Parlement Suriname klaar voor amnestiedebat

36

PARAMARIBO, 22 mrt – Het parlement is zo goed als gereed voor bespreking van amnestie voor de plegers van de Decembermoorden. Met klaarblijkelijk lobbywerk doen ook coalitiepartners A Combinatie en Pertjajah Luhur mee, zij het met ogenschijnlijk tegenstribbelen. Het enige duidelijke protest komt vanuit de oppositie. Beide oppositionele fracties zijn mordicus tegen.

Het Nieuw Front heeft vaker aangegeven dat amnestie uit den boze is. Het recht moet zijn beloop hebben. Bij de eenmansfractie van Doe is er een en al verbazing over de kennelijke haast. “Het argument dat wordt aangehaald voor het spoedeisende karakter is rust in de samenleving. We hebben niet gemerkt dat de samenleving zich nu bezighoudt met wel of geen amnestie”, zegt Doe-parlementariër Carl Breeveld tegenover de Times of Suriname.

De vraag is dan ook waarom niet gewacht kan worden tot het strafproces is voltooid. “We adviseren dat het proces zijn beloop heeft, daarna een waarheidscommissie wordt ingesteld en dat amnestie dan aan de orde komt”, aldus Breeveld. Frappant genoeg was dit ook lange tijd het standpunt van Desi Bouterse zelf. Nu wordt aangestuurd op amnestie nog voor het proces is afgerond. Als het parlement groenlicht geeft, is het ook meteen gedaan met het proces.

36 REACTIES

 1. Een paar assemblee leden gaan de pi-pi van het volk nemen een een deuntje op blazen wordt bedoelt.Hetzelfde volk dat hun daar heeft geplaatst.Wat een moraal.!!!

  Cobie.


  Maak melding

 2. ALs het wet morgen of in toekomst goed gekeurd word ,betekend dat bouterse z´n zin gekregen heeft, Men denk dat het goed is voor Suriname maar Het palement moet hiervoor schamen,Maar wacht maar in toekomst gaat die zelfde BOUTA iemand van jullie laten vermoordenen en dan is het te laat, Ga maar is de Kiesstelsel veranderen en na de verkiezing over amenstie wet praten


  Maak melding

 3. Paraman: Dat jij je nog op dit forum durft te vertonen en het woord ‘gerechtigheid’ in je mond durft te nemen. Suriname maakt zich voorgoed belachelijk en bevestigt haat status als de bananenrepubliek van Zuid Amerika.

  Het parlement van Suriname wordt misbruikt om moordemaars uit de gevangenis te houden. Suriname moet zich diep schamen!

  Bouterse is kapitein van zinkend schip Suriname en zit als eerste in de reddingsboot. Een president om trots op te zijn!!


  Maak melding

 4. hoe kan je zoiets gerechtigheid noemen Paraman? dit is te erg voor woorden.

  Waarom zoveel haast met deze wet? En amnestie krijg je toch pas als je schuldig bent? Dit is echt belachelijk. Te erg voor woorden.
  En Moiwana slachtoffers hebben toch aangegeven dat zij niet eens zijn met de amnestiewet? Maar sowieso zal Brunswijk hun in de steek laten.
  Suriname is er nog hoop?
  Recht en waarheid maken vrij…


  Maak melding

 5. Diep gevallen:

  Indien morgen vrijdag 23 maart 2012 inderdaad De Nationale Assemblee overgaat tot de behandeling en goedkeuring van de zogenaamde MEGA combinatie amnestiewet betekent dat dat wij als parlement maar ook als volk van Suriname diep gevallen zijn. Dit zegt Ruth Wijdenbosch, vice voorzitter van De Nationale Assemblee (Nieuw Front/NPS)


  Maak melding

 6. NDP-parlementariër Cheung twijfelt aan amnestiewet ( onnozele goedgelovige ndpers die menen land en volk oprecht te dienen beginnen langzaam maar zeker in te zien dat met onberechte ndp en co moordenaars en rovers er geen kant te bezeilen vält.

