Somohardjo: “Respecteer mening meerderheid”

67

PARAMARIBO, 30 mrt – “Respecteer de mening van de meerderheid.” Dit geeft Pertjajah Luhur-leider Paul Somohardjo zijn voormalige partners van het Nieuw Front mee. Het verzet tegen amnestie moet eens ophouden. De tijd is nu, omdat de meerheid in het parlement voor amnestie gaat. Dat is niet nu bepaald, maar al in mei 2010.

Bij de parlementsverkiezingen toen haalden de huidige regeerpartners samen de meerderheid. Nu roepen om een referendum over amnestie heeft dan ook geen zin. “De meerderheid heeft gestemd op de NDP, Pertjajah Luhur en A Combinatie, dat is net een referendum”, zegt Somohardjo tegenover de Times of Suriname. Hij kan dan ook moeilijk mee gaan met het standpunt van het Nieuw Front. Die vinden het besluit over amnestie te zwaar voor het parlement.

Ooit was het wel anders. Toen het Nieuw Front aan de macht was, werd een referendum juist onnodig geacht. Het argument nu dat er onrust dreigt als er amnestie komt, vindt Somohardjo nonsens. Er komt juist rust. “Als er geen rust komt, dan moeten we onderzoeken waar het aan ligt. In de hele wereld heb je oppositie, maar er moet rust komen. Ze hoeven niet bang te zijn dat er dictatuur komt, want wij staan garant. Ik heb dictatuur leren bestrijden.”

Bekijk ook:

67 REACTIES

 1. Onze dome javaan is weer aan het woord.
  Meneer somo een verkiezing is niet hetzelfde als een referendum.
  Bij de verkiezingen werd niet bekend gemaakt dat er een amnestiewet zou komen.
  Bij een referendum gaat het specifiek over deze amnestie wet.
  Dus het zou beter zijn als jij voortaan je mond houd over zaken waar geen verstand van hebt.(en dat zijn er een heleboel)
  Ga lekker weer pinda en pitjel verkopen huichelaar en schurk.


  Maak melding

 2. Gore huichelaar: de meerderheid van de omgekochte DNA gaat niet voor de onafhankelijke uitspraak van de onafhankelijke rechter.

  Hoe lang pikt het apatische Surinaamse volk deze leugenachtige onzin van corrupte parlementariers nog!!!!


  Maak melding

 3. De garantie van Somo is minder waard dan het spul dat ‘Bronbere’ komt opruimen wanneer je vergaarbak dreigt over te lopen. Uit dat spul kun je ten minste nog biogas en mest winnen, Somo’s garantie is niets en dan ook niets waard.

  Ik geloof zo langzamerhand werkelijk dat Bouterse een speciale band heeft met een veel in de Bijbel genoemde persoonlijkheid. Hoe is het anders te verklaren dat van de vele politieke gevangen die door Bouterse’s toedoen gemarteld, uitgehongerd (door Somo onthuld) en omgekomen zijn tijdens hun detentie, uitgerekend Somo er heelhuids vanaf is gekomen, zodat hij, Somo, nu, in ruil voor allerlei gunsten, ervoor kan zorgen, dat Bouterse op de valreep, na 30 jaar, amnestie krijgt.


  Maak melding

 4. Thanks Paul, met deze redenering bewijs je een man met brains te zijn, die niet luistert naar een stelletje landverraders en kontlikkers van Nederland.


  Maak melding

 5. Haha.. hoe ernstig de situatie ook, deze man is lachwekkend en heeft alle realiteit uit het oog verloren.

  ‘Ze hoeven niet bang te zijn dat er dictatuur komt, want wij staan garant’. Betrouwbare garantie..


  Maak melding

 6. Mond vol democratie maar wanneer democratie daar staat om zijn werk te doen…worden zij zeer wreed…dat noemt men democratie.(unu lus Front din abi takru bita ati and din wreed…mi sabi din…unu lus din….. lus Front din wan weer a kondri idi)Amnestie goed voor land en volk wij willen toekomst en elkaar niet bezig houden met jaren ’80.

  In de jaren ’80 wist een ieder waarmee zij bezig waren…vechten als beesten met elkaar het land en volk heel wat schade toe brengen….daarop zitten wij anno 2012 niet op te wachten……komt erop neer ba zuku ba vini ba tjari…dus stop ermee en breng vrede…….. amnestie het beste.

  Anno 2012 wil ik niet deelnemen aan zaken uit de jaren ’80 ik wil ontwikkeling ik wil toekomst zien…………..MEER NIET !


