Criminele bendes in binnenland steeds brutaler

22

PARAMARIBO, 26 mrt – Criminele bendes in het binnenland worden steeds driester en brutaler. Politie en gouddelvers vermoeden dat het vooral om Brazilianen gaat. Zelfs voor de antiterreurpolitie wordt niet teruggedeinsd. De Brazilianen zijn vermoedelijk de grens met Frans Guyana overgestoken, waar het hen kennelijk te heet onder de voet wordt. In het zuidoosten van Suriname wordt dan vooral Chinese winkeliers het leven zuur gemaakt.

Het is al tot een treffen gekomen met een politie-eenheid. Dit gebeurde enkele dagen terug, na de zoveelste overval. “Dit kan zo niet door blijven gaan”, zegt gouddelver Amoefienie Fanta tegenover de Ware Tijd. De winkeliers, vrijwel de enige handelaars op de goudvelden, hebben het maar zwaar te verduren. Bij de laatste overval in een nederzetting tegenover het Frans Guyanese Maripa Soula namen met machinegeweren gewapende rovers goud en geld mee.

Er werd ook nog terreur gezaaid. Toen de heren zich terugtrokken, schoten ze op daken van huizen. Dat was kort voor zij het bos introkken. De politie arriveerde kort daarop en kreeg een regen van kogels over zich heen. Daarop volgde een korte schotenwisseling. Volgens Fanta gaan de Brazilianen zover gangen te graven die doorlopen tot in de winkels. Kennelijk hebben zij de indruk in Suriname maar hun gang te kunnen gaan.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. Ik zou zeggen stuur het leger of de CTU er op af.
  Kan de CTU laten zien dat ze ook lef hebben als het niet gaat om ongewapende vrouwen.


  Maak melding

 2. Deze criminele en laffe regering kan alleen ongewapende burgers van hun eigen land afslachten , wanneer het gaat om buitenlandse indringers zoals zee rovers en Braziliaanse criminelen dan zijn ze niet thuis.


  Maak melding

 3. Criminele bendes terroriseerden vroeger ook:

  Tucayana’s en andere groeperingen werden van zware wapens voorzien door militaire machthebbers,bouta en zijn bende,om binnenlanden onveilig te maken voor bezoekers en ondernemers. Men wilde geen pottenkijkers hebben voor de criminele activiteiten wat er zich in de bossen afspeelden. (landing van helikopters en kleine vliegtuigen voor handel van wapens tegen drugs ).

  Vele mensen werden zwaar mishandeld en beroofd van auto, geld en alles wat hij bij zich had.


  Maak melding

 4. Deze problemen dateren sinds voor 2010, maar Vene en zijn Sheriff durfden deze problemen niet aan te pakken, in plaats daarvan schoten ze ongewapende mensen uit manjabomen in de stad.
  Frontloosers zijn heel erg kort van geheugen, maar we gaan ze helpen!!!


  Maak melding

 5. ik vind dat de minister van juspol zijn mensenrechte pakkie moet uit doen en doen wat er gedaan moet worden met criminelen. doen zoals de premier van T&T. keihard dat ding aanpakken. criminelen houden ervan als je ze als zoete broodjes behandelt. stuur een combi van A-team geruggesteund door het leger om de gasten uit te roeien dan zal su trots op je zijn min juspol. geen grappen zitten maken door cijfers te presenteren dat misdaad relatief is afgenomen. pak ze keihard aan. u zult het volk achter u krijgen bij een keiharde aanpak.


  Maak melding

 6. jullie zijn te dom jullie gaan zich bezig houden met 8dec..zodat trawan kan puru law nanga don gi unu.
  Door zich bezig te houden met 8dec ontwikkeling nooit na kon ini sranan.


  Maak melding

 7. CTU?
  Net als vele onderwijzers, artsen en andere Surinaamse specialisten willen de mannen van het CTU alleen maar in Paramaribo opereren. Lekker dichtbij de vrouwen en de feesten en de drank.
  Ze zullen protesteren als je ze het bos in stuurt want daar is geen leven. Dit moet op een andere manier worden opgelost, zonder CTU.
  Indertijd hadden Brunswijkachtigen de weg naar Moengo ook verschrikkelijk onveilig gemaakt en roofden bijna alle voorbij komende auto’s leeg. Dat gaat binnenkort weer gebeuren omdat de ellende nadert. Zodra de straf in juni is uitgesproken gaat CTU er op los schieten.


  Maak melding

 8. Direct optreden door ze allemaal afteschieten , geen grappen maken met terroristen . Vergroot het leger om de veilligheid te waarborgen . tegelijker-tijd kunnen zij ingezet worden voor ontwikkelings werken . Verder dient ook de volksmilitie weer nieuw leven te worden in-geblazen . Daardoor kan gelijk gereageerd worden op plaatselijke conflicten .


  Maak melding

 9. Het is de CTU zelf die daar roven.Met Dompig hebben ze alles verkend en nu roven ze erop los.Een typische scenario van bout.Eerst chaos scheppen en dan als redder op treden.Die gewraakte ponton is nog steeds op het meer.Hij zegt maar dat het weg is.

  Cobie.


  Maak melding

 10. Overal ter wereld worden criminelen steeds brutaler en dus ook in Suriname. Armoedebestrijding kan dit probleem bij de wortel aanpakken. Harder optreden, langere gevangenisstraffen en andere populistische maatregelen zullen niet werken. Zie Calimerostan, de VS, Mexico en andere van misdaad doordrongen landen.


  Maak melding

 11. Deze zogenaamde rovers zijn Surinamers die elders woonachtig zijn. Hopelijk dat er weer flink geschoten wordt in Suriname door politie/het leger of door het ctu indien de toekomstige rechterlijke uitspraak verkeerd uitvalt voor Bouta, want dan kan mijn familie en ik alweer de juiste verdwaalde kogels afvuren en doelen raken zonder dat ze opvallen in een chaos. Om onschuldig te blijven moeten wrekers het hebben van chaos. En ik kan zeggen dat verdwaalde kogels ook hun doelen bewust niet missen, dat weet ik uit ervaring.


  Maak melding

 12. Zijn het geen leden van de CTU die daar plunderen?
  Eerst zogenaamd de wiinkels leegroven.Als de dorpsbewoners vertrokken zijn gaan ze goud winnen.Wij kunnen ook goed denken hoor.Wat zeg je hiervan Jacobus?

  Danitia


  Maak melding

 13. Beste Danitia,
  de zogenaamde berovingen in het binnenland wordt uitgevoerd door de CTU.Het dient alleen voor accent verlegging.De zogenaamde brazilianen hebben ze plaats ingenomen van de hollanders in de propaganda.Het volk moet die kant uitkijken terwijl de amnestie wet doorgedrukt wordt.De brazilianen schenden zgn onze soevereiniteit en dino gaat straks daarheen.

  Cobie


  Maak melding

 14. Dit zijn de gevolgen als je jou land in handen zet van veroordeelde criminele.anna Bouterse schaad de imago van Suriname en dat heb jij niet door met jou oogkleppen.
  In Suriname worden Moordenaar drugs criminele op de hoogste posten benoemd, dat zien die criminele ze zien ook dat misdaad beloond wordt in Suriname,Domme anna waar is jou waardigheid ?? Jij zit de hele dag te kankeren op Nederland terwijl een hoop goede dingen zijn die je als mens en als land kan over nemen van die blanken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.