Recherchewerk voedt straffeloosheid in Suriname

13

PARAMARIBO, 28 mrt – Dezer dagen zijn er meer opties dan amnestie alleen, om te ontkomen aan vrouwe Justitia. Volgens advocaat Irvin kanhai, toevallig ook advocaat van Desi Bouterse, levert de politierecherche systematisch puinwerk af. Ook zijn collega, Irene Asarfi, meent dat het nattevingerwerk bij de recherche, moordenaars dient.

Die kunnen in eerste instantie nog wel veroordeeld worden. Maar in hoger beroep is het al gauw vrijspraak, omdat er formele fouten worden gemaakt. Onderzoeksdossiers zijn soms niet eens voorzien van een handtekening. “Het is in het belang van de maatschappij dat zaken op de juiste manier onderzocht worden”, zegt Asarfi tegenover de Times of Suriname. het gaat dan om meer dan het veiligheidsgevoel bij burgers. Ook ontzag voor gezag staat op de helling.

Wie ongestraft moordt, kan immers makkelijk de indruk krijgen dat het sociaal okay is. En ook anderen pikken zo signaal snel op. Voor de nabestaanden is het minimaal traumatisch als de moordenaar van een familielid er zo vanaf komt. De advocaten vinden dat de politie zijn werk behoorlijk moet doen. Dat betekent ook eerst goed vooronderzoek verrichten voordat er arrestaties worden verricht. Nu worden mensen eerst gearresteerd om dan bewijzen te verzamelen. Kanhai wil er een boek aan wijden.

13 REACTIES

 1. Kan-haaaaiii.

  Met welk scenario ben je bezig?
  Je daagt de politie uit om de straat op te gaan, zodat de militairen kunnen ingrijpen.
  Zogenaamd voor orde en rust.
  De brandweer staakt ook al.

  Politie wees paraat, laat die kan-haai maar kletsen.

  Wat een farce, hij roeptoetert maar wat in de ruimte, de handlanger van een moordenaar.

  Politie laat je niet uitdagen…………… houd het hoofd koel.


  Maak melding

 2. dames en heren hier spreekt duidelijk de advocaat van de DUIVEL.Het zou kanhai sieren als hij ook zo bezorg was over een president die massamoorden heeft gepleegd.


  Maak melding

 3. Dat krijg je met een President die vooralsnog ongestraft mensen vermoord!Het volk denkt dan onterecht, als de president ermee wegkomt waarom ik als kleine man niet!


  Maak melding

 4. “Wie ongestraft moordt, kan immers makkelijk de indruk krijgen dat het sociaal okay is.”

  DDB geeft toch het grote voorbeeld??
  Ja, logisch dat de rest in het land het ook vindt.


  Maak melding

 5. Wie ongestraft moordt, kan immers makkelijk de indruk krijgen dat het sociaal okay is. En ook anderen pikken zo signaal snel op. Voor de nabestaanden is het minimaal traumatisch als de moordenaar van een familielid er zo vanaf komt. De advocaten vinden dat de politie zijn werk behoorlijk moet doen. Dat betekent ook eerst goed vooronderzoek verrichten voordat er arrestaties worden verricht. Nu worden mensen eerst gearresteerd om dan bewijzen te verzamelen.

  Kanhai wil er een boek aan wijden.Een grove vorm van hypocrisie. Ongeloofelijk.


  Maak melding

 6. daar waar er geen vormfout is en de moordenaar dus achter de tralies zit, komt Dada Desi hem amnestie geven omdat betreffende familie is!!

  …..Wie ongestraft moordt, kan immers makkelijk de indruk krijgen dat het sociaal okay is. En ook anderen pikken zo’n signaal snel op……JA TOG DADA!!!


  Maak melding

 7. De opleiding voor politie man of vrouw is door deze criminele regering met half jaar ingekort dames en heren.
  Er worden jongeren binnen een paar maanden opleiding zwaar bewapend CTU, CIVD Dienstplicht dit zijn allemaal tekenen dat Bouterse weer bezig met wapens en intimidatie de bevolking monddood te maken.


  Maak melding

 8. Ik voorspel voor de komende periode: onrust, bedreigingen, avondklok, militairen op straat en Dino als militieleider die voor zijn pa de kastanjes uit het vuur haalt.

  En bijna al mij voorspellingen van het afgelopen jaar zijn helaas uitgekomen…..check ze maar….


  Maak melding

 9. Als Advocaad Kanhai fouten bij de Politie recherche geconstateerd heeft is zijn plicht om op hun fouten te wijzen. Ze moeten niet boos worden.
  Ze moeten geen vergelijking maken met de gebeurtenissen van 1982 en gevallen die nu plaats vinden. Het is een levensgroot verschil. 1982 was een fiese Plotiek d. Ned.
  Ze moeten Mahabharata Hindoe serie kijken Arjuna was President DDB en Duryodhana was Nederland.
  Ze moeten Ramayana Hindoe serie kijken Hunumaan was
  President DDB en Ravana was Nederland
  Arjuna had zijn eigen Guru, Grootvader, ooms, neven, vrienden etc. gedood, wordt hij verrekend als een moordenaar? Een grote NEE Het was zijn Plicht.
  Zelfs God Krishna was aan de kant van Arjuna en gaf zelfs daarvoor instruktie. Omdat Duryodhana die geen recht had op koningschap, toch door alle trukjes/sluwe manieren toch aan de macht wou komen.
  Ik hoop dat de Politie Recherche hun fouten inzien en nu serieus hun werk verrichten en zorgt voor rust en orde.
  Alles wat te maken heeft met slechte daden zijn er altijd een OORZAAK en daarna komen de GEVOLGEN en dit moeten ze in de gaten houden bij onderzoekingen.
  Als laatste, waar er gewerkt wordt worden er fouten gemaakt, omdat niemand volmaakt is. Dus correctie is nodig om het werk beter te doen.
  Bedankt Mr Kanhai en Mr Asarfi


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.