  Maak melding

 7. Somohardjo je bent het laagste uitschot, wat hier rond loopt, en denkt dat de meesten je niet door hebben, jij gaat alleen voor jezelf, eigen gewin, je hebt totaal geen moraal, je laat zelfs je directeur Soentik van onderwijs vallen als een baksteen, die nu gefrustreerd thuis zit, maar dat is jouw probleem niet want jij vult je zakken als ondeskundige parlementarier,ondeskundige beleidsadviseur van LVV. en bovendien zit je vrouw als ambassatrice in Djakarta, dus waarom zou jij je druk maken, maar houd er rekening mee, dat ook jij aan de beurt komt.


  Maak melding

 8. Dit is wel erg hoor!! wat die Pindaman van de partij papaya Rumoer naar voren brengt!

  Jammer dat zijn dierbaren niet vermoord is, anders zou hij nooit zingen: lang zal Bouta leven. lang zal bouta leven!! maar dan niet in de gloriaaaa!! wat een hufter zeg!!!!!! Die edofiel verwacht oo amnestie voor zichzelf!!


  Maak melding

 9. Democratie is alleen maar wat in jullie straatje past..Stelletje Nederlandse Kontlikkers. Waarom gaan jullie niet op een zeepkist op het onafhankelijkheids plein je idioterie verkondigen. Daar zijn jullie te laf voor. Jullie zijn geen Surinamers, maar verachtelijke verraders. De amnestie komt er, en daar doen geen van jullie iets aan. Jullie mening is onbelangrijk..Jullie zijn onbelangrijk. Ga je gal spuien op de website van de VNG.


  Maak melding

 10. Somohardjo heeft zeker wel meer dan een miljoen dollars van bouterse gehad om mee te werken aan de amnestie : er is geen politicus zo hebberig als hij.
  We kennen hem al van nederland met zijn makmur.
  Bij de verkiezengen had hij ook al 750.000- us dollars gehad. Het gaat maskkelijk, want dat geld gaat niet uit Bouterse zijn zak.Het geld is van de Staat Suriname.Alles wat Ramon Abra steelt van het land, gaat de helft van de opbrengst naar bouterse.


  Maak melding

 11. Een stukje uit GFC nieuws in juli 2010

  Title: Ruim één miljoen US$ werd Somohardjo aangeboden
  Post by: GFC Nieuws on 27-06-2010, 03:28:03 – GMT-1

  GFC Nieuws was daar aanwezig en onze oren ‘klapperden’ toen we openlijk uit de mond van Somohardjo vernamen dat hem gedurende de gesprekken met de Mega Combinatie (MC), meerdere malen ruim één miljoen US$ was aangeboden in ruil voor zijn loyaliteit. Somohardjo heeft zijn gehoor in duidelijke bewoordingen verteld hoe het is toegegaan en waarschuwde dat hetzelfde de gekozen volksvertegenwoordigers van de PL zou kunnen overkomen. De politicus gaf aan dat, na enkele dagen van besprekingen, tot zijn verbazing door de MC leiding hem werd aangeboden om de ‘verkiezingschuld’ van de PL, ter waarde van de ruim tweehonderdduizend US$ aan te zuiveren, als te zijn een waardering voor zijn bereidwilligheid om met de MC samen te werken. Tot zijn nog grotere verbazing werd hij op de eerst volgende ontmoeting met de MC leiding door een zeer rijke handelaar aangeschoten, die hem vroeg maar aan te geven hoe groot het bedrag moest zijn, dat hij wilde hebben. De handelaar zei dat hij onmiddelijk bereid was dat geld te geven en vroeg of het een miljoen US$ of meer moet zijn. Somohardjo zegt te weten dat het in deze om omkoperij gaat, omdat hij een verschil van ruim achthonderd duizend US$ zou overhouden, met de kennelijke bedoeling om het dan ‘in zijn eigen zak’ te stoppen


  Maak melding

 12. Over welke meerderheid heet deze charlatan het. De Javanen zullen nu tot in de eeuwigheid met de nek worden aangekeken. De Javanen werden al als een onbetrouwbaar volk aangezien en dat beeld wordt nu versterkt door de lafhartige actie van deze onbetrouwbare roofridder.

  Amnestie zal hopelijk leiden tot inzicht bij de kiezers van Nieuw Front, in elk geval bij de afzonderlijke partijen als NPS, VHP en ook het smaldeel van de Hindostanen dat heeft gestemd op de NDP ( Monarath en Parmessar). En dan met een ruime meerderheid om deze amnestiewet weer ongedaan te maken. Bouterse moet en zal zijn straf krijgen. Mijn 15 onschuldige en weerloze landgenoten die hebben gevochten voor terugkeer van de democratie verdienen een afronding van het proces.


