Strafrechtelijk onderzoek tegen directeur Stinasu

18

PARAMARIBO, 27 mrt – Er komt een strafrechtelijk onderzoek naar handelingen van directeur Frans Kasantaroeno. Hij mag ook niet meer aan het werk verschijnen. Volgens minister Simon Martosatiman van Ruimtelijke Ordening Grond & Bosbeheer, is het één van de maatregelen tegen de heilige huisjes op zijn ministerie. Kasantaroeno ging voor lange tijd door als onaantastbaar. Blijkbaar is daar flink misbruik van gemaakt, getuige de verwoesting van het natuurpark Brownsberg.

Het park is voor een deel onherstelbaar vernield door activiteiten van goudzoekers. Kasantaroeno kan minstens nalatigheid worden verweten. Maar volgens gouddelvers in het natuurgebied, in Brokopondo, is er meer aan het handje. Zij bezitten kwitanties waarop toestemming wordt verleend voor het delven. De kwitanties zijn voorzien van Stinasu-stempels. “Dit is één van de malversaties op het ministerie”, zegt Martosatiman tegenover de Ware Tijd. Hij klaagt er al lange tijd over.

Maatregelen zouden vruchteloos blijken, vanwege ‘politieke rugdekking’ voor de plegers. Die zouden de minister vierkant uitlachen. Kasantaroeno is lid van coalitiepartij Pertjajah Luhur. Die partij zwaaide eerder de scepter op het ministerie en liet er zijn satellieten achter. Martosatiman verwacht daarom de nodige weerstand, maar is meer dan ooit voorbereid. “Niemand kan mij enig verwijt maken. Ik heb gehandeld volgens de wet.”

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Wat een verrassing? De Pertjajah Luhur van onze vriend Paul Somohardjo: de man die zo veel van Suriname houdt…………..Deze gluiperd is echt tot alles in staat……..


  Maak melding

 2. Precies een jaar geleden: PARAMARIBO, 5 mrt – Politicus Paul Somohardjo heeft al enkele ‘grote investeerders’ op het oog. Die zouden al interesse hebben getoond voor Suriname. Er zijn wel nog wat horden te nemen.

  Nu een jaar later: resultaat NIHIL!!

  Kansloze opportunist die zijn eigen vader en moeder verkoopt een extra zetel


  Maak melding

 3. Ze moesten er lang over nadenken, maar nu komt er toch eindelijk een onderzoek naar de zakkenvullers!
  Prachtig natuurpark gedeeltelijk onherstelbaar verwoest voor een paar centen.
  Tja, wat kan je anders verwachten met DDB als voorbeeld?

  En straks gaan ze direct amnestie voor ze aanvragen….!!!


  Maak melding

 4. Omdat de misdaden van Kasantaroeno aan het licht kwamen in de week dat de initiatiefnemers, voor de verandering van de amnestiewet, hun voorstel indienden, kunnen we meteen ook amnestie aanvragen voor Kasantaroeno. Een deel van de coalitie wil toch al de meest schandalige misdaden zonder meer onder de mat vegen. Als Misiekaba en Bouva het handelen van Kasantaroeno nu afkeuren, vinden ze morgen toch een flut reden om hun mening 1800 te herzien.


  Maak melding

 5. Alleen in SME zijn zulke onderkruipsels als papua somo in staat om als nihilist toch in de politiek terecht te komen. Stijf in SME en voordat buitenvrouw/concubine pardo bereikt kan worden op Java is het weer slap. Weer niet gelukt, zoals altijd en met alles. Deze mensen kunnen het verschil niet zien tussen grond met bomen en grond zonder bomen, want voor hem is Suriname nog niet geopenbaard in het universum. Normaal kunnen mensen zien in het elektomagnetisch golflengte gebied tussen 380 nm en 780 nm. Somo ziet in het US$ (USA dollar) gebied.


  Maak melding

 6. dat had al eerder gebeurd moeten zijn. ook een strafrechtelijk onderzoek handelingen die hij heeft gedaan tijdens zijn periode als direkteur van een bepaald ministerie.


  Maak melding

 7. Kasantaroeno en zijn pajongwaaiers zijn gepakt. De vraag is nu, voor wie werkten zij.
  Het blijven kruimeldieven maar zie, zelfs voor de natuur die zich niet snel kan verweren levensgevaarlijk.


  Maak melding

 8. Beste Henk. je hebt groot gelijk. In de hele wereld geldt op dit moment de regel: de vervuiler (vernietiger) betaalt. PL heeft op “zijn” departement van RGB al genoeg schade aangericht, in het verleden en in het heden. Ik denk dat een gezamenlijk aantal slimme juristen (eventueel uit het buitenland) moeiteloos kunnen overgaan tot declaratie van de totale schade die nu en in het verleden is aanger4icht, en de nota op het bureau van de secretaris van PL moeten deponeren. Een failliete PL. Zie je het voor je?


