Een keuken van één miljoen voor driehonderd

13

PARAMARIBO, 27 mrt – De ruim driehonderd cliënten van het Psychiatrisch Centrum Suriname, PCS, mogen aan tafel. Een gloednieuwe keuken van ruim een miljoen euro is het meest recente wapenfeit van Suriname’s enige centrum voor geestelijke zorg. “Op weg naar volledige modernisering”, zegt inrichtingsmanager Dayanand Mathoera. Een nieuw jasje voor het clichématige ‘in een gezond lichaam huist een gezonde geest.’

Het jasje voelt goed om het lijf en dat mag voor de prijs. Weliswaar komt het meeste geld uit de laatste restjes ontwikkelingshulp. Mathoera is er toch trots op dat ruim dertig procent uit eigen middelen kwam. De rest, ruim zevenhonderd en tachtig miljoen euro, is ongeveer wat over is van het Sectorfonds Volksgezondheid. “Het fonds is nu uitgeput, maar goed besteed”, zegt ambassadeur Art Jacobi van het Koninkrijk der Nederlanden. De keuken staat er als herschapen bij.

En dat was dringend nodig. De decenniaoude voorganger voldeed al lang niet meer. De uittocht van het fonds kon niet beter. Vicepresident Robert Ameerali, die de opening bijwoonde, wrijft zich in de handen. Het mag dan wel een project zijn dat de vorige regering startte, het gaat om het groter plaatje. Met plek voor Nederland. “We hebben bewezen in staat te zijn een belangrijk project tot een goed eind te brengen, samen met een betrouwbare partner.”

Bekijk ook:


13 REACTIES

 1. “We hebben bewezen in staat te zijn een belangrijk project tot een goed eind te brengen, samen met een betrouwbare partner.”

  ====================================================
  Als er GELD is gemoeid dan is het een betrouwbare partner anders niet. Een teken dat men erop uit is op eigen voordeel. Robert kijk in de spiegel en wees eerlijk tegen jezelf…je pronkt met andermans veren !

  En La Sombra Del Arbol.


  Maak melding

 2. Het project is opgestart door de VORIGE regering, dus waarom wrijft Ameerali zich in de handen?
  Pronken met andermans veren?

  Deze regering steunt de zangvogeltjesclub……..en vergeet de mensen!


  Maak melding

 3. Project afgerond!

  Dit is een prima zaak. Ontwikkelingsgeld heeft voor een gezonde en keurige maaltijd gezorgd voor mensen die vaak vergeten worden. Eten is vaak het meest sociale gebeuren van de dag. Daarom hulde aan de starters en uitvoerders van dit project. Nederland en FRONT, bedankt!


  Maak melding

 4. Wat is ontwikkelingshulp?
  Is geld waarop Suriname Recht had en moest ook krijgen.
  Het was een soort RENTE van het rijkdom dat de Koloniesator voor de onafhankelijkheid flink hadden gestolen en waarmee ze hun land een moderne land hadden gemaakt.
  Het was ook door de schuld van de koloniesator met al die slechte daden die ze vanaf na de onafhankelijkheid gepleegd hadden dat er zoveel mensen in de LPI beland zijn.


  Maak melding

 5. Dit is niet normaal , voor dat zelfde geld bouw ik vier van zulke keukens..een paar mensen hebben hier flink geld aan verdient.
  Zo komt Suriname nooit vooruit, wedden dat binnen 5 jaren alle apparaturen stuk zijn door slecht onderhoud. o ja ?


  Maak melding

 6. Het geld komt rechtstreeks uit ………!
  anna_zuigeling smakelijk eten! Laat u nog wat staan
  voor uw medebewoner, de psychopaat en seriemoordenaar?


  Maak melding

 7. En nu de rest van de 1200 miljard euro nog. Het mag ook in termijnen. Wanneer komt een “dank je wel” uit Calimerostan. Zoiets als: dank je wel Suriname voor jullie gedwongen bijdrage aan onze rijkdom.


  Maak melding

 8. anna_Zoeloe: “En nu de rest van de 1200 miljard euro nog. Het mag ook in termijnen”

  Die termijn heb jij al gehad door je uitkering van de afgelopen 40 jaar…..


  Maak melding

 9. Zo dan hoeven Musk, henk molenaar, wikileak, determinist en nog een paar van die mafkezen niet bang te zijn dat het eten niet goed zal zijn.

  Melden jullie je massaal aan, zijn we tenminste van het dom geklets af, en kunnen mensen met een gezond verstand eindelijk over de ontwikkeling van Suriname discussieren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.