  Maak melding

 13. SOMOHARDJO heeft geen respect voor de nabestaanden van de decembermoorden en de Moi wana moorden. Hij gaat over lijken als het op geld aankomt.


  Maak melding

 14. Zeg schoft, ga jij maar weer lekker op onze kosten
  naar Indonesië! Daar staan de investeerders te trappelen
  om te investeren!

  Het is zo zoetjesaan tijd om een onderzoek te doen naar
  het opleidingsniveau van de gemiddelde ndp, pl en abob
  stemmers. Dan kan de rest van de wereld deze move beter
  begrijpen.

  Ik wil nogmaals onderstaand URL onder de aandacht
  brengen:

  http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/10042

  Met dank aan Starnieuws!

  Geen zinnig mens zwicht voor tirannen, alleen de
  minder begaafden en beschaafden!!!


  Maak melding

 15. “Ze hoeven niet bang te zijn dat er dictatuur komt, want wij staan garant. Ik heb dictatuur leren bestrijden.”

  “Je lijkt”.


  Maak melding

 16. Wat een interpretatie van leugens. Deze omgekochte volksverlakkers is uit den boze. Wat vele landgenoten niet door hebben is dat heden………de doeken aan het vallen zijn van al degenen die hun achterban veel beloofden. Nu ziet de achterban wie deze leiders in werkelijkheid zijn. Het moet niemand verwonderen dat een hele meute van ontevreden kiezers de straat op zullen gaan, zonder hun misleiders. En ze zullen niet bang meer zijn als tijdens de jaren tachtig. Nee, het is goed dat deze ontwikkelingen zich voordoen. Velen die deze regering op handen droegen vinden het nu welletjes. Het is echt een kwestie van tijd totdat de bom losbarst en de achterban van de partijen wiens leiders hun zielen hebben verkocht aan di di bri……..uitleg komen geven over deze amnestiewet. Dit weekend zullen de rijke ndp parasieten en poepvliegen er alles aan doen om mensen wederom om te kopen en om te praten, ondanks salams belofte. Zal het lukken? Is dit land gedoemd te verworden een dictatuur, waar onberechte moordenaars en rijke moordenaarsgezinden recht en wet zullen uitmaken. Velen kijken reikhalzend uit naar a.s.maandag. De dag der behoud van de democratie of de dag der verwerping van de democratie. Volk, denk aan de niet gehouden referendum en het gevolg dat nog heden voelbaar is, sinds 1975, GROTE VERDEELDHEID ONDER HET VOLK. Sinds 1980 is het de nu zittende moordenaars niet gelukt om rust,vrede en voorspoed en eenheid te brengen. Integendeel. Het zal ze ook niet gelukken met deze wet.


  Maak melding

 17. Somo woont al in een dictatuur zonder het te beseffen.Als mensen als doekhie,paal,vishnudat,die kakkerlakken in kruiperigheid heel ver achter zich laten,assemblee leden zijn,dan kan er niet gesproken worden van democratie.Maar van meeloperscratie.Somo heeft weer niet verteld wat nu de schoen kost.

  Cobie.


  Maak melding

 18. Mr Salam Somohardjo, Salamat, eerbetuigingen en alle zegen toegewenst door Radjkoemar.
  1 eerste Surinaamse Nationalist en Antikolonialist is
  –President D.D Bouterse (Gerealiseerd)
  2 tweede Surinaamse Nationalist en Antikolonialist is
  –Voorzitter van PL Salam Somohardjo (Gerealiseerd)
  Wie volgt de derde…………………………….
  Gerealiserd wil zeggen dat ze samen met Nederland hebben gewerkt en ervaren wat de sluwe plannen van hun waren.
  Precies hoe U vertrouwen hebt in uw zelve en in God en bezig bent om de belangen van het volk te behartigen, precies zo moet u met volle kracht verder door gaan.
  U moet al die namen van die mensen noteren die negatief reageren om hun in de toekomst te beantwoorden. Suriname handhaafd Democratie en Vrijheidsmening en niemand moet bang worden en mogen rustig reageren, maar ze moeten in hun zelve eerst goed na denken voordat ze reageren en niet om naam te maken. We moeten ook kijken hoeveel Surinamers reageren en hoeveel buitenlanders. Er zijn mensen speciaal ingezet door de tegen partij om alleen negatief te reageren en om zodoende deze Regering te saboteren. Ik doe puur gratis als mijn burgerplicht en vooral wanneer ik zie dat de President van Suriname die 100% wil inzetten voor land en volk en in problemen lijkt te verkeren. Geef een ieder de kans om te regeren en als er anderen zijn die denken dat ze het beter kunnen, dan moeten ze rustig wachten tot de volgende verkiezing in 2015 om te winnen punt uit.


