Surinam Airways droomt van vliegen naar China

23

PARAMARIBO, 29 mrt – Surinam Aiways ziet op termijn rechtstreeks vliegen naar China helemaal zitten. Directeur Ewald Henshuys vindt het niet meer dan logisch. De banden tussen beide land worden steeds hechter. En commercieel is het aantrekkelijk. “Als we met de dertigduizend Brazilianen die in Suriname wonen, vier keer per week naar Brazilië vliegen, waarom niet naar China?”

In Suriname wonen er immers ruim veertigduizend Chinezen. Bovendien zijn er nog de tienduizenden in buurlanden Guyana en Frans Guyana. Om het vliegen naar Suriname vanuit China te vergemakkelijken is alvast een grote stap gezet. Tickets kunnen voortaan in Sjanghai, China, en Hong Kong worden gekocht in plaats van pas in Amsterdam. Dat kan nogal schelen qua gemak. Alleen al voor de wegen- en bruggenbouw en de mijnbouw in Suriname worden honderden gastarbeiders verwacht.

Om het afreizen te vergemakkelijken is een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Bun Air Travel Services en de Chinese vliegmaatschappijen Southern en Cathay Pacific. Eerder kon het ticket kopen pas na aankomst in Amsterdam. Surinam Airways wil meer vangen van de ruim dertien miljoen Chinezen die jaarlijks op reis gaan. Het bedrijf wil ook vrachttransporten vanuit het Aziatische land verzorgen. Dat moet over niet al te lange tijd al kunnen.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. ha ha ha ha, gelukkig is het een droom. ik zou zeggen blijf maar dromen.
  het word een nachtmerrie als het een werkelijkheid word.
  dus blijf maar lekker verder dromen. de SLM kan het nu amper bijbenen met een oude A340, of ja een oude DC10 huren. of is dat ook een stukje surinaams…dat zijn de slm klanten wel gewend…toch

  suriname heeft amper controlle over de chinezen die momenteel in sur aanwezig zijn, hoe gaat men het doen als er straks vluchten vol met chinezen naar pbm vliegen ( min 300 pers per vlucht….. )

  maar ja ik verwacht niets anders van die surinamers, als je een gestoorde precident heb die met de grootste boeven uit het history een land bestuurd
  ( zelf-verrijking)…..dan moet je niet veel verwachten.

  dus nogmaals suriname word wakker stop met dromen

  wha


  Maak melding

 2. Sang is allemaal wel goed voor de economie maar wil de Surinaamse leiders niet Suriname verkopen aan de Chinezen en Brazilianen dammmm lokoe boem en wees op je hoede voor die gasten.


  Maak melding

 3. Dat zou pas wat opleveren!
  Kan Suriname eindelijk eens gaan verdienen aan al die Chinezen!
  Vooral nu die Chinezen Suriname al bijna hebben overgenomen.
  Nog 1 generatie en dan is heel Suriname Chinees!


  Maak melding

 4. Suriname melkkoe van Nederland en Suriname óók binnenkort nog meer de melkkoe van de communistische grootmacht China die Suriname helemaal gaan leeg melken natuurlijk, ze zijn al een tijde aan het melken daar niet van, zie aanleg wegen door het binnenland van diverse Zuid Amerikaanse landen en diverse Afrikaanse landen. Allemaal in landen waar mensen niet bepaald goed geschoold zijn anders waren ze wel in opstand gekomen. Zo worden indiaanse jongeren, die een eigen stuk land hebben voor een paar centjes omgekocht, zodat de Chinese regering hun monopoly positie alleen maar kunnen uitbreiden. Vieze regering laat vieze regering toe een land zoals Suriname eens flink uit te melken..


  Maak melding

 5. meneer,henshuys..er worden duizende gastarbeiders verwacht,en die surinamers die geen baan hebben.Er lopen tig surinamers rond zonder een baan,vooral de jeugdigen die net van school af zijn.Man je gebruikt toch niet of zo,wat voor nonsens loop je uit je nek te lullen.Ja,door jullie toedoen,komen de nederlandse suri,s niet naar suriname ,want als men hoort dat je uit nederland bent,wordt je van alle kanten gedwarsboomd,nee men moet geen slimme pietje,s hebben,die weten veel ,dan maar die chinezen,brazilianen,enz…Door jullie toedoen zal of zullen jullie kleinkinderen chinees als voertaal op school krijgen,of braziliaans. voor een nederlandse surinamer is het bijna onmogelijk om een stukje grond of huis in suriname te kopen,terwijl de brazilianen,en chinezen bijna heel tourtonne en rainville al hebben gekocht.Jo,stomme idioot,waarom maak je het wat niet makkelijker voor de surinaamse nederlander,om te komen investeren,en de kennis over te brengen,zijn er zat hoog opgeleiden.


