Venetiaan: Nieuw Front treft geen blaam

38

PARAMARIBO, 26 mrt – Het Nieuw Front, NF, valt niets te verwijten als het om het doorstomen gaat van Desi Bouterse naar de machtigste positie in het land. Dit stelt ex-president Ronald Venetiaan. Dat Bouterse vandaag de dag president is van Suriname, kan moeilijk voormalige regeringen worden aangerekend. Het was dan ook nergens voor nodig speciale wetgeving te maken.

Zoals bijvoorbeeld een integriteitwet. Die zou volgens critici hebben voorkomen dat Bouterse met zijn ruige verleden aan de macht was gekomen. “Mijn mening is dat Suriname geen enkele integriteitwet nodig heeft. Het volk moet het integriteitbesef hebben te weten dat een moordenaar geen president mag worden”, zegt Venetiaan. Dus is het maar aan het volk overgelaten. Dat Bouterse nu aan het roer staat, is dus geen nalatenschap van vijftien jaar NF-bestuur

Voor Venetiaan houdt het dan ook op als massaal voor Bouterse wordt gekozen. Bij het NF is er een speciale maat voor wie een scheve schaats rijdt. De toenmalige minister van Transport Communicatie & Toerisme, Alice Amafo, kan er van meepraten. Toen ze een feestje bouwde op staatskosten, was dat einde ministerschap. Daar hield het niet bij op. “Toen Amafo moest aftreden, gaf Ronnie Brunswijk aan dat hij minister wilde worden. Het is hem nadrukkelijk gezegd dat hij dat niet kon worden.”


38 REACTIES

 1. “Toen Amafo moest aftreden, gaf Ronnie Brunswijk aan dat hij minister wilde worden. Het is hem nadrukkelijk gezegd dat hij dat niet kon worden.”

  De Surinaamse politiek te voeten uit. Iemand met alleen lagere school wil minister worden……kan alleen in Suriname….


  Maak melding

 2. Een wet die ervoor moest zorgen dat Bouterse nooit president zou worden zou te veel tegenslag krijgen. Je zou dan weer allerlei negatieve geluiden horen vanuit de berm. Het is goed dat die nooit was gekomen. Nu is hij president en dan kunnen we hierna rustig zeggen: hij heeft zijn tweede kans gehad.

  Jammer dat hij zo slecht omging met de kans die het volk hem gaf.


  Maak melding

 3. vene je maakt een grote fout ,het volk heeft bouterse tot president gekozen en dat respekteer ik als tegenstander van bouterse.vene jou huiswerk heb je niet goed gedaan toen je president was .vene je hebt vele steken laten vallen en daar heeft bouterse dankbaar gebruik van gemaakt .als bouterse het beter dan vene doet dan heeft bouterse mijn zegen .ik kijk naar wie suriname vooruit kan helpen en wil niet terug .nederland heeft heel veel op zijn kerfstok en toch doen men zaken met nederland ,zie ook china waar mensen rechten met voeten worden betreden .vene je bent haatdragent en dat steekt mij .vene geraag je als een waardige verliezer en heb respek voor het surinaamse volk .vene heeft vier zetels behaalt bij de laatste verkiezingen,maar vene gaat niet bij zijn eigen te rade wat er mis is gegaan maar probeert de fout bij een ander te schuiven .vene nogmaals maak plaats voor een ander je moet met pensioen het volk wil vooruitgang .ik wil zien wat bouterse doet in zijn zittingsperiode gun hem de vier jaar dat hij aan de macht is ,ik ben geen aanhanger van bouterse maar nogmaals als het surinaamse volk deze man wil respekteer ik het surinaamse vol .ik wil rust en vooruitgang geen djoeoe djoegoe ,en nederland is de laatste die moet praten als het om mensen rechten gaat ,voorla als het gaat op sebrenicia ,suriname ,indonesie en zuidafrika .de nederlanders hebben in de genoemde landen huis gehouden maar niemand is berecht .hun argument was dat de zaken zijn verjaard .hihihihihihi verjaard!!!!!!!!
  de hollanders mogen wel zaken doen in suriname maar verder niet bemoeien ze zijn geen haar beter .


  Maak melding

 4. Vene zegt:

  “Mijn mening is dat Suriname geen enkele integriteitwet nodig heeft. Het volk moet het integriteitbesef hebben te weten dat een moordenaar geen president mag worden”.