  Maak melding

 19. VSB: Geen interventie van derden bij rechterlijke macht

  De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft in een schrijven aan assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons duidelijk gemaakt dat de rechterlijke macht moet kunnen functioneren zonder oneigenlijke interventie van derden.

  Volgens mij hebben bijna alle belangrijke maatschappelijke organisatie in Suriname zich nu uitgesproken TEGEN de amnestiewet. Een hoopvolle ontwikkeling.


  Maak melding

 20. @ John

  Alleen lafaards accepteren amnestie. Een echte vent had het vonnis afgewacht. Sla je niet zo hard op de borst, de barre tijden breken nu aan voor jullie daar. En de hulp uit het zo verfoeide land overzee is opgedroogd. Wordt voortaan op een houtje bijten en oude kranten gebruiken om je kont mee af te vegen.


  Maak melding

 21. Zelfs ezels weten te onderscheiden door zich niet aan dezelfde steen te schoppen, op al die oliedomme ndpzels en ezelinnen na. Iehaaaaaaaaa.a fout a no neks. Lang leve moordenaars.


  Maak melding

 22. Klinker verricht ontzettend goed werk. Blanke superioriteit. Als de amnestiewet is aangenomen, dan heeft DDB zijn moord handen vrij. Dan begint de “pay back time”. De papua onderkruipsel somo zal dan opgeruimd worden samen met Lonnie Brunsie. Waarom zou DDB deze twee rupsen uit de schijthuisjes achter op het erf nog nodig hebben. Nieuw Front (NPS, VHP etc) hebben ook boter op hun hoofd, want de amnestiewet van 1992 is van NF. Bij voortschrijdend inzicht zou je dan kunnen afvragen, wie is nog erger papua somo & Lonnie B. of DDB. Voor Suriname zou dan de enige regeringscombinatie en samenwerkingspartijen den NDP en VHP zijn. Stadscreolen (zijn redelijk ontwikkeld en hebben normen) en de Hindustanen (hard werkende deel van de bevolking) kunnen dan Suriname echt economisch en moreel omhoog tillen. Aan deze normloze US$ javanen en de drugs djoeka’s heeft SME niks. Dus uiteindelijk zal het onbegrijpelijk Goddelijke spel zegevieren. In het Sanskriet heet dit “Maya”. De Randdebielen javanen en djoeka’s zijn wederom overtroffen door blanke superioriteit van Klinker.
  Een paar moorden meer of minder? Who cares? Not somo en Lonnie.


  Maak melding

 23. Suriname in de spotlight…….

  Vooruitlopend op de voorgenomen kritische verklaring van de Europese Unie, hebben Amerika en Frankrijk inmiddels harde kritiek op de voorgenomen amnestiewet die door het Surinaamse parlement in behandeling is genomen. Beide landen wijzen op het belang van de scheiding der machten in een democratische rechtsstaat.


  Maak melding

 24. Mr. Zuidoost is een man met een driedubbele moraal. Hij blijft met een ziekelijk en misselijkmakende aversie tegen de Nederland als slavendrijver ageren maar een moordenaar als Bouterse die verantwoordelijk is voor de moord op op 15 burgers, een cokedealer is tot het uiterste verdedigen. Een typische vertegenwoordiger van de ongeletterde groep NDP groupies die vorige weer op het Plein hysterisch stond te juichen. Dommer als Mr. Zuidoost hebben ze in Suriname niet……


  Maak melding

 25. Van dit zaagsel van een javaan kan je alles verwachten.
  Zijn partij incl.vrouw heeft hij al verkocht voor een paar duizenden.USdollars.Waardeloze javaan.Troost jezelf maar, je president wordt vroeg of laat wel opgehaald door de Amerikanen.Waar is Bischop?????Het volk had ook om hulp gevraagd en zij hebben het gehad.
  Time will tell.

  Danitia


  Maak melding

 26. Vene, je groeit ook voor geen meter he?

  Wanneer de meerderheid anders was uitgevallen was Somohardje natuurlijk een super geschikte peer. Jullie mogen met z’n allen het dak beërven!