  Radjkoemar Randjietsingh, fractieleider Nieuw Front en Guno Castelen (Nieuw Front/SPA) zijn uit de commissie vergadering gestapt. Dit ging rumoerig aan toe. “Wij gaan geen moordenaars verdedigen. ( Dit is hetzelfde als je moeder verkopen ter overleving )

  Indien morgen vrijdag 23 maart 2012 inderdaad De Nationale Assemblee overgaat tot de behandeling en goedkeuring van de zogenaamde MEGA combinatie amnestiewet betekent dat dat wij als parlement maar ook als volk van Suriname diep gevallen zijn. Dit zegt Ruth Wijdenbosch( meer dan gevallen, bewust afgegleden, en gekozen voor didibri met zijn verdoemenis en moordvloek)

  De rechterlijke macht in Suriname geniet niet langer de bescherming van de scheiding der machten in de trias politica. Ex-minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie en Politie ( openlijk wordt ze nu ontkracht en verkracht door alle onberechte moordenaarsgezinde rijke parasieten en poepvliegen)

  De Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP), die deel uitmaakt van de coalitie, is in beraad over het amnestievraagstuk. ( deze boeven hebben een luguberpact met de duivel afgesloten dus in hun harten gaan ze voor deze wet, soso komedie zgn)

  Bouterse zal Meye spreken over aanvallen op Winti-religie ( hahahaha, eten uit de handen van de didibri en met de bijbel onnozele gelovigen tienden vragen? Elke gelovige komt op voor zijn godsdienst en respecteerd dat van anderen. Er is een God. En er is slecht behoudenis door Zijn Zoon. Predikt GRATIS de blijde boodschap om niet, want het is elk mens gratis gegeven. Wolven in schaapskleren zijn de ndp profeten gebleken.

  Harry van Bommel: ‘Amnestie zal beeld straffeloosheid bevorderen’( vele aanhangers gaan ondanks de preken van de twee valse ndp pastoor het misdaad pad op, daarnaast gebruiken ze geweld,doodsbedreigingen. De misdaadvloek breekt terstond uit

  Grote partij drugs in beslag genomen ( leden van de nationale drugs partij)

  Ferdinand Welzijn getipt als nieuwe OW-minister ( een andere kawfoetoeboi doe weldra de laan op zal worden gestuurd)

  Ai boi…..het wordt spannend met de moordenaars gezinden die het allemaal gaat om macht,rijkdom ipv volksbelang, ma kut, alle oliedomme aanhangers krijgen wat ze verdienen.leugenkoekies en straks onderdrukking met armoede als ndpsaus.

  Ma ieja lokoe bun..want straks wo jeri coup in suriname zoals vandaag in mali.


  Maak melding

 7. Ja en of de DNA er klaar voor is, morgen wordt er gestemd en wordt de aangepaste amnestiewet aangenomen, klaar is kees.
  Alleen moet de huidige regering het niet hierbij laten, ook de grondwet moet aangepast worden, er moet duidelijk in komen te staan dat dit een onomkeerbaar amnestie is, enne voor die jankerd moet er ook in komen te staan dat het strafbaar is om nog langer over 8 december te praten.

  Ja, we gaan jullie tot wanhoop drijven, ik wordt per direkt een begravenisondernemer want de zelfdoders zullen legio zijn.

  Hihihihi Amnestie niets meer en niets minder.

  Zijn ze besodemietert om de leugenaar Rozendaal weer op te roepen, als deze man is betaald betekend dus dat hij de ene leugen na de andere mag komen vertellen en dat zal als bewijs aangedragen worden, terwijl hij gewoon gearresteerd moet worden voor meineed.


  Maak melding

 8. Het zogenaamde parlement laat hierbij maar weer eens zien hoe onbetrouwbaar ze zijn, vooral die leeghoofden die het wijzigingsvoorstel ingediend hebben, en degenen die het steunen zoals die onbetrouwbare man in de rode jas, die momenteel weer bij zijn schatje in Djakarta is op kosten van de belastingbetaler, en een Brunswijk zal deze wijziging ook gaan steunen, onder voorwaarde dat zijn buitenvrouw Amafo mag blijven zitten, en eigenbelang speelt bij de meesten van die leeghoofden de belangrijkste rol.