  Maak melding

 6. SlM, jullie zijn heel goed bezig, ik wens jullie veel succes toe. Maar vergeet ook niet dat SLM ook vloten, moet kopen/huren, want het kan niet zo door blijven gaan, hoe het met één airbus is. Want elke keer is er sprake van vertraging, en op gegeven moment, willen de reizigers toch via klm reizen, voor de zekerheid, wat SLM niet soms kan bieden. Dus ik zou zeggen, doe er ook wat aan, om deze probleem op te lossen. Ik ga weer op 24 juni naar Suriname, I Love Su en Fly SLM!!!!


  Maak melding

 7. Surinam Airways. Proficiat met de laatste ontwikkelingen. Ik woon zelf in Miami en dank zij deze dappere stappen zullen er binnekort dagelijkse vluchten vanuit Miami naar Paramaribo uitgevoerd worden. Ik feliciteer jullie met deze stap. Voorwat betreft China, hmmm, misschien in partnership met China Southtern Airlines of Quantas, maar het zal lukken. Nogmaals, mijn welgemeende felicitaties aan de SLM.


  Maak melding

 8. Goede ontwikkeling denk ik, op den duur ook vluchten naar buurlanden zoals Malaysie,Thailand,Indonesie.

  Zullen wel erg lange vluchten worden (21uur, zorgen voor goede entertainment is een must (non stop leuke films etc. het liefst in de hoofdsteunen).


  Maak melding

 9. Hhahahahaahaa ik moet wel lachen soms op mijn landgenoten no joke, ik vraag mij af hoeveel Surinamers naar China gaan en omgekeerd? ik denk dat vanuit China heel veel Chinezen naar het beloofde land Suriname willen vertrekken omdat de klooft tussen en arm en rijk schrikbarend toeneemt in China.
  Liever één vogel in de hand dan tien in de lucht.


  Maak melding

 10. Klinkt goed alleen vraag ik me af, voor zo’n afstand zal je toch een goed toestel moeten hebben, boi denk a torie. En raakt zo kist wel vol met mensen, want het is toch een dure hap. En ja China vakantieland, hoe dan. Maar goed de tijd zal leren etc.

  Succes jongens

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 11. Ik ben onlangs met de slm naar Manaus Brazilië gevlogen,openings vlucht extra charter nieuwe verbinding met vrezelijk druk n.l. 28 passagiers v.v.
  daar zaten 6 suri/neds en de rest 22 suris met vier stuks V.I.Ps. terwijl het toestel 117 passagiers kan ver-voeren.

  de prijs v.v. inclusief hotel met ontbijt US$ 1156 p.p.8 dagen, vliegtijd tijd 1.40 uur.

  eerlijk gezegd was goed,maar ja, de prijs hé te duur..

  je hebt als su. daar niks te zoeken alles veel te duur terplaatse.

  of dit een succes wordt voor de slm moet de tijd nog leren..


  Maak melding

 12. Domme strategie.
  Korte termijn profit voor SLM en lange termijn strop voor Suriname.Binnen een jaar heb je 100 duizend chinezen in Suriname.Hebben ze straks ook iets te zeggen in de DNA? Dom Dom Dom.
  Wat SLM echt moet doen, is de tarieven voor kinderen tussen 2 en 14 jaar verlagen . Je moet de mogelijkheden creëren deze kinderen vaker laten reizen tussen Sur en NED. De generatie 2-14 jr van Sur en Ned moeten een binding krijgen (door vaker elkaar te ontmoeten)met Suriname en Nederland.Omdat het nu te duur is, gaan de ouders met hun kinderen naar India,Afrika of blijven binnen Europa ipv van naar Suriname. Straks als de oudere generatie uitgestorven is, en de jongere generatie geen binding heeft met zijn neefjes,nichtjes in Suriname of Nederland, dan krijgt SLM het moeilijk.Ook de toerisme krijgt dan een dreun. Ik had de heer Edwald slimmer ingeschat.


  Maak melding

 13. verschrikkelijk.. hoe de overvolle populatie van china zich nu gaat verspreiden… ZE GAAN DE WERELD OVERNEMEN!!
  en al die goedkope spullen zorgen alleen voor extra rommel..

  SURINAME investeer.. in je eigen mensen.. je kan alleen de zorg in of leraar worden ohw ja.. ook taxixhauffeur.. BLERGH!!!

  ik wil wel helpen… stupid!


  Maak melding

 14. Surinam Airways is volgens mij niet zo betrouwbare maatschappij. Lufthansa, KLM en Cathay Pacific zijn de veiligste om mee te vliegen. Vooral Intercontinentale vluchten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.