  Maak melding

 27. Dit is waarom amnestie in deze nooit de wil van het volk kan zijn: Ik ga ervan uit dat breeduit in de samenleving consensus bestaat inzake de afkeuring van de decembermoorden en derhalve de daders, wie het ook moge zijn, worden bestraft door de rechter, gelijk momenteel men van plan is. Wat we zien is echter het volgende:Enerzijds de constatering dat het volk breeduit zijn afkeuring uitspreekt en derhalve wenst dat de daders berecht worden en anderzijds men in naam van hetzelfde volk Amnestie verleent en berechting voorkomt. Dat kan dus alleen in een systeem, de representatieve democratie, dat op de keper beschouwd het volk in de maling neemt. Dames en heren wanneer gaan we overschakelen naar de radicale democratie? In dit systeem had het volk op vrij eenvoudige wijze afgerekend met een ‘nul’ gelijk Somohardjo. Derhalve: De wil van het volk wordt haast nooit vertegenwoordigt door het parlement en is de representatieve democratie op de keper beschouwd dictatuur van een kleine groep en soms zelfs van een(1) persoon.Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest. Lasede Bouta is een figuur die dweept met de representatieve democratie en krijgt een koekje van eigen deeg gepresenteerd.


  Maak melding

 28. Freco,
  Heb jij wel respect voor jezelf? Jij en trawanten zijn naarstig doende om die 08 december kwestie onstervelijk belachelijk te maken door schier voorbij te gaan die nabestaanden welke naar aanleiding van dat december incident zijn veroorzaakt. Bij het wijzen naar schuldigen moet jij stevig kijken naar die drie, die jou richting uitwijzen. Alla san dee na dungru, sa kong na krien. Jullie zijn al ontmaskerd.


  Maak melding

 29. Vene ,
  Laat die javaanse volksleider met rust , bekommer je maar met de red-lips monkey !!!
  Oh , ik zie dat jullie genamig zijn .
  Ben jij ook een red-lips ??

  Zoete groet


  Maak melding

 30. henk de Mol ,
  De meerderheid van mijn volk heeft gekozen voor een Nationaal President en wel op basis van de grondbeginselen van democratische principe’s .
  NIX MIS MEE !!!
  Jij hebt toch voor de geblondeerde Hitler gekozen in de tweede kamer ???
  Bekommer je maar met jouw eigge KA-binet en de voorgenomen draconische bezuinigingen !!!
  Jij hebt mij tot de dag vandaag nog niet kunnen vertellen hoe heet/warm de Noord-Zee water is .
  Sribi-leek kon het mij ook niet vertellen .
  Moet ik het weer aan andere KWALLEN (neusi of lasede)
  gaan vragen ???

  SRANAN WINI !!!


  Maak melding

 31. Bouterse heeft slechts het voorbeeld overgenomen van het westen (VSA,Engeland,Frankrijk,Nederland enz enz)door mensen om te kopen kan hij rekenen op hun steun.denk maar aan het omkopen van hele landen in de Veiligheids Raad om het land van onze broeders en zusters Irak binnen te vallen,waarschijnlijk zijn een X aantal dit vergeten.dit heet politiek

  grt,Edmundo


  Maak melding

 32. Ik heb absoluut geen hoop meer in mensen als Paul Somohardjo !!! Alles wat nú gebeurt in en rond de amnestiewet in Suriname is ‘in scène gezet’ door Bouterse én Consorten .

  Een ieder wordt(waar dan ook) in Surimaribo flink in de malling genomen !Ik heb géén hoop meer dat het goed komt. Hier mee wordt nu duidelijk aan `Powerplay` gedaan. Of het in het nu lands belang is of niet.

  Grote geld speelt een nog grotere rol in de Surinaamse politiek dit jaar………..Somohardjo is een Super, Super geldwolf gebleken ! Voor geld doet hij blijkbaar alles. En de NDP makke lammtjes die lui zijn om na te denken….Riepen weer Nawang Hiep, Hiep ,Hiep Hoeree !!! Wat een achterlijk gedoe allemaaal !

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies ( VEEL WIJSHEID !!!)


  Maak melding

 33. En John, jij staat achter laffe moordenaars die niet voor hun daden durven uitkomen. Totdat iemand je vrouw en dochter vermoordt en daarna elke dag langs je huis loopt, je uitlacht en keihard in je gezicht tegen je zegt: “je kan me toch niets doen”. zal je zo blijven lullen. Ik vind je een respectloos en zonder moraal, maar dat zijn de meeste NDP-ers.