  Maak melding

 9. Bedrieger(tje) Molenaar, ik wist niet dat jij ook van Suriname hield. Ik weet niet wie meer tot alles in staat is. Jij of Somohardjo. Was niet jij die geweldige ondernemer? Dan ben jij een nog grotere gluiperd, een Nederlander “autochtoon” die zich een maal 24 uur bezig houdt met Surinaamse zaken. Of gebeurt er niets noemenswaardigs in ons koude Nederland. Bij voorbeeld die goede meneer “blondie” Wilders schouderklopjes geven. Dan heb je echt een baan gevonden die bij je past. Hobby en baan tegelijk. Dat jij wel van Suriname houdt, is overduidelijk te merken, smeerpoes en knoeier die je bent.

  Anna-z houd je wel in de gaten, stoute Henkie. Anna-z mijn matie zijn zusje zei over stoute Henkie: we ‘ve got him! Hij is een kliederaar. Anna-z ook mijn ouders maken zich grote zorgen om stoute Henkie. Me matie zei onlangs dat hij het toch jammer zou vinden als deze “kliederaar” zijn bedrijf(je) – misschien heeft hij een patat zaakje – door z’n nalatigheid, zou zijn kwijtgeraakt. Ann-z wat gebeurt er dan met onze stoute Henkie zijn kindertjes. Ik vrees dat ze erger worden dan hun pappie Henkie. Zij vormen dan een nog groter gevaar voor de allochtonen, waaronder mijn Suri’s als ze groot zijn. Anna-z neem mij het niet kwalijk. Wij Pata mensen zitten niet allemaal zo in mekaar. Ik ben enigszins gerust doordat jij hoe dan ook toch het goede voorbeeld blijft geven. Me matie heeft me verteld wie de heer Somohardjo is. Hij kon mij verzekeren dat stoute Henkie, vele malen erger is, hij verzekerde mij zeker duizend maal erger. Hij is net als die boze wolf. Anna-z mijn matie z’n vader noemt ze sukkels en twee handen op een buik. Anna-z ik vind je gewoon top en super. You’re simply the best. Groeten van Jan the lover aan mie allas braddas en sissas in mie swieti Sarnang, Sosso lobi, in het bijzonder aan mijn super Anna-z.


  Maak melding

 10. TOP!

  Niet alleen Kasantaroeno, maar geheel de TOP van Stinasu en handlangers van deze man moeten op non-aktief gesteld worden en daarna vervolgd.
  Het zijn gewone schurken die alleen maar aan zichzelf denken.
  Verder zullen de politici die deze meneer in de rug dekten ter verantwoording moeten worden geroepen. Hoe viezer kan de Surinaamse politiek zijn?
  Paul Somohardjo, Desi Bouterse en Ronny Brunswijk zijn de vernietigers van ons o zo mooie land. En ons leuke volk kijkt toe en lacht?


  Maak melding

 11. Het gros wat in de regering zit, is van hetzelfde niveau……oplichters, zakkenvullers, moordenaars, etc…etc….en als deze man schuldig wordt bevonden gewoon opsluiten.


  Maak melding

 12. Foei toch wikkileak jij ziet het als iets heel bezonder wegens jou beperkt denkvermogen als nederland de reeds toegezegde ontwikkelingshulp toch wil nakomen. Alles bagatelliseren dat ten gunst van het Surinaams volk zal komen simpel omdat jij de huidige regering niet lust. dit word bedoeld als men zegt als krabben in een ton leven


  Maak melding

 13. Beste kondremangs,

  Er moet MEER gebeuren: alles door de mangel!!!! Achter de president loopt een aangeklede aap, Dew Bansidhar; jawel de adjudant, die in 2010 een nicht van mij uit Nederland al een volkswoning(die hij van zijn baas al toegewezen had gekregen) aanbood op Tout Li Fout, terwijl hij al een huis op Marowijne-project heeft. Dus CORRUPTIE is heel dichtbij de president en consorten……….
  Mijn nicht heeft de nederlandse nationaliteit;dus moest ze het huis op iemand anders naam zetten ,die de surinaamse nationaliteit bezit……
  @paraman, dat is 1 van jouw wapenbroeders, die o.a. Moiwana op zijn geweten heeft…….ik weet waarover ik praat.
  Dus Kondremangs, nog meer van dit soort corruptiezaken op WKN; want DWT is allang gecensureerd.
  TIME WILL TELL,Kondremangs!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 14. Als directeur van RGB had Kasantaroeno al 20 hectare beschermd bos weggegeven aan het Matapicastrand.(zie artikel in Dagblad Suriname)Had hij het toen niet weggegeven aan een stichting van de zoon van Somohardjo???Nu heeft kontlikker Somo nog een reden bij om die amnestiewet te steunen.Hij moet proberen Kasantaroeno te steunen.
  Giorgio


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.