zegt Proeve. Het is maar één van de zorgpunten van Suriname’s grootste en meest succesvolle algemene bank. Van de eigen voorspoed valt het meest te genieten in een goed gedijend milieu. Er is dus alle baat bij dat er aangedrongen wordt op voortdurende deugdelijk bestuur. Zelf heeft de bank goed geboerd de laatste vijf jaar.

De nettowinst steeg van ruim twintig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer vijf miljoen euro) naar ruim vijf en dertig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer acht miljoen euro). De ingezette modernisering levert bij de klanten meer tevredenheid op. Er wordt alles aan gedaan om het automatisch geldverkeer te beveiligen. Als nu ook de economie veilig blijft, is de tevredenheid compleet. Proeve wil daarom alert bestuur. “De economie is gevoelig voor binnenlandse en buitenlandse invloeden.”


8 REACTIES

 1. Van helder beleid zal de komende periode helemaal geen sprake zijn. Duister beleid zal het verworden, ondanks de vele loze gebleken beloften aal de olied olied oliedomme aanhangers, ma kut. Het duurt niet lang meer voordat er een valutaverbod komt. Hahahaahahha ook vele domme aanhangers worden de dupe, hahahaahahha


  Maak melding

 2. President: Per 16 april verlaagde prijzen in de winkels
  Hahahahaahaha.vele domme aanhangers worden wijs……..baas e leeeeeeeeee, misikeba……e leeeeeeeee…….jenny….eee leeeeeeeeeeeeeeeeeeee…..no boi, a sang djies ne tja moesje na parijs……..we begin lerie tapoe soma oeng jong dong sma beng stem….leugenaars en dat na kirimang.


  Maak melding

 3. Bouterse kan helemaal niet garanderen dat de prijzen in de winkels omlaag gaan. Hij probeert weer even de domme massa te paaien met valse beloften zoals: 18000 huizen, snelwegen naar Brazilie, ieder schoolkind een laptop, rijen investeerders voor zijn deur en het terugdringen van de enorme corruptie…

  En het paarse oerdomme stemvee klapt weer…..


  Maak melding

 4. 8 miljoen?

  Een bank die 8 miljoen Euro winst maakt per jaar moet zich erg schamen. Met al die rijke omes in Suriname is dit bedrag maar een schijntje vergeleken bij de 800 miljoen van de Luxemburg Bank.
  En ook omdat die SRD in het buitenland niets waard is, zal de valuta handel /Gambio´s/ veel meer winst maken dan de Surinaamse Bank. Financieel Suriname ligt in handen van de Gambio´s.


  Maak melding

 5. De economische ontwikkelingen ijlen altijd na. Dat het huidige economische klimaat nog steeds goed is hebben we te danken aan de volgende feiten.

  -1- De goede basis die onder en door Veni is gelegd.
  -2- De ontwikkelingen op de goud markt
  -3- De algemene verwachting dat DDB spoedig van het toneel verdwijnt en zijn regeer periode niet van te grote betekenis zal zijn geweest.

  Met de recente ontwikkelingen is het maar zeer de vraag of het goed blijft gaan. Proeve’s opmerkingdan de regering het ene zegt en het andere doet dan wel niets uitvoert spreekt boekdelen.


  Maak melding

 6. heeft u de direkteur van de DSB horen praten??? vraag hem naar het vonnis waarin hij veroodeeld is geworden in de case van Pharboe!!!!! en dan is het vonnis in hoger beroep geschreven bij het advocatenkantoor lim a po, halfhide, kruisland en voe en co.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.