  Maak melding

 34. W.Whome ,
  Geen een van de Surinaamse bewindslieden heeft de opleiding genoten om de deskundigheid inpacht te hebben om in de brieven-bus van de buren te pissen !!
  Dat Surinaamse bewindslieden buitenlandse reizen moeten ondernemen heeft te maken met de ondernemers-mentaliteit en de potentie om zakelijke relatie’s (bilateraal/multi-lateraal )aan te knopen met het oogmerk om de Nationale Ontwikkelingen en Plannen te bewerkstelligen/realiseren .
  Whome , maakt gij niet druk om de surinaamse staatskas
  en naar mijn mening is het een case des surinaamse volk
  Mag ik van uitgaan dat jij een ingezetene bent van Olland , tevens een belastings-plichtige ???
  Is het niet een redelijke voorstel om eerst naar jouw Ollandse Staatskas ( met Staatsschuld van boven de 400 miljard Euro)en de draconische bezuinigingen die voor de deur staan alle nodige aandacht te geven , inplaats zich met de interne aangelegenheden van Republiek Suriname met zijn/haar Nationaal Regering te bemoeien ?
  Dhr. Somohardjo is niet tegen Olland ,maar kiest voor zijn Surinaamse volk en Vaderland !!!
  NEKS NO FOUT (op z’n Surinaams )!!!
  NIX MIS MEE (op z’n Ollands )!!!
  Nationaal Leiderschap is synoniem voor Nationaal Belang
  SRANAN WINI !!!

  Zoete groet


  Maak melding

 35. Lar bhahoer ,
  Alles wat er nu in Republiek Suriname gaande is , is het gevolgd van het door de ex-kolonisotor georkestreerde staatsgreep ,militaire interventie-plannen , de-stabilisatie en subversieve activiteiten ,
  het financieren en faciliteren van gewapende bendes , brain-drain politiek (uitzuigen van de midden en hoge kaders)en stopzetten van de zgn. ontwikkelingshulp !!!
  Jij bent zeker gezalfd door Pandiet Sieuw Ghisaidoobe !
  Maakt aub gebruikt van je eigen ” wijsheid ”
  NEMISTY

  Djai djai SARNAM
  Republiek Suriname Voorwaarts


  Maak melding

 36. Ik had het als Surinamer graag anders gezien, maar ik schaam me voor veel van onze politieke leiders, met name voor Misiekaba, Bouva, Doekhie, D.Sardjoe Visnudath, Brunswijk, Somohardjo en ‘last but not least’ voor onze president Bouterse. Als iemand de moeite zou nemen om er onderzoek naar te doen, zou vast blijken dat Suriname op het gebied van flip floppende politici zeker opgenomen kan worden in de Guinness Book of Records. Misschien is dit toch wel iets waar we ’trots’ op kunnen zijn, in een tijdspanne van 24 uur heeft men het in Suriname gepresteerd om drie keer van politiek kamp te wisselen, hoe corrupter en onbetrouwbaarder een politicus in Suriname is, hoe harder hij roept dat niemand kan beweren dat hij onbetrouwbaar is. Als klein land hebben we qua corruptie en draaikonterigheid de ‘beste’ politici van de wereld.


  Maak melding

 37. Midete TOP!!!!!! Je hebt nog een stem van mij.

  Sempa!! wat doe je nog op deze forum?? Verdwijn toch man! tenminste als je een beetje respect voor je zichzelve hebt!! Een stem op jou in mindering gebracht!!

  Vergeet niet de plusjes te bekijken dombo alhoewel je een donker van kleur bent maar dan ook zwart hart!!


  Maak melding

 38. Ergens heeft Salem S gelijk, zoveel gezeik, en gemor
  verzet etc, en ook nog van de buitenwacht die gewoon hun mond moeten houden, want in Suriname moet die beslissing vallen, toen front er was, wat is er gebeurd, nada niets. En nu komen ze uit de hoek.
  Ik zeg van mijn kant, opschieten jongens met die wet
  komt ie door of niet.