  Maak melding

 9. Die paarse strontvliegen onder leiding van Desi Delano Bouterse Diskwalificeren Suriname tot een land waar een groepje criminele moordenaars en hun clan onder en boven de wet staan. Suriname is niet alleen op de wereld de internationale beschaafde samenleving zal zeker met een reactie komen.Je kan heel veel conclusies trekken uit deze wanhoopsdaad.Mij conclusie is dat Bouterse wordt geadviseerd door meelopers die hem na praten, op de zelfde manier ging het in de jaren 80 ook toen bleek dat Bouterse en zijn kliek buiten de realiteit leven.


  Maak melding

 10. Amnestie nu.

  Jammer jongens, maar het Lynchen van de enige echte VOLKSLEIDER van Suriname gaat niet door.

  DOEDEL hadden de Nederlanders naar Nederland gepost, in Nederland kwam hij op voorzelfde mensen die hem gedeporteerd hebben.

  Nu hebben wij Bouterse die in Suriname voor de Surinamer opkomt, de enige leider die het land kan ontwikkelen, door GOD gezonden en nu willen jullie onze held en leider opsluiten , da kan niet en zal ook niet gebeuren.

  Bouterse is door GOD gezonden, hebben jullie het nogsteeds niet door, zijn jullie echt zo dom en achterlijk, is 25 mei nogsteeds niet door jullie zatte kop doorgedrongen.

  LET GO want jullie gaan niets kunnen uitrichten tegen GODS wil.


  Maak melding

 11. Heren ,waarom is er nu zoveel haast geboden ??? Why are there so many urgent ? Met welk doel voor land en volk willen zij dit doen ??? Hebben zij soms iets te verbergen ??? Bouterese had van af het begin transparantie belooft.

  Groet,Ram Ram,Goeda Hafies (Veel Wijsheid !)


  Maak melding

 12. Suriname is een parlementaire democratie, de volksvertegenwoordigers zijn gekozen door het Surinaamse volk. Indien het parkement besluit tot amendering van een reeds bestaande wet hebben wij als buitenstaanders NIETS in te brengen. We moeten ons maar schikken naar de wens van het parlement.
  Leve de Republiek Suriname!!!


  Maak melding

 13. Een volk dat zulke leiders gekozen hebben,verdienen het strak in hun kruis betast te worden en de door hun leiders gesommeerde buk functie te vervullen.
  Het hele land is een chaos aan het verworden met zulke rol modellen.Maar dit werd ook bedoeld met grote hoogten.Chaos en graaien.Deze mensen hebben alle schaamte gevoel verloren.

  Cobie.


  Maak melding

 14. Ja ze zullen die amnestie wet door de DNA jagen maar ze zullen het imago van moordenaar Bouterse en drugsdealer nooit meer weg poetsen.Bout gebruikt de democratie die hij had weg geschoten nu om zijn blazoen schoon te vegen. Zij advocaat is wel erg blij omdat hij ziet dat hij de zaak bijna verloren heeft. Dat parlementariërs persoonlijk belang boven landsbelang stellen weten we allang.BOUT ALS JE EEN ECHTE VENT WAS STAPTE JE GEWOON NAAR BOXEL OM JE ONSCHULD TE BEWIJZEN.


  Maak melding

 15. Het wordt een wet dat ons land naar de verdoemenis zal leiden en een vloek dat generaties lang zal blijven volgen.Wat je zaait zal je inderdaad oogsten.


  Maak melding

 16. Mensen, niet meer halen en trekken over amnestiewet.Laat het maar over aan Rutte,Obama en Sarkozy.Die zullen ons niet in de steek laten.Fris je geheugen effe op en denk aan Libie,Syrie en Egypte.
  Door wie is de leider van Libie vermoord??????????????

  Danitia


  Maak melding

 17. Bouterse is een KANKERGEZWEL die zich langzaam maar zeker uitzaait over de Surinaamse samenleving.We weten allemaal wat kanker met je doet als je het niet met wortel en tak uitroeit.Bouterse heeft de onderwereld boven wereld laten worden in Suriname.Miljoenen aan zwart geld word er wit gewassen,ja ook het nieuwe geloofscentrum van zelfmade bischop Meyer word ge bruikt om zwartgeld wit te wassen.


  Maak melding

 18. Even een reactie op meneer of mevrouw Wikki leaks eerder deze week op een reactie die ik gaf in een programma op radio 1, wat ik wil zeggen we geven allemaal onze mening ik de mijne en, ik doe dat onder mijn eigen naam altijd zo ben ik, en op de radio etc ben ik al mijn hele leven bezig, de mnensen daar kennen mij hoe ik reageer, nooit gebruik ik een schuilnaam, hoeft niet.
  En over Suriname heb ik een eigen mening, ik weet alleen waarom ik toen dat land verlaten heb!!!

  Ferdinand Hossenbux


  Maak melding

 19. De film van ome Willem!

  In de film van ome Willem worden de Daltons ook telkens allemaal vrij gesproken. Lucky Luke doet zijn uiterste best om de vier schurken te vangen en toch spreekt de Wet hen vrij. De Daltons hebben namelijk veel kinderen en kleinkinderen en die vormen 80% van de bevolking in het Dalton stadje.
  In Suriname vallen de appels niet ver van de stam en het zal nog lang duren voordat de corruptie plaats maakt voor oprechte politiek.
  Waarom die haast noch voordat de rechter gesproken heeft?


  Maak melding

 20. Ik begrijp de algehele commotie niet. Amnestie is al eerder voorgekomen in Suriname en de komende amnestie was natuurlijk te verwachten. Weleens van jurisprudentie gehoord? Amnestie verlenen is iets wat elke staat zelf kan bepalen. Als men in Calimerostan besluit de vader van Maxima niet te willen vervolgen dan kraait er natuurlijk geen haan. Dat heeft natuurlijk niets met amnestie te maken maar het geeft wel aan wat staten zelf kunnen bepalen. Eigenlijk zou men zich druk moeten maken om het feit waarom de amnestie rondom eerdere personen zo selectief was.


  Maak melding

 21. Donderdag 22 maart 2012 om 20:15 uur, door stenaf

  ” Suriname is een parlementaire democratie, de volksvertegenwoordigers zijn gekozen door het Surinaamse volk. Indien het parkement besluit tot amendering van een reeds bestaande wet hebben wij als buitenstaanders NIETS in te brengen. We moeten ons maar schikken naar de wens van het parlement.”

  Weer zo’n kuddedier,
  die zich als een mak lammetje naar de slachtbank laat leiden.
  Geen eigen mening,
  geprogrammeerd,
  net een oude verroeste langspeelplaat,
  die tot in de eeuwigheid wordt herhaald.

  Amen!


  Maak melding

 22. Kijk mensen, zo draag je, je land positief uit!!!
  Maar! Dan wel Nationale Depressie Partij stijl.

  Al dat gedoe van gerechtigheid, is maar anti Surinaams!!! Stel je eens positief op in het leven! Trouw een moordenaar! Of! Neem er een als schoonzoon!

  Voor huwelijksbemiddeling, surf naar:
  w3.ParaPinto-anna_z.Boxel


  Maak melding

 23. Zo’n amnestiewet kan ik niet anders zien dan als een impliciete schuldbekentenis. Wie onschuldig is heeft immers geen veroordeling te vrezen en heeft al helemaal geen amnestie nodig.


  Maak melding

 24. @ Ferdinand Hossenbux,
  Nieuw onderzoek naar het misbruik in katholieke kerk is onnodig, dit was de stelling bij stand.nl wie de reactie van Ferdinand wil horen luister zelf naar stand.nl van 19 maart 2012.


  Maak melding

 25. Voorlopig is de behandeling uitgesteld en dat zal zo doorgaan. Ook binnen de eigen DNP heeft een groot deel meer dan genoeg van deze chartalatan, moordenaar, dictator, sociopaat, psychopaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.