Nederlands geld voor herbouw Surinaams lab

15

PARAMARIBO, 27 mrt – Het is niet uitgesloten dat Nederlands ontwikkelingsgeld herbestemd wordt. Volgens de Nederlandse ambassadeur Aart Jacobi wordt bilateraal gesproken over het opnieuw opzetten van een geïntegreerd lab. Geld dat bestemd was voor gezondheidszorg zal dan gestopt worden in het nieuwe project. Het lab is dringend nodig.

Sinds het gloednieuwe geïntegreerde lab door brand werd verwoest, zit Suriname zonder behoorlijke voedselkeuring. Met kunst en vliegwerk wordt de hoogste nood gelenigd. “Er is een optie, het geld dat nog over is uit het Sectorfonds Gezondheidszorg gebruiken voor de herbouw”, zegt Jacobi tegenover de Times of Suriname. Het betreft de laatste restjes ontwikkelingshulp. Natuurlijk moet Suriname uiteindelijk beslissen. De gesprekken zijn nog in volle gang.

Het afgebrande lab was bestemd voor moderne testen op voedsel en agrarische producten. De financiering, ruim vijf miljoen euro, kwam van voedselorganisatie FAO. De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting. Het lab was nog niet in gebruik en was niet tegen brand verzekerd. De bedoeling was er het centrum te vestigen van het Caribisch Agrarisch Gezondheids- en Voedselveiligheidsinstituut, Cahfsa. Dat kon vanwege de hypermoderne opzet.

- Advertentie -

15 REACTIES

 1. Ai baia…. allles moet worden gefinancieerd met buitelands geld.

  Suriname is onafhankelijk geworden …..maar nooit zelfstandig.

  Het is weer eens tijd om te bedelen bij Nederland. Elke Surinamer met enig zelfrespect voelt de schaamte door zijn hele lichaam.

 2. Als de huidige machthebbers een beetje ruggengraat tonen, dan bedanken ze vriendelijk voor de Nederlandse euro’s.
  Ze roepen op een oude stront kar hoe goed ze zijn.

 3. Ze mogen zich niet bemoeien met Suriname maar hun geld is meer dan welkom toch??? een hele dure gebouw b

 4. hoe stom kan je toch zijn om niet verzekerd te zijn zeg. echt weer wat voor die suuri. laste geld er in pompen en nu maar hopen dat het dan ook goed terecht komt.

 5. nou nederland kan het betalen want per slot van rekening wil nederland ervan verzekerd zijn dat wat su naar europe zal exporteren (groente en visprodukten)van de beste kwaliteit zal zijn.

 6. Doen!

  Zonder enige aarzeling DOEN! Dit Lab moet blijvend zijn en een voordeel voor de regio betekenen. NL-geld moet goed besteed worden en niet aan personen maar ter bevordering van de gezondheid van het Surinaamse volk.

 7. Waarom moet ik als NL belastingbetaler een lab in Suriname subsidieren?
  Ah ik weet het al: geld stinkt niet!

 8. Dit is zo’n schot voor open doel….. die trap ik er niet eens in….Anna_Zot, lees je mee?

 9. Groot denkende mensen benaderen de positieve kanten van de zaak en zien de minpunten als een uitdaging. Jammer dat er nog veel bekropt denkende mensen zijn……Ook hier op dit forum……

 10. Bekropen is die massamoordenaar die zich president noemt in Suriname en zijn volgelingen deze kortzichtige idioten schelden dagelijks alles wat blank is hier uit, maar wanneer die zelfde blanken met een zak geld komen dan staan ze allemaal met open armen zo principeloos zijn ze, ze hebben geen enkele schaamte gevoel.Neem nou die crimineel Bouterse die zich laat adviseren door blanke Hollander.

 11. Nederland trek helemaal jou handen af van Suriname en laat ze lekker in hun eigen soep gaar koken.
  Mijn advies.

 12. Zijn de reacties van onze Anna_z de terrorposter en c.s. er niet wegens negatieve beoordelingen of hebben ze hier niets van terug…… ik wacht……..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.