  Ferdinnd Hossenbux


  Maak melding

 39. Eerst de amnestiewet door de strot van Suriname laten duwen. Historisch gezien (komt later in de geschiedenis boeken te staan) zijn onderkruipsel somo & Brunsie de nieuwe land- en volksverraders/zondaars en bovenal is het voor eens en altijd vastgelegd hoe het staat met het moreel verval van deze groepen.Zij handelen in eigenbelang en het landsbelang zal hun een worst wezen. klaar. Dan ontstaat een nieuwe situatie waarin de mensen die iets goeds voor het land Suriname voor ogen hebben om samen te gaan werken. Nieuwe realiteit leert dan dat wij de NDP niet in de armen van US$ javanen en de djoekas’s duwen. De stadcreolen en de hindustanen zijn dan aanzet. Samenwerking tussen de NDP en VHP moet dan de hoogste prioriteit krijgen en het land op te bouwen. de rest is dan geschiedenis. De komende 100 jaar zullen de US$ javanen en de djoeka’s in alle rust zonder regeringsverantwoordelijkheid dan de tijd krijgen om wat op te steken over normen en waarden.


  Maak melding

 40. “Zaterdag 31 maart 2012 om 07:09 uur, door Paraman

  Freco,
  Heb jij wel respect voor jezelf? Jij en trawanten zijn naarstig doende om die 08 december kwestie onstervelijk belachelijk te maken door schier voorbij te gaan die nabestaanden welke naar aanleiding van dat december incident zijn veroorzaakt. Bij het wijzen naar schuldigen moet jij stevig kijken naar die drie, die jou richting uitwijzen. Alla san dee na dungru, sa kong na krien. Jullie zijn al ontmaskerd.”

  Hoe kan het verkeren! Een suppletie moordenaar die
  opkomt voor de belangen van de nabestaanden!!!
  Straks heet het nog dat de slachtoffers voor hun
  eigen bestwil gemarteld en vermoord zijn!!!


  Maak melding

 41. Somo moet ons schadeloosstellen van de keren dat hij de hoog spannigs masten opblies en onze electrische apparatuur stuk gingen in de tweede helft van de jaren ’80.Ook moet hij de Suralco vergoeden voor de veroorzaakte schade aan dat bedrijf.Hij geeft zelf toe dat hij bevelhebber is geweest in oorlog.

  Cobie.


  Maak melding

 42. Kijk maar hoe de leugenaars steeds weer door de mand vallen.

  Dit stond in de Trouw

  Conferentie Suriname adviseert instelling waarheidscommissie
  24/08/98, 00:00

  PARAMARIBO (ANP) – Er moet in Suriname een waarheidscommissie komen die binnen anderhalf jaar na haar oprichting verslag doet van mensenrechtenschendingen tussen 1980 en 1991. Deze aanbeveling doet een internationale mensenrechtenconferentie die in Paramaribo is gehouden.

  De bijeenkomst was georganiseerd door de Surinaamse Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV) en het Inter-Amerikaans Instituut voor Mensenrechten (IIDH). De conferentie werd bijgewoond door leden van regeringscoalitie en de oppositie, het bedrijfsleven en andere groeperingen. Volgens OGV-voorzitter Ilse Labadie is er een ‘breed draagvlak’ voor de instelling van een waarheidscommissie. “Er is onnoemelijke schade aangericht door schendingen van mensenrechten en een waarheidscommissie is niet alleen gewenst, maar ook noodzakelijk”, zei de Surinaamse jurist Freddie Kruisland. Hij had kritiek op het Openbaar Ministerie dat zich steeds heeft verscholen achter kreten als ‘blinde muur’, als om onderzoek werd gevraagd. “Het vertrouwen in de instellingen die met de rechtshandhaving zijn belast, ontbreekt geheel.” Surinaamse deelnemers waren het met hem eens dat het land niet kan gedijen “op een fundament van onrecht”. Onder de panelleden bevonden zich ook nabestaanden van slachtoffers van de decembermoorden van 1982.


  Maak melding

 43. Sempa.
  Het enige wat nog moet gebeuren is dat Bouterse jullie zijn merde opdient, en ik weet zeker dat gasten als Sempa dat ook opeten.


  Maak melding

 44. Te verwachten gebeurtenissen na het doordrukken van deze onrechtvaardige wet door de strotten van het volk:
  Angst en onveilig gevoel. Militie, diensplicht,perscencuur en verbod op valuta volgen. Barricaden van en naar woningen van di di bri en rijke ndp parasieten,poepvliegen en valse profeten. Afluistergesprekken, internetblokkades,bespionering van oppositieleden. Megaschulden lasten, devaluatie,armoede voor het gros van de domme aanhangers waar velen de misdaad als bron van inkomsten zien,naast gouddelver en bij de vrouwtjes animeerdames op de goudvelden ( nu al zijn vele javaanse, een enkele hindoestaanse en creolen naast braziliaanse hoeren actief)….stijging illigale wapens,valuta-,olie,-benzine,-diesel,drugssmokkel zullen het ook goed doen. Leve suribabwe,back ti the eigthies, 7x in het kwadraat….als somalie,mali,zimbabwe.blablabla….


  Maak melding

 45. @Wiep-Ding

  Je wilt dus alleen maar een forum van lieden die hetzelfde als jou blaten. Je hebt dus problemen met andere meningen en het liefst zie je forumleden verdwijnen. Dat lijkt mij niet erg democratisch. Geloof je niet in vrijheid van meningsuiting? Of heb je liever een wereld van eenvormigheid en vertrouwde gedachten. Wees blij met je thumbs up en schrijf oneindig veel kletskoek. Maar laat vooral anderen in hun waarde. Ik persoonlijk ben gek op minnetjes en elke verborgen reactie is een bevestiging van een vlijmscherpe pen. Maar er is wel een zekere intellect nodig om dat te begrijpen. Ik heb meer aan een goed geargumenteerde inhoudelijke tegenreactie dan een anoniem minnetje van een onbekend zweepje.


  Maak melding

 46. Ik heb me altijd afgevraagd, hoe zou Somo hebben gereageerd als er 3-5 tal Javaanse intellectuelen en journalisten zou zijn vermoord op 7/8 december.Die hebben ze nauwelijks, maar stel als het zo was…


  Maak melding

 47. Andre Simons
  Ik heb me altijd afgevraagd, hoe zou Somo hebben gereageerd als er 3-5 tal Javaanse intellectuelen en journalisten zou zijn vermoord op 7/8 december.Die hebben ze nauwelijks, maar stel als het zo was…

  Jo sakasaka jo, wat vindt jij van het doden van 90 jongemannen?


  Maak melding

 48. Somo speelt hoogspel en pleegt landverraad.

  Het is niet ondenkbaar dat Somo vergaande toezeggingen over een bepaalde vorm van autonomie heeft bedongen voor zijn district Commewijne.

  Voor de benoeming van de districts-commissaris voor Commewijne heeft hij de keiharde garantie van Bouterse bedongen dat hier absoluut een Javaan als districts-commissaris benoemd zou worden. Hetgeen ook geschiedde.

  In het verlengde hiervan kan ook Brunswijk dezelfde toezeggingen hebben bedongen voor zijn district Marowijne. Brunswijk beschouwt Marowijne als zijn eigendom en het is niet uit te sluiten dat ook hiervoor een bepaalde vorm van autonomie is toegezegd.

  De prijs die Bouterse en zijn kliek de NDP betaalt aan Somo en Brunswijk is heel hoog. Anders kan hij fluiten naar amnestie voor zijn wandaden. Maar alles heeft zijn prijs en die is nooit te hoog om je kont te redden.

  In Suriname is alles mogelijk, zelfs de grondwet wordt met de voeten betreden. In elk geval komt er geen dictatuur in Commewijne, die keiharde garantie heeft Somo zijn volk al gegeven. Je moet het ijzer smeden als het nog heet is en Somo is de beste smid, dat blijkt alweer.


  Maak melding

 49. Sribi-leek ,
  Kom een keertje met een volwassen reactie , al is het maar voor de vorm .
  Oh , daar gaat jouw deur-bel , DOM DING DOM DING DOM DING DOM DING

  Zoete groet


  Maak melding

 50. Somohardjo en companen zijn zulke grote pleitbezorgers voor het vergeven van misdaden, dat ze in een moeite door kunnen vragen om sluiting van de santo boma gevangenis.


  Maak melding

 51. Somo is een echte javaan. gaat met alle winden mee, ze zijn niet betrouwbaar en dus niet te vertrouwen. zo simpel is dat en bouterse weet dat als geen ander. Hij is op zijn hoede..

  Alfa


  Maak melding

 52. @ alfa
  AUB niet alle Javanen met somo vergelijken. Somo doet precies wat alle andere etniese leiders doen met hun achterban en dat is voor stemvee gebruiken voor persoonlijk gewin. Lachman deed dat, Arron in mindere mate, Brunsie helemaal.
  Somo is wel een van de ergste voorbeelden van corrupte, zichzelfverijking en nepotisme.


  Maak melding

 53. @ Andre Simons

  Zijn prijs zou hoger zijn. Vergelijk het maar met Brunswijk, baas bouta heeft tijdens de binnenlandse oorlog en volkenmoord meer binnenland bewoners laten moorden. Wie is nu rijker en heeft meer macht Brunsie of Somo?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.