  Hij geeft hiermee feilloos aan dat er delen van het volk zijn, welke jammer genoeg een gering ethisch besef bezitten. Een waarheid als een koe.

  En ja, er is nogal wat mis met sommige van ons Surinamers op dit punt. Er bestaat bij enkele van ons een gebrek aan onderscheidings- vermogen over datgene wat goed is en datgene wat kwaad is.

  Dat volwassen Surinamers als een Anna Z, een TTheo, een Virago of een Ferdinand Hossenbux een moord-gepleegd hebbende president achternalopen en prijzen, is hemel tergend. Deze volwassenen zijn met hun uitingen en levenshouding, ronduit een slecht voorbeeld voor de jeugd.

  Onlangs nog…waren er Surinaamse jongeren die het volstrekt mee eens waren dat zangeres Poppe haar oom een kapwond toebracht.(dit vanwege een akkefietje met haar auto).
  Dat is nu de soort opvoeding welke zo’n jongere van een andere Anna Z of een andere TTheo meegekregen heeft.

  Volkomen verkeerd, dit. Tjentie moes kon na ini a san’ disi.


  Maak melding

 5. Kijk als je een persbureau draait vanuit het hol van de rode leeuw cel 535 dan heb je heel wat interrupties,aanvallen,bommen .want buiten wordt er een revolutie gevoerd,snap je!!!!

  Dus je krijgt zaken als:dat is mijn mening in mij!!

  excusses .


  Maak melding

 6. maandag 26 maart 2012
  vene,

  Mijn mening is dat Suriname genoeg Maatschappelijk Integer besef heeft te weten dat een echte Bevelhebber/regeringsleider :

  Nooit en Te Nimmer een multiculturele religieuze samenleving misbruikt door te “Teren op het leed der Nabestaanden!

  Geef me je mening vene,mail me;Bouta_curacao@live.com

  hatsjee,hiep hiep hiep ,hoera!!!!!


  Maak melding

 7. Vene tel van beneden -onder naar boven!

  je kan tocj tellen neem ik aan..

  Hoeveel is 95% van 100%

  is een 5%goud deal!

  Dus ik hoop dat je mij e-mail adress wel goed kan lezen!
  Da’s geen Wiskunde!


  Maak melding

 8. Ronald, ergens in 92 deacht ik was je toch president van het land, je zorgde ervoor dat nabestaanden er in Suriname konden zijn voor een herdenking, goed van jou toen, maar wat je uiteindelijk had moeten doen voor de tijd dat jij de prsident was, was om baas aan te pakken met alles erop en eraan, maar deed je niet, nu ben je pleite, ga je natrappen enz. Hou toch op.
  Baas heeft zich zelf niet op die stoel gezet, of wel
  hij is gekozen door de mensen die daar wonen, ie faja
  Ronald, doe rustig aan, bemoei je nu niet met zaken rond baas, staat je niet, ie sabie, je hebt gefaald, echt wel.

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 9. De voorgaande regeringen zijn in gebreke gebleven om deze moordenaar die nu president is te vervolgen, en heb je ook geen integriteitswet nodig als iedereen hun verantwoordelijkheid hiervoor genomen had, en nu je deze man aan het roer hebt staan, met nog enkele van die moordenaars uit die couptijd, was jij(Vene) je handen in onschuld, je had toen de tijd toen je die mogelijkheid had, ballen moeten tonen, net als met die chinees op gronduitgifte, maar je liet je liever chanteren door die man met de rode jas, die nu weer lekkertjes op vakantie is bij zijn vrouwtje in Djakarta op de ambassade, en hij heeft je tevens veraden, door zich aan te sluiten bij de NDP om zodoende in het machtscentrum te kunnen komen, en jij zelf bent door je slappe houding en het chanteren afgerekend door het volk.
  Maar ook moordenaar Bouterse komt aan de beurt, ook zijn dagen zijn geteld. eindelijk iets positiefs in dit land.


  Maak melding

 10. Bouters krijgt nu een koekje van het deeg dat Venitiaan kreeg opgediend door Somo en Rony. Deze 2 boeven gijzelen de regering van Suriname. Bouterse kan geen kant uit met deze partners die telkens willen afrekenen voor een GUNST.
  De amnestiewet 2012 zal in alle gevallen een Phyrus overwinning zijn als die er al komt.
  Die wet zal nooit tot resultaat leiden omdat de krijgsraad dan het vonnis vanwege een inbreuk in de rechtsorde opschort of aanhoud tot dat de amnestiewet 2012 getoetst is aan internationale kaders. Een dergelijke toetsing kan even duren. Ondertussen is Bouterse een nog ernstiger besmette president zonder vrienden. De internationale kaders (zie uitspraak US ambassadeur) aanvaarden een dergelijke ingreep in de rechtsorde niet.
  Ofwel grote fout overijverige DNA volgelingen door zo snel een zo ondoordachte wet te willen organiseren. Net zoals de andere fracties spat ook de MegaCOMBINATIE zo uit elkaar.
  Bouters kan van geluk spreken als hij nog een ministerraad kan samenstellen als dit door gaat zonder op zijn knieeen naar Indonesie te moeten of naar Langetabbetje te moeten zwemmen.


  Maak melding

 11. Helemaal gelijk hoor vene.Het is de domme massa die graag een moordenaar als pres wilde.Zo ook virago en kornuiten.,Maar time will tell te deng go e go poeroe smoko.


  Maak melding

 12. Rumble in the jungle,
  rechtvaardigheid tegen onrechtvaardigheid.
  Leugen tegen bedrog.
  Criminelen tegen de beschaafde wereld.
  Die paarse volgelingen van massamoordenaar Desi Bouterse tegen de beschaafde wereld.
  En de winnaar is Gerechtigheid, normen en waarden en de universele waarden.


  Maak melding

 13. Eindelijk begint ook de Ex Pres. Vene een Nationalist te worden. Hij heeft het door dat het volk massaal achter de President D.D Bouterse staat en dat niets meer in de sta weg kan komen. Goedzo Mr Vene ik hoop dat u voor amnestie gaat stemmen, zodat u een echte nationalist wordt en de NPS kan voort bestaan. Dit moet u binnenkort bewijzen dat u een heilige Voorztter v/d NPS bent


  Maak melding

 14. beste mensen zet die vene niet zo in een slecht dag licht want hij deed zijn best ik zeg niet dat hij geen fouten maakte maar er zit geen bloedt aan zijn handen en dat weet ik zeker maar bij bouterse weet je het niet zeker en daarom moet deze recht zaak door gaan om naar zo lange tijd de waarheid te horen en als het waar is dat hij fout is en mensen zijn vermoordt door zijn schuld dan mag hij en kan hij geen president meer zijn en dan moet men hem opsluiten in de gevangenis


  Maak melding

 15. Meneer Venetiaan zei het heel mooi. Sinds 1980 heeft de verloedering hard toegeslagen.

  Als een groot deel van ons volk niet inziet dat een moordenaar geen president mag worden dan is er iets structureel niet goed met ons volk.

  Ik maak het ook dagelijks mee hoe men zich uitlaat over misdaden en drugs men praat zo vergoelijkend over.

  Wat denkt u van de vele criminelen op sluitel posities in Suriname.
  Neks no fout is de credo van de NDP.
  Suriname is nu al een fail state,waar criminelen president kan worden.


  Maak melding

 16. Zo zie je maar weer ! Vertrouw de Grieken niet ook al brengen ze geschenken !
  Deze zelfde Nieuwfront had toentertijd al een generaal pardon voorgesteld met Arron, Lachman, Rogers en diverse anderen. Waren die toenmalige NF leiders zo onbetrouwbaar dat de huidige leiders dit proberen te corrigeren.
  Ik ben voor meer dan 100% een ´Bouta mang´ maar wil verder ook zeker weten wat er vanaf ergens in 1979, toen de militairen zich begonnen te roeren voor een vakbond, tot 1988 is gebeurd.

  Sranang (Bouta) sa winie !


  Maak melding

 17. Ronnie is geen minister geworden, omdat hij niet capabel daarvoor is en de rest van de regering voor schut zou zetten.

  Plus zou Ronnie zijn positie en macht misbruiken als minister.

  Ik zou het ook nooit aanraden.

  Amafo is een beter kandidaat en moest gewoon gecoached worden door Venetiaan, maar dat hebben ze nagelaten.

  En Venetiaan heeft haar laten vallen om zogenaam een integer president te zijn, terwijl Sardjoe en de rest hun gang mochten gaan op OW , LVV etc.

  Beste Vene, laat me niet lachen…….belazer alleen maar de achter gestelde surinamers die zich NPS noemen.

  En nu is president Bouterse een nagel aan jullie doodkist, en achteraf hebben jullie spijt dat jullie hem hebben laten ontkomen.

  Aksie bakka srapoe moroe aksie vesie, want het verpletter en verbrijzel alles en is niet meer herstelbaar.
  Alfa


  Maak melding

 18. Wat een lachertje! Amafo als voorbeeld terwijl de stelende, rovende liegende Somo ongestoord zijn gang kon gaan en zelfs Venetiaan beledigen. En let wel, deze panjinengre zegt in dit artikel dat de Surinamer geen integriteitsbesef heeft!!! Hoe rancuneus kan je zijn! Bita-ati gewoon. Hij heeft gefaald en is afgeserveerd door het volk en nu deze sneer! Surinamers let op je zaak. Dit is slechts de opbouw van de zaak van Nederland tegen de souvereiniteit van Suriname. Het moet u niet verwonderen als er nu reeds Nederlandse militairen in paraatheid zijn gebracht om het plan samen met hun handlangers in Suriname af te ronden!! M’e bari unu, no sribi! Dit is politiek op hoog niveau. Alle troepen zijn in stelling gebracht, NPS, VHP, BVL e.a!


  Maak melding

 19. Maandag 26 maart 2012 om 13:27 uur, door Henk Molenaar
  “Toen Amafo moest aftreden, gaf Ronnie Brunswijk aan dat hij minister wilde worden. Het is hem nadrukkelijk gezegd dat hij dat niet kon worden.”

  De Surinaamse politiek te voeten uit. Iemand met alleen lagere school wil minister worden……kan alleen in Suriname….

  beste men wij surinamers we lossen onze problemen op onze manier op. we willen geen bemoeinis van mensen met blauwe ogen die denken dat zij supieur zijn aan ander volken.
  @ larry
  gelijk heb dat venetiaan integer is. een integer mens heeft een rein geweten, heeft venetiaan dat???? laat mij je zeggen die rovers op ow hebben onder venetiaan zijn bewind hun slag geslagen op dat ministerie. zijn eigen penningmeester heeft toegestaan dat zes miljoen surinaamse dollar is weggesluis van de belastingbetalers. hij heeft somo en de zijne vrijspel gegeven om de gronden van het su volk te plunderen onder het mom de druppel die de emmer moet doen overlopen. get a life larrykoekie


  Maak melding

 20. Het volk heeft zich laten inpakken door een moordenaar.
  En iedereen wist dat hij een moordenaar was, dus dat zegt ook wat over de mensen.
  Maar ja, praatjes vullen gaatjes in dit geval.


  Maak melding

 21. luku fa blakaman kon tan dan yu o kon leg mi uit front treft geen blaam, blijf, zij die op jou lijken dommer te maken.
  kijk om je heen niemand die op jou lijkt is rijk geworden van 8dec..maar anderen die niet op jou lijken worden rijker en rijker na 8dec….met je treft geen blaam


  Maak melding

 22. #grotefaal dat een ex-president beschuldigingen als moordenaar nog steeds bezigt als er geen rechterlijke uitspraak is geweest. Wat ga je doen Vene als die man straks onschuldig verklaard wordt?


  Maak melding

 23. VENE dit hebben jullie in die 15 jaar zelf veroorzaak .IK ben ook niet blij met BOUTA ,want die denk alleen zijn eigen belang en niemand kan hem niks doen ,TOEN NIET EN NU OOK NIET .


  Maak melding

 24. Sabi, yu e tak wan lo law. Front bestaat niet alleen uit personen die op Vene lijken. Dus,als je opmerkingen wil maken en serieus genomen wil worden dan moet je beginnen met goed onderscheid te maken. En wil je vooruit komen in Suriname of elders, dan moet je niet op de eerste plaats rekenen op politici die je moeten komen regelen, probeer het eens met zelf je hersenen te gebruiken en zelf de handen uit de mouwen te steken.


  Maak melding

 25. Meneer Venetiaan zei het heel mooi. Sinds 1980 heeft de verloedering hard toegeslagen.

  Als een groot deel van ons volk niet inziet dat een moordenaar geen president mag worden dan is er iets structureel niet goed met ons volk.

  Ik maak het ook dagelijks mee hoe men zich uitlaat over misdaden en drugs men praat zo vergoelijkend over.

  Wat denkt u van de vele criminelen op sluitel posities in Suriname.
  Neks no fout is de credo van de NDP.
  Suriname is nu al een fail state,waar criminelen president kan worden.

  super post hoor Afro. 1+


  Maak melding

 26. Onderzoek!

  Een doodgewoon onderzoek naar de strijdende politici in Suriname toont aan dat niemand voor het volk vecht maar ieder voor zichzelf.
  Desi, Somo, Ronny en Amafo vormen de top van de Berg die zelfzuchtigheid heet. Het geregel en het gewone gemanipuleer dat tot corruptie leidt wordt door hun onderdanen klakkeloos overgenomen.
  Daarom zullen criminaliteit en corruptie nog lang in de Surinaamse samenleving de boventoon voeren.

  In SU weten we allang wie de hoofdverantwoordelijke van 8 december is. Toch hebben we ons verlaagd naar zijn niveau en manier van politiek voeren en bedriegen.
  Deze zogenaamde revolutionair heeft Suriname meer ellende bezorgd dan Fidel Cuba bezorgd heeft.


  Maak melding

 27. Beste dpatr : “we willen geen bemoeinis van mensen met blauwe ogen die denken dat zij supieur zijn aan ander volken”

  Case closed….


  Maak melding

 28. Brada nanga sa,
  ze zeggen dat ik president wil worden.Wel,laat ze dat zeggen.Want als ik president wilde worden,was ik dat allang geweest. Applaus.
  Hij zei niet er bij dat nu het moment is om te gaan schuilen achter dit ambt.Want niemand anders mocht dat worden.
  Brada nanga sa,
  ik bemoei mij niet met de amnestie wet.Dat is een aangelegenheid van de assemblee.Zij moeten hun werk doen.Applaus minder hard,want de oudjes hebben niet zo veel kracht.
  Maar hij zegt niet erbij dat de wet voor hem wordt voorbereidt tegen alle normen en regels in.Anders wordt hij opgesloten zonder pardon.

  Cobie.


  Maak melding

 29. @Larry

  Beste Larry,

  Je stelt dat een moordenaar nooit president van een land zou mogen worden en dat ik een zeer fout figuur ben als ik er daar anders over denk. Wel beste Larry, dat klinkt nogal simplistisch en ondoordacht. Heb jij enig bewijs dat onze president Bouterse een moordenaar is? We weten nog steeds niet wat zich precies heeft afgespeeld tijdens de revolutie. Heel veel informatie wordt angstvallig achter slot en grendel gehouden en velen vertellen verhaaltjes die elkaar soms volledig tegenspreken.
  Bovendien is de geschiedenis van de mensheid doordrongen met bloed. Er bestaan geen good guys of bad guys. Van stalin wordt gezegd dat hij miljoenen doden op zijn geweten heeft. Maar zonder Stalin had jij in Calimerostan nu Duits gesproken en zonder Mao was China nog steeds een staat van ongeletterde boeren. Bush en Blair hebben miljoenen doden op hun geweten maar nog steeds lopen ze vrij rond en worden in hun landen als helden gezien.
  Misschien lukt het jou om ooit propaganda van waarheid te onderscheiden. Maar dat vereist inzet en de wil de waarheid te achterhalen. Alleen maar anderen nakakelen zet echt geen zoden aan de dijk. De wereld is complexer dan jij waarschijnlijk ooit kunt bevatten. Erg is dat niet maar kraam AUB geen onzin uit.


  Maak melding

 30. Onnodig om vorige regeringen de schuld te geven van het resultaat van nu.
  Sociaal-politieke bewustwording is wat anders.
  Suriname weet nu dat het nacceptabel is om een moordenaar-president te blijven handhaven.
  Slechts een minderheid bestaande uit onnozelen, pajongwaaiers, futubois, politieke profiteurs en mislukkelingen is een andere mening toegedaan.


  Maak melding

 31. anna ,
  Kijk naar de reactie op jou post, en naar de reactie op Larry zijn post dat zegt al genoeg.
  anna zie jij niet dat de meerderheid op dit forum niet gediend is van die domme kortzichtige reactie